אשמח לעזרה

Scott Evil

New member
אשמח לעזרה ../images/Emo13.gif

היי לאחרונה רכשתי ספר שנקרא "Great Jazz & Blues solos for guitar". העיון ברשימת הסולואים וברשימת המבצעים אני מבין שהסולואים האלה הם בסיס עצום לידע/פראזות/טכניקה ועוד ואני רוצה ללמוד את כולם. הבעיה שאני לא מצליח להוריד את השירים =/ אין את השירים האלה בקזה. וממש הכרחי שיהיה לי את השירים בשביל ללמוד לנגן את הסולואים ואת כל השיר כמו שצריך. 300 Pounds Of Joy (Hubert Sumlin) All Your Love (Otis Rush) April In Paris (Joe Pass) Billie's Bounce (George Benson) Crosscut Saw [King, Albert] Crossroads [Clapton, Eric] Dust My Broom [James, Elmore] Five Long Years (Buddy Guy) Good Morning Little Schoolgirl (Johnny Winter) Have You Heard [Mayall, John] Help The Poor (Robben Ford) Hideaway (Freddie King) If Trouble Was Money (Albert Collins) Lazy Bird (Pat Martino) Mama, Talk To Your Daughter (Robben Ford) Merry Go Round (Peter Green) Midnight Blue (Kenny Burrell) Need Your Love So Bad (Peter Green) Phase Dance [Metheny, Pat] Protocol (John Scofield) Reconsider Baby [Fulson, Lowell] Solo Flight (Charlie Christian) Strollin' (Emily Remler) T-bone Shuffle (T-bone Walker) The Thrill Is Gone [King, B. B.] Three O'clock Blues (B.B. King) West Coast Blues (Wes Montgomery) You Stole My Money Honey You'll Be Mine (Stevie Ray Vaughan) אלה השירים. יעזור לי מאוד מאוד אם מישהו מתמצא ומכיר מקום שבו אני יכול להוריד אותם. לא היסטרי מבחינתי גם לשלם 50-100 ש"ח לכל הרשימה אם האפשרות היחידה היא הורדה חוקית בתשלום. וכמובן .. אם יש למישהו את השירים על המחשב והוא ממש צדיק ורוצה לעשות מצווה אני אשמח אם ישלח לי מסר ואני אתן את המייל שלי בשביל שיוכל לשלוח לי. הרבה תודות מראש !!

yotamn9

New member
יש שם מלא מוכרים

לא יכול להיות שלא מצאת את בי בי קינג, סטיבי ריי ווהן, אריק קלפטון, פאט מת'יני, ג'ו פאס, רובן פורד.

Scott Evil

New member
אפילו קלפטון !!

אין שם !!! זאת תוכנה דפוקה שכבר יותר משנה עובדת לפי מצבי רוח.

Kfitzi

New member
בגלל שאני נחמד באופן קיצוני היום -

אני לא מוחק את ההודעה הזאת. עזוב את הקטע שלהוריד מוזיקה זאת עברה על החוק. עזוב את הקטע שאתה מפרסם בפורום ציבורי שאתה גונב. עזוב את זה שאתה מבקש מאחרים שיגנבו בשבילך. עזוב את זה שאתה עובר על החוקים של הפורום ושל תפוז. נניח וכל זה היה בצד. אתה מוזיקאי לא? אתה מנגן על כלי נגינה לא? אתה מודע לעובדה שבזה שאתה מוריד דיסקים אתה יורה לעצמך כדור ברגליים? מכיר את הפתגם "נאה דורש - נאה מקיים?" אם יום אחד תוציא דיסק, תבין כמה עבודה מושקעת בדברים האלה... למה לגנוב? ברור שאי אפשר לצפות שכל העולם יפסיק ושהכל יהיה נחמד ויפה... אבל לפחות בקרב מוזיקאים... לפחות בתוך הקהילות הקטנות שלנו. מוזיקה זה התחום שלנו! אם אנחנו לא ננסה לשמור עליה... מי כן? נכון שיש מקום להוריד במחירי הדיסקים, נכון שחלק גדול מהכסף לא מגיע לאומן... אבל אני גם לא ראיתי אף אחד שדואג כלכך לאומן החביב עליו - שאחרי שהוא מוריד דיסק שלו, הוא שולח לו מעטפה עם צ'ק הבייתה... "כדי לדפוק את חברות התקליטים". חורה לי שמוזיקאים גונבים מוזיקה. כמו הסטיקר שהתפרסם יפה לא מזמן... "איפה הבושה?"

Scott Evil

New member
תגובה ...

דבר ראשון .. מכיוון שיש לי בבית בערך 90 דיסקים מקוריים לא נראה לי שהמתקפה הזאת צריכה להיות מכוונת אליי. ובקשר להורדות באינטרנט .. זה דבר מאוד הגיוני. נניח אני צריך שיר ספציפי של otis rush - לצורך העניין. אני ארוץ לקנות את כל הדיסק כי זה לא מוסרי להוריד ? אני ארוץ לקנות עכשיו 30 דיסקים ? לא. בשביל זה יש שיתוף קבצים באינטרנט. ועוד משהו ... מעבר לכסף אמנים מחפשים גם הכרה, הערכה ותהילה. אלה דברים שהם מקבלים הרבה יותר בעידן שיתוף הקבצים. אמנם מעט יקנו את הדיסק אבל הרבה יורידו את הלהיטים וככה הם זוכים להרבה חשיפה והכרה. ובשביל רבים (אני חלק מהם) הכרה וחשיפה בהרבה מקרים תוביל לקניית הדיסק. אז למה סתם לתקוף בצורה עיוורת את שיתוף הקבצים באינטרנט ??

Kfitzi

New member
אולי כי שיתוף קבצים זאת עברה?

היום בכל אתר של חברות תקליטים נייתן לקנות גם שירים בודדים. מה שאתה אומר זה בערך כמו שאני אבקש עזרה בפורום שמישהו יעזור לי לגנוב טלויזיה. יש לי גם ככה שתי טלויזיות בבית ואני צריך עוד אחת בשביל החדר שינה... וגם זה רק בשביל ערוץ אגו טוטאל... הטלויזיה מרוויחה מהרייטינג - אז זה בכלל לטובתם שאני גונב את הטלויזיה! אז מי בא לעזור לי?! יש עוד השלכות להורדה של מוזיקה מהאינטרנט. אתה יודע למשל שהיום בגרמניה - המקום היחיד שאפשר לקנות בו דיסקים זה "מדיה-מרקט" - חנות של כל מוצרי החשמל לבית ורשתות הענק של מוצרי צריכה כללים? אין חנויות של דיסקים בכל גרמניה. רק ברשתות הגדולות של מוצרי החשמל יש לך מחלקת דיסקים. אין חנויות שיש להם רק מוזיקה. כולן פשטו את הרגל. אין לך חנויות קטנות שאתה מכיר בהן את המוכרים... סומך על הטעם שלהם כשהם ממליצים לך. הם עושים בשבילך שמיניות באויר כדי להזמין לך דיסקים שאתה רוצה.. אין את זה יותר שם. זהו. יש רשת ענקית - שהמוכרים שם מתעסקים עם אלפי לקוחות ביום. יש רשת ענקית שיש לה את מדיניות - מה שמופיע על המדף - זה מה יש. שורה תחתונה - זאת עבירה על החוק. לדעתי זה לא מוסרי. לגנוב קצת - לא עושה את זה בסדר. אני לא תמים, נשמע לי הגיוני פה ושם לקבל ממישהו שיר ששולח לך באייסיקיו\מסנג'ר ולהאזין לו מבלי לקבל אישור בכתב מחברת תקליטים. אבל לפרסם בפורום רשימה של שירים להורדה?! זה כמו להשתין מהמקפצה.

תסתכל על הרשימה.

אל תגיד לי שאתה קונה רק מקוריים (טוב בהתחשב בזה שיש לך ראק של איזה 100 אלף שקל, זה הגיוני), אבל רגע, לבנאדם שאין לו כסף וממש בא לו לשמוע שיר מסויים, שבוא נגיד שהוא שיר נדיר- לא מגיע לשמוע אותו? לא לכל אחד יש כסף לקנות דיסקים, גם אם כל דיסק עולה 40 שקלים שזה מחיר מעולה לדיסק. אז לא נשמע מוזיקה? אתה יודע איך המוזיקה התפחתה בזכות האינטרנט? הרבה יותר אנשים נחשפים להרבה יותר מוזיקה, ובעקבות זאת במיוחד בקרב מוזיקאים נוצרת מוזיקה בהשראת אותה מוזיקה שנחשפה באינטרנט, ותאמין לי שגם אתה היית רוצה שכמה שיותר אנשים יישאבו ממך השראה. חוץ מזה שהאמנים האלה או מתים או עשירים מדי שאם תוריד שיר של 4 דקות באינטרנט זה בטח יזיז להם משו. צריך להפוך את שיתוף הקבצים למשהו מועיל, שבעקבות חשיפה מסויימת ללהקה, וזה שאהבת את הלהקה הזאת, יגרום לך לרוץ לחפש דיסקים שלהם בחנויות, תאמין לי שגם בזה החשיפה עוזרת. חוץ מזה, בוא נלך על להקות שקיימות בערך מתחילת עידן שיתוף הקבצים. נגיד- ארקטיק מאנקיז. אתה חושב שהם הגיעו לכזאת הכרה ולכזאת טביעה בכסף מזה שאנשים רק קונים את הדיסקים שלהם? לא, אנשים מתים פשוט לבוא להופעה שלהם, ובהופעות פשוט עושים תמיד הרבה יותר כסף, ובעצם את הכסף האמיתי מהמוזיקה, הרבה יותר מאשר מכירת אלבומים. אתה חושב שנינט טייב הייתה מגיעה לאלבום פלטינה תוך שעתיים אם היא לא הייתה הכוכבת הראשונה של כוכב נולד וביססה את עצמה כבר בתודעה הישראלית? אני לא חושב. איך היא נהייתה כ"כ עשירה עוד לפני שהיא הוציאה את הדיסק? היא פשוט עשתה פווול הופעות, ועשתה עוד מלא דברים מהצד, כדי להגיע לזה שכשהיא תוציא דיסק, היא תמכור 200 אלף עותקים בשעה. (הדבר היחיד שאני חושב שהיא עשתה בשכל בקריירה שלה, יותר מהוצאת האלבום עצמו). בקיצור, קניית אלבומים ממש לא פוסלת הורדת מוזיקה, הורדת מוזיקה מעלה את הרף שלה- נקודה. גם אני הייתי כמוך וחשבתי שזה דפוק לגמריי שאנשים מורידים. אבל אין מה לעשות, זה כאן, ואי אפשר לעצור את זה, ובנוסף, עם כמה שחושבים שזה הורס, זה דווקא עוזר.

Kfitzi

New member
הפסקתי לקרוא את ההודעה שלך

בדיוק אחרי השורה הראשונה. מי אתה שתכנס למישהו לכיס? מה אתה יודע על הקרבה? מה אתה יודע על כסף? מה אתה יודע על לעבוד? מה אתה יודע על להחזיק דירה? מי אתה, לכל הרוחות, שתכנס לי לכיס?! חצוף.

תשמע, לא התכוונתי לזה במובן הזה.

אני מצטער אם זה יצא ככה, וכשאני קורא את זה שוב זה באמת היה לא במקום. אבל בכל מקרה, זה לא הגיוני שלבנאדם תהיה רק מוזיקה מקורית. אתה רוצה להגיד לי שכ-ל מה שיש לך בבית זה רק אלבומים מקוריים?

Kfitzi

New member
מה היה לפני 10 שנים?

זה שהיום מקובל לגנוב זה לא אומר שזה בסדר. זה לא שפעם היית נכנס לחנות דיסקים והיו זורקים עלייך דיסקים בחינם. אני לא חושב שכל אחד צריך לקנות כל דבר שהוא רוצה לשמוע... אני מדבר עליינו המוזיקאים. שזה אמור להיות המקצוע שלנו. לקנות דיסק בשבילי זה כמו לקנות ספר לימוד. לכולם אין בעיה לקנות סיפרי לימוד (לאוני'\בי"ס) אז מה הבעיה לקנות מידע שיעזור לך להתקדם במקצוע שלך? מוזיקה זה מקצוע כמו כל מקצוע. למה מקובל לגמרי שסטודנט שלומד עריכת דין ישקיע כסף ויקנה את כל חומרי הלימוד שלו. ישקיע כסף ויעבוד בסטאג' במשך תקופה ארוכה ללא שכר? ילמדו שנים למבחנים וישקיעו הון על עבודות שלהם? יקחו הלוואות מהבנק בשביל ציוד למידה ובשביל לסבסד דברים שיעזרו להם להגיע למטרה. כשמוזיקאי עושה אותו דבר הוא פראייר?! נכון, אפשר לצלם סיפרי לימוד. אפשר להוריד מהאי מיול המון המון מידע בחינם... אבל זה לא מקובל כלכך (בנתיים). כמו שאמרתי קודם : "אני לא תמים, נשמע לי הגיוני פה ושם לקבל ממישהו שיר ששולח לך באייסיקיו\מסנג'ר ולהאזין לו מבלי לקבל אישור בכתב מחברת תקליטים. אבל לפרסם בפורום רשימה של שירים להורדה?! זה כמו להשתין מהמקפצה..." צאו מהקטע שדיסקים זה יקר... צאו מזה. זה תירוץ עלוב. בוכים שאין כסף לדיסקים ואח"כ יושבים כל סופה"ש בבאר עם חברים ומוציאים 120 ש"ח ביציאה. אני מוותר לא פעם ולא פעמיים על יציאות, על ארוחות עם החברה, על סרטים, על בילויים שונים ומשונים... על פאקין רופא שיניים - בשביל לחסוך כסף לדיסקים. הכל עיניין של כמה אתה רוצה את זה. זה שיש חלופה לא חוקית אבל נוחה - מכין את התירוץ המושלם. יקר לי. לא מדובר על לקנות 500 דיסקים במכה. דיסק פעם בשבועיים... יוצא 120 ש"ח בחודש - זאת מעמסה סבירה ביותר. בהתחלה מה שהייתי עושה - הייתי מצמצם את חשבון הפלאפון שלי - וכמה שהייתי מוריד בשיחות, ככה הייתי קונה דיסקים. כסף לא גדל על העצים. עובדים בשבילו. אם מתכננים את המהלכים נכון... אפשר לעשות הרבה מאוד דברים עם מעט מאוד כסף. זה שאתה או אנשים אחרים מעדיפים להוציא את כספם על דברים אחרים - זה עיניינם ואני מכבד את זה. עובדה - אפשר לקנות דיסקים, מבלי להיות מולטי מיליארדר. מבלי לחרוג מהתקציב הקבוע שלך לחודש. פשוט להקריב דברים מסויימים בשביל דברים אחרים. זה המקצוע שלי - אני מכבד אותו. אני משקיע ומקריב למענו. חשבתי שאני לא היחיד.

Scott Evil

New member
בהמשך לתגובתך ...

מה היה לפני 10 שנים ? לפני האינטרנט היו קסטות. בגילי המופלג אני זוכר שהיינו מקליטים לעצמנו קסטות שהן מיקס של שירים מקסטות אחרות. את הימים שלפני הקסטות אני לא זוכר ... זה בטח היה אפילו לפני שנולדתי ולא רלוונטי לויכוח. בקשר לאנלוגיה בין ספרי לימוד לבין ובין דיסקים. אני עצמי סטודנט. מצאתי את עצמי מוציא 260 ש"ח על סט של 8 חוברות של "אלגברה ליניארית" של האוניברסיטה הפתוחה. כי זה חשוב זה מדוייק וזה בדיוק מה שאני צריך בשביל לסיים את הקורס הזה. רוצה את זה אצלי על השולחן בחדר מסודר. אבל היו הרבה תכנים אחרים שצילמתי מהספריה. דברים פחות קריטיים שאני יכול להרשות לעצמי לצלם ולהשתמש בזה. ככה דיסקים ... יש לי הכל של מיידן. יש לי הכל של פלסיבו. יש לי הרבה גאנז הרבה סווייד הרבה דרים הרבה רדיוהד. יש לי עוד הרבה דיסקים אחרים שלא עולים לי לראש. המוסיקה שאני אוהב ... רוצה את הדיסקים אצלי בבית עם החוברת של המילים והקופסא. מצד שני .. רשימה של שירים שאני רוצה ללמוד לנגן .. בשביל זה בדיוק יש את האינטרנט. ואם כבר נכנסנו למקצוע - מוסיקאי. נניח ואני מוציא אלבום והאלבום משווק בחנויות הדיסקים בישראל. יחמיא לי מאוד אם יורידו את השירים בכמויות מהקזה. שאנשים יכירו אותי ואת המוסיקה שלי. שיזהו אותי ברחוב. אם אתה אומר שזה פחות חשוב מהכסף אתה פשוט לא אומר את האמת. וגם כסף .. אף אחד לא יקנה דיסק בגלל איך שהוא נראה או בגלל שהמליצו לו. כולם מורידים את הלהיט שמתנגן בגלגלצ מקזה, מורידים עוד שיר, ואז מחליטים ללכת על האלבום.

אפשר להגיד שאני חושב כמוך.

ובנוסף קפיצי. אני חוזר, יש לך מחשב. כ-ל המוזיקה שאתה שומע זה מדיסקים מקוריים? כן או לא? אין לך שום אלבום של שום להקה על המחשב שאין לך אותם גם בדיסק מקורי? וחוץ מזה, קרה לי לא פעם ולא פעמיים שהלכתי לקנות דיסקים שלא שמעתי אף פעם, וקניתי אותם אחרי שמיעה בחנות. ו-וואלה, היום הם מונחים לי על המדף בלי שאני אקדיש להם המון תשומת לב, כי פשוט לא התעמקתי באמת עם האלבום כמו שאני יכול לעשות אם אני מוריד אותו מהאינטרנט, ועכשיו ביזבזתי 100 שקלים על שני דיסקים שאני כבר בקושי שומע. אז מה אני אמור לעשות עכשיו? לקנות דיסקים על עיוור? ללכת לחנות ולחכות שיגידו לי מה כדאי לקנות? מעטים מעטים האמנים שאני יכול להגיד לעצמי לקנות בלי להקשיב באמת לאלבום לפני. ועובדה, עם אלה ששמעתי והתעמקתי לפני-וקניתי, נהניתי הרבה יותר. הרבה יותר.

Kfitzi

New member
לשאלתך הראשונה -

כיום, יש לי אולי שיר או שניים על המחשב שאין לי אותו בעותק חוקי על דיסק. (דברים שאנשים לפעמים שולחים לי באיי סי קיו כדי שאני אקשיב למשהו, או קטעים שתלמידים שלי שולחים לי כדי שאני אוציא להם). אני כן חושב שזה הגיוני לשמוע שירים לא חוקיים באמ פי - ואם אוהבים לקנות ואם לא אז מוחקים ושלום על ישראל. מה שהפריע לי זה בעיקר שני דברים : 1) זה שאדם מנסה ללמוד במקצוע שלו עם חומר גנוב. זה ממש צורם לי. 2) זה שהוא מפרסם את זה בראש חוצות. היום בעידין המייספייס והיו טיוב - אפשר לשמוע ולהכיר כמעט כל אומן עלי אדמות. שומעים, אוהבים? קונים. לגבי החלק הסופי של ההודעה שלך, קרה לי לא פעם שקניתי דיסק בגלל שיר או שניים שאהבתי. ושמתי אותם בפלייליסט שלי... וככה חרשתי אותם... כשהייתי לוקח את הדיסק איתי (עוד בתקופת הדיסקמנים), או באוטו - הייתי לפעמים מגלה אוצרות... שירים מסוף הדיסק, שאף פעם לא האזנתי להם ברצינות פתאום התגלו לי... אם הייתי מקובע על אמ פי - יש סיכוי טוב שמעולם הם לא היו נכנסים לפלייליסט. אני לא חושב שיש טעם בלנסות למחוק כל דבר שאיך שהוא טיפה לא מאושר ע"י שר המשפטים. אלא, קצת חשיבה קדימה. קידום התחום שאתה כלכך אוהב זה חלק גדול מלהחזיר חזרה לאומן את התודה שמגיעה לו.

לדעתי

<תדגישו לעצמכם את הכותרת> להוריד מוזיקה זה לגטימי בדרך שבה אני פועל-מוריד דיסק,רואה כי טוב,הולך לקנות.רואה כי לא טוב,זורק לפח. עדיף בעיני על פני לקנות דיסק ולהתבאס.יש כמובן את האומנים שאני לא צריך להוריד בשביל לברר וביום שיוצא הדיסק כבר יש לי אותו,כמו ברי סחרוף שכל דיסק זה פינוק,וכו'.אבל בנוגע למוזיקה שאני פחות מכיר,אני רוצה להיות בטוח שאני אוהב את זה לפני שאני קונה את זה.אתה לא היחיד שיש לו כבוד למוזיקה.כל בנאדם והדרך שבה הכבוד שלו מתבטא.

אתה בהחלט צודק בקטע שזה לא סבבה

לפרסם את רשימת השירים בפורום. אבל אתה לא צריך לשפוט ולדעתי לסתור את מה שאמרת בהודעה לפני. לכל אחד יש העדפות שלו אם לקנות דיסקים או מצד שני לשתות ב120 שקל בפאב. זה שאתה מעדיף לקנות דיסקים על בילוי עם חברה/חברים/פאב/הירואין לא אומר שכולם צריכים לשנות את סדר החיים שלהם כי הם מוזיקאים. אני לא מגדיר את עצמי כמוזיקאי וגם אם הייתי אז היו לי סדרי עדיפויות אחרים מאשר קניית דיסקים (אל תדאג אני קורע תתחת בעבודה :) ). זה נורא כיף לקנות דיסקים ורוב הזמן אני קונה גם דברים שיש לי על המחשב,אבל איני חושב שאני צריך להצטמצם כדי לקנות דיסקים. ולגבי תוכנות שיתוף קבצים. זה אחלה דבר לדעתי שבאמת עזר לדחוף הרבה אנשים קדימה. וסתם שאלה אליך יובל. מה אתה חושב על יו טיוב מבחינת זכויות יוצרים וכל העניין הזה.? יום טוב . אברי גלעד.

yotamn9

New member
יש מלחמות עם יו טיוב בקטע הזה

יש חברות שחותמות הסכמים עם יו טיוב על שידור תכנים שלהם. אני יודע למשל על כל מיני קבוצות כדורגל שחתומות עם האתר שיראה תקצירים שלהן, או כל מיני חברות טלוויזיה שחתומות ומראות סרטונים שלהם (HBO, NBC וכו'). אבל יש מקרים שבהם משתמשים מעלים קטעים ללא רשות, ואז זה יוצר בעיה. יו טיוב מנסים להלחם בזה, ומדי פעם אתה תראה שהם לא נותנים לך להכנס לסרטון, מתוך טענה שיש פגיעה בזכויות יוצרים (למשל קטעים מסדרות טלוויזיה).

כן כפרה אני יודע.. :)

רק רציתי לדעת מה יובל חושב על זה.(וכתוב גם אתה מה אתה חושב) והתכוונתי בעיקר של צילום הופעה שהייתי בה,והכנסת שיר מההופעה ליו טיוב. מה אתם חושבים על כך? זה גם "לא בסדר"? הרי הלהקה מופיעה כדי להרוויח כסף ממכירת הכרטיסים ואני רואה את ההופעה בלי לשלם.

yotamn9

New member
ע"פ החוק, אני חושב שזה חוקי

אם אתה מתכוון למישהו שמצלם עם המצלמה האישית שלו, אז הוא לא גנב שום חומר. זה הסרטון האישי שלו, ומותר לו להעלות אותו. אני מניח שיש מקרים יוצאי דופן. אם מישהו לוקח שיר מתוך DVD אז אני חושב שזה כבר יוצר בעיה. אבל מי שמפר את החוק הוא לא יו טיוב, אלא האיש שפרסם את הסרטון באתר. לדעתי יו טיוב זה כלי מאוד חשוב. קיומו של מאגר המכיל כ"כ הרבה סרטונים, שאתה יכול לשלוף ממנו כמעט כל דבר שתחפש, הוא פריצת דרך בעולם האינטרנט. הוא יוצר קהילות חדשות, שיתוף חדש בין אנשים עם מכנה משותף ונותן לאנשים להביע את עצמם או לראות מה הם אוהבים. אבל כל זה טוב כל עוד זה נעשה באופן חוקי. זה צריך להיעשות חוקי, והחברות השונות מבינות את זה. הן מבינות את הפוטנציאל השיווקי האדיר שיש לאתר הזה ולפרסום של תכנים בו, ולכן הן עושות צעדים כדי לקדם את עצמן דרך יו טיוב. דבר שהופך את האתר לאטרקטיבי יותר, יש העלת סרטונים חוקית וזה גם מונע מאחרים להעלות סרטונים שקשורים, כי החברה כבר עושה את זה.

vanhalen

New member
רשתות שיתוף קבצים מעלות את הריווחיות ממוזיקה

לאומנים!!! מי שרוצה לדעת למה אני אשמח להסביר. המפסידים הגדולים מרשתות אלו הם חברות התקליטים ולכן מלחמת החורמה שהן מנהלות נגד כל העניין הזה. בשורה התחתונה, מי שדוגל בתשלום קודם לאומנים ורק אח"כ לחברות התקליטים צריך לתמוך ברשתות שיתוף!!!

למעלה