בואו נדבר פתוח

c a s t r o 1

New member
אם כך

שאתה אדם של אמת אז תומר לי אחי בשיא הכנות מה אתה מוכן לעשות בשביל להשיג את האמת ( וזה לא משנה מה האמת שלי או שלך כלל) ?

kelebrin

New member
טוב, העניין הוא

שהאמת זה דבר סובייקטיבי ומאוד משנה אם זו האמת שלי או שלך. יש בעולם כל כך הרבה אמיתות, ולכן אני כבר השגתי את האמת שלי. וחוץ מזה לא ענית לי על אף אחת מהשאלות שלי. אני לא אגיב לך יותר אלא אם כן תענה עליהן. תודה.

kelebrin

New member
אהה!

ניצחתי את מערך ההחזרה בתשובה בכך שהכרחתי אותו לענות על השאלות שלי! כצובן, ברגע שעשיתי זאת הוא לא ענה לי וגם לא שמעתי ממנו דבר, אבל עדיין - ניצחתי!

nissimhania

New member
ניצחת?? מי נלחם איתך בכלל?

נאמר שאני המחזיר בתשובה. שאל אותי, ואענה לך על כל שאלה שתרצה.

רון סי

New member
ודאי שנלחמו בו

מלחמה על נפשו. תקרא את ההודעה הפותחת שרשור זה, ותגלה הודעה שכל מטרתה לדכא, לייאש ולהשפיל אנשים שחיים אחרת ממה שכותב ההודעה חושב שנכון לחיות. מה זה אם לא מתקפה על אורח חיים? ומתקפות, מטבען, הן חלק ממלחמה.

nissimhania

New member
תראה, שיש ג´וקים בבית

תוקפים אותם עם K3000... זה לאו דווקא רע, (אלא אם כן אתה מכיר באוטונומיה של מקקים במטבח שלך). והנמשל: חיי החילוניים מודמים לג´וקים. סייג אחד: הם לא ישרדו שואה גרעינית.

רון סי

New member
תדע לך

שאני חושב שאתה רציני. ואם לא אתה אז קסטרו1. עכשיו נשאלת השאלה הבאה בתור: למה שנקשיב לאנשים שחושבים שאנחנו ג´וקים?

nissimhania

New member
חס וחלילה! אני לא חושב שאתה ג´וק...

אני חושב שהחיים של החילוניים מעאפנים. אני חילוני שהבין את זה, וזה מטריד אותי אתה חילוני שאולי הבין את זה, מה שבטוח זה לא מטריד אותך. אחרי שאצליח לחזור בתשובה, אולי אהיה כ"כ מאושר, שאני יהיה חייב לשתף את אחי היהודים (אני כמובן אאמין במושג כזה) באושר שלי. מתוקף אמונתי ומוסריותי, ממש לא מתוך איזה צורך דמוני להשתלט על מחשבותיו של האחר. מספיק קשה לי להשתלט על שלי...

nissimhania

New member
אתה לא מבין

החיים מעאפנים ללא תלות בתוכנם, אלא מעצם טיבם. זה נכון שדווקא שקשה בחיים, אנשים מתחילים לחשוב מה בעצם משמעותם, ומה התכלית שלהם. אבל גם לאלו שטוב להם, כל טיעוני נגד החיים שלהם תקפים.

kelebrin

New member
רוצה שאלה? קיבלת.

לך כמה הודעות אחורה ותראה הודעה שנושאה הוא "מספר דברים". בסעיף ב´ יש שתי שאלות שאף אחד לא ענה לי עליהן. בקשה, שאלה. עכשיו אני מחכה לתשובה.

nissimhania

New member
מחכה לתשובה? מצוין.

רק אל תפסיק לחכות, גם אם אני לא אתן לך אותה. טוב לדבר בשמו של קסטרו1.... א. הוא חושב שחייך הם סבל מתמשך. אתה נע מהצלחה לכישלון, ללא תכלית וללא משמעות. ואז אתה נכנס ליגון שגורם לך רק לרצות יותר הנאות חומריות, והעובדה שאתה לא משיג אף פעם מספיק, מכניסה אותך שוב למעגל הסבל. הוא פעם היה חילוני (כמוך) ועכשיו הוא יצא מזה, ולכן הוא מבין מה עובר עליך ורוצה שתצא גם אתה משם כי רע שם לעומת איפה שהוא עכשיו. ב. האהבה שאתה לא יכול לתאר, היא באמת אהבה שאתה לא יכול לתאר כי אינך מבין אותה. ולראייה התגובה שלך. ולכן אין טעם שאסביר לך איזו אהבה זו, כי אינך יכול לתאר אותה... עוד שאלות?

רון סי

New member
לי יש שאלה:

האם קסטרו1 מודע לכך שניתן בקלות לנתח את חייו גם באופן שלילי? והניתוח הזה אפילו ישמע משכנע, בניגוד לניתוח שהבאת בשמו של חיי החילוני?

nissimhania

New member
אני חושב שעל זה יש מקום לויכוח.

אתה יכול לנסות לנתח את חייו באופן שלילי, אבל זה לא ישכנע (אחרי בירור מעמיק יותר), כי בסך הכל אורך חייו הם בחירה שלו.

רון סי

New member
אה, ככה?

טוב, מקבל. אז אני מציע הצעת ייעול: אני לא אנסה לנתח את חייו באופן שלילי (או בכלל) והוא לא ינסה לנתח את חיי באופן שלילי או בכלל. שהרי גם אורח החיים שלי הוא בחירה שלי... או שאולי אתה רוצה לנתח עד כמה החיים שלי הם בחירה שלי? כי אם כן, אני רוצה להזכיר לך שגם לנו החילונים יש יכולת לנתח מצבים...

nissimhania

New member
האמנם כל בחירה הינה בחירה מוצלחת?

קסטרו1 בחר באורך חיים דתי, אחרי שהיה חילוני. הוא נשאר שם מכיוון שטוב לו שם. אנחנו החילוניים, אף פעם לא היינו שם. אנחנו יכולים להמשיך ולתת הסברים של פסיכולוגיה בגרוש על הדתיים לנצח, אבל לעולם לא נדע באמת מה הם עוברים, מנקודת מבט שלהם. ולכן הבחירה שלנו מוגבלת, כי איננו יודעים מה הן האפשרויות.

רון סי

New member
כל בחירה היא מוצלחת

אם זה שביצע אותה חושב שהיא מוצלחת. אי אפשר לבחון את כל האפשרויות שיש לדרכי חיים. למשל, רוב הגברים מעולם לא שכבו עם גבר אחר. האם אתה ממליץ להם לבחון איך זה לשכב עם גבר אחר, כדי שיהיו מודעים לאפשרויות שלהם?

nissimhania

New member
אני חושב שהדוגמא שלך לא מתאימה...

גם רוב האנשים לא קפצו למים קפואים. יש דברים שאנו נזהרים מהם או נגעלים מהם, ולכן לא בודקים אותם. השאלה היא תמיד, האם ביררת בדיוק מדוע אתה נזהר/נגעל מאותו דבר? זאת אומרת ברור לי שהמים הקפואים יהרגו אותי, ברור לי שאיני נמשך למין הגברי ודי נגעל ממנו, אבל האם ברור לי באמת מהי החוויה הדתית? כאן זה כבר לא עניין של אינסטינקט, כאן זה עניין של בירור. ואם אתה כ"כ בטוח בעצמך, אולי אלו דעות קדומות שמונעות ממך להתקדם.

רון סי

New member
גועל זה קריטריון לביצוע בחירה?

כלומר, אתה אומר שאדם צריך לציית ליצריו המולדים? איפה פה הבחירה החופשית? אם אתה רוצה לבחור בדרכך באופן חופשי עליך להתעלות מעל הדחפים המולדים, לפעול עם השכל. הבחירה החופשית היא פעולה שכלית נגד היצר, לא? לגבי החוויה הדתית, אני רוצה להזכיר לך שהיא תלוית אמונה. אתה צריך קודם להאמין באלוהים ספציפי ביותר, ורק אחרי שהאמנת בו אתה יכול לקיים אורח חיים מתאים. אחרת אתה לא כנה עם עצמך, אתה משקר לעצמך. עכשיו השאלה היא אם אושר שבא על בסיס של שקר הוא אושר רצוי. על זה צריך כל אחד לענות לעצמו.

למעלה