אפשר להתבכיין קצת?

The Blue Fairy

New member
גם אותי שאלו

מה המצב המשפחתי שלי, האם אני מתכננת להרחיב את המשפחה בקרוב וכו׳

Indie62

New member
הצעתי מישהי לעבודה ושאלו אותי לגבי תוכניות

הילודה שלה. עניתי בכנות שאין לה כאלה, וכולם היו נורא מאושרים לכאורה... לי זה עשה לא נעים.
אח"כ אותו אחד שהצעתי לו את העובדת הזו אמר לי שבעבר הייתה עבודה שהוא לא הציע לי כי הוא מעדיף להציע לי אותה כשאסיים ללדת!

JoIIy Roger

New member
בכלל לא מפגר

המראיין יכול לדעתי להבחין דיי מהר אם המרואיינת משקרת או לא.
לא חוקי, מי אוכף את זה? איזה עונש מקבל מעסיק ששואל?
בחורה שמגיעה ונכנסת להריון גורמת להוצאה גדולה מאוד לעסק.

מכירה מישהו שבכוונה לקח בחורה עם ילדים גדולים, ונתקע עם היפוכונדרית שעל עקיצת יתוש נשארת בבית.

שקדייה

New member
לדעתי הסיכון פה עולה בכמה רמות

על הסיכוי להוציא פיסת אינפורמציה רלוונטית.

merlion

New member
כנראה שמבחינת המראיינים - הסיכון לא כזה גדול

העובדה היא שניתן לראות שהרבה מאיתנו נשאלות ואף אחת עד היום לא התלוננה.
כנראה שזו הפכה להיות מעין נורמה - ומראיינים רואים שאף אחת לא מתלוננת או תובעת - ולכן הם מרשים לעצמם יותר מדי...

מעניין מה יקרה אם יהיו גל של תביעות בנושא - אני בטוחה שאז השאלות האלה יפסקו...
הפחד שלי הוא שאם מעסיקים פוטנציאליים לא יוכלו לשאול - הם פשוט יחליטו להסיק מסקנות לבד בלי לשאול ופשוט יפסיקו להעסיק נשים שיראו להם כ"קבוצת סיכון" להריון ולידה בזמן הקרוב...

פשוט עולם מעוות... מעודדים ילודה אבל מוקיעים יולדות ואימהות...

אבל בנימה האופטימית - יש אנשים שהם באמת לא כאלה כמו אבא של גיסתי שהעסיק מישהי למרות שהייתה בהריון מתקדם כי היא בעיניו הייתה המועמדת הראויה ביותר ואכן היא תפקדה בצורה יוצאת דופן עד הלידה וגם כשחזרה מחופשת הלידה - והוא היה מאוד מרוצה מהעבודה איתה והיא מהעבודה איתו... הלוואי והיו יותר אנשים כאלה בעולם ששופטים על פי כישורים ולא על פי נסיבות

JoIIy Roger

New member
היום שולחים נשים בהריון הביתה

אין בעיה לקבל אישור מהתמ"ת, וגם ככה אם האישה תחליט ללכת עם שאלות אסורות לבית משפט המעסיק יקבל קנס ששווה לו להמשיך לשאול ככה מאשר לקחת סיכון להעסיק מישהי שתנצל את מקסימום ימי המחלה שניתנים לה על פי חוק, שמירת הריון, חופשת לידה, שעת הנקה...

גם אם יהיה גל של תביעות זה לא יעזור, מכוון שהקנס שהמעסיקים יקבלו בדיחה.

Kermit2m

New member
מצד אחד מבינה אותך

וזה נשמע כאילו בעלך לא ממלא את חלקו בהסכם הלא כתוב בינכם, שאתם מתחתנים על מנת להביא ילדים, מה עוד שהשעון הביולוגי עוד זמן מה יתחיל לתקתק.
מצד שני, אני מבינה גם אותו, כי העובדה שבמשך שנתיים את מחפשת ומתקשה למצוא עבודה קבועה מעוררת חששות. בעלך אינו סבור שאתם מסתדרים עם משכורת אחת?
אין לי עיצות טובות..

תודה לכולכם על התגובות!!

למרות שאני עדיין מבואסת, אני מבינה את מה שרובכם אמרתם- למצוא עבודה.
רק אספר שבעלי מרוויח טוב מאוד, בעבודה מסודרת מאוד.
אני ממש לא תולה את עצמי על המשפחות-להיפך אני גם לא ממהרת לקחת מהם. רק מתעודדת שיש אופציה שאם נגיע למצב גרוע- אנחנו לא לבד

אז לא קל לי למצוא עבודה (אני בעיקר מחפשת בתחום שלי, ומצד שני אני לא סגורה על התחום שלי בכלל....כן,המצב מאוד מסובך ועוד יותר לחוץ בגלל הילד..)

אז כן,אני חושבת שזה צעד חכם, אבל גם יש בי פחד גדול שבשנים הקרובות לא אכנס להריון. או שחלילה לא אספיק בכלל,או לא אצליח..חלילה... וזה מפחיד.
חשבתי שאולי לפחות ילד אחד, שיאיר אותנו ויעזור לי להתעודד ולקבל מוטיבציה גדולה יותר- גם להכין שניצלים מעולים

אז מה שנשאר לי הוא להמשיך לקוות ולחפש ולהאמין שיהיה טוב.
מודה לכם מכל הלב!!

אבל למה את חושבת במונחים של שנים?

תמצאי עבודה, ותתחילו לנסות להיכנס להריון כמה חודשים אחרי, כשתרגישי מבוססת בעבודה החדשה. זה שבעלך רוצה שתמצאי עבודה (ואני לגמרי מבינה אותו!) לא אומר שצריך לדחות את תוכניות הילודה בשנים שלמות כמו שאת כותבת.

Kermit2m

New member
היא אומרת שכבר שנתיים

היא אינה מצליחה למצוא משהו קבוע.

בראש שלי למצוא עבודה זה תהליך של כמה חודשים

אולי חצי שנה למי שבררן ורוצה תפקיד מאוד מסוים.
קראתי שוב את ההודעה שלה. וזה חידד לי עוד יותר את החשש של בעלה מכך שלאחר הלידה כבר לא תמצא עבודה קבועה, כי אם כרווקה היא התקשתה למצוא עבודה אז כאמא צעירה הסיכויים שלה מאוד יורדים.

yoyo10

New member
חצי שנה את באמת אופטימית

לרוב זה לוקח הרבה יותר במיוחד בעבודות מקצועיות(הממוצא הוא כמעט פי 2 יותר)

שקדייה

New member
ואם זאת, כשרוצים לעבוד ויש לחץ למצוא עבודה.

אז לא מחכים למשרת חלומות, אלא לוקחים משהו שהוא לא בתחום המקצועי- וממשיכים לחפש תוך כדי.
אף פעם לא הבנתי מישהו שאומר שהוא מת לעבוד, אבל לא מוצא כבר שנה עבודה...

yoyo10

New member
הכל תלוי בשלב בחיים

אני יודעת שהיום אני מחפשת משהו ספציפי עברתי את השלב בחיים של עבודות לא מקציעיות
אבל מצד שני יש לי את האפשרות והפריולגיה לזה שלא הייתה לי בעבר באמת התפשרתי

נראה לי שיש פה איזו בעיה תת קרקעית אחרת

ומבין השורות נשמע שאת לא מוצאת את עצמך ומחכה לילד ש"ישנה את התקליט"\"יחליף את הסרט" עבורך. את כמובן לא צריכה לענות על גבי הפורום אבל - את בדיכאון? למה את צריכה להתעודד? מה צריך לקרות כדי שתמצאי נתיב תעסוקתי מתאים?
לפי ההודעה הזו, יכול להיות שאת תולה בילד יותר מדי תקוות וציפיות. זה לא יעזור לך לסדר את הראש תעסוקתית. לא נותן שום מוטיבציה להשקיע בעבודה, וגם הדכאון הוא בן לוויה נפוץ לחווית האחרי לידה.

שקדייה

New member
דווקא אני רואה פה בעיה לא תת קרקעית בכלל...

הבחורה אומרת בריש גלי שהיא מחפשת עבודה רק בתחום שלה, אבל לא סגורה מה התחום שלה.
זה כמובן מתכון מעולה לא מצוא עבודה גם 10 שנים.

אולי מהמקום הזה של, אין ילד בלי עבודה- היא תפתח קצת את גבולות הגזרה לגבי "רק בתחום" או "מהו התחום" ולדעתי היא תוכל למצוא עבודה במהירות שתפתיע אפילו אותה.

שקדייה

New member
בהצלחה

ואני דווקא חושבת שהפוזיציה שלך כרגע- היא הנקודה עם המוטיבציה הגבוהה ביותר בשבילך למצוא עבודה.... אז תנצלי את המומנט של עצמך.
בהצלחה

הייתי במצבך... ילדתי את בתי הגדולה (7.5) כשהייתי בת 27.5 ולמדתי הסבת אקדמאים לסיעוד וחודש אחריי חזרתי ללימודים ולא עבדתי . קיבלנו תמיכה מהמשפחה הנרחבת אבל לבעלי היה מאוד קשה עם זה מכיוון שהוא רו"ח הוא עוד יותר מחושב כלכלית.
לדעתי מה שעזר זה קושי בכניסה להריון אצל מישהי ממשפחתו במשך מס' שנים.
אין תשובה שהיא תשובה נכונה פה.
אני מבינה אותך ומבינה אותו וזה בהחלט לא פשוט.
שולחת לך הרבה

נ.ב.- את יכולה לנצל את הזמן ולעשות בדיקות גנטיות בינתיים.

למעלה