אתם כאלה מסכנים

זה פשוט לא נכון

": איך אתם מסבירים שהיהודים הם העם הכי קטן בעולם והכי שנוא בעולם " הכי קטן בעולם לא נכון לפים,דרוזים ומאות עמים בפפואה קטנים יותר. הכי שנוא - יש לך מד לשנאה (שנאומטר?) הכי תקופות רבות שעמים וממשלות רצו יהודים. מלך פולין הזמין אותם להתיישב אצלו כמו גם הסולטנים העותומניים. "ברור שיש בורא עולם" טעית ברור שיש את אל הספגטי רק אתה כופר בקיומו

צ'מע חבר

אני מוכן לענות לך על כל השאלות ה'עמוקות' שלך, הבעיה היא שאנו חווים חוכמולוג כזה אחת לשבוע בממוצע, עם אותם שאלות ואז הוא נעלם. אני רוצה ממך התחייבות שאתה נשאר כאן עד לסוף המר של הדיון, ואז אתה הולך לאן שאתה רוצה. אבל הדיון חייב להתמצות. המסכים הינך?

אז הגבתי לכל מה שכתבת כאן

אני לא יכול להתחייב לענות לך מיד על כל השגותיך (כי לפעמים אני עובד או סתם לא מתפלל), אבל אני מתחייב לענות על כל טענה שלך, ואם דברי לא ברורים או מופרכים ציין זאת ואנסה לשפר את תשובותי. אבל גם אתה לא משאיר אותי לבד. קאפיש

קושי ואתגר != אומללות

אכן קשה לנו עם החיים הכפולים, אך קושי זה לא הופך אותנו למסכנים, זה כן מאתגר אותנו למצוא את נקודת שיווי המשקל בין אמונתינו הכמוסה לחיינו כלפי חוץ. ועל זה גאוותינו. בעצם כך נהגו אבותינו בספרד בתקופת רדיפות האינקויזיציה למרות שההקשר הוא לכאורה הפוך, אבל במקרה של האנוסים היהודים אתה יודע להתפעל ממסירות נפשם לחיות לפי אמונתם למרות שכלפי חוץ זה הוא נהגו כנוצרים לכל דבר -כולל הליכה לכנסיה ושאר מנהגי הנוצרים. האם זה קל ? לא! אבל זה לא הופך את האנשים לאומללים ומסכנים, כי החרות האמיתית הוא בתודעה ובמחשבה הבלתי משוחדת (משן כמו אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה).

2חור

New member
אחח כמה טיפשות

הם ידעו שהם צודקים באמונתם והיה להם על מה להילחם אז הם השתנו וחיו חיים אחרים רק כדי לשרוד ולהמשיך באמונתם.. אתם לא רק שלא משתנים אתם נשארים כמו שאתם ולא תגיד שיש לכם פחד מעונש מוות כמוהם.. אתם פוחדים מאנשים "מה יגידו" אתה מבין כמה אתה טיפש?

rut102

New member
אחח כמה טפשות

הם חיו על הפחדות ''תעשה כך וכך או שתישרף בגהנום'' וכך גם הנצרות באותה התקופה.. ברגע שהחיים נהיו פשוטים יותר [גם לנוצרים], האנשים מצאו זמן לחשוב... ואלו החיים החילוניים שאתה פוגש כיום = אנשים חושבים.

2חור

New member
הפוך

החילונים זה אלה שלא חשבו.. החרדים זה אלה שחשבו.. אני כל פעם נפעם מהשטויות שאתם מכניסים לעצמכם בראש

אתה אומלל, וגם חרדי..

מגיל 0 מלמדים את הדוס הממוצע את כל השקפת העולם שלו נאסרת עליו כל מחשבה הנוגדת את התעמולה השטנית והחולנית של החרדים. בשלב מסויים מסבירים לו שהחילונים הם חלאות אדם, שכל היום עושים את הרע בעיני האל ופוגעים בקדושתם. אחרי זה מודיעים לו שלצה"ל אסור לו להתגייס, וכי התורה אותה הוא לומד היא היא זו שתגן עלינו, והחיילים שמתו בשדה הקרב? לא נורא, הם רק חילונים... לאחר מכן מנסים לשדך לו בחורה אשכנזית 10 דורות אחורה משני הצדדים. ושואפים שילך ללמוד תורה בכולל כל חייו, אשתו תפרנס אותו, תוליד דור שלם של אזרחים סוג ג' שלא תורמים מאומה למדינה ולחברה, ואם לא מצליח לו בכולל, שילך לעסוק בסת"ם או בכל תפקיד אחר שלא מצריך עבודה מול רשויות המס, כי למה להיות אזרח תורם כשאפשר להיות אזרח פרזיט? החרדי אינו חושב, החרדי מובל כצאן לטבח, בתוך בועת בערות ניצחית... לעומת זאת הילד החילוני מהרגע הראשון מקבל את הרשות והתמיכה לחקור כל דבר [אולי מסוכן, אך לא חשוך ופרימיטיבי] הוא יכול לחקור אפילו את הדת היהודית או האבורג'ינית מסבירים לו שכאדם הוא צריך לתרום לקהילה ולשרת את המדינה שמגנה עליו. כך מגדלים אזרח תורם שנותן ולא רק לוקח. שלא מפריד בבית ספר בין שני עדות שונות בגדר כמו בגטו. ושלא משקיט פרשיות אלימות והטרדה מינית בתוך המגזר מחשש לחילול השם ולהרס בשידוכים... מי חושב? חילוני או חרדי?

למה אתה סבור שאנחנו לא בטוחים באמונתינו?

האם זה שאתה מאמין במושג אל, שהוא שברירי לא ברור ערטילאי ובעיקר לא מחייב, הרי שאני מאמין בשכל השיר ובגאולה האישית שכל אדם יכול לגאול את עצמו בעצמו. ולגבי ההבדלים בין ספרד לישראל דהיום, ברור שיש הבדלים אבל הם שוליים, והסיבה למה אנחנו עדיין לבושים כחרדים היא כמו שכתבתי, עקב המבנה העקום של החברה החרדית שבעיקר מאמללת את בניה.

2חור

New member
לא מבין אותך

למה שלא תתלבש כמו חילוני תתחתן עם חילוניה תגור איפה שאתה רוצה?

וואללה לא חשבתי על זה

אבל ברצינות, איך אני יכול לעשות את זה? כל חיי גדלתי בחברה החרדית, השפה שלי המושגים שלי תנועות הידים בדיבור ההבנה שלי בני אדם אחרים הכל מסביב לעולם החרדי, איך אני יכול לעשות סוויטש ברגע אחד ולהחליף הכל. בנוסף, בניגוד לחינוך החרדי אותו קיבלתי בו אלוהים מעל הכל כולל משפחה (עיין משפחות שישבו שבעיה על בנים שסטו מהדרך) אני מאמים בערכים אוניברסלים ואחד מהערכים הללו הוא מחוייבות לבני אדם, למשפחה, יש לי אשה וילדים, אני לא יכול יום אחד לעזוב אותם, זה לא הוגן. ולהודות על האמת אהבתי את אשתי, אין לי סיבה להתכחש לה רק בגלל שונות דתית, אנחנו נמצא דרך להתגבר על הקושי, אבל למה להתגרש מאשת נעורי? אל תשכח שבתור אחד שגדל על חינוך חרדי כל ימיו אין לי ממש מקצוע שאני יכול להתפרנס בו בכבוד בציבור הכללי, אני לא יכול להרשות לעצמי דברים בסיסיים כמו להחזיק רכב ואולי לשלם מזונות לאיזה שבעה ילדים. בוודאי שאין לי מושג איך חיים בסביבה החילונית? איזה תחתונים לובשים חילונים? שמתי לב שאין להם גופיה איך הם מסתדרים בלי? בכלל אני לא יודע איך אוכלים במסעדה עם סכין ומזלג, מה זה בעצם ארוחות גורמה? אני לא מנסה לשקף את חיי במה שכתבתי אני מנסה לומר כאן משהו כללי - שרובו לא קשור לחיי האמיתיים אבל תסתכל על הבעייתיות שיש לי, אני גר עשר מטר משכונה חילונית ואין לי מושג בחיים החילוניים. להיות חילוני זה לא רק להוריד את הפיאות והזקן וללכת לטישים של הילל, זה לחיות חיים שונים לגמרי, אני לא בשל לכך.

2חור

New member
מבין אותך

ולא נשאר לי רק לרחם עליך.. אני חרדי שגדל במשפחה פתוחה עם טלויזיה בבית.. המושגים שלי אחרים לגמרי.. עכשיו הבנתי אותך יותר..

סוג ב

New member
אתה הוזה

חרדים= אין טלויזיה אולי דתיים. אל תנסה למכור לנו סיפורים, באנו משם ורובנו עדיין שם.

2חור

New member
אז

תקשיבי לי טוב.. אני חרדי מבני ברק עם כיפה שחורה ויש לנו טלויזיה בבית.. ואחים שלי למדנו/לומדים במוסדות הכי טובים בעיר.. לשמחתי להורים שלי יש פתיחות איתנו ומדברים איתנו על הכל והם בראש פתוח.. כמובן שהכל נשאר במשפחה והשכנים לא יודעים

למעלה