אתאיזם? דת?
הרי שניהם אותו הדבר. האמונה האתאיסטית היא דת. דת די דומיננטית ומאוד מסיונרית בעולם המודרני. אתה לא יכול לומר "אתאיזם היא יותר X מדת" כי דת (בהגדרתם של אוקספורד) היא סט של אמונות. לפיכך אתאיזם ללא ספק נכנסת להגדרה. הרי אתה לא יכול להוכיח לי בלי שום צל של ספק שאין שום צורה של כוח עליון. אתה לא יכול להוכיח לי שאין שום צורה של כוח על-טבעי, וכו´. אתה
מאמין שאין אלוהים, אתה
מאמין שהשמש תזרח מחר, אתה
מאמין שהיקום בנוי מאטומים, שאם גוף נע בקו ישר במהירות קבועה, אז לא מופעל עליו כוח, וכו´ וכו´. ובכלל, לא רק שאני לא אוהב את האימרה "הדת היא סוג של ילדות הפוטר במידה רבה מאחריות", אימרה זו גם לא נכונה בצורה קטסטרופלית. אפילו אם אתה לא מגדיר את האתאיזם כדת (דבר שלפי רוב הוא די התנשאותי. "דת? אני? מה פתאום. אני מעל דת. לא משנה שלפי ההגדרה אני נכנס אליה."), אז הרבה אמונות אחרות שמוגדרות כדתות מנוגדות להגדרה שלמעלה. הדיסקורדיאניזם (כמה שאני אוהב להשתמש בדוגמה הזו!
) למשל, אומר שהעולם בנוי על תוהו, ושאין לך סיכוי להבין אותו. הדת, במידה זו, יותר קיצונית מאחותה, האתאיזם, בכך שהיא מחייבת אותך לעשות החלטות בעצמך, החלטות שהיא מראש אומרת שהם קרוב לוודאי לא נכונות, ולא יעזרו לך במילא. האסטרואר אומנם במובנים מסויימים משרתת את תפיסת עולמך, אבל היא בין השאר גם דוגלת בחשיבה עצמית. בעליונות היחיד על-ידי רמיסת חבריו, ועזרת האלים לעליונים. כך שהיא בקושי "אימא נחמדה שעוזרת לכל ילדיה המאמינים". אז, ככלל, הייתי ממליץ לך לעשות קצת סקר לפני שאתה יוצא באימרות שכאלה. ארם.