בבקשה, אודה לעזרה

hibuki1

New member
איזה יופי אז עכשיו את\ה קורא\ת...

תגר גם על היהדות וגם על הנצרות והאסלם.

hibuki1

New member
זכותכם המלאה.

רק שקיימים עוד כמה מיליונים שיסבירו את זה.

hibuki1

New member

הרעיון ש"הסיכוי לפגוע ביהודי באמצעות כישוף הוא פשוט 0" באמת נשמע קצת תמוה, אבל כפי שאמרתי, זכותו של כל אחד להאמין במה שירצה והתגובה של חלקכם הייתה קצת מוגזמת (""נקודה!" זה לא נימוק. בבקשה לנמק."-אף אחד, לא חייב לנמק את האמונה שלו, "תספר את זה לשש מליון שטוגנו בזמן שהאגרגור שלך (יהוה) יצא לרגע לעשן סיגריה בחוץ."-לא רק שהדברים לא קשורים לנאמר וניתן להסביר אותם באלף דרכים שונות הם נאמרו בצורה פוגעת לדעתי וללא כל טעם ויכלו להאמר במקום אחר ובדרך אחרת, "איך החבר שלה נפגע?"- התחכמות מטופשת, מכוון שאיש לא אמר ש"החבר" אכן דתי איני רואה את הרעיון מאחורי אמירת המשפט....), אחרי הכל, אני בטוח ש"navital2" התכוונה רק להציע עזרה וקל וחומר שלא שיערה שהמצב יגיע לכדי דיון שכזה בנושא היהדות (וואוו, איזה פורום מיוחד), כנראה שנעלבתם (חלקכם) איכשהו מהדברים או שאתם פשוט רגילים לתגובות עוינות. האם במקרה שהיא תאמין ברעיון "הסיכוי לפגוע ביהודי באמצעות כישוף הוא פשוט 0" הוא לא עשוי להתקיים ? (זו לא שאלה רטורית.) ישנם כמה דברים שלא אמרתי ואני מקווה שלא אצתרך לומר, להתראות בינתיים. נ.ב אני איני דתי.

gwizard

New member
אתה צודק

זה אומנם פורום מאגיה ומבחינה מאגית הרעיון של יהודי=חסין כישוף הוא מגוחך, אבל התגובות באמת נראות מעליבות מבחינת יהודי מאמין. על כך אני מתנצל בשם חברי הפורום. נ.ב. אני וויקאני (דת נאו-פאגאנית)

ljs

New member
זו לא היתה התרסה,

זו היתה שאלה על עצם הקביעה הזו, שהתחילה בכך שיהודי באופן כללי לא יכול להיפגע מכישוף. (קביעה מגוחכת, מאחר והיו מספיק סיפורים בהיסטוריה היהודית הקדומה והיותר מודרנית על יהודים שנפגעו מכישוף.) והסתיימה בכך שכדי לא להיפגע, יש לחזור בתשובה. ברור שאמונה חזקה ולאו דווקא של אדם דתי, יכולה להועיל מול כישוף. אבל לא נכון ומאד מסוכן להניח שאדם דתי לא יוכל להיפגע מכישוף, מאחר שאפילו בתלמוד מובאים סיפורים על אנשים `אולטרה דתיים` שנפגעו מכישוף.

ljs

New member
אגב,

אני יהודי אבל לא דתי. ולעניין ההתבטאות האומללה קודם, גם לדעתי היא ממש חסרת טקט ושערורייתית, ובכלל דמגוגית לחלוטין. מכיוון ש: א. גם בדתות אחרות ניתן להצביע על אירועים קשים ביותר שפקדו את המאמינים, וגם שם ניתן לשאול את השאלה הזו. כמובן שתמיד אפשר להצטרף לדעה האתאיסטית, שמצריכה דיון נפרד. ב. במקרה שאנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שיש אלוהים, הוא לא חתם על הוראת קבע עם אף אחד, ולא התחייב שלמאמיניו יהיה גן עדן עלי אדמות. בשום דת אין הבטחה שכזו. (למיטב ידיעתי)

אבל זאת לא היתה הנקודה.

מילא לחזור בתשובה ועקב כך להפוך ל"חסין" כישוף. העניין של לעשות "כאילו" שאתה חוזר בתשובה,רק למשך חודש,זה העניין. (בשבילי ,לפחות). אם לא תתחזק הגנה מכישוף,איך תשאר מוגן? זה הרי לא לחש אינסטנט.

neophile

New member
אישה במחזור היא דבר מסוכן

.אתם יודעים מה הווסת יכולה לעשות...אני לא בטוח שאני בעצמי רוצה לישון ליד אישה במחזור... אולי הכוונה היא לישון בנפרד . אחרי הכל היהדות עוסקת בזוגות נשואים.

ljs

New member
אני מסכים בהחלט לנקודה הזו,

וזה בערך מה שכתבתי, אני לקחתי את זה רחוק יותר, גם לאדם החוזר בתשובה באמת, וכמו שכבר נכתב, אמונה יכולה בהחלט לעזור מול כישוף. אבל הנושא ממש לא קשור לדת או לא דת.

PurpleFilth

New member
לבקש נימוק זאת תגובה מוגזמת??

כשהבחורה מציגה קביעות כעובדות מוצקות, שלפחות תסביר למה. ואם היא רק מאמינה בזה ואין לה שום דבר לבסס את זה, שתודה בזה. נכון, זכותו של כל אחד להאמין במה שירצה, וזכותי לשאול למה. וזה הדבר היחיד שעשיתי.

Bastat

New member
כמה מיליונים שיסבירו מה ?? !!

שכולנו בני אדם שכולנו בשר ודם ויש לנו מין צורך מוזר שכזה למתג ולחלק עצמנו לקבוצות ולתת שמות לקבוצות - ממש קייטנה של היקום אם תחשוב על זה - כולנו באנו מאותו המקום וכולנו פחות או יותר נחזור לאותו המקום

טוב,יש לי בעיה קטנה:

את התגובה של שחר ומה הקשר שלה לדיון לא הבנתי לחלוטין..! וגם את התגובה של Bastat לא הבנתי עד הסוף.

neophile

New member
ההסבר

ביהדות יש חוקים לגבי זוגות נשואים, מתי מותר לישון ביחד מתי אסור ועוד... אנשים יכולים להרגיש שהם מכושפים וזה יכול להיות נכון , הבעיה מתחילה כשהם מחפשים את מי להאשים . אני חושב שהיחס בין זוגות הוא מה שיש לו מההשפעות החזקות ביותר על המציאות של האנשים ככה שלאמץ את היהדות לחודש נשמע לי כמו סוג של מאגיה טיקסטית אפקטיבית ,גם בני הזוג ישנו בנפרד בזמן הווסת. היהדות היא מסורת ובאופן מסורתי נשים בכלל למדו דת , הן כן ביצעו טקסים ככה שלפי היהדות אישה יהודייה יכולה ללבוש ולהפשיט מעליה את החצאית מתי שהיא רוצה ... לגבר יש יותר חובות , אבל כן יש לא מעט אנשים בארץ שבמשך השבוע הם לא בהכרח יהיו דתיים במיוחד אך ביום שבת, היום הקדוש ביותר ליהדות מעל כל חג הם כן ישמרו על כללי הטקס של השבת. אני לא חושב שיש פסול בזה , זה סוג של מאגיה או אולי מדיטציה ואם מוסיפים לזה את המצוות של בן אדם לחברו זה נפלא.

למעלה