אשמח לקבל עצה

נתנאלה7

New member
אשמח לקבל עצה

שלום לכם אני ובן זוגי החלטתנו לתת לכם לעזור לנו לנווט את הדרך לבעייה שאנו נתקלנו בה. אני ג+2 ובן זוגי ג+2 הסיפור שלי הוא קצת מסובך התגרשתי לפני 6 שנים כאשר ויתרתי על הכל למען שקט נפשי אצל בן זוגי הסיפור היה שונה הוא התגרש לפני 5 שנים אך גירושיו היו מלוכלכים גרושתו רצתה לעשוק אותו ועד שהתגרש עברו כל המשפחה בעיות כולל הילדים. ובכן לאחר שהתגרשתי נותרתי חסרת כל עמוסה בחובות עשיתי מעשה והחלטתי לעבור להתגורר אצל הורי כדי להבריא נפשית וכלכלית מכל התקופה שעברתי. בתקופה שעברתי להורי הכרתי את בן זוגי . שנינו היינו בתקופה מאוד קשה . לאחר שנתיים אצל הורי רכשתי דירה ובן זוגי היה לצידי לאורך כל הדרך ,הייתי חייבת לשפץ את הדירה כי היא הייתה מוזנחת בצורה מזעזעת ומכאן התחילו הבעיות. לא הרגשתי שום תמיכה מבן זוגי עלי לציין כי הוא מרוויח משכורת מכובדת והוא יכול לעזור אם היה רוצה. לאחר שרבנו הוא הביא לי סכום של 5,000 ש"ח עלי לציין שבן זוגי הוא לא טיפוס רומנטי שקונה מתנות,משקיע בסופי שבוע,ולכן הייתי מצפה ממנו לעזרה. לאחר השיפוץ מכיוון שהייתי חסרת כל נאלצתי לקנות ריהוט חדש מכיוון שהייתי חסרת כל והוא לא עזר לי . וקיבלתי את זה . היום לאחר 8 חודשים שאני מתגוררת בדירתי אני עדיין במצוקה כלכלית והוא לא עוזר לי כמעט בכלום האם כך זה אמור להיות,האם הוא לא אמור לעזור לבי אם כוונותיו רציניות כלפי ,איך הוא יכול לראות אותי במצב כזה למרות שזה לא אשמתו ולתת לי ללכת לישון כך לילה לילה אני ממש בדילמה לגבי הצעדים שלי לעתיד מה המלצתכם?האם הוא צודק ואני לא יכולה לבקש את עזרתו? אני יודעת שאסתדר לבד אבל החכמה היא לעזור גם ברע ולא רק בטוב? אודה להתייחסות נתנאלה

מריחה אותו מרחוק

קמצן. מעניין מה גרושתו העושקת היתה אומרת למשמע הדברים...

r o n35a

New member
למה קמצן?????

מי אמר שהוא לא עוזר בשוטף בבית??? זה שהוא בן זוגה ,אומר שהוא חייב להשתתף בריהוט הבית??? ואם ישתתף בריהוט הבית ומחר תזרוק אותו לכל הרוחות והשדים .... בפרק ב' אנו יותר זהירים ,במיוחד אלו שנפגעו כלכלית. אז לא לצפות לתמיכה כלכלית כאשר ידוע לנו ששום דבר לא בטוח ,ומחר אולי נזדקק לכסף.

שירלי6

New member
וואי וואי

אם הוא ישתתף בריהוט הבית..ומחר היא תזרוק אותו אוי אוי אוי. הלכו 5,000 שקל.

r o n35a

New member
מעניין אותי

כמה זמן את צריכה לעבוד כדי להרוויח 5000 ש"ח??? את יודעת לא כולם מסוגלים לעשות זאת ביום כמו הליצן שמתחתך

רון..אתה בסדר..../images/Emo25.gif ../images/Emo8.gif

מה זה פאקינג שולחן או כסא עבור בת זוג שפותחת לך הכל...בא לי לרשום תרתי משמע..
מה זה פאקינג ספה עבור בת זוג שאתה חי אצלה לא מעט, מתקלח אצלה , אוכל ומרגיש כאילו זה הבית שלך.. אז מה??..אז נגמר הקשר ונשאר שם הריהוט..ביג דיל, מה אגיד לך??....אחלה גישה יש לך. ת'שמע... אולי בגלל שאני עושה 5000 ש"ח בשעת עבודה , זה נראה לי פינאטס... אגב, שמת לב כמה מילים באנגלית השחלתי???

r o n35a

New member
אתה יודע

הגעתי למסקנה אני צריך בת זוג כמוך
גם שולחן גם כיסא והעיקר פאקינג וכל זה יהיה פינאטס בשביל מי שמרוויחה 5000 לשעה
. אח שלי אתה מסודר
לחיי החיים הטובים

שירלי6

New member
נגיד שחודש.

וכמה זמן לוקח לך למצוא בת זוג שמתאימה לך? אהבה? זוגיות? תמיכה? אוזן קשבת? פרטנר לחיים? פרופורציות, איש!

r o n35a

New member
חודש...???

חמודה אני עם שכר המינימום בקושי מצליח לחיות יקח לי הרבה מאוד זמן לחסוך פרופורציות

שירלי6

New member
מי

שלא בוכה לא גודל? לא אמרת, במקרה, שאתה אושיית ציבור? ונניח שחסכת...הסכום הוא זניח על מנת לעזור לאדם שאתה אוהב.

r o n35a

New member
מי

אמר שאישיות ציבורית מרוויחה הרבה כסף??? יקירתי, לא משנה הסטטוס הכלכלי. כשאוהבים קל לתת כשנפרדים קשה להפרד מה"השקעות" ומתחילים ויכוחים ובעיות. היום אחרי מלחמות שעברנו ולאחר ידיעה שדבר אינו בטוח גם כשיש קשה לנו לשחרר לא מחוסר אהבה אלא מכוון שהיינו בסרט הזה בעבר.

שירלי6

New member
קשה..

אבל מתגברים. גם נתינה רגשית, היא קשה, לא פחות, לאדם למוד אכזבה וכאב.. החוכמה היא בפרק ב' להשכיל ולצמוח מן הקושי..לא להתקע בסרטי העבר.

קמצן משום שהוא חסכן ברגשות

לא ..אין לו מחוייבות לעזור כספית לרהט או לשפץ את דירתה. בהחלט לא. יש לו מחוייבות ריגשית כלפיה. מי שקמצן ריגשית מי שיכול לעמוד בצד ולראות את זוגתו נאבקת ככה..ולא עוזר..ולא חייב כספית..אלא בתמיכה מסוג אחר... הוא קמצן. מי שקמצן ריגשית..קמצן חומרית. מנסיון.

ערסlight

New member
דעה

מבלי להתיחס למערכת היחסים עצמה, אני רוצה להביע דעה על מצב שהוא די נפוץ בזוגיות שניה. מדובר במצב טעון שבו לא מעטים "נפגעי הגירושין" למיניהם ואנשים שמצב הכלכלי והאמון בזוגיות לטווח ארוך מעורער ממילא. כשזוג מחליט לגור ביחד בדירה של אחד מהם [ומעבר לשותפות השוטפת] אין זה הוגן לצפות מבן הזוג להשתתף בשיפוצים, רכישת ציוד וכדומה מעצם העניין. ברגע שזוג כזה נפרד, הצד השני [המתארח] "אוכל אותה". [השקעתו הלכה לטמיון] מדובר בהשקעה מתכלה [להבדיל מעצם רכישת הדירה שהיא השקעה שערכה אפילו משתבח עם הזמן] . הנכון לדעתי, שהמתארח, ברגע שמשקיע כסף, עליו לקבל זכות בדירה עצמה וביחס הנכון להשקעתו היחסית למחיר הדירה. [למשל, אם הושקעו 100,000$ בקניה ע"י הקונה ובן זוגו השקיע 10,000$ בשיפוצים ו\או ציוד - יהיה זכאי לבעלות של 11% למכלול]. הדברים יכתבו ועשויים להיות חלק מהסכם ממון. בעת פרידה, הבעלים העיקרי תהיה לו זכות ראשונים לרכוש את חלקו של בן זוגו לשעבר בערכו הריאלי [הדירה + התוספות] בעת שהדברים קורים. עד כאן ההגינות... והיתר פרטים.

../images/Emo88.gifחולקת בדעתך...

תגיד אתה רציני? וזמן המחייה שגר בדירתה זה לא כסף שהוא חוסך לעצמו אילו היה אמור חהשכיר דירה לא היה משקיע את 400$ בחודש מינמום? על איזה חלוקה מערך הדירה הוא צריך להתחלק איתה? לא מקבלת את הטיעונים שלך

למעלה