אפשר להתבכיין קצת?

s h i r i 1

New member
התגובה הזו נגועה בכל כך הרבה דעות קדומות

שלא לומר מזלזלת.

אחת מחברותי הטובות היא עקרת בית. יש לה חיים שאת יכולה לחלום עליהם. החל מלוק של מליון דולר (אחרי 4 ילדים, בלי אף ניתוח פלסטי), דרך ההשכלה שיש לה (למרות שהיא לא עובדת כבר 12 שנה) וכלה בחיי התרבות שהיא מנהלת (יכולה לכתוב את מדור התרבות בטיים אאוט בלי להתבלבל).
היא אמנם מטגנת שניצלים, אבל עושה את זה בבגדים יפים להפליא של לולולמון.
יש עוד דרכים לתרום למשפחה, לא כולן עוברות דרך עבודה.

Cafe Latte

New member
אין לך חצי

של מושג על החיים שלי, אז הפסקתי לקרוא אותך עוד בהתחלה.
יום טוב.

Cafe Latte

New member
רק סקראנצ'י בשבילי

היא הורידה את האף בניתוח פלסטי?

תמוה.

אבל משפט כמו "יש לה חיים שאת יכולה לחלום עליהם" כחלק מתלונה על "תגובה מזלזלת" של מישהי אחרת זה גם תמוה.

s h i r i 1

New member
הניק שלך מסביר הרבה דברים

ולעניין תגובתך, לא, היא לא הורידה את האף בניתוח פלסטי. יש לה אף יפה והיא אחד האנשים הכי מקסימים ונעימים שפגשתי.
"חיים שאת יכולה לחלום עליהם" זו צורת ביטוי. אולי לא מוכרת לך, אז נעים מאוד.

שיהיה לך ערב משובח

Kermit2m

New member
אוי, זה מצחיק!!

הורידה את האף בניתוח פלסטי.. גדול!
נראה שאת היית מבושמת קלות (או כלוט?) כשקראת את ההודעה שלה..

לדעתי בעלך צודק

כנשואה טרייה יחסית ללא ילדים שחיפשה עבודה אני יכולה לומר לך שבכל ראיון עבודה שהייתי שאלו אותי מה התוכניות שלי לגבי ילדים למרות שמבחינה חוקית אסור לשאול את השאלה הזו. כמובן שעניתי שאני עוד צעירה ונכון לעכשיו זה לא בתכנון- מה שהיה נכון. התקבלתי למספר עבודות יכול להיות שזה עניין של מזל אבל בשורה התחתונה העובדה שאני נשואה ללא ילדים לא מנעה ממני להתקבל לעבודה.
אניי לא יודעת מה הסיבה שבגללה בשנתיים אחרונות לא התמדת במקום עבודה אבל את חייבת לקחת בחשבון שאם אין לך תירוץ מוצלח במיוחד זה הופך להיות יותר ויותר קשה להתמודד מול מעסיקים שמחפשים לראות יציבות והמלצות ממעסיקים קודמים. תיקחי בחשבון שבמידה ואת נכנסת כרגע להריון מבחינה תעסוקתית את ככל הנראה לא תעבדי במקום עבודה מסודר עד תום חופשת הלידה שזה יהיה לפחות עוד שנה מהיום. וגם שכבר תצאי לשוק יהיה למעסיקים מאוד קשה לקבל עובדת עם תינוק בן 3 חודשים בבית. לדעתי בדרך הזו את יוצרת לעצמך מצב שיהיה לך מאוד קשה להתקדם בו הלאה.
אם באמת תצליחי למצוא מקום עבודה תקבלי מענק לא מבוטל בכלל מהביטוח הלאומי ואותו מקבלות רק נשים עובדות.
עם זאת, אני חייבת לומר שאני מבינה מאוד את הרצון בילד ולאי ידיעה מתי תיקלטי להריון משקל לא מבוטל אבל לדעתי באמת עדיף לתת כמה חודשים של נסיונות למציאת עבודה.

שקדייה

New member
אני בשוק שמישהו עוד שואל את זה...

כמה מפגר אפשר להיות?
1. זה לא חוקי- והרי היום כולם מסתובבים עם הקלטות, ומחפשים כל נקודת אחיזה בחוק כדי לתבוע ולעשות בלאגן....
2. מה הסיכוי לקבל תשובה כנה בעניין הזה? כאילו מה? המראיין ישאל מה התוכניות ילודה , והמרואיינת תענה לו שבדיוק עכשיו הם מנסים בשיטת היום כן יום לא, ומכיוון שהיום כן, היא ממש ממהרת, אז אם הוא יכול לקצר?!?

זה היה מדהים..

בכל הראיונות שהייתי- בכולם(!) שאלו את זה. יכול מאוד להיות שמה שגרם להם בכל זאת להאמין לי זה שבאמת אני יחסית צעירה ולא נשואה הרבה זמן יחסית. היה אפילו מראיין שהתעצבן למה אני לא מציינת שאני נשואה בקורות החיים. אני עובדת בשוק שכולם מכירים את כולם אז אין באמת אופציה לתבוע והמעסיקים מנצלים את זה.

זה היה מדהים..

בכל הראיונות שהייתי- בכולם(!) שאלו את זה. יכול מאוד להיות שמה שגרם להם בכל זאת להאמין לי זה שבאמת אני יחסית צעירה ולא נשואה הרבה זמן יחסית. היה אפילו מראיין שהתעצבן למה אני לא מציינת שאני נשואה בקורות החיים. אני עובדת בשוק שכולם מכירים את כולם אז אין באמת אופציה לתבוע והמעסיקים מנצלים את זה.

Cafe Latte

New member
מצד שני, אני נשואה מגיל צעיר יחסית (24?)

מעולם לא שאלו אותי את זה. והייתי במספיק ראיונות

merlion

New member
אם ככה אז יש לך המון מזל

אני גם התחתנתי בגיל צעיר מאוד (23) וממרומי גילי (29) ועדיין נטולת ילדים שמעתי את השאלה הזו במיליון וריאציות בראיונות עבודה שונים ומשונים - ולא רק בישראל..
גם עכשיו כשאני גרה בסינגפור והתראיינתי פה מספר לא מבוטל של פעמים - שמעתי את השאלה הזו במספר וריאציות שונות - ההבדל היחיד הוא שלמיטב ידיעתי פה זה חוקי לשאול (בניגוד לישראל) ואנשים פה לא ממש ניחנים ביותר מדי טאקט... (לחשוב שלפני שהגעתי לפה חשבתי שבישראל אנשים הם חטטנים מדי...

Cafe Latte

New member
מה שואלים?

כמה ילדים את מתכננת?
קטע .. זה אפילו לא נרמז אצלי בראיון. מאוד מוזר.

merlion

New member
יכולה לענות מהניסיון שלי

זה התחיל בעובדה ששלחתי המון המון קו"ח לכל מיני מקומות ואף אחד לא חזר אלי (למרות שאין לי ספק שיש לי אחלה ניסיון והקו"ח שלי די מרשימים).
ציינתי את זה לחברה שהציעה לי להוריד מהקו"ח את המצב המשפחתי ואכן להפתעתי פתאום התחילו טלפונים וזימונים לראיונות

ואז בראיונות היו מגוון של שאלות:
- היו את הישירים ששאלו: האם יש לך ילדים? למה אין לך ילדים? האם את מתכננת ילדים בקרוב?
- היו את הפחות ישירים ששאלו: מה התוכניות שלך לעתיד? מה לגבי הרחבת המשפחה?
- פה בסינגפור כבר היו רמיזות שאישה צריכה להיות בבית ולגדל את הילדים או שאני ובעלי נורא יפים וצריכים כבר שיהיה לנו ילד - אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי

בסופו של דבר תמיד הייתי צריכה להבהיר ולהדגיש לכולם שאני עוד מאוד צעירה ואני רוצה לבנות את הקריירה שלי לפני שאני חושבת על ילדים.
מה שבא לעזרתי הוא שגם בעלי צעיר (צעיר ממני בשנה) אז מעסיקים מאמינים לי שאולי יש אכן סיכוי שאני לא מתכננת ילדים בקרוב (כאילו שזה דבר רע
)
למרות שעם השנים שאני מתבגרת ואנחנו נשואים יותר ויותר זמן - אני מפחדת שיהיה לי פחות ופחות סיכוי בראיונות עבודה בגלל החששות האלה של מעסיקים

אני נשאלתי

איך אני מתכוונת לאזן את העבודה התובענית בתפקיד אליו אני מרואיינת עם העובדה שיש לי שני ילדים ביסודי.

אותי שאלו

מה המצב המשפחתי האם יש ילדים והאם אני מתכננת ילדים בקרוב. כשהעמידו אותי במצבים האלה אמרתי שאני רק בתחילת דרכי, שמאוד חשוב לי לבסס את עצמי מבחינת קריירה ושאני ממש צעירה אז יש לי עוד זמן. מצד שני, אני עובדת בשוק שהוא מוצף מעל ומעבר ואין לי יתרונות בולטים מאוד לעומת שאר האנשים שמגיעים לראיון - ובכל זאת בחרו בי אז יכול להיות שלא על הסוגיה הזו יקום ויפול דבר.

למעלה