בואו נדבר פתוח

c a s t r o 1

New member
בואו נדבר פתוח

מי כאן יכול לומר לי שטוב לו בחיים. ושהוא באמת בשמחה? . אני לא בא לשבור אתכם רק שהשאלה היא מה זה טוב? ומה זה נקרא שמחה? כי באמת אם נבדוק מה יש לנו ביד מה תפסנו -לא תפסנו כלום. למשל: כמה פעמים רדפנו אחר בחורה ומה לא עשינו בשביל להשיג אותה ולבסוף אחרי שכבר תפסנו משהוא לרגע אחרי שגמרנו מה נשאר? המוח סתום . עיפים . עצבנים. ויש טעם של מרירות ואין חשק אפילו לדבר. ולא רק זאת אלה שגם את אותה אחת שרדפנו-כבר לא רוצים יותר. ולמחרת בבוקר שוב אותו הסרט רודפים אחרי כלום. וגם כך בעבודה עובדים שעות על גבי שעות אין ימים ואין לילות ובבנק תמיד יש מינוס ואת החודש אי אפשר לגמור. כמה סרטים כבר ראינו בטלוויזיה ואת זה שלפני יומיים כבר לא זוכרים. כך הוא היצר הרע מסתובב עם ידו סגורה וכולם רצים אחריו כאילו מי יודע מה הוא מחזיק בשבילנו. ימים חודשים ושנים ולבסוף הוא פותח את ידו ואין בא כלום (שיחות הר"ן ו"). נו ותבונן על עצמך כשאתה עכשיו קורא זאת. מוצא את עצמך כאן בין השורות? ולא באתי לשבור אתכם כלל. אלה רק לומר לכם שהגיע שנצא לצאת מהגהנום הזה ולהכיר את עצמכם לחפש את הטוב שבכם (ובטוח שיש הרבה טוב) כי מה כבר מבקשים מאיתנו שנשמח שנהנה ושנכיר בטוב ושנדע ממי כל זה בא כי דרך הטוב-להטיב ולא כמו אותם אלה שחושבים שהקדוש ברוך הוא יושב מאחורי ענן עם חרב ביד כמו איזה רודן ומחכה מתי להוריד לנו את הראש חס ושלום. השם אוהב אותנו אצל השם יתברך חשוב כל חיוך שלך וכל געגוע הכי קטן שלך וכל רצון וכל דיבור.וכשזוכים להכיר ב"טוב" הזה אזי יודעים מה זאת "השמחה" האמיתית.

begone

New member
בואו נדבר פתוח, קדימה

"בבנק תמיד יש מינוס ואת החודש אי אפשר לגמור" תדבר בשם עצמך. אצלי בבנק יש פלוס עצבני. "כמה סרטים כבר ראינו בטלוויזיה ואת זה שלפני יומיים כבר לא זוכרים" אם הזיכרון שלך דפוק, תנסה לפנות לנוירולוג. "הגיע שנצא לצאת מהגהנום הזה" אני בהחלט אשמח אם תרד מהארץ, בהקדם האפשרי. "השם אוהב אותנו אצל השם יתברך חשוב כל חיוך שלך" אני חושב ששישה מליון יהודים באירופה לא יסכימו עם האבחנה הזאת שלך. יש לך הסבר להתייחסות הרצחנית של ´השם יתברך´ ליהודי אירופה בין השנים 1938-1946?

begone

New member
מחזיר בתשובה קלאסי

במקום להתמודד עם הטיעונים הקטלניים שלי - אתה מנסה לענות לשואל ולא לשאלה. לך תחפש פראייר אחר - אני לא הכתובת. ההחזרה בתשובה שלך לא מדגדגת לי את קצה האינטלקט. הברבורים החרדיים שלך מענינים אותי כמו פרעוש דאשתקד. ועכשיו אני מאבחן את הבעיה שלך: אתה חרדי בור ועם הארץ (עיין שם).

אני מקווה ששמתם לב שביגון

מתנהג התנהגות מושלמת לאחד עעם טראומות ילדות כנראה שבעברו הלא רחוק הוא סבל קשות(או קלות) מחרדי\דתי או אולי יותר נכון מהדת ועכשיו הוא בסך הכל מנסה לנקום ולהשמיץ את הדת בכל מקום אפשרי. הטיעון שלי תקף גם להרבה חוזרים בשאלה במיוחד כאלו שמדברים פה. ונסיים במילים יפות: "ואהבת לרעך כמוך" זוהי כל התורה על רגל אחת.

kelebrin

New member
היה מקרה אחד.

שכאשר הלכתי לבי"ס, בא חרדי אחד ושאל אותי אם אני רוצה להניח תפילין. כאשר סרבתי בנימוס, הוא התחיל לצעוק עלי: "אתה לא יהודי", "אתה נוצרי בוגד" ואף איים עלי. אני לא מנסה להשמיץ את הדת. הדת שלנו היא דת מאוד יפה, וגם הסיפורים בתנ"ך גם הם יפים, אבל מה שהדתיים עושים מהדת, זה כבר דבר אחר. תאמר לאותו חרדי שדיברתי עליו "אהבת לרעך כמוך".

begone

New member
אנדר, אתה פסיכולוג מקצועי?

"ביגון מתנהג התנהגות מושלמת לאחד עם טראומות ילדות" הניתוח הפסיכולוגי שלך כושל, בעיקר בגלל העובדה שאתה בכלל לא יודע מי אני. ואם כבר מדברים על טראומות, אני אציין בכל זאת משהו - א) ברית מילה. לא אירוע משמח. ב) עלייה לתורה ובר-מצווה. אירוע די אדיוטי. ג) היכרות אישית עם חרדים בירושלים ועבודה עיתונאית מול גורמים חרדיים. ד) היכרות אישית עם בני-עקיבא ודתיים-לאומיים. לא חויה מרנינה. ה) קריאת עיתונים במשך שנים רבות. כל החויות הנ"ל הביאו אותי למסקנה ברורה: הדת מעודדת בורות, עוני, ניתוק מן המציאות, שיעבוד ומצוקה. "ועכשיו הוא בסך הכל מנסה לנקום ולהשמיץ את הדת בכל מקום אפשרי" זה כמובן לא נכון במקרה שלי: אני באמת ובתמים רוצה להעיר את תשומת ליבם של ´חילונים דוממים´ לכך שבשביל להיות חילוני צריך להיות מודע למהות החילונות. אני יודע שקשה מאוד להפוך חרדי לחילוני, וקשה מאוד להפוך דתי לחילוני. אבל להפוך חילוני בור לחילוני מודע זה קל יחסית. אבל אתה יכול להגיד את זה גם על ישראל אייכלר החרדי. הוא תמיד אומר שהחרדים צריכים לנקום על מה שעשו להם החילונים בימיה הראשונים של המדינה וכו´. כשטענו לפניו שהחרדים חוטפים ילדים ומחזירים אותם בתשובה, הוא אמר שזה בסדר כי זה מה שהחילונים עשו להם. אז הנה לך.

אל תיבהל ממנו הפלוס היחיד שתמצא

אצלו הוא (על פי דבריו) בחשבון הבנק, וגם הפלוס הזה מסתבר שהוא פלוס עצבני. LOL

begone

New member
תיבהל, בהחלט תיבהל

הפלוס שלי בחשבון הבנק הוא לא בגלל הכספים ממשרד הדתות ו/או משרד החינוך ו/או משרד העבודה והרווחה - כל שקל הגיע מעבודה הגונה. ואת זה מר ´יובל חיים´ המחזיר בתשובה החובבני מוזמן לספר לכל החבר´ה שלו (109 אלף תלמידי ישיבות, כוללים וכו´) שיושבים בישיבות ומתפרנסים מקצבאות ונדבות, כמו קבצנים. איך החרדים לא מתביישים לבזות את החברה שבה הם חיים, לשבת בחדרי-חדרים ולהעמיד פנים שהם ´רוחניים´ ויודעי-כל? החרפה הזו תלווה אותם עד יומם האחרון בכדור הארץ.

אויש

כבעל עסק אני משלם מיסים הרבה יותר ממך השכיר/סטודנט. הייתי רוצה שאת הכספים מהמיסים ינתבו למפעלי צדקה וחסד ולישיבות. ולא לספורט ותיאטראות וסרטים ישראלים כושלים ועוד מוסדות שאינם תורמים לי ולמגזר בו אני מזוהה. הלוואי וכל אחד היה יכול לקבוע לפחות חלק מסויים מכספי המיסים שהוא משלם ינותב למטרות מוגדרות המשרתות את האינטרסים שלו. אך מה לעשות וזה מה יש?! אני משלם על התרבות שלך ואתה על התרבות שלי. אז תפסיק לקטר ולילל!! מזלך שאתה לא כלב, אחרת בעליך היו זורקים אותך לרחוב כדי להפסיק את זרם התלונות על נביחותיך הבלתי פוסקות.

begone

New member
שום אויש ושום בלויש

"כבעל עסק אני משלם מיסים הרבה יותר ממך השכיר/סטודנט" זה כמובן שקר וכזב - אתה יכול להעלים מס בתור עצמאי. אני בתור שכיר לא יכול לשלוט בתשלומי המס שלי - המעביד מטפל בהם. "הייתי רוצה שאת הכספים מהמיסים ינתבו למפעלי צדקה וחסד ולישיבות" את הכסף שלך אכן מנתבים לשם, אבל לא את כולו. אם היו מנתבים את כולו למפעלי ה´צדקה´ והישיבות, הרי שמדינת ישראל היתה פושטת רגל כלכלית והעסק שלך לא היה מתקיים בכלל. "ולא לספורט ותיאטראות וסרטים ישראלים כושלים" מספר סרטים ישראלים זכו באוסקר והיו מועמדים לאוסקר, כמו גם מועמדים בפסטיבל ברלין, קאן ועוד עשרות פסטיבלים נחשבים שמפרסמים את ישראל ומביאים אליה תרומות והשקעות. כך שתעשית הקולנוע בהחלט משפרת את מצב הכלכלה הישראלי באופן חד-משמעי. "אני משלם על התרבות שלך ואתה על התרבות שלי" התרבות שלך מבוססת על אמונה שיקרית באלוהים. התרבות שלי מבוססת על דאגה לבני-אדם שחיים ונושמים. התרבות שלך אבד עליה הכלח עוד במאה השמונה-עשרה. התרבות שלי היא התרבות שצריך לתמוך בה. "מזלך שאתה לא כלב" ממש פה מפיק מרגליות. אתה בטוח שאתה לא שלום עליכם, במקרה?

Dorfl

New member
הכל בגלל הסוציאליזם

אני לא צוחק - אני בהחלט לא תומך בסוציאליזם. זה לא בגלל שאני לא מאמין שהסוציאליזם צודק - אני פשוט לא מתעניין בצודק ולא צודק (והוא צודק). אני מתעניין בזה שאני נמנה על העשירון העליון ובסופו של דבר אני אשלם יותר מיסים משאני מקבל חזרה. אני... זה לא מעניין אותך... בכל מקרה, בחזרה לנושא, גם אני מ-א-ו-ד לא מרוצה מזה שאני משלם מיסים שהולכים למשחקי כדורגל, אופרות סבון (במקרה שמעתי משפט אחד מתוך סדרה שכזו - 3 שגיאות דקדוקיות במשפט בן פחות מ-10 מילים. באמת - למעלה מעשרים איש על הסט ואף אחד לא שם לב?) וחרדים.

Dorfl

New member
אתה מדבר?

(לא, אני לא ביגון, אבל התחשק לי לענות) אתה מדבר? כמה פעמים התפארת כבר במספר הבחורות שרדפו אחריך כשהיית צעיר וחילוני? כשאתה התפארת נתנו לך להנות מספק מאחר ולא הייתה שום סיבה להאמין שאתה משקר - אני מצפה שתתנהג באותה הצורה כשמדובר באנשים אחרים.

כן אני מדבר

ולא על מה שאתה חשבת שהתכוונתי. אני לא מטיל ספק ביתרת חשבון הבנק שלו, מאחר וזה מצב בהחלט אפשרי שיהיה לבחור חשבון חיובי ביותר, אני מקבל זאת כאמת ולא טענתי שהוא שיקר. עכשיו כשהבהרתי שאני מאמין לו תוכל לערוך מחדש את תגובתך (אם יתחשק לך).

kelebrin

New member
בוא נדבר פתוח, יאללה

קסטרו1 היקר, אני מאושר בחיי. אין שום קשר לחומרניות (פלוס מינוס בבנק) או לטלוויזיה (אני זוכר את כל הסרטים שראיתי מאז גיל 7!) אני אמנם צעיר אבל אני מרגיש שטוב לי. השמחה שלי היא בהחלט לא השמחה שלך ואותו "טוב" שאתה מדבר עליו אינו טוב בשבילי. השם "אוהב אותנו"? תאמר את זה לכל יהודי שמת בשואה, לכל יהודי שמת באחת מפעולות האיבה ובכלל לכל יהודי שמת מכל דבר שאינו שיבה טוב. אתה טועה, ובגדול.

kelebrin

New member
אוקי, אני מודה בטעותי,

אני לא זוכר כל סרט שראיתי מגיל 7

c a s t r o 1

New member
kelebrin היקר

טוב לראות שיש לך ראש על הכתפיים אבל מה אומר לך ידידי את הטוב והשמחה לא מוצאים ביגון ואנחה ואיפה שאתה נמצא גם אני הייתי. ולא שאני בא להתעלות עליך אלה רק לומר לך שאם לא תטעם לא תדע-ממה אתה מפחד אפילו שאתה טוען שכעת טוב לך ואני מסכים פשוט יש כזה שיר אם אתה זוכר "מה שרואים מפה לא רואים משם" ותאמין לי שיש לי אהבה אליך שאתה לא יכול לתאר.

kelebrin

New member
מספר דברים.

א. קלברין תכתוב בעברית כי זה נראה (לפחות לדעתי) יותר טוב, וחוץ מזה אנחנו בישראל שאחת משפותיה הרשמיות היא העברית. ב. מה זאת אומרת "את הטוב והשמחה לא מוצאים ביגון ואנחה" איפה היגון? איפה האנחה? ומה זאת אומרת שאני נמצא איפה שאתה היית? ג. סליחה? יש לך אהבה אלי שאני לא יכול לתאר? ואני חשבתי לתומי שזה פורום על כפייה דתית וכו´ ולא פורום סקס (סתאאאם....)

c a s t r o 1

New member
קלברין ידיד מכבר שנים:

אני יוצא מתוך הנחה שאתה איש של אמת אחד שלא מוכן לחיות בשקר (ולא משנה אם האמת איתי או איתך) פשוט אתה נראה כמו איש של אמת עד כאן נכון?

למעלה