בחינות האיתור

מצב
הנושא נעול.

אגוזים1

New member
טוב, לא חשבתי על זה באמת../images/Emo3.gif

רעיון טוב,
אבל את יודעת מה הבעיה ? שיהיו מורות שלא יצליחו להבין את הסימנים המוזרים האלה ("מה רוצים מהחיים שלנו ?"), ולא יצליחו להסביר לילדים, או שיסבירו לא נכון. אז הלך המבחן. אני זוכרת אגב שפעם בתיכון הביאו לנו מבחן כזה. בתיכון אין בעיה שהמורה לא מכירה את החומר: אפשר ללמד הכל מהכתוב. חלקו לנו חומר שמסביר מהו "חוק ארכימדס" עם דוגמאות, ולאחר מכן התבקשנו לפתור בעיות שמבוססות על זה. אין לי מושג מה זה אמור היה לבדוק, ומה בכלל היו התוצאות.
טוב, לא חשבתי על זה באמת

רק אל תשכחי שמדובר על הבחינה השניה. זו שהם עוברים לא בבית הספר. נראה לי ששם אפשר כבר לדאוג למורים "נורמאליים"... או שגם זו בקשה מוגזמת?
כמובן שגם במקרה זה הייתי מצרפת בנוסף דף הסבר כתוב...

לא חושבת שהקריאו את השאלות

נכון

זה גם מה שאני כתבתי קודם לענת. הסכמתי איתה בגדול שבהחלט ייתכן שמחוננים יכירו/יבינו את הסימון ואת משמעותו במיוחד אם כמו שנועה כתבה עברו איתם שאלה שאלה (ולכן אולי אמרו בצורה מילולית את המושג). ובהחלט ייתכן שהם גם יידעו לפתור את התרגילים הללו ללא "הכנה/השקעה/לימוד" מיוחדים. הדבר שלא הסכמתי איתה זה שילד שלא מצליח להבין את הרעיון (או לפתור בדקה תרגיל שהוא מעולם לא ראה ולא נתקל בו לפני כן) בהכרח אומר שהוא לא מחונן... מה דעתכם על רעיון לבחינה אחרת. נניח ממציאים סימון מתמטי חדש לגמרי ומלמדים אותו במשך רבע שעה כולל דוגמא אחת. ואחר כך יש לפתור תרגילים שמבוססים על הסימון הזה... במקרה כזה הרי אין מצב שיהיה ילד אחד שיכיר את הסימון וילד אחר שלא. ומה שבעצם ייבדקו זה את היכולת להבין, להפנים, לעבד וליישם משהו חדש שנלמד.
לפחות לא את כולן. אחותי אמרה שהיו כמה שאלות שלא היה ברור מה כתוב... כמובן שיכול להיות שילד נתקל בסימן בעבר, יכול להיות גם שלא. אלמלא עשיתי זאת במכוון לא נראה לי שהיא הייתה נתקלת בסימן. באשר לרעיון - מיישמים אותו במבחנים לכל מיני מקומות בצבא. לילדים קטנים - לא יודעת כמה זה רעיון טוב. ילדים קטנים צריכים מבחנים כמה שיותר פשוטים.

apk

New member
אני בהחלט לא דברתי על ...

לפחות לא את כולן. אחותי אמרה שהיו כמה שאלות שלא היה ברור מה כתוב... כמובן שיכול להיות שילד נתקל בסימן בעבר, יכול להיות גם שלא. אלמלא עשיתי זאת במכוון לא נראה לי שהיא הייתה נתקלת בסימן. באשר לרעיון - מיישמים אותו במבחנים לכל מיני מקומות בצבא. לילדים קטנים - לא יודעת כמה זה רעיון טוב. ילדים קטנים צריכים מבחנים כמה שיותר פשוטים.
ילד שנתקל בסימן בעבר, אני מדברת על זה שמתוך ההקשר של התרגיל ניתן להסיק את משמעות הסימנים. ילד שלא מסוגל לזה, אני לא מבינה איך ניתן להגדירו כמחונן.

ענת, ברצינות,

ילד שנתקל בסימן בעבר, אני מדברת על זה שמתוך ההקשר של התרגיל ניתן להסיק את משמעות הסימנים. ילד שלא מסוגל לזה, אני לא מבינה איך ניתן להגדירו כמחונן.
ענת, ברצינות,
לכמה שווה 4#7+9~6? התרגיל מופיע כסתם עוד תרגיל ברשימה של תרגילים. בלי שום הקשר.

apk

New member
בדיוק הפוך ממה שהתכוונתי

ענת, ברצינות,
לכמה שווה 4#7+9~6? התרגיל מופיע כסתם עוד תרגיל ברשימה של תרגילים. בלי שום הקשר.
בדיוק הפוך ממה שהתכוונתי
לא התכוונתי שזה אפשרי כשאין הקשר וניתן בחלל האוויר, אלא כששואלים בהקשר ספציפי מאוד, למשל מדברים על חילוק ולראשונה מראים לילד את סימן החילוק. לא שיגישו לילד דף עם תרגילים בלי שום הקשר, כי בלי שום הקשר גם הגאון הגדול ביותר, בלי קשר לגילו, לא יוכל לפתור.

אבל זה מה שקורה במבחנים

בדיוק הפוך ממה שהתכוונתי
לא התכוונתי שזה אפשרי כשאין הקשר וניתן בחלל האוויר, אלא כששואלים בהקשר ספציפי מאוד, למשל מדברים על חילוק ולראשונה מראים לילד את סימן החילוק. לא שיגישו לילד דף עם תרגילים בלי שום הקשר, כי בלי שום הקשר גם הגאון הגדול ביותר, בלי קשר לגילו, לא יוכל לפתור.
אבל זה מה שקורה במבחנים

apk

New member
אז כנראה שלא הבנתי נכון

אבל זה מה שקורה במבחנים
אז כנראה שלא הבנתי נכון
את התאור, ואם כך הדבר אז לא מדובר במבחני איתור אלא במבחני מזל. טוב, אנחנו עדיין רחוקים מבחינה גילאית, ולא אחליט כבר היום. אבל אם כאלה פני הדברים, אז נראה לי שלמבחנים של משרד החינוך לא אציע לשירילי לגשת. כי עם כאלה מבחנים, אז אפילו נאמר שהיא תקבל חותמת של מחוננת, אבל "ההעשרה" תינתן לה בשילוב עם ילדים שסביר להניח שבינם לבין מחוננות אין קשר, ולעומתם, יתכנו ילדים בעלי IQ גבוה בהרבה שלא יאותרו. איום ונורא בעיני. טוב, אם נמשיך עם חינוך ביתי, לא תהייה לזה משמעות, אבל אם כן נשתלב במערכת, נראה לי שכן יש תלות במבחני האיתור, וזה מעצבן

אגוזים1

New member
משום מה הייתי בטוחה

משום מה הייתי בטוחה
שהקריאו להם את השאלות כי כתבת בהודעה המקורית שעברו איתם שאלה שאלה... בגלל זה גם היה לי הגיוני שילדים יידעו שמדובר בשבר וגם אם הם לא יידעו שצריך לחלק את המונה במכנה הם יצליחו לפתור את השאלה (כמו שענת כתבה) פשוט בצורה הגיונית...

apk

New member
לא יתכן, לדעתי

את מדברת על סוג מסויים מאוד
של חשיבה שלא מאפיין את כל הילדים המחוננים. יש אנשים שבאמת הכי טבעי להם לחשוב במונחים של סימבולים מתמטיים ודרך המתמטיקה הם מבינים את את ההגיון שבדברים, ולא להיפך (כמו רוב האנשים). אנשים עם חשיבה כמו שאת מתארת באמת טובים מאוד במתמטיקה טהורה. אבל חוגי העשרה למחוננים אינם עוסקים רק במתמטיקה ואינם מיועדים דווקא לילדים עם חשיבה המאוד מסויימת שאת מתארת.
לא יתכן, לדעתי
אני לא יכולה להבין איך יתכן שמישהו יהיה מחונן אם חסר הדבר הבסיסי - היגיון. לא צריך להיות מתמטיקאי, צריך להיות עם ראש על הכתפיים שיש בו קצת יותר מאשר לילד רגיל. ממש טיפונת יותר. חוץ מזה, שהגדרת המחוננות היא יכולות גבוהות במגוון תחומים עיוניים, וזה מחייב יכולת מתמטית גבוהה.

קיטס

New member
תסלחי לי, אבל...

לא יתכן, לדעתי
אני לא יכולה להבין איך יתכן שמישהו יהיה מחונן אם חסר הדבר הבסיסי - היגיון. לא צריך להיות מתמטיקאי, צריך להיות עם ראש על הכתפיים שיש בו קצת יותר מאשר לילד רגיל. ממש טיפונת יותר. חוץ מזה, שהגדרת המחוננות היא יכולות גבוהות במגוון תחומים עיוניים, וזה מחייב יכולת מתמטית גבוהה.
תסלחי לי, אבל...
לא כל המחוננים מחוננים במתמטיקה.

apk

New member
בואי נאמר ככה

תסלחי לי, אבל...
לא כל המחוננים מחוננים במתמטיקה.
בואי נאמר ככה
אין לי ספק שלא כל המחוננים עולים בהרבה במתמטיקה על ילד רגיל בן גילם, בדיוק כפי שזה נכון לכל תחום עיוני אחר. מה שאני בטוחה שבתחומים מסוימים, והמתמטיקה בהחלט כלולה בהם, המחונן חייב לעלות ולו במקצת על ילד רגיל, ומבין הרבה תחומים אחרים ברובם (אם כי לא בכולם) הוא גם צריך להיות מעל הממוצע. כי אם מישהו בהחלט מוכשר רק בשניים שלושה תחומים עיוניים זה פשוט לא עונה על הגדרת המחוננות. כפי שכתבתי לגבי עצמי, אני ללא ספק בגבול הנמוך של המחוננים, וזה בגלל שיש תחום עיוני אחד שבו אני "רגילה" או פחות מזה - קליטת שפות זרות ואולי במידה מסוימת גם ראיה מרחבית. אם ניתן היה להפריד לתחומים נפרדים, אז ללא ספק בתחום השפות הייתי נחשבת ממש למפגרת ובתחומים אחרים אולי ממש גאון, אבל האדם הוא מכלול ובתור שכזאת אני מחוננת ברמה נמוכה. אז נכון, התחום החזק ביותר שלי הוא המתמטיקה, אבל יש דברים בתחום המתמטיקה שאני מצפה מכל מחונן, כי הם בעצם לא מתמטיקה אלא היגיון, וזה הכרחי שיהיה לכל מחונן, בכל רמה של מחוננות.

לא מדובר כאן ב"הגיון"

לא יתכן, לדעתי
לא מדובר כאן ב"הגיון"

Britush

New member
זה קו אלכסוני שמשני צידיו מספרים.

איך? בקלות
ילד מחונן נולד עם היגיון שגורם לו להבין לבד את משמעות הסימנים
זה קו אלכסוני שמשני צידיו מספרים.
זה יכול היה לסמן חיסור או כפל או חזקה באותה מידה.

../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

איך? בקלות
ילד מחונן נולד עם היגיון שגורם לו להבין לבד את משמעות הסימנים

אני ממש לא מבינה את ההגיון שלך! הסימנים הם דבר שרירותי, באותה המידה ניתן היה לבחור ב-(, % וכו'. ילד לא אמור לדעת את זה. מעבר לכך - "Y פעמים X" שונה לחלוטין מהשמת הסימן X. זה כבר ההבדל בין הסבר מילולי וסימן הכפל.

the new L

New member
אני באמת לא מבין

נועה אני חולקת עליך
לדעת לפתור שברים שכתובים כשברים זה רחוק מלהיות ענין של ידע, זה במפורש הבנה. לכן ילד מחונן יהיה מסוגל לעשות זאת (כך לפחות הייתי אני וכך עכשיו שירילי) לפני שילמדו אותו את הנושא על קצה המזלג אפילו. אז את שירילי לא אביא כדוגמא, אבל את עצמי כן. כפי שציינתי למדנו מה שלמדנו בכתה. בתחום הזה קודם לכן איש לא לימד אותי, אבל כבר חודשים מספר לפני שלמדנו את זה בכתה אני כבר הייתי מסוגלת לפתור תרגילים כאלה וקשים מהם בהרבה, והתלמידים הרגילים בכתתי, שאכן נזקקו ללמידה, ידעו לעשות זאת גם בכתה א אבל אחרי מספר שעורים. כך גם לאחוזים בדרך של למידה נחשפתי רק בסוף כתה, אבל כבר שנים קודם ידעתי לחשב וכך גם שטחים והקפים של מצולעים. מעגל לא כי לא הכרתי את הפאי לפני התיכון, זה כבר כן ענין של ידע, אבל ידע שניתן לחשוף אליו ילד מחונן בגיל הגן בדקות ספורות וזה יספיק לו, אבל לא חייבים, לכן אני מבדילה בין מצולעים וגופים שמבוססים עליהם לבין עיגולים וגופים שמבוססים עליהם. אבל מרבית החשבון (מדגישה חשבון ולא שאר המתמטיקה) לא דורש שום למידה מילד מחונן, ולכן לטעמי ילד בגיל בית ספר שאיננו מסוגל למשל לפתור תרגיל כדוגמת 5/8+4/7 במהירות (כשזה מפופיע כתרגיל) הוא לא יכול להיות מחונן, כי תרגיל כזה מילד מחונן לא אמור לדרוש רגע אחד של למידה רק הפעלת ההגיון הבריא שאמור להיות לו. לעומת זה, אם היית אומרת לי שנתנו למשל משוואות אלגבריות מהמעלה השניה ומעלה, או שאלו למשל על קבוצת חיתוך או דברים כאלה, זה בהחלט היה מופלא בעיני, כי כאן זה כבר בהחלט לא רק הבנה אלה גם דורש הכרות עם המושגים ו/או הנוסחאות
אני באמת לא מבין
מה את מנסה להגיד. האם את מצפה מילד מחונן שאף אחד לא לימד אותו שברים לפתח את המבנה האלגברי הזה בעצמו? תהליך ידע שלקח לאנושות מאות שנים לעשות על ידי טובי המוחות של אנשים מבוגרים עד שהגיעו לצורת השברים הנוכחית את מצפה שילד קטן, חכם ככל שיהיה, יבצע בעצמו??? אף אחד בעולם הזה, לא משנה גם אם יש לו אייקיו 250 או 2,500 לא ידע לפתור תרגילי שברים בעצמו בלי שיסבירו לו/יראו לו מה זה אומר בכלל. עוד יותר לא ברור לי איך את מצפה שילד יכיר בעצמו מבלי שילמדו אותו נוסחאות כמו היקף מעגל. אספר לך סוד - נדרשת מתמטיקה של שנה ב' או ג' של תואר ראשון בשביל לפתח את הנוסחאות האלה (אינטגרציה על אורך של מסילה). ולכן השאלה האם ילד יודע לחשב היקף של מעגל שקולה לשאלה האם הוא יודע מהי בירת צרפת. ואין לכך כל קשר למחוננות אלא רק ורק לידע שמוקנה לו בבית.

ולדייק

אני באמת לא מבין
מה את מנסה להגיד. האם את מצפה מילד מחונן שאף אחד לא לימד אותו שברים לפתח את המבנה האלגברי הזה בעצמו? תהליך ידע שלקח לאנושות מאות שנים לעשות על ידי טובי המוחות של אנשים מבוגרים עד שהגיעו לצורת השברים הנוכחית את מצפה שילד קטן, חכם ככל שיהיה, יבצע בעצמו??? אף אחד בעולם הזה, לא משנה גם אם יש לו אייקיו 250 או 2,500 לא ידע לפתור תרגילי שברים בעצמו בלי שיסבירו לו/יראו לו מה זה אומר בכלל. עוד יותר לא ברור לי איך את מצפה שילד יכיר בעצמו מבלי שילמדו אותו נוסחאות כמו היקף מעגל. אספר לך סוד - נדרשת מתמטיקה של שנה ב' או ג' של תואר ראשון בשביל לפתח את הנוסחאות האלה (אינטגרציה על אורך של מסילה). ולכן השאלה האם ילד יודע לחשב היקף של מעגל שקולה לשאלה האם הוא יודע מהי בירת צרפת. ואין לכך כל קשר למחוננות אלא רק ורק לידע שמוקנה לו בבית.
ולדייק
IQ נמדד י-ח-ס-י-ת לשנתון. לא יחסית לממציאים וגאונים ידועי שם בהסטוריה האנושית. אני אישית לא מכירה ילדיחם בגילאים האלה שיודעים שברים "מהאויר". ואני מכירה כמה ילדים מחוננים... ומה שהיה יפה לראות בבחינות של פעם (לא יודעת אם עדיין יש כאלה היום) הן שאלות של מטריצות, צורות ופירמידות תלת מימדיות - שבוחנות תפיסה מרחבית ותפיסה מתמטית - ולא ידע.

קוביות ../images/Emo99.gif

ולדייק
IQ נמדד י-ח-ס-י-ת לשנתון. לא יחסית לממציאים וגאונים ידועי שם בהסטוריה האנושית. אני אישית לא מכירה ילדיחם בגילאים האלה שיודעים שברים "מהאויר". ואני מכירה כמה ילדים מחוננים... ומה שהיה יפה לראות בבחינות של פעם (לא יודעת אם עדיין יש כאלה היום) הן שאלות של מטריצות, צורות ופירמידות תלת מימדיות - שבוחנות תפיסה מרחבית ותפיסה מתמטית - ולא ידע.
קוביות

גם בזזמני היו, אבל בכיתה ג', אני מניחה שבשביל שניתן יהיה לצאת מנק' הנחה שהילדים יודעים כפל.

apk

New member
ממש לא נכון מה שנאמר כאן

אני באמת לא מבין
ממש לא נכון מה שנאמר כאן
ודווקא אמרתי שאת המעגל אני לא מצפה. לגבי כל היתר. אני אכן מחוננת, אבל המחוננים הכי "נמוכים" ואני ידעתי את הדברים הללו בגיל צעיר מאוד בלי שאש לימד אותי, לא יתכן להיות מחונן ולא לדעת את אלה. אז אם אני ככה בודאי שהמחוננים היותר משמעותיים יודעים, ואני מדגישה רק מה שחשוב באריתמתיקה פשוטה של בית הספר היסודי, ליתר בהחלט נדרש גם לימוד

../images/Emo188.gifקודם כל ייתכן שאת לא זוכרת

ממש לא נכון מה שנאמר כאן
ודווקא אמרתי שאת המעגל אני לא מצפה. לגבי כל היתר. אני אכן מחוננת, אבל המחוננים הכי "נמוכים" ואני ידעתי את הדברים הללו בגיל צעיר מאוד בלי שאש לימד אותי, לא יתכן להיות מחונן ולא לדעת את אלה. אז אם אני ככה בודאי שהמחוננים היותר משמעותיים יודעים, ואני מדגישה רק מה שחשוב באריתמתיקה פשוטה של בית הספר היסודי, ליתר בהחלט נדרש גם לימוד
קודם כל ייתכן שאת לא זוכרת
מה באמת קרה לך בגיל 7 . שנית גם אם אכן את ידעת הרבה דברים בלי שלימדו אותך הרי זה לא אומר שכל שאר העולם כמוך

מצב
הנושא נעול.
למעלה