אשמח לקבל עצה

פחחח...מטבח ?

אני טוחן רק ש.ג

יערית

New member
לעזור

במידת הפתיחות מבלי למצמץ ולחשוש לנקות את הבטן, צריכה להיות פתיחות מלאה בזוגיות בריאה, בכל אופן זו השאיפה אלא אם כן זה....עקום.

הזוגיות שאת מתארת?

בעייתית משו...בעיניי. פרק ב נקי. במקום חדש שנבנה ע"י שניים ממסד עד טפחות חיים חדשים, על כל המשמעויות . בזוג! אם אכן מחליטים שרוצים יחד תחת קורת גג אחת ~אפשר גם אפשר, עוד איך אפשר! החלטתכם שהפורום יעזור לכם לנווט בעייתית משו ...גם היא. כשגם כוונותיכם לא ברורות לעצמכם.

זו דעתי...

ראשית בחרת בחירה גרועה למערכת שניה אני הייתי מאחלת לך גבר שידע להעריך ולכבד אותך בכך שראשית ידע לפרגן לך אם הוא טוען שאוהב אותך שידע להעניק אהבה וגם מתנה שנית בעניין השיתוף פעולה בחיים משותפים : א. כל אחד צריך להשקיע סכום דומה לקופה משותפת לכל הוצאות הבית כלכלה, החזקת הבית, בילויים, ביגוד, וכו' ב. לגבי שיפוץ ורכישת ריהוט וכו'... בן זוגך גר בדירתך ועם כל הכבוד בכך את הענקת לו קורת גג דבר שחוסך ממנו שכר דירה של לפחות 400$ לחודש מינמום מן הראוי שיעזור לך בשיפוצי הדירה ללא כל ציפייה של החזר עניין של עזרה בכלכלה והחזקת הבית אינה קשורה להשיתוף פעולה בשיפוצים והרי אם הנכם ומאחלת לכם אריכות במערכת היחסים הכסף שהיה נזרק לשכירות הושקע בדירה שאתם חיים יחד ואם נפרדתם הלו הכסף שהשקיע על דירתך היה נזרק לשכירות כך שכאן יש הגינות מה שבן זוגך ושיסלח לי הבחור שלך הוא אומנם נפגע מצד אחד אך מנסה לנצל צד שני ואתתתתתתתתתתתתתתת תעצרי אם הוא מתקמצן את תתחילי להתחשבן תשאלי אותו אם עדיף לו ללכת לחפש דירה או לעזור ולהשקיע היכן שהיום הוא גר? תפקחי עיניים יש הרבה גברים שהשקיעו את הונם באיקסיות שלהן למען הילדים ורוכבים את הגרושות ומנצלים שאוהבים אותם ומתנהגים בחוצפה כפי שנוהג בן זוגך רוצה להאמין שתדעי למצוא את הקו הנכון להרגיש נאהבת ולא מנוצלת

digiash

New member
אם היית טורחת לקרוא כמה תגובות

לפני שקפצת למסקנות היית-אוליי- שמה לב שבן זוגה גר בדירה וחוץ מביקורים בדירת זוגו הוא עצמאי לי אין ניסיון רב בנושא אבל מקריאה בלבד אני חייב לומר שאני מסכים עם אלה שאומרים שהוא לא חייב -כן זה היה יפה מאוד מצידו לתרום ולעזור מבחינה כלכלית אבל אין לו שום מחויבות כזו וזה לא מעיד על חוסר אהבה או משהו

ערסlight

New member
ולגופו של עניין

קשה לך כלכלית. זה משהו שלא קשה להבין. אבל למה את חושבת שזה הופך אוטומתית הבעיה שלו? אולי יש לו בעיות משלו שגם את לא רוצה להיות "שותפה" בהם. אחת הדרכים לפתרון זה להיות אישה מוחזקת. אין רע בזה, כל עוד את שמה את הדברים על השולחן. [והוא יחליט אם מתאים לו] לדעתי, את בעיקר מבולבלת. את מאלה שרואים בהשקעה כספית הוכחה לאהבה \ תשומת לב. אין לך יושרה להודות שאת רוצה להיות מוחזקת, הכנסת הכל לקערה אחת ונהיה סלט שלא רואים מהו מה.

בלי קשר לשיפוצים

האם הבחור אינו משקיע בך בדברים אחרים כמו בילויים...מתנות...? אם הוא ישן אצלך כמה פעמים בשבוע ואוכל אצלך- הייתי מצפה שייקנה מידי פעם מיצרכים הבייתה..האם הוא קונה? אם התשובה היא "לא שולף אף פעם" אז לדעתי הבחור קמצן ואם ככה , את בטח מודעת לזה-אתם מספיק זמן ביחד ע"מ לזהות ואם ככה (פעם 2) למה את מופתעת? ועכשיו אני: אם הייתי יוצאת עם בחור והזוגיות הייתה טובה והייתי ניקלעת למצוקה כלכלית ואני יודעת שלבחור יש אפשרויות כלכליות לעזור ובכל זאת שותק ולא מציע הייתי בוחנת שוב את המערכת. אבל שוב...על תכונת הקמצנות עולים מהר מאוד ואם בכל זאת מחליטים להשאר שם אז "הכל כלול" אם אין לך בעייה עם זה שעד היום לא טרח להשקיע בך בכלום יש לי תחושה שתיתגברי גם על זה.

n o g a1

New member
חולקת על דעתך

- השקעת הבחור אינה נמדדת בחומר! ישנן השקעות רגשיות שבהן נמדד עומק ואיכות הקשר. - לישון אצל מישהי שאוהבים ולאכול שם , זה בכיף . הוא לא חייב בשום אופן לקנות מצרכים. הוא יכול אם בא לו בכיף אך אינו חייב!. - כשנקלעים למצוקה כלכלית , זה אומר שחיים מעבר ליכולת . כל בר דעת יכול לחיות על פי יכולתו , זה אפשרי. אמנם דורש וותורים לא קלים ולעיתים זה ממש לא נעים (מנסיון). אך אפשר לקחת אחריות על המצב ולא להיות במצב שבו מצפים שהבן זוג יושיע מישהו ממצב כלכלי כזה או אחר. מסכימה איתך רק על דבר אחד : "אם הבחור לא שולף אף פעם , אז הוא קמצן". רק חשוב לי להבהיר שה"שליפה" צריכה להיות הדדית עד כמה שאפשר אלא אם כן לאחד/ת יש יותר באופן משמעותי וזה בסבבה שלו/ה להזמין . קמצנים בחומר הוא גם קמצן רגשית ועם תכונה זו מאד קשה להתמודד. את אלו ניתן לזהות בצ'יק לא צריך 3 שנים.....

נוגה

השקעה במתנות- מעבר להשקעה כספית היא תשומת לב זו ההרגשה הטובה שהוא חושב עלייך ....גם כשאתם לא ביחד ולא , לא מדברת על השקעה כספית גדולה ואת יודעת מה? זה יישמע נדוש ו"קלישאי" אבל אם יגיע עם משהו קטן וסימלי זה אחלה.. ואני באמת מתכוונת לזה! ברור שהכל צריך להיות הדדי -ובטח לא מדברת על בן זוג שיושה וממתין "שישקיעו" בו כאילו הוא איזה מניה. עכשיו בנוגע לעיניין השינה וקניית המיצרכים: כן...זה צריך להיות בכיף ולא חושבת שזה צריך להגיע רק אחרי שהבן זוג (אצלו לנים) מבקש העיניין הוא שלדעתי יש דברים שאם הכל זורם כמו שצריך -אז אין צורך לדרוש אותם ONCE אתה בא בדרישה וזה לא מגיע בטיבעיות מהצד השני לי יש קצת בעייה עם זה. יש אנשים פחות מודעים (נגיד) שצריך לעזור להם...אבל ברגע שהערת את תשומת ליבם ועדיין אין משוב...אני לא הייתי מחזיקה מעמד.

יערית

New member
נשאר לי

להסכים איתך, הרי לא מדובר בקשר של חודש חודשיים, שלוש שנים זה לא הולך ברכל, זה כמעט בסדר גודל הנישואים שלי

n o g a1

New member
3 שנים זה לא הולך

ברכבל
? זה באמת הרבה זמן. קמצן ,אגב , מזהים בפגישה הראשונה. שימו לב איך הוא שולף את ארנקו , כיצד מסודרים שטרותיו או לחילופין כמה נוצץ וויזתו. מתערבת איתכן שהוא גם סובל מעצירות....
. אגב , סביונית .... נראה לי שאנו מתכוונות לאותו דבר בנוגע לדברים שכתבת. הדבר היחיד שאיני מסכימה איתו לחלוטין הציפיה מהאיש לעזרה כלכלית , התובענות הזו , התחושה של "מגיע לי"...

יערית

New member
נשמטה לי הג'

וכבר עלית טרמפ על זה ברכבל? חחחחחחחחח ,תחושת "המגיע לי" גם אני הרגשתי אותה אבל במובנים אחרים.

קמצן...

הייתי עם אישה או שתיים בחיי תמיד בקטע של הבית שיפוצים וכל מה שקשור תמיד עשיתי בכייף אני אומנם לא אינדקציה בקטע הזה כי לא רק שיש לי ידיים טובות אלא גם נהנה מכל עניין השיפוצים ומה אומר לך אם בזה הוא לא עוזר אז לא הייתי רוצה שיעמוד במבחן קשה יותר איך ורדה אומרת..... ואני אוסיף...ומהר!!!

תפסיקי לתפקד כרואת חשבון

ויותר כבת זוג. ייתכן שאם לא תבקשי גם ריבית דה ריבית על היותו יומיים אצלך בשבוע (מה שכתבת בפורום השכן) ותפסיקי לרשום כל דבר שהוא אוכל..משתמש וצורך אולי לא תרגישי פריירית ותתמקדי במחוייבות לזוגיות שלכם..במקום לעשות רשימות פינקסנות של מי מקבל מה..ומי לוקח ומי נותן מה. מאידך ייתכן שאת מרגישה כך כי הוא קמצן. ואין מה לשעות..זו מחלה.

למעלה