בהנחה שזה נכון

כנראה שפיספסת

את נושא הדיון - אינני מדבר על רוב הזונות, בסדר? הסטת הדיון לא הופכת אותך לצודקת, אלא לדמגוגית. לא דיברתי על קורבנות של סחר בבני-אדם, בסדר? את מצליחה להבין? דיברתי על אחוז קטן יחסית, שעושה זאת מרצונו.

אותו אחוז עלול להיפגע נפשית כתוצאה מעיסוקו? ייתכן. אולי תאסרי על אנשים לעשן? לשתות אלכוהול? לעסוק בספורט אקסטרים?

מי דיבר על PTSD??

אתה מחזיק איזו אג'נדה נוקשה ומכניס לי בכח מילים לפה!

סוהרת, נווטת, ומתנדבת במד"א לא מזדיינת בשביל כסף. שחקנית פורנו-כן.
אני חושבת, וזו דעתי ואתה ממש לא חייב להסכים, שברגע שאתה מזדיין בשביל כסף הסקס מתחיל להתערבב עם הרבה שיקולים שממשלא קשורים נטו להנאה האישית שלך. ולאורך זמן יש לזה מחיר כבד לנפש שלך.
אני אנסה לתת לך דוגמא כדי שתבין-
אני שחקנית פורנו ובאופן כללי אני מאוד אוהבת סקס. אבל היום, לא יודעת, קמתי קצת עם מצב רוח מדוכדך. אם זה היה תלוי בי ובבן זוגי- הייתי נשארת איתי מכורבלת בפוך מול סרט טוב. אבל יש לי יום צילומים, ומשלמים לי הרבה הרבה כסף. וסקס זו העבודה שלי, הקריירה שלי, אני לא יכולה להבריז כי אין לי חשק. אז אני לוקחת את עצמי בידיים, שמה על עצמי מסכה שמחה, ויוצאת לעבודה. בדיוק כמו כל עבודה אחרת- נכון?
רק שפה זה קצת שונה, כי באמת באמת לא מתחשק לי היום להזדיין, ובטח שלא לעשות דאבל-פנטריישן עם שני כושים שאני לא מכירה. וגם ממש לא לעשות קולות של הנאה מטורפת- אבל אני חייבת לעשות- כי אני שחקנית טובה..

יש משהו בעייתי מאוד בהפרדה הזו לאורך זמן. יש מחיר להעמדת הפנים הזו, בחוסר ההקשבה לנשמה שלך.
וכן, זה שונה מאוד מלהיות טייסת קרב.

אני לא מכניס לך מילים לפה

ורובנו מחזיקים בדעות שלא עולות בקנה-אחד עם של השאר. זה לגיטימי.

הוויכוח, לעניות-דעתי, אינו קשור להיבט המיני ולהשלכותיו האפשריות. הוויכוח נסוב סביב השאלה העקרונית, והיא האם זכותו של אדם לבחור במה לעסוק לפרנסתו ואני מחריג באופן אבסולוטי את הקורבנות האומללים של סחר בבני-אדם.

נכון, טייס/ת-קרב, סוהר/ת, סוכן/ת-סמוי/ה ועוד אינם/ן מקיימים יחסי-מין לפרנסתם. ועדיין, הם נחשפים, מכורח הנסיבות ולעיתים ללא הכנה נפשית מוקדמת, לסיטואציות ולמראות קשים - עובדה שעלולה להביא להתפתחות ptsd.

הוויכוח, כאמור, אינו נסוב סביב נושא המין, כי-אם סביב נושא הטראומה האפשרית הכרוכה באופי העבודה.

תראה,

בשום שלב לא טענתי שאין לה זכות לבחור לעבוד במה שהיא רוצה.

כן טענתי שאני לא רואה קשר בין היותה שחקנית פורנו מבחירה ובין פמניזם.
ועוד טענתי שלמכירת גופך לסקס יש מחיר כבד לנפש. מחיר שקשה להשוות אותו למחיר שאתה משלם בעיסוקים שלא כרוכים בכך.

מסתבר

שאנחנו די מסכימים.

השרשור ארוך, לכן תסלחי לי אם לא אבדוק מה כתבת לי בדיוק.

מבחינתי, 'פמיניזם' הוא מונח שמתאר חתירה להשגת שיויון-זכויות מגדרי. אני בעד שיויון-זכויות מגדרי ונגד אפליה.

למרות זאת, איני מגדיר את עצמי כפמיניסט, מסיבות שונות שלא אפרט כאן.

חיברתי בין 'פמיניזם' לבין בחירתה המודעת של אותה סטודנטית להשתתף בסרטי פורנו, משום ששוב, חלק בלתי נפרד משיויון-זכויות מגדרי, הוא חופש העיסוק. כלומר, אם אישה בוחרת מרצונה לעסוק בזנות, או להשתתף בפורנו, זו זכותה. ההשלכות האפשריות? זה חלק ממערך קבלת ההחלטות של אדם בוגר. אם את מעשנת - האם מישהו יכול לגרום לך להיגמל ע"י סיפורי זוועה ואזהרות? כנראה שלא.

אם יבוא פסיכולוג או סקסולוג, ויאמר לך שפתיחת מערכת היחסים מסכנת את שלמותה ועלולה בעתיד לערער את ביטחונך בבני-זוגך, את תזדרזי לסגור אותה? ברור שלא. מדוע? משום שאורח החיים שבחרת מתאים לך, למרות שאינו מתאים לרוב האוכלוסיה. האם זה לגיטימי? ברור. את לא פוגעת באיש.

1. אני לא במערכת יחסים פתוחה

2. אי אפשר לערבב דוגמאות על עבודות שונות ומערכת יחסים זוגית. פשוט כי על דבר אחד מקבלים כסף ועל השני לא.
3. זכותה של אותה בחורה לעבוד בתור כוכבת פורנו וזכותה גם לסבול או שלא מההיבטים הנפשיים בשל כך. זה עדיין לא גורם לה להיות "פמניסטית אמיתית".
4. מעניין למה אתה לא מגדיר את עצמך פמניסט אבל אותה כן?

אוקיי, זו לא

מערכת יחסים פתוחים בהגדרה, מסכים ומתקן - זו מערכת יחסים לא אקסקלוסיבית, שלתוכה אתם מכניסים מידי חודש-חודשיים (כפי שכתבת), גורמים חיצוניים. כך או כך, מערכת היחסים שלכם יוצאת-דופן בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.

2. ההשוואות שעשיתי לא עסקו בכסף, כי-אם במרכיבי הסיכון הטמונים בהם. את בחורה אינטליגנטית, איך לא הצלחת להבין זאת עדיין?

3. שוב, השימוש במונח 'פמיניסטית' נועד לייצר טיזר. לטעמי היא לא פמיניסטית בהגדרה, אלא בחורה אמיצה ובעלת יוזמה.

4. היו בחורות שטענו שאני פמיניסט. שיערב להן. שוב, אינני מגדיר אותה פמיניסטית, אלא אמיצה ובעלת יוזמה.

יש הבדל דק בין אומץ לטיפשות

לא אומרת שהיא טיפשה, הרי גם אני עשיתי את זה בערך בגילה. וגם אני בחרתי לעשות את זה.
כן אומרת שזה לא שייך להנאה ממין.
זה לא שייך לפתיחות מינית.
ואין שום קשר בין מין שיש לי עם בן זוג למה שהיה ביני לבין הלקחות שהיו לי.

שוב

אינני שופט, קטונתי.

אני טוען שמה שחשת אז ומה שאת חשה כיום, אינו משקף תחושות של נשים אחרות.

וכן, אני מסכים שישנו קו דק בין אומץ לטיפשות.

Berethor

New member
פורנו וזנות זה לא אותו דבר

זנות זה יותר גרוע בהרבה, נכון שיש כמה נקודות דמיון בין הדברים אבל יש גם הרבה נקודות של שוני, בפורנו אין יחסי זונה ולקוח, כי שני הצדדים הם שחקני פורנו, בנוסף גם הפרטנרים בפורנו הרבה יותר איכותיים לרוב מאשר הלקוחות של הזונות, בפורנו גם אין סרסורים עד כמה שידוע לי, מה שבזנות הרבה פעמים יש, חוץ מזה זנות היא לא חוקית ופורנו הוא כן חוקי, ויש לכך סיבה טובה. אומנם בישראל קודם כל הסרסורות וסחר בנשים הוא לא חוקי, אם מישהי בוחרת להיות זונה על דעת עצמה, לא יעצרו אותה על זה או ימנעו ממנה את זה. אף אחד גם לא חושב שהיחסים בין 'לקוחות' או בני זוג הם דומים, אלו שחושבים ככה חיים באשליה, וגם שהם דומים זה בעיקר לצד השלילי ולא החיובי, יעני בגישה של 'רק סקס', אבל שוב יש אנשים שלא צריכים יותר מזה במלא. חוץ מזה שחקנית פורנו יכולה לראות את עצמה כשחקנית ולא רק כמישהי שמתפרנסת מסקס, בדיוק כמו שחשפנית יכולה לראות את עצמה כרקדנית ולא רק כמי שמתפשטת, בעוד שזונה זה רק סקס תמורת תשלום, נקודה.

יש פחות נקודות שוני ממה שאת חושב

יש סרסור בעולם הפורנו - הרבה פעמים ההשתתפות נעשית בכפיה - גם אם לא רואים את זה בסרט - כפיה לא נעשית רק באלימות פיזית.
הפרטנרים בסרטים הם אולי מצויידים בזין שמתצטלם טוב ויכולים לשלוט בגמירה שלהם אבל זה לא אומר שהם 'יותר איכותיים'.

ותעשיית הפרונו בארץ היא לא בדיוק חוקית. החוק מתר הצגה של פרנוגרפיה קלה והיא על זה כמה משפטים בארץ - כלל ערוץ פלייבוי שניסה לטעון שצינזור פורנוגרפיה פוגע בחופש הביטוי.

סעיף 6כה לחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982, כפי שתוקן בשנת 2002,‏‏[9] אוסר על שידורי טלוויזיה שיש בהם "תועבה" כמשמעותה בחוק העונשין, לרבות:

* הצגת יחסי מין שיש בהם אלימות, התעללות, ביזוי, השפלה או ניצול;
* הצגת יחסי מין עם קטין או עם אדם הנחזה לקטין;
* הצגת אדם או איבר מאבריו כחפץ זמין לשימוש מיני;

בגלל זה רב התכנים שמראים בטלוזיה הם כאילו סרטים חינוכיים...

מה שוקרה ברחוב זה העלמת עין של החוק כמו שמעלימים עין מזנות וכמו שעד שהעולם התעצבן ישראל העלימה עין מהפיכתה לציר מרכזי בעולם לשכר בנשים.

Berethor

New member
לא קונה את זה

ובמאי זה לא סרסור. פורנו הוא חוקי במדינות שהוא מצולם בהן, זה קודם כל, בארצות הברית זה כמעט כמו תעשיית סרטים רגילה, יש להם אפילו "אוסקרים" שם. פורנו לא נעשה בדלתיים סגורות במסגרת העולם התחתון, כמו שזנות נעשת בהרבה מהמקרים, חוץ ממדינות שהיא מותרת בהן. הטענה שפורנו נעשה בכפיה זה דמגוגיה וקונספירציה של הפמיניזם הקיצוני. אין לכך שום הוכחה אמיתית, על זנות כן יש הוכחות בשטח, במיוחד זנות שכוללת סרסורים וסחר בנשים. הסיבה שהיו בעיות עם ארוץ פלייבוי בארץ זה ממש לא רק בגלל פמיניסטיות קיצוניות, אלא גם הרבה בעזרת כך שהם עשו יד אחת עם החרדים, צמד חמד ממש. מיותר לציין שבארצות הברית למשל אין שום איסורים על הנושא של פורנו, יש רק על זנות אמיתית.

ויש מקומות בעולם שזנות אמיתיץ חוקים

יש מדינות שגם להתחתן עם ילדה בת 11 זה חוקי.
אז מה? זה אומר שאנחנו לא יכולים להשתמש בשכל שלנו בצורה עצמאית.

קונספירציה של פמניסטיות קיצוניות
כמה נאיביות, כמה בורות!
יותר נוח לך להנות מפורנו אם אתה חושב שזה 'בסדר' כל כך, אה?

Berethor

New member
כרגיל מקצינות תדברים

להשוואת פורנו לזנות או יותר גרוע לנישואים עם בת 11, מה שקיים במדינות ערב ששם דווקא פורנו אסור מסיבות דתיות. מי שלא יכולות להשתמש בשכל בצורה עצמאית זה פמיניסטיות קיצוניות שקונות כל בולשיט שחברותיהן מוכרות להן, נגד סקס ונגד גברים, ולא מסוגלות להבדיל בין טוב ורע, תמיד לוקחות הכל לקיצון. כן יותר נוח לי להנות מדברים שהם בסדר, זה למה אני לא הולך לזונות, אבל עם פורנו אין לי בעיה. בדרך כלל באופן לא מפתיע אלו שיש להן בעיה עם פורנו זה אלו שהפמיניזם הקיצוני שטף להן את המוח.

Berethor

New member
הסיבה השניה היא אם באו מבית דתי/חרדי

כמה משותף יש לפמיניזם הקיצוני והחרדים זה משהו.

הוא צודק, מדוע את מקצינה?

מדוע אתם מתעקשים להסיט את הדיון לנקודות הקיצון שלו?

בתימן מחתנים בנות 8. זה מזעזע. אולם, כיצד זה קשור לתעשיה מוסדרת ומפוקחת?

העדת על עצמך שאת נהנית ממין. יופי. ישנן א-מיניות שאין להן מושג על איזו הנאה את מדברת.

הרי רוב אוכלוסיית העולם מרגישה כמוך, ולא כמו אוכלוסיית הא-מיניים. הם לא רוצים סקס? בסדר גמור, לגיטימי. רוב אוכלוסיית העולם נהנית ממין וצורכת אותו בצורות שונות.

זה כאילו א-מינית תתריס ותשאל: למה מייצרים צעצועי-מין (המיועדים באופן מובהק לנשים)? מי צריך את זה? מה ז"א מי צריך את זה? אחד החוקים הבסיסיים בכלכלה הוא היצע-ביקוש, או מה שלא רווחי, לא מיוצר, בוודאי בעולם קפיטליסטי כמו שלנו. את יודעת כמה רווחי תחום צעצועי המין?

כדי להראות לו כמה התרוץ שלו מטופש

הוא אומר שזה בסדר כי זה חוקי במקומות בעולם ואני אומרת שלא מעניין אוי מה חוקי ומה לא. אם כולם קופצים מהגשר גם אתה תקפוץ?

היכן הוא כותב

ש"זה בסדר כי זה חוקי במקומות בעולם"?

אינני מגונן עליו, אבל זה לא מה שהוא כתב. הגינות בסיסית.

למעלה