אשמח לקבל עצה

צד אפל

New member
איזה עצה את רוצה

אני לא מבין דבר אחד, מי קונה דירה, ריהוט חדש שהוא בחבות ולא יכול לראות את קתה האור בהצד השני, זה פן אחד לסיפור, פן שני , הוא חייב לך משהו ? הוא גר איתך, קניתם את הדירה בשותף שהוא צריך לממן לך שיפוצים ? אצלך הכל סובב סביב הכסף , שייבושם לך

נתנאלה7

New member
תשובה

לפעמים בחיים אתה נאלץ לעשות צעדים קיצוניים יש לי 2 ילדים והייתי חייבת למקם אותם לא ביקשתי שיממן לי את השיפוצים ולא שיקנה איתי דירה וכסף זה לא הכל בעיני אבל אנחנו 3 שנים ביחד. במשך כל התקופה נאלצתי להתמודד עם הרבה חובות וברוך השם הצלחתי. עכשיו אני יכולה להגיד שאני עמוסה ואני בטוחה שאסתדר אבל יש הבדל בין להיות לבד לבין להיות בשניים. אם הוא היה מפנק אותי במתנות,בהפתעות,בערבים רומנטים אז הייתי אומרת בזה הוא רגיש אבל בדברים אחרים הוא מצויין. שלא תבין לא נכון כי אני מאוד אוהבת אותו וחושבת על עתיד משותף כי כיף לי איתו איך שהוא. אבל אני לא מבינה איך אדם יכול במשך שלוש שנים להיות איתי ולראות את כברת הדרך הארוכה שעשיתי ולא לעזור יכול להיות שהראיה שלי לא טובה ?ויכול להיות שמה שקורה כאן הוא לא תקין ולכן פניתי אלכם שתעזרו לי להבין .

לא תקין

אין טבלאות שמגדירות מהוא קשר תקין ומה לא. הוא כזה, את כזו, תקין זה מה שמתאים לשניכם. יש לך בעיה עם הנתינה שלו... דברי איתו. אם זה לא יעזור תצטרכי להחליט אם מתאים לך לחיות בכזו נתינה או לא.

אף פעם לא הבנתי מצבים כאלו.

מצטער. עבור שניכם. זה הבן-אדם. וזו הזוגיות. ואולי באמת אין לו כלום? כך קיבלת אותו...

בזוגיות טובה

ונכונה צריך לדבר על זה! כסף זה אחד הדברים הכי מאיימים משום מה ביחסים זוגיים וזה לא צריך להיות כך. שוחחי איתו ואז תביני איך הוא רואה את הדברים מנקודת מבטו הוא.

deena

New member
סליחה

אולי לא הבנתי אותך. הבן זוג שלך- גר איתך? הוא משתתף באופן שוטף בהוצאות הבית? הריהוט, הבית, השיפוץ שעשית- הוא נהנה מזה באופן שוטף, או שזה לשימושך בלבד? ועוד דבר, ממתי מי שמחוסר כל ו'במצוקה כלכלית', רוכש בית, משפץ וקונה ריהוט חדש? אולי המשוגים שלנו שונים בעניין המושג 'מחוסר כל' וההוצאות הקשורות...

נתנאלה7

New member
תשובות

בינואר האחרון החלטנו שנעבור למגורים משותפים נשכיר את הדירה שלי ונשכיר דירה אחרת לצערי עקב חוסר הביטחון והמצב קיבלתי פיק בירכיים והוא נאלץ להשאר בדירתו והעלו לו את שכר הדירה הוא טוען שלגור איתו ביחד אני לא רוצה אבל כסף ממנו אני כן רוצה. בן זוגי גר בדירה משלו אך ישן אצלי לפחות פעמיים שלוש בשבוע . לא אמרתי שאני מחוסרת כל אבל לבן זוגי יש את האפשרות לעזור לי האם זה לא צריך להיות כך כשחושבים על מיסוד הקשר לאחר 3 שנים ביחד במיוחד לאחר שראה את כל מה שעברתי ועם מה אני מתמודדת.

ozzz64

New member
נראה לי שהבחור מנצל אותך .

הוא ישן אצלך רק כדי לחסוך הוצאות אצלו .

הוא צודק

זה לא משנה שהוא ישן אצלך פעמיים שלוש בשבוע. הוא עדיין משלם שכר דירה. השאלה היא אם הוא משתתף בהוצאות שלו בבית שלך (אוכל...). אני חושבת שאת צריכה להחליט. הוא אומר לך בצורה מפורשת שברגע שתחליטי שאת רוצה להיות איתו ושהוא יעבור אלייך הוא ישתתף בהוצאות. בנתיים הוא לא צריך לממן 2 בתים

n o g a1

New member
את נשמעת לי

במצב מאד קורבני שבו את תולה בבן זוגך כמושיע שלך ממצבך. הוא לא אמור , הוא לא חייב לעזור לך כלכלית . הציפיה הזו ממנו , מראש הינה צפיה חסרת הגיון. הוא לא אמור להעמיס עליך הוצאות , זה ברור . אך בטח לא חייב לעזור לך בהוצאותייך. הוא יכול היה אילו רצה בכך אך אינו חייב וזה אומר שאם לא עושה כך , זה ממש בסדר. כאישה גרושה + 2 את אמורה לכלכל את חייך לבד (משכורת , מזונות וכו').

שירלי6

New member
התחושה

שאתם ממש..אבל ממש רחוקים מלהיות זוג. ואת זה אני אומרת על סתך קריאה של כתובייך בפורום פרק ב'. אתם מתחשבנים מתקטננים ומנהלים פנקסנות. נשמע שאתם כל כך נגד אחד השני.. לא מצליחה להבין איך המילה "זוגיות" קשורה למה שתארת.

n o g a1

New member
פיקסנות בקשר

זה אנטי תזה לקשר , אנטי קשר! מסכימה איתך! פיקסנות היא בכל תחומי החיים לא רק כלכלי. זה שורש רע המצביע על משהו עקום .

../images/Emo124.gifניר../images/Emo124.gif

בחיי שהתגעגעתי אליך........

t o t a l

New member
מה שמקומם אותי זה הדורשנות שלך

הוא מחזיק דירה משלו. יש לו ילדים משלו. יש לו משק בית משלו לפרנס. יש לו סדר עדיפויות כלכלי משלו וזה לגיטימי לחלוטין. הוא הוא ואת את. הוא לא חייב לך כלום. עזרה כספית פה ושם לזוג שאוהב ויקר אחד לשני, זה דבר טבעי, אבל.... לדרוש את זה? לבוא בטענות על זה? איכס.

morin1983

New member
צודק!!!!

נכון אני לא גרושה ואין לי ילדים אבל מערכת יחסים לא משנה אם זה שלב ב' או שלב א' אמורה להיות בנויה על שיווין. זה לא בסדר שנשים ידרשו מצד אחד שיווין, לשרת בצבא כמו הגברים, לקבל משכורות כמו הגברים, להיות כמו הגברים ומצד שני לדרוש מבן הזוג שיממן אותך. תסלחי לי אבל אם אני הייתי בן הזוג שלך הייתי נפרדת ממך . אם הייתם חולקים קורת גג הדבר היה נראה אחרת, כל אחד צריך להביא משהו לבית המשותף וזה היה אך לגיטימי שתקנו רהיטים לבית ביחד אבל שיתמוך בך?????? מה הוא הספונסר שלך? נשים כמוך עוצרות את כולנו. ושלא תביני לא נכון אני לא פמיניסיטית ואני לא מאמינה בזה, אני לא חושבת שיכול להתקיים שיוין בין גבר ואישה ולו רק מהסיבה שאנחנו בנויים אחרת, אבל לטענתך אני צריכה לעזור לחבר שלי רק בגלל שאני ישנה אצלו 4 פעמים בשבוע, נו יופי.אולי אני צריכה להתחלק איתו גם בחשבון חשמל? תכנסי לפרופורציה, את אישה בוגרת ותסתדרי עם מה שיש לך הצלחת לקומם אותי

חלוםR

New member
קמצנות

אני בדרך כלל רק קוראת, ולפעמים מזדהה, הפעם הייתי חייבת להגיב, כל מי שאורמ שמדובר בפנקסנות, טועה, הוא נמצא אצלך כ 40% מזמנו, הוא אוכל שם, שותה, מים, חשמל, ולפי דבריה מצבו טוב משלה, אין צורך לעשות חשבון, אבל יש לתת מדי פעם כסף, אם זה ריהוט, פעם שיפוץ או כל משהו אחר שצריך. וכן, קמצן בכסף, זה גם קמצן רגשית, היה לי בן זוג, בדיוק כמתואר, מצבנו הכלכי כמתואר, ואף פעם לא הציע עזרה, כאשר הוא מגיע תמיד רעב, ולצאת צריך בכלל ארוע מיוחד מאין כמוהו, ואם כבר יוצאים זה רק לסרט, אין לאכול בחוץ, זה פחות מפריע, אבל כמו שאת אומרת זה גם רגשית, אין הבעת רגשות (מווחצנית - לפחות לא בדיבורים), לכן כן תדרשי ממנו, זה בסדר, לדעת שאפשר גם לעזור , ובהצלחה

n o g a1

New member
כאשר

עזרה/תמיכה/הקשבה נתבעת ואינה מועברת בהדדיות באופן זורם שווה כקליפת השום. עצם העלאת העניין לאישיו , כבר עושה את העניין מאולץ ומאבד מהיופי הקיים בו באופן טבעי. אף אחד לא חייב כלום לאיש! כל אחד נותן מה שהוא יכול , רוצה , מסוגל באותו פרק זמן נתון. take it or live it! וכן, להגיד שהוא לא מפנק אותה , לא קונה לה , לא עושה לה והיא נותנת ועושה וקונה -כ ן - זו פנקסנות. אם היא מרגישה מנוצלת שתעזוב אותו... אבל התובענות והפנקסנות עושה לי , באופן אישי , רע מאד לאוזן.

למעלה