במחילה עוד שאלה

הרי את כל האמונה שלכם אתם מבססים על

כיצד נברא העולם , ע"י האל ולא באופן אחר . זו ההוכחה לקיומו , יש אל כי הוא ברא את העולם .
אבל כאשר טוענים מולכם שאין שום מידע על בריאת העולם מפי בורא העולם , אז המידע הזה לא חשוב .
זה כמו ההגיון של "אלוהים לא עוזר לאדם שלא עוזר לעצמו " אבל אם אדם עוזר לעצמו לשם מה הוא צריך את עזרת האלוהים ?
העיקר שתהיו בריאים.

קזרדי

New member
תודה רבה לך על שהחכמת את כולנו...

ועכשיו אודה לך אם במקום לתקוף את הדחליל הנוח לך, תסביר מה מפריך את הטענה שאכן העולם נברא באבולוציה ומפץ גדול וכיו"ב אלא שזו היתה דרכו של האל לברוא ולנהל את העולם. בקיצור, אלוהים אכן ברא את העולם אבל המנגנון הטכני לכך הוא זה המוכר למדע.

נ.ב.
כפי שהסבירו לך, ספר בראשית הוא תיאור סימבולי של האירועים ולא ספר פיזיקה או ביולוגיה.
לכן אין טעם להמשיך ולהתעקש על השאלה כמה ימים ארכה הבריאה או איפה היו הדינוזאורים.

זה שאתם מסכימים שאין בספר בראשית כלום

ובכל זאת מתעקשים על שלכם , זה קצת חדש לי , בכל זאת אין לי את הכישורים שיש לאמנון יצחק .

אני לא כאן בכדי להחזיר מישהוא בשאלה אלא לראות באם המחשבות שלי עדיין בתוקף ואכן כן
אני טוען שאף בן אדם לא יכול לדעת כיצד נוצר היקום . אנחנו קטנים מידי בשביל זה .
בהשוואה לגודל היקום , אם תקח את כל החול שבחופים על כדור הארץ , אנחנו אפילו לא כמה אטומים על גרגר חול אחד .
ולמה מישהוא יברא דבר כזה גדול בשביל כמה יצורים קטנים ?
זה כמו שאני אבנה מדינה שלמה עבור כמה נמלים חרוצות , לא הגיוני .

מיקי*

New member
כי להגיד שהכל נוצר באקראי

ושהאדם על כל מורכבותו והיקום על כל מורכבותו ונפלואתיו נוצרו באקראי זה הגיוני?
אתמהה...

איזה מורכבות ? היקום הוא יותר כלום מאשר משהוא

היקום הוא הרבה מאוד ריק וקצת חומר
זה שאנחנו הקטנים מסתכלים על משהוא גדול מאיתנו לא אומר שהוא מורכב
זה רק אומר שאנחנו קטנים מלהבין , כמו שאמרתי קודם .

קזרדי

New member
היקום לא מורכב?

בטח תשמח להסביר לכולנו איך זה שהמסות של החלקיקים הבסיסיים ועוצמת הכוחות בטבע הם בדיוק כאלה שנוצר יקום יציב.
תשנה קצת את האבנים הבסיסיות בטבע והכול יקרוס.

אני לא מבין ממה אתה מתפעל כל כך ?

בגלל שאנו ממש קטנים וזעירים אנו צריכים להתפעל מהגודל של היקום ? רוב היקום הוא מקום ללא שום כלום ,
עם הרבה אבנים וחורים שחורים שבולעים הכל ,
רק במקומות מאוד מסויימים יש אפשרות שכמה אטומים יתחברו לכדי יצורים חיים .
עם עבור השנים היקום יהיה יותר ויותר שומם חשוך עד שיהפוך קר לגמרי חשוך לגמרי וחסר חיים לחלוטין .
כל השמשות תאבדנה את האנרגה שלהן ותכבנה .
ליקום יש חוקים משלו אם לא כן הוא היה ערימה של כלום , מי יודע כמה עולמות קרסו עד שנוצר העולם הזה ?
וגם הוא יקרוס לבסוף .
אף אחד לא יודע לומר יכול להיות גם שלאחר ההתרחקות של הגלקסיות הן תגענה לגבול ההתרחקות ואז תבוא התקרבות
ודחיסה של כל החומר ושוב פיצוץ .
אנחנו קטנים מידי מכדי להתעסק עם הנושא הזה

קזרדי

New member
מי בכלל דיבר על גודל היקום?

ההתפעלות היא מכך שאבני הבנייה של היקום מותאמות בדיוק ליקום יציב.

אני שמח שהסיכום של תשובתך הוא בדיוק הניסוח הדתי למי ששואל שאלות כאלה: "אנחנו קטנים מידי מכדי להתעסק עם הנושא הזה".
בטח התכוונת לומר שרק אלוהים יכול להנדס דבר כזה, ואל לו לאדם לנסות להגיע להבנה מלאה של דרכי האלוהים.

pizi33

New member
עזוב סיפור אדם וחווה

בוא ננתח רגע את סיפור תיבת נוח.
כתוב שנוח אסף לתיבה את כל בעלי החיים היבשתיים. ההגיון אומר שאסף כל מה שחי באזור שאליו יכל להגיע. לא היו לו אמצעים לתור את כל העולם. מה גם שיש חלקים בכדור הארץ שהאנושות גילתה רק לפני כמה מאות שנים.
ואחי שאסף מה שאסף אלוהים הטביע את הכל. כל מי שזקוק ליבשה על מנת לחיות הושמד.
אז מאיפה הגיע קנגרו לאוסטרליה וחיות הג'ונגל של יערות הגשם לשם?
לא הגיוני שתיבה שנחתה על האררט הכילה קנגרו ובעלי חיים אקזוטיים אחרים. מפני שהם לא חיו באזור המחייה של נוח.
הסבר בבקשה.
גם הצימחייה למיטב הבנתי לא יכולה לשרוד הצפה של מים מעבר לגובה הענפים. יום יומיים אולי אבל לא 40 יום. קח עציץ. תכניס את כולו לדלי מים ותבוא בעוד 40 יום לבדוק מה שלומו. אל תשכח למלא כל יום את הדלי מחדש.
אז איך זה שהיונה מצאה מדרך לרגל מיד בשוך המבול?

בקיצור אוסף אגדות נחמד.
הורי הקריאו לי את האחים גרים ואת הנס כריסטיאן אנדרסן.
הגננת סיפר גם סיפור תורה.
כל אחד וההעדפות שלו.
אין לי בעיה שתספרו לילדים שלכם ש"בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ"
אבל תגידו להם בבקשה שאלוהים זה בדיוק כמו גרגמל בדרדסים. משהו שאתם המצאתם.
למען האמת הוא פחות מגרגמל, לגרגמל לפחות יש צורה ברורה. כל מי שראה ולו פרק אחד של דרדסים יזהה אותו אם יפגוש בו.
אבל אם אלוהים יעמוד ישר מולי לא אדע זאת מפני שאין לי מושג איזו צורה יש לו.
ראית פעם חיפצוק?

סיפור נוח הוא פשוט שקר אחד מני רבים

העלית נקודה אחת המוכיחה את זה שזה שקר
יש עוד נקודה
יש מליוני מינים של חיות בעולם לא יתכן שלתוך ספינה קטנה יחסית הצליחו להכניס מליוני חיות .

pizi33

New member
הוכחה אחת לא מספיקה?

גם קשת בענן זו תופעה פיזיקלית פשוטה שיצרתי להנאתי והנאת אחיותי הצעירות מאות פעמים עם צינור הגינה.
אבל המאמין בחברו הדימיוני מאמין שזו אחת מהדרכים המוזרות של החבר הדימיוני לתקשר איתו.

קזרדי

New member
אני מבין שהניסיון להיטפל לפרטים טכניים ולקפוץ מנושא לנושא...

נועד להסתיר את העובדה שאינך יכול להוכיח מדעית שהיווצרות העולם, התנהלותו, או אפילו תופעה כלשהי בטבע ניתנת להסבר רק בהנחה שלא קיימת שום יישות אלוהית. כשתוכיח שיש תופעה כלשהי שלא ניתן להסבירה אם מניחים שיש בעולם אל - תודיע לי.
בעצם, כשתוכיח דבר כזה כדאי שתפרסם זאת בכל אמצעי התקשורת. כל תושבי העולם יהפכו מיד לאתיאיסטים אדוקים.

שאלה דמגוגית , אתה טוען שיש אלוהים - תוכיח

השאלה שלך טובה לרפה שכל שאתם מחזירים בתשובה

קזרדי

New member
קצת התבלבלת...

אני לא טענתי שהדת היא תיאוריה מדעית, ולכן אני לא צריך להוכיח כלום.
אתה הוא זה שטוען שאי-קיום האל הוא מסקנה הכרחית משיקולים מדעיים ושכלתניים. אז תתכבד ותוכיח את טענתך.

ולהזכירך, הדיון היה על הטענה שתורת האבולוציה (או המפץ הגדול) מפריכה את קיום האל.
אני טענתי שאין סתירה בין הדברים, ועושה שאתה ושותפתך נכשלתם בהוכחת טענתכם.

זה אתה אמרת , אני אומר שהאל הוא המצאה שלכם

טענתי שיש הוכחות מדעיות שלא מסתדרות עם ספר בראשית

קזרדי

New member
אתה יכול לומר מה שאתה רוצה...

אבל כדי שלאמירה שלך יהיה תוקף מדעי של עובדה, עליך להוכיח אותה.

יכול להיות שבתור דוס אהבל אני קצת קשה הבנה.
אולי תוכל להסביר לי איך בדיוק הסתירות המדעיות לספר בראשית מוכיחות מדעית שהאל הוא המצאה.

אני כבר לא מטריח את עצמי להזכיר לך בפעם העשירית שספר בראשית אינו ספר ביולוגיה אלא תיאור סימבולי.
אפילו אם נניח לצורך הענין שהוכחת לי באותות ובמופתים גדולים שכל הספר נכתב ע"י אנשים, ושאותם אנשים לא הכירו את העובדות המדעיות הנכונות - עדיין זה לא מהווה אפילו קצה של פסיק של הוכחה מדעית שלא יתכן שיש אל.

אתה יכול לטעון שספר בראשית הוא סימבולי. הוא לא

הוא נכתב ע"י בני אדם שלא היה להם מושג על מה הם מדברים בקשר לבריאת העולם
בני אדם ולא אל .
אם הוא סימבולי אז לא צריך להיות יהודים שומרי מצוות אפשר רק להאמין באל וזהוא .
למה לשמור שבת וכו' ? זה רק סימבולי .

היכן הוא ? יש אל אז הוא צריך להיות היכן שהוא

אולי זה החומר האפל ביקום שמדברים עליו המדענים ?
כעת יבואו סיפורים שהאל הוא לא נראה, אי אפשר להסתכל עליו וכו' . או המושג הדבילי נס / ניסים

"ברא את האדם בצלמו " , היכן הוא האל החמקמק שלך ?

קזרדי

New member
אז אין לך הוכחה שלא קיים אל.

השאלה המגוחכת שלך על "היכן הוא" מזכירה לי את התולעים השטוחות שחיו במישור והתעקשו שלא ייתכנו יצורים שאינם חיים במישור זה.
רק שהתולעים לא היו מודעות לכך שהמישור שלהם הוא חלק ממרחב תלת-מימדי, שבמרחב שמחוץ למישור חיו יצורים שונים.

למעלה