במחילה עוד שאלה

מיקי*

New member
כפי שכבר נאמר לך

התורה אינה ספר הסטוריה והיא באה לתאר רק את המהלכים שיש להם חשיבות להמשך ההסטוריה של עם ישראל וליצירתו.
כך שאכן לא הכל מופיע בתורה. ויש דברים רבים החסרים (מתוך 40 שנה במדבר רק מעט פחות משנתיים מתוארות למשל).
וגם במקרה זה, אכן נולדו עם קין והבל תאומות אך אין זה מעניין לעצם המשך השתלשלות האירועים וליצירתו של עם ישראל. ולכן אין תיאור של הדבר.

יש לי חברים חוזרים בתשובה והם אוהבים להשתמש

במושג " הוראות יצרן " על כל פעולה פעוטה .
יש הוראות יצרן - לתפילה , לקידוש , לשמירת שבת , לבשר וחלב להדלקת נרות .
רק בספר בראשית יש חסר ענק בהוראות יצרן . מוזר.

the ror

New member
זה משל כמובן... שמשמעותו היא שהתורה מספקת לנו את ההנחיות

וההדרכה לאיך הכי טוב לחיות את החיים.
וגם לפי שיטה זו, איך המידע הנוסף על הבל עוזר לנו או לכל אדם אחר בעבר או בעתיד להבין איך לחיות את חייו?

קליטו

New member
התורה גם כותבת

ומתייחסת לעמים, ויש להם את החוקים שלהם בתורה.
זה לא משנה לנו איך קראו לאשתו של הבל, זה משנה שהיו משפחות שהפכו לעמים כמו הסינים והכנענים

pizi33

New member
תסביר לי איך למען השם

אדם לבן ואדם צהוב ואדם שחור נוצרו מאותו זוג הורים (אדם וחווה) שילדו שני זוגות תאומים (קין ותאומתו והבל ותאומתו) לי יש אחות ששונה ממני תכלית השינוי. אבל זה בגלל שההורים שלנו שונים זה מזה תכלית השינוי.
אבל אדם וחווה היו זהים (ולא משנה אם אתה מאמין לבראישת א' או בראשית ב') אז איך ייתכן שהצאצאים שלהם שונים מהם ואחד מהשני. איך ייתכן ששיבוט מייצר צורות שונות.
כשתצליחו לענות על השאלה הזאת בהיגיון ולא בסיסמות נוכל להתקדם.

קזרדי

New member
רק לתקן אותך...

יצירת חוה מאדם (הסיפור עם הצלע) היתה הנדסה גנטית ולא שיבוט.
שיבוט של זכר לא יכול לתת נקבה, ולכן ברור שבוצע שם שינוי ב- DNA שנלקח מהתורם.

מכיוון שלא מדובר על שיבוט, ממילא כל השאלות שלך על השוני בין הצאצאים מתבטלות מאליהן.

pizi33

New member
וחוץ משינוי כרומוזום הY לכרומוזום X

שינו גם את צבע העייניים, השיער, העור.
בסדר.
וכך נגיד שאדם היה שחור כולו וחווה בלונדינית עם עיניים כחולות ועור לבן כשלג.
אז קיין והבל היו שחורים (שחור מנצח) אבל נשאו גנים של אדם לבן ממוצא סקנדינבי.
אבל בדור הבא יכלו להיות גם ילדים בהירים כי אם גן בהיר פוגש גן בהיר אז התוצאה תהיה ילד (או בעל חיים) בהיר.
וגם זה מייצר אנשים בשני צבעים, שחור ולבן. שני צבעי עינים שחור וכחול ושני צבעי שער שחור וצהוב.
מאיפה הגיעו בעלי העור הצהוב? האדום?
בעלי השיער האדום?
ואל תקשקשו לי על התפתחות בהתאם למקום מגורים וכו'.
בזה אני מאמינה, אבל לא ייתכן שכשנוח לכם אז אבולוציה זה בסדר, וכשנוח לכם אחרת אז אלוהים ברא הכל ברגע אחד. ושום דבר לא התפתח והשתנה אחרי זה.
מישהו מוכן להוכיח לי שאם יקחו זוג כושים מאפריקה ויעבירו אותו לסקנדינביה וירשו להם להתרבות רק זה עם זה ולצאצאים שלהם רק זה עם זה, בעוד 10,000 או 1,000,000 שנה הצאצאים יהיו בלונדיניים עם עיניים כחולות?
אני לא מאמינה בזה, כי לא כך עובדת גנטיקה ואבולוציה.
אם האנושות נבראה כולה מזוג אחד אז שתציית לחוקי הגנטיקה. אם לא אז אלוקים שלכם הוא לא יותר מפרי דמיון.

למעלה