בהנחה שזה נכון

הלו!!!

בטח שיש דיונים על כך, ליווי פסיכולוגי לתהליך (במערב לפחות), וזה מאוד מאוד קשה לעשות פודנקאות!
השלב של הפרידה מהתינוק הוא קשה מאוד ויש המלצות כיצד לעשות זאת הכי טוב שאפשר ואיך לתמוך בפונדקאית אחרי.

אוי, מה שיש לי להגיד על פונדקאות!

הרי זה נעשה בשביל כסף, זה נעשה במדינות עולם שלישי.
את בתור מי שילדה, יכולה לתאר מצב שאת נושאת תינוק בתוכך והוא לא שלך??? מצב נפשי תקין?
זה קנייה הכי נוראית של אדם וגופו, ניצול של אדם חלש ממך.
זה כמו מכירת איברים מאדם חיי.
כוח הכסף.

Berethor

New member
אם כך 'צריך' לאסור גם על תרומת זרע

פונדקאית זה המקבילה לתרומת זרע, אפילו שלהיות פונדקאית זה יותר קשה. שניהם זה לא הדרך הטבעית להיות הורה.

באמת?

אין סיכוי אתה יכול להיות אמיתי! שוכנעתי סופית שאתה טרול.

אני לא מדברת על תרומת ביצים מול תרומת זרע אני מדברת על פונדקאות.
להשפיך לכוס זה כמו לגדל תינוק בבטן 9 חודשים?

יש לך מושג מזה הריון? מזה להרגיש מעיטות של יצור חיי שגדל בתוכך? מזה ללדת? איזה הורמונים מופרשים בגוף עם הלידה... תעזוב, פסדר, צודק

Berethor

New member
כרגיל שוביניזם במסווה של פמיניזם

כמו שתמיד קורה אצל פמיניסטיות קיצוניות. להזכיר לך תעובדה שגברים לא יולדים? זה תפקידן של הנשים בטבע? וחלק מהנשיות? אף אחד לא טוען שזה דבר קל, אבל זה מה שיש, מי שלא מבינה את זה משהו לא בסדר בראש שלה. שוויון יכול להיות רק בדברים שלא מנוגדים לטבע ואפשריים. אם את מצפה מגבר ללדת או חושבת שאישה שיולדת היא פראיירית או קורבן את חיה בעולם פנטזיות של הפמיניזם הרדיקלי. על כן לתרום ביצית זה לא מספיק, בגלל העובדה שגבר אינו יכול ללדת, על כן רק אם פונדקאית זה המקבילה לתרומת זרע, וכן בלי זרע לא הייתן יכולות ללדת, כמה שלא תבלבלו תביצים שהתרומה של גבר היא "שולית" היא עדיין חשובה, ועדיין הופכת אותו להורה לא פחות ממכן, אפילו אם אתן עושות תחלק היותר קשה עם הריון. למקרה שאת לא יודעת אף אחד לא 'משפיך לכוס' בתרומת זרע, מכניסים את הזרע בעזרת הפריה מלאכותית ולא בעזרת סקס, הדבר הזה נכון גם לגבי תרומת זרע וגם לגבי אם פונדקאית.

הנקודה פה שאם אתן חושבות שמותר לכן להביא ילד לעולם בלי שיהיה לו אב בחייו(למרות שמבחינה ביולוגית עדיין יש לו אב שפשוט הוא לא מכיר), אז גם לגברים צריך להיות מותר להביא ילדים בלי שיהיה אם בחייו, או שלחלופין לאסור על שני המינים להביא ילדים בדרכים מלאכותיות. הרבה אנשים שפונים לפונדקאות בחו"ל זה לא רק משום שבחו"ל זה יותר זול או יותר קל, במיוחד מדינות עולם שלישי, מה שאני מסכים שזה סיבה לא מוסרית, אלא גם בגלל כל המגבלות שיש על פונדקאות בארץ, זה בדיוק אותן מגבלות שגורמים לאנשים להינשא בחו"ל, אם היו מתירים את זה בארץ, הרבה יותר אנשים לא היו מחפשים את זה בחו"ל וכך גם היה צריך להיות.

אם מתירים לאישה בודדה להביא ילד "לבד", עם זרע של מישהו שלא מכירה, לרוב על חשבון טובת הילד ובהליך לא טבעי, אז גם לגבר צריכים להביא ילד "לבד", בעזרת אם פונדקאית, או שצריך לאסור את זה גם לנשים, ולסגור את בנקי הזרע ומכוני ההפריה המלאכותית. אתן הפמיניסטיות הקיצוניות תמיד רוצות שאפליות היו לצד שלכן, עלאק רוצות שוויון. שלא לדבר על כך שבמלא רוב מי שפונים לפונדקאיות זה זוגות, במקרים שאישה לא יכולה ללדת, בגלל גיל מבוגר מדי או בעיות אחרות, או זוגות גייז שבכלל לא טבעי שיהיה להם ילדים, דווקא כרגע מעט מאוד גברים פונים על זה בתור רווקים שרוצים ילד, למרות שצריכה להיות אפשרות כזאת לגבר או שלחלופין לבטל תאפשרות המקבילה גם לנשים רווקות.

בדיוק

ואיש אינו דן בהשלכות האפשריות באופן פומבי בתקשורת.

הן נתפשות בתקשורת ובקרב הציבור הרחב כקדושות, נאצלות וכגיבורות.

אינני טוען שהן עברייניות. אני פשוט מבקש להכניס דברים לפרופורציה. הן נשים שקיבלו החלטה להפוך את רחמן למקור הכנסה, תוך שהן משעבדות את גופן לפרק זמן המוערך בכתשעה חודשים, לטובת היריון.

בזמן זה אסור להן לעשן, לצרוך אלכוהול ותרופות מסוימות. הן כפופות להוראות רפואיות נוקשות ועוד.

נקודה מעניינת לגבי הפונדקאות

אני חושבת שהבדל הוא שאישה עושה סוג של חסד עם זוגות שלא יכולים להביא ילדים לעולם. כן זה עולה כסף כי הריון זה דבר שעולה ולא מעט! זה לעזור למי שאין לו את האפשרות ! עקרים ועקרות / הקהילה הומי -לסבי, גם בתקופת התנ״ך היו נשים מושכרות להנקה.זה גם סוג של מכירת גוף. זה עזרה לקהילה! גם אימוץ ילדים זה מסחר בכסף. אבל הכול משתייך לחסד, עזרה לזולת ( בתשלום אמנם ) לאחר שלא יכול!

הית בהריון פעם?

איך אפשר להשוות הנקה למשהו שגדל בתוכך 9 חודשים?
ולגבי ה'חסד'.. הרומנטיזציה של הנתינה האלטרואיסטית מזכירה לי את הדימוי הרומנטי של הזונה טובת הלב. כך ממתיק לעצמו המנצל את מצוקתה של המנוצלת..

קודם כל - לא, לא כולם יוכלו ללדת אפשר גם לאמץ. יש הרבה ילדים מחוסרי בית בעולם ולא, זו לא זכות של כל אחד להחזיק תינוק שלו בידים. ככה החליט הטבע. ככה נוצרנו.
ולא כל אחד שלא יכול ללדת זוכה לאחד כזה משלו - רק עשירים קונים רחם.. בעצם לא קונים את הרחם הם שוכרים אותו.
רובן המכריע של הפונקאיות נעשות בIVF. מדובר בטיפולים קשים מאוד ומזיקים מאוד שיכולים לגרום לשינויים והתפרצות מחלות.

מה קורה כשנחתם הסכםם כלכלי ובסופו האמא לא מסוגלת להפרד מהילד? איך עוקפים את זה בדיוק? איך עוקפים את זה בתאוריה ואיך זה נעקף מעשית בפועל כשמדובר בפונדקאיות ממדינות עולם שלישי כמו הודו.
מעשית מדובר בצד אחד עשיר שמתעלם מהזקים הפיסים והנפשיים של הצד העני.
מה ההשלכות של המכירה של התינוק עבוד שאר המשפחה, שאר הילדים?

הנושא גדול עליי!

בכלל איפה שמעורב כסף והרבה כסף, מסריח! לצערי,כנראה נשים וגברים איפשהו לבסוף ימכרו את איברים שלהם, ישכרו את הרחם שלהם, ימכירו את הגוף שלהם! סחר בנשים וילדים .... נמכור את נשמה בשביל אוכל ומחסה! כי סה״כ מה בן אדם צריך יותר מזה. וכמו שאת לדעתי אמרת באחד הפוסטים כשיש ביקוש יש היצע ! אמרת יפה !

אנחנו באמת מוכרים הכל

המסריח הוא לא הצורך עצמו, המסריח הוא הצד שמוכן לקנות הכל תמורת כסף.
והכי הכי, הצד המסרסר בין הביקוש וההיצע.

Berethor

New member
לא כל הנשים מתחברות לילדים שלהן

זה בולשיט לטעון שכל אישה מחוברת לילד שלה או הילד שילדה, בפונדקאות יש הפרדה בין השניים כי אם הביצית של אישה אחרת אז הילד הוא לא שלה ביולוגית למרות שהיא ילדה אותו. אם זה היה נכון שכל אישה מחוברת 'לילדיה', אז לא היו נשים אלהוריות או נשים שהן אמאות רעות או נשים שנוטשות תילדים שלהן וכל זה קיים בלי קשר לפונדקאות, אני יכול לנחש שלאישה כזאת הרבה יותר קל להיות אם פונדקאית, גם מבחינת אישיות ולא רק בשביל כסף. על אותו עיקרון כמו אישה שאין לה בעיה להשתרלל הרבה יותר בשבילה לעבוד בזנות, כי באישיות שלה היא כבר כזאת, כמו גם במסגרות אחרות. אבל כמובן שאת תנסי לטעון שכל הנשים אותו דבר וכל הנשים הן "נשמות טהורות", בולשיט. פונדקאות היא 'תרומה לקהילה' בדיוק כמו שתרומת זרע היא 'תרומה לקהילה', את יכולה להתווכח עד מחר אם יש צורך בדברים האלה או עדיף שרק אנשים שמסוגלים להביא ילדים בדרכים טבעיות ראויים להיות הורים. אני עצמי חלוק בשאלה הזאת.

בכל אופן את גם מתעלמת מהעובדה שהילד שיולדת האם הפונדקאית גם לא היה נולד אילו היא לא הייתה אם פונדקאית, ככה שזה לא באמת על חשבון ילד שיכול היה להיות שלה, פלוס עדיין יכולים להיות לה ילדים משלה, רק לא בפעם הזאת. דווקא מדינות כמו הודו, פונדקאות זה דבר של מה בכך שם, כי נפוץ שם משפחות מרובות ילדים, אז ילד אחד פחות או ילד אחד יותר זה לא ביג דיל, מה גם שיש כבר מלא ילדים לא באמת צריכים אחד נוסף. אלא אם כן את חרדית וחושבת שצריך כמה שיותר. מה גם שבשביל אישה שבמלא ילדה הרבה, ללדת עוד פעם רק הפעם בשביל אנשים אחרים ולא בשביל עצמה, זה לא כזה סיפור. הבעייתיות היחידה עם מדינות כמו הודו שמדובר במדינת עולם שלישית ולכן מידת ההסכמה מול מידת החוסר בררה שם קצת יותר גבולית, אבל שוב בסופו של דבר יש שם הסכמה ויש להן בררה אם להיות פונדקאית או לא, ובפמיניזם הקיצוני אתן תמיד תטענו שאין בררה, גם לנשים שחיות במערב, אז בסופו של יום זה רק תירוץ אצלכן, וגם לא באמת משנה לכן. אתן אנטי בכל מקרה.

סוף-סוף

את היחידה בינתיים, שמוכנה להודות שישנה צביעות בנושא.

כשאדם מחליט לעשות חסד, הוא אינו אמור לגבות תשלום. אם אם-פונדקאית רוצה לעשות חסד, שתסתפק במימון הבדיקות הרלבנטיות.

זו בדיוק הצביעות: זונה (ולא מתוך מצוקה או בכפיה) נחשבת לבזויה. אם-פונדקאית נחשבת לקדושה.

עזרה לזולת אמורה להיעשות בסתר ובחינם.

בכנות, אני מופתע מעוצמת ההשתלחות. אני לגמרי בעד שיוויון-זכויות מגדרי ונגד אפליה באופן כללי, ללא כל קשר לגיל, מוצא ועוד.

אני מעריך מאוד נשים כמו אליס מילר, שנאבקה על זכותה הטבעית להתקבל לקורס-טיס. באותה מידה אני בעד כל מי שמעוניינת להתפרנס בכבוד - כל עוד היא אינה פוגעת באיש.

Berethor

New member
זה בגלל שהם משייכים יותר מדי קודש להורות

לכן הקהילה חושבת שאפילו דרכים לא טבעיות ומוטלות בספק מוסרית כמו פונדקאות או תרומת זרע הם דרכים לגיטימיות כל עוד מי שרצה להיות הורה יהפוך להורה. עם כל הכבוד לילדים גם אני לא חושב שכל אחד צריך להיות הורה.

מה אומר לך, בנאדם

אתה צודק.

רק לפני מספר ימים התירו לדוגמה גם לזוגות חד-מיניים הומוסקסואליים להיעזר בפונדקאות.

ולא, לא כל אחד ראוי או מסוגל להיות הורה.

Berethor

New member
עוד פעם הוכחת שאת לא קיצונית כמו 'חברתך' פה

גם בנושא פונדקאות וגם בנושא פורנו, אל תתני לה לדרדר אותך.

למעלה