אתם כאלה מסכנים

סוג ב

New member
אני קוראת אותך ולא יכולה להקשיב- לידיעתך!

אין פה על מה להתווכח. אם יש לכם טלויזיה ואתם חרדים= אתה ומשפחתך עונים לתואר הקדוש 'שבבניקים'. (נ ק ו ד ה)

מה אתה אומר בזה?

ניסיתי לשמור על הכבוד שלך, אבל לצערי החברים צדקו, אתה אפילו לא מנסה לדבר לעניין. בבקשה ממך, תסביר לי מה עניין שמיטה אצל הר סיני, מה הקרש לכך שלהורים שלך היה טלויזיה ושהם פתוחים לכך שאני אנוס, ולא יוצא מהגטו או כל נושא אחר שהצלחת לבלבל אותי. בעצם על מה אנחנו דנים פה?

moshe010

New member
גם אם יהיה לך מקצוע בהיי טק

ותקבל שכר מהגבוהים שבמשק שזה כ 15 אלף ש"ח ישאר לך אחרי המס רק כ10 אלף ש"ח נטו (בדקתי במחשבון מס) http://www.goleango.com/salary-calculator.php כי חייבים להפריש גם לביטוח לאומי ולפנסיה ומתוך זה יורד דמי מזונות שזה מינימום 1200 לילד + חצי מהשכר דירה/ משכנתא של הדירה שישאר בידי אשתך ומתוך מה שישאר לך תצטרך לשכור דירה לשלם ארנונה וכל השאר כך שמי שיש לו יותר משלשה ילדים לא יכול לעשות זאת ותמהני איך הרבה כן עשו זאת האם כולם אכן עצמאים או מנהלים שמרויחים מעל 25 אלף ש"ח

ידידי המספרים לא מדויקים

בהייטק מי שמכניס 15 מביא הביית משהוא כמו תשע (יש את ההפרשות הסוציאליות שלא לדבר על רכב שיכול להורידאיזה שלוש פלוס מהברוטו). אגב המספר חמש עשרה זה למתחילים בחברות קטנות. המספר היותר סביר למתחיל הוא 17 פלוס. ותוך שנים ספורות זה יכול להגיע לעשרים פלוס-ראש צוות מתחיל. לגבי לגבי מזונות זרקת מספרים, שנכונים חלקית, כדאי לבדוק את זה אבל זה ממש תלוי אם זה בית דין רבני או בית משפט, כמו שזה תלוי בשכר של ההורים משתי הצדדים (למרות שמבחינת החוק לא משנה מה האשה מרויחה) מה שכן, אין דרך לאמוד את הנתונים מראש כי זה ממש תלוי בקריזה של השופט\ת. גם המספר הוא לא עולה בכפולות לכל ילד, בהרבה מקרים יש הבנה של חפיפת צרכים. בנוסף אם אתה בהיי טק סיכוי גבוה שיפסקו לך מזונות גבוהים בהרבה מ1200 לילד, כי הם מסתכלים על הברוטו. אבל למעשה זה מאוד אינדיבידואלי. גם חשוב לזכור שכל הילדים בעולם מגיעים לגיל שמונה עשרה מתי שהוא בנוסף תחשוב על הצד השני של הדברים, אם אתה הורה לילד חרדי אתה נלץ לשלם עליו כארבעים אלף דולאר לחתונתו, שווה בערך לעשר שנות מזונות של 12000 ש"ח. לחודש.

moshe010

New member
טענת פה טיעונים לשני הצדדים

שחלקם חשבתי לבד כך שזה פחות או יותר מתקזז, כך שהמסקנה נשארה פחות או יותר שמי שיש לו מעל שלושה ילדים לא יהיה לו קל גם אם הוא יהיה בעל מקצוע ובקשר לחתונת הילדים כשאתה חרדי אז זה שונה כיוון שאתה לא צריך לישון ברחוב בגלל זה אתה או לא משלם, ויש כיום יותר ויותר אנשים כאלה או מגלגל גמחים או נוסע לחו"ל לאסוף כסף או שקרובי משפחה יעזרו לך בכל מקרה אין מצב שתישן ברחוב

וזו תגובה אנושית לגיטימית

ברור שהשנאה שיש לנו כלפי הדת (למי שיש ) מגיעה מהסגירות שהדת סגרה עלינו. מה את רוצה להוכיח בזה? שאנחנו כועסים ומדברים מהבטן ולא מהשכל?

../images/Emo243.gif../images/Emo243.gif../images/Emo243.gif../images/Emo243.gif

השתגעתם? אתם מתווכחים עם העילג הזה?

זה לא עילגות זה דוסית

זו השפה שכולנו דוברים אותה במידה כזו או אחרת, ללעתי די תכופות אנחנו נכשלים בעבירות לשון, עם הזמן ותשומת הלב אנחנו ל\נגמלים מכך לאט אבל זו השפה הבסיסית שלנו. הוא אפילו לא מודע לצורה שהשפה נ\שלו נראית כלפי חוץ, עם הזמן שהוא ילמד להתכתב עם אנשים שלמדו כמה מילים לשיבושי הלשון התכופים בספרות ועיתונות הקודש הוא ידבר כמו כל אחד מאיתנו ואפילויותר טוב אם הוא ממש ישתדל. אני סבור שאנשים כמוהו נותנים נופך וחן לפורום, כדי להבין גם איך אנחנו נראים בעיניהם, הוא שואל את השאלות הרגילות שאנחנו מכירים (אלו לא שאלות אלותשובות על פרקית עול, כל היוצאים באשלה באים מבתים הרוסים, ולא נמצא חוזר בשאלה שטוב לו בחיים בלה בלה בהל)

לא חושב שיש טעם

להכנס לשו"ת עם כאלו שבין סיידר לסיידר גולשים מהשירותים כדי שהמשגיח לא יראה, וגם מכריחים את עצמם לדבר בשפת השבבניקים שהרי ברור להם שהפורום נועד לשבבניקים. בתקופה מסויימת התקשר אלי אחד מה"עוסקים" שאיכשהוא נודע לו עלי, ודיבר איתי בשפה של שבבניקים כדי להראות שהוא ממש ב"ענינים", אמרתי לו שילך ליושבי הברזלים כי זה הרמה שלו ואל יוסיף להטרידני כי לא מכבודי לשוחח עם איש ברמתו ואמנם הנ"ל לא שב להטרידני.

2חור

New member
לא אכנס איתך לויכוח

אבל אני בחור שעובד בעבודה מסודרת ומכובדת.. לומד בישיבה "פתוחה".. ותאמין לי שאני בלי תחפושת.. ואפילו מתלבש צבעוני אבל אני אדם מאמין בבורא עולם.. לא כמו השחקנים פה שמתלבשים עם שטריימל..

../images/Emo45.gif אז באמת כל הכבוד לך

כלומר, לא כל הכבוד על הסגנון המכוער שאתה כותב בו, אבל מבחינת אורח חייך אתה ושכמותך התקווה הגדולה של הציבור החרדי, ליותר מזה לא ריאליסטי לצפות.

סוג ב

New member
יש לך חוצפה אתה

אתה מאמין באלוהים. סבבה לך. מה אתה רוצה מאיתנו? אז אנחנו מסכנים? אוי אוי אוי. בעיניי, אתה השחקן, אנחנו הנורמליים. אני מכבדת את השקפותיך, בוא תכבד את שלנו.

בעצם אתה צוד

עברתי על כל ההודעות שלו הבחור החביב, והבנתי שהוא חוזר על אותה מנטרה בלי להפסיק, גם הודעות בלתי מנומקות סטייל "דלמא איפכא". היי בנ"א הסברתי לך את זה חמש פעמים למה קשה לעזוב, מה כ"כ קשה לך להבין? יש לך משהו אינטליגנטי לומר כאן? או שהסלולאר שלך לא יודע להתמודד עם הפורומים של תפוז?

חסידי ר' נוח לא מתפקרים

תורתו של רבם המנוח לנגד עיניהם תמיד, אין להם שום סיבה לחשוב, זה לא יתן להם שום רווח מיידי.

למעלה