אשמח לעזרה

Tama RockStar

New member
ואם נהרס המקורי?

אז\ מותר לך להשתמש בצרוב? אני בטוח שזה לא חוקי לצרוב דיסק מקורי. בגלל זה כתוב "אסור לשכפל"

loomer4

New member
ההבדל מעישון מריחואנה

הוא שלצרוב לעצמי זה חוקי ביותר, כמו שראית פה במספר הפניות לחוק ממספר אנשים. אבל כל זה לא משנה, אתה יכול למצוא כל כך הרבה פאשלות בחוק\דברים שאתה חושב שאתה יכול לעשות יותר טוב בהקשר לחוק, בסופו של יום, הורדה זה לא חוקי, לא משנה כמה טיעונים תמצא לזה שזה מטומטם ושלפי דעתך זה לא צריך להיות ככה. אתה רוצה להוריד - תוריד, אתה עובר על החוק, אין טעם למצוא הצדקות והסברים.

khammel

New member
אכן מדינת ישראל ברשימה שחורה כפיראטית

אנחנו נחשבים בעולם המערבי כמדינה התומכת בפיראטיות וננקטים נגדנו צעדים במישור הכלכלי (הסכמי סחר וכדומה). למה מוכרים סכינים לצעירים שאח"כ הולכים לדקור עם זה צעירים אחרים? למה מוכרים רכבי ספורט, כשאין בארץ כבישים בהם מותרת נהיגה במהירויות שרכבים אלו נקנים עבורם? למה יש קיוסקים שאפשר לקנות בהם "מוצרי נוי" שמשמשים לעישון סמים? ואם כבר, אז למה סיגריות ואלכוהול מותרים בחוק? ולמה קנביס לא? ולמה לא לזלזל בשלטון החוק כולו? למה לא לחיות באנרכיה מוחלטת? ולעצם העניין, יש לפורמט MP3 שימושים חוקיים לגיטימיים. רוצה דוגמה? מוזיקה שאני הלחנתי ושאנשים רוצים להאזין לה ברכב במהלך נסיעה. רוצה עוד דוגמה? שירים של קווין ניתן לרכוש באופן חוקי בפורמט MP3. והנה מה שכתוב באתר:
When you purchase a track, our system will issue you a personal license enabling you to play the track on up to 3 computers as well as burn the track to CD and transfer to a compatible portable music player.​
http://www.7digital.com/stores/help.aspx?shop=14 קאפיש?

נו, אז אם עושים את זה בהכל

זה לא אומר שזה בסדר. לא היית רוצה שלא ימכרו לילדים קטנים סכינים? לא היית רוצה שלא ימכרו מכוניות ספורט שלא מתאימות לארץ? לא היית רוצה שלא ימכרו בקיוסקים מוצרים לעישון סמים וכו'? זה שמוכרים אמ פי 3, זה לא אומר שמבחינתכם זה אמור להיות בסדר כי יש דברים שלא עושים בסדר. זה אפילו סותר את עצמכם. ושוב, עם הנגנים עוד אני מבין איך אפשר ואני איכשהו מקבל את זה. אבל דיסקמן אמ פי 3, את הרי צריכה לצרוב את זה לדיסק לא? והרי הצריבה של מוזיקה, גם אם הקבצים עצמם הם חוקיים, זה לא חוקי, כי את מעתיקה בעצם את המוזיקה שלך למקור אחר. זה שאולי מבחינה מוסרית את לא תתחילי להעתיק את זה לכל אחד שרוצה, לא אומר שיש כאן פירצה בחוק. ואפילו בנוגע לאמ פי 3, ברגע שקנית את הקבצים, את יכולה להעתיק אותם לכל אמ פי 3 שאת רוצה, בלי להתחשב בקנייתם בכלל. אז מה עשינו בזה?

yotamn9

New member
עד כמה שאני יודע זה כן חוקי

לפני כ-3 שנים עשיתי על זה מחקר קטן, ואני זוכר שקראתי שצריבה למטרות אישיות היא חוקית (בהנחה כמובן שהקבצים הם חוקיים). הבעיה נוצרת כאשר הצריבה היא בכמויות מאוד גדולות, או כשהיא נעשית למטרות רווח. אבל זה היה לפני 3 שנים. אולי החוק השתנה מאז.

khammel

New member
אתה כנראה לא יודע אנגלית או שלא קראת עד הסוף

אקט הצריבה של מידע ל-CD הוא אקט חוקי בהנחה שאינך פוגע בזכויות יוצרים. בקטע שהבאתי באנגלית כתוב במפורש שמותר לצרוב ולהעתיק את הקבצים שנקנו באופן חוקי ואף מותר לנגן אותם על שלושה מחשבים. איפה הסתירה?

אז אפשר להגיד שגם ההורדה עצמה היא חוקית

למה? כי מישהו שהיה לו את הדיסק המקורי, העביר את זה למחשב, והעלה את זה לרשת. הוא לא התכוון לעשות מזה כסף. צריבה מדיסק, זה בדיוק כמו הורדה מהאינטרנט. אפשר לצרוב 100 דיסקים ולחלק אותם ברחוב ואפשר להוריד מ-100 מחשבים שונים את אותו השיר, זה בדיוק אותו דבר. מה ההבדל אם זה נעשה בכמויות גדולות או קטנות? זה בדיוק אותה פעולה. זכויות יוצרים צריכים להגן על היוצר אם אדם אחר מרוויח על חשבונו מיצירות שלו. כמו למשל לצרוב דיסק ואז ללכת למכור אותו לאנשים.

khammel

New member
הפרשנות ניתנה לשופטים ולא לשוטים

תסלח לי, אבל מדבר כאן סחור סחור בניסיון להצדיק את עצמך ומעשיך ולעוות את החוק ואת המציאות כך שאלו יתאימו לרצונך ולהשקפת עולמך. לא מרוצה מהחוק? פעל לשינויו באמצעים שהדמוקרטיה מעמידה לך.

Sham 69

New member
וואלה אני גונב כבר כמה שנים

וכל דיסק שאני מוריד רק עושה לי טוב.

Sham 69

New member
ובאמת לא אכפת לי מהמכירות של האמן

אני חושב שמוזיקה צריכה להיות חופשית ומשותפת בין כולם לא משנה איזו מוזיקה ולא משנה מה עשו בשבילה.. זה אולי נשמע לך מוזר אבל יש אנשים שאין להם כסף לקנות דיסקים, אז מה, הם לא ישמעו מוזיקה? הם יגבילו את עצמם באמנות שהם הכי אוהבים?

terje

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif יפתחו רדיו../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

מי אמר לך לא לשמוע מוזיקה? ואם אין לך כסף, לא - אז אל תקנה דיסק.. להוריד דיסק לא חוקי זה אותו דבר כמו ללכת לחנות ולגנוב עותק - נשמע לך בסדר? לי זה לא נשמע בסדר. לפי הגישה המעוותת שלך - אם אין לי כסף לאוטו - אני אלך לגנוב לי אחד, כי - "למה מה? לכולם מותר לנסוע. למה רק לאלה שיש להם כסף לאוטו? או כסף לרישון? אני אנהג בלי רשיון - כי אין כסף, למה מה? לא מגיע לי לנהוג? איזה הגזמה. ובאמת הצלחת לעצבן אותי. זה די קשה, אבל הצלחת

Sham 69

New member
איך אפשר להשוות משהו חומרי כמו אוטו

למוזיקה? אני לא חושב שבן אדם שהוא מוגבל מבחינה כספית צריך להגביל את עצמו במוזיקה שהוא שומע כי הוא לא יכול לקנות דיסקים, ומה לעשות דיסקים עולים הרבה מאוד כסף.. איזה רדיו? תראה לי תחנה אחת שמשמיעה את המוזיקה שאני אוהב.. ושלא לדבר על זה שלא חסר אמנים שמעודדים את המעריצים שלהם להוריד את המוזיקה שלהם באינטרנט

terje

New member
בכלל לא קראת את מה שכתבתי

אם כן, אז לא הבנת. קוראים לזה - אנלוגיה. לגנוב אוטו - זה כמו להוריד דיסק מחנות - לשניהם מכנה משותף - כולם ביחד איתי : "גגגנננייבבבהההה"! יפה ילדים! עכשיו , נא קראו שוב את ההודעה הקודמת שלי.

Kfitzi

New member
הבעיה היא שהגישה שלך

תדאג לזה - שלא יהיו אומנים שיצרו את המוזיקה שאתה כלכך "אוהב". כמה אומנים יכולים להרשות לעצמם להוציא יצירה מושקעת ואיכותית - בעלות של עשרות ומאות אלפי דולרים, מבלי להרוויח מהיצירה שלהם? בודדים בעולם יכולים להרשות לעצמם את זה. הגישה שלך תשאיר אותנו עם הרבה מוזיקה שנעשת בחוסר תשומת לב תוך כדי נסיון לצימצום עליות עד כדי פגיעה מהותית בטיב היצירה - כזאת תיהיה בשפע. ומוזיקה איכותית - תיהיה נדירה ותגיע מבודדים בעולם שמסוגלים לרדוף אחרי החלום בהקרבה עצמית אדירה. המממ... שחושבים על זה... נראה שאנחנו כבר אוטוטו שם.

Sham 69

New member
אני מעדיף שהמוזיקה תהיה פחות איכותית

מאשר שיהיה בעולם אנשים שלא תוכל להיות להם בחיים גישה למוזיקה הזאת .. זה אחי, זה באמת גועל נפש. ושכחתם דבר חשוב.. בלי תוכנות שיתוף קבצים הרבה להקות היו כל כך אנונימיות שעוד 200 שנה לא היו שומעים עליהן אפילו .. כל התוכנות שיתוף האלה פשוט מכירות לך כל כך הרבה להקות בכמות עצומה , פשוט תשאל בן אדם שחי בשנות ה 80 וה-90 והוא יספר לך איך הייתה הגישה למוזיקה בשנים ההן.. וכן, זה נותן פלוס גדול מאוד ללהקות האלה, כי יש הרבה מאוד אנשים ששומעים אלבום של להקה על המחשב והולכים לקנות אותו אח"כ, או בכלל , הולכים להופעות של הלהקות האלה.. ולהקות קטנות ואיכותיות יכולות להתקדם ברמה מטורפת בלי להיות גאנס אנד רוזס ולמסחר לעצמם את התחת..

terje

New member
יש מליון תחנות רדיו

באינטרנט שאפשר לשמוע בהם איזה מוזיקה שרק תרצה. ותמיד אפשר לחסוך במשהו ולקנות במקומו דיסק, אם זה באמת חשוב לך... כנראה שלא.

khammel

New member
יש רק בעיה אחת עם מה שאתה אומר

שהזכות להחליט לא שלך אלא של האמן. אולי האמן מעדיף להרוויח המון כסף עכשיו ושלא יכירו אותו כולם? אולי הלהקה מעדיפה לא להתפרסם דרך האינטרנט ושרק קהל עשיר יבוא לשמוע אותה? ההעדפה שלך לחלוטין לא רלבנטית לחוקיות הפעולה. אני מעדיפה שנחיה כמו בחזון של ג'ין רודנברי -- אנשים יהיו נחמדים אחד לשני, מזון יהיה חופשי ונגיש לכולם, ומחלות כמעט ויעלמו מן העולם. אשרי המאמין. בינתיים, אני חיה בעולם מציאותי. בעולם האמיתי, לא לכולם יש אוכל ומי שגונב אוכל -- עם כל הצער והכאב -- עבריין. למה אני בוחרת בדוגמה כ"כ מצערת וכואבת? כי החוק שווה. גם אותו אדם שעובר עבירה מתוך מצוקה, אנחנו יודעים שהוא עובר על החוק. מקבלים בהבנה, אבל עדיין, מביאים אותו בפני שופט. על אחת כמה וכמה מי שעובר עבירה שלא מתוך מצוקה קשה. מוזיקה היא אכן, לטעמי, צורך קיומי של כל אדם. די להסתכל על ההיסטוריה הארוכה של התפתחות האדם בימים קדומים לראות שכל התרבויות פתחו קצב, מקצב, מוזיקה. אז מוזיקה היא צורך קיומי -- שניתן לספק ע"י האזנה למוזיקה הניתנת לך באופן חופשי/חינמי במסגרת החוק ולא מחוץ לו -- אם זה יצירות לא מוגנות, אם זה שירה בציבור, אם זה במדיה החופשית שנגישה לכל אדם במדינה (מי אמר שלא צריך רדיו/טלביזיה ממלכתית?). העדפה מוזיקלית, ידידי, היא לוקסוס.

למעלה