אפרופו תיוגים

יסמין@

New member
לא התייחסת לתגובתי

על דברייך אלו: "אלה לא ילדי או ילדייך, את האשמה הזו צריך להפיל על מי שמחליט על הקריטריונים להעסקה של סייעת"

יסמין@

New member
אגב, מובן שראיתי

שכתבת במפורש שזה היה מפריע לך אם היה מתברר לך שהמטפלת של ילדיך מטבאת עמדות גזעניות כלפי ילדיך. ההודעה שלי מתייחסת בעיקר להערתך שאת האשמה יש להטיל על מי שהעסיק אותה (כלומר משרד ממשלתי שמעסיק מטפלות לגיל הרך). ושאלתי היא: האם גם אם היה מדובר בילדייך היית אומרת בנון שלנטיות: מי שאחראי לנושא הוא המשרד הממשלתי שהעסיק אותה?

vered4

New member
אם אני לא מתלהמת- זה אומר שזה לא

מפריע לי? זה בכלל לא קשור לאיך הייתי מטפלת בנושא. נהפוך הוא, כשאני מציינת מי אחראי, אני לא מעבירה אחריות, אני פשוט מציינת את הכתובת הנכונה שאליה צריך ללכת ולצעוק
מה שבטוח שלא הייתי מתנפלת על מישהי באינטרנט, רק כדי לספק את הבעתה שלי מזה שזה יקרה לילדי.

vered4

New member
על הדיון שנמחק

את לא מסכימה שחלק מהתגובות לקו באיפיונים האלה? כי לדעתי כן, בגדול.

יסמין@

New member
אבל עזבי, לא זה מה שחשוב.

מה שחשוב הוא ה*תוכן*. ונראה לי שדווקא בנושא זה אנחנו מסכימות.

יסמין@

New member
אני באמת לא יודעת לגמרי מה "הרקע"

שלה (קראתי קצת בבלוג שלה), אבל אם הרקע שלה גורם לה להתבטא כך ולחשוב כך ולנהוג כך, אולי היא אינה מתאימה לאחד מהתפקידים החשובים ביותר האפשריים - להיות מטפלת לגיל הרך! אגב, אני מנסה לכתוב בעדינות, אבל הקטע של "ילדות עשוקה" כתירוץ לפשעים שונים כבר קצת שחוק, לא? (אני לא מתכוונת שהיא ביצעה פשע כמובן. אני מתכוונת לכך שבבתי המשפט מדי פעם משמיעים טענה דומה לטענתך)

vered4

New member
את לא נמצאת כאן במקום של להחליט

אם להעסיק אותה או לא
. בסך הכל היה צריך פרופורציה בתגובות אליה.

Diana M

New member
אנסה להשיב

שלום ורד, זה בדיוק הענין, לא נקטתי בשום "צורת טיפול" כלפי חנה. הבעתי את דעתי הלגטימית , לא ממקום של "להכניס סכין" (התבטאות אומללה של אחת המשתתפות כאן) אלא באמת ממקום של להאמין שאדם שאלו הן עמדות הבסיס שלו, לא נכון לילדים לשהות במחיצתו שעות כה רבות ומשמעותיות. נורא קשה לנו כהורים לשלוח ילדים קטנים למסגרות חינוכיות, יש לנו לא מעט רגשי אשמה ונקיפות מצפון, לא תמיד אפילו ברמה הרציונלית, ומה שמנחם אותנו כאשר אנו נפרדים בפתחו של יום מהיקר לנו מכל בפתח המעון, זו הידיעה שהפקדנו את האוצר בידיים נעמנות. שיהיה לו טוב, שיאהבו אותו, שיטפלו בו, שיהיו שם עבורו כאשר הוא נזקק לנו ואנו לא שם. כאשר מדובר במעונות יום, הענין חשוב שבעתיים. מפני שאלה אכן השנים הכי משמעותיות לעיצוב אישיותו של ילדינו וגם מפני שהוא עדיין מאוד חסר אונים ולא יכול לספר לאמא שמטפלת מסויימת משוכת בידו חזק מדי, גוערת בו או סתם לא מפגינה כלפיו רגש חם. אין להם מילים לתאר לנו את התחושות שלהם ואנחנו כל כך בידיים של האנשים שבחרנו להיות תחליף לנו כאשר אנו יוצאים לפרנס את משפחתנו. ומהמקום הזה הבעתי את דעתי הלגיטימית שלאור דעותיה שללא ספק באות לביטוי ביחסה מול אותה ילדה (היפה והמכה..) מקומה של חנה אינו בעבודה מול ילדים. אנחנו כהורים באשר אנו, לא זקוקים למטפלות ולגננות שישפטו את הילדים שלנו, או אותנו כהורים, בטח לא על סמך דעות אישיות שמבוססות על נסיון אישי אומלל כזה או אחר. אנחנו זקוקים למקום בטוח וחם עבור ילדינו בשעות שאינם איתנו. ובאשר להנחתך שלו ידעתי מה הרקע של חנה הייתי אולי מתייחסת אליה אחרת. את כנראה צודקת. ממקום של ראיה מקצועית יש להניח שהייתי מתייחסת אחרת. אך מטבע הדברים ההתייחסות ברשת היא להודעות נתונות ולצורך כך אין צורך בהכרות מקדימה אלא רק בתגובה על הודעה נתונה. ושנית, כאמא שילדיה מבקרים במערכת החינוך, המחוייבות הראשונה שלי היא כלפיהם ואין לי ספק שטובתם היתה קודמת לכל שיקול אחר. ובכך אני נוטה להסכים עם יסמין, אם המצב כפי שאת מתארת, אז אולי אני בכל זאת צודקת ואין מקומה בעבודה עם ילדים? תודה ששאלת ונתת לי הזדמנות להגיב. דיאנה

vered4

New member
את באמת מצפה

שאדם שלא מודע למגרעת מסוימת שלו, יפטור את עצמו מעבודה שמספקת לו פרנסה? כמו שעניתי ליסמין, בודאי שזה היה מפריע לי. ואת השאלה השניה צריך לשאול את אותו מישהו שהחליט על קריטריונים להעסקה של סייעת (אולי לא שואלים את השאלות הנכונות, אולי לא משלמים מספיק). אני יכולה להניח, שהיא לא דמות מפתח במעון, אבל מצד שני יש בה הרבה נכונות לשמוע ולהתייעץ (היא עושה את זה הרבה בפורום)- שזה ראוי לציון.

Diana M

New member
לא אני לא מצפה..

וזה מה שעצוב. ואפרופו העסקת אנשים מתאימים. דווקא בנושא זה ובתפקידים אלה שהם כה משמעותיים מחד ומאידך פתוחים לאנשים ללא הכשרה מקצועית ממושכת , ממש לא חשוב לדעתי ידע או השכלה בגינם נדרשים לשלם יותר. חשובה האישיות הבסיסית ואת צודקת, יש מקום לבדוק יותר לפני שמעסיקים ויש מקום לשאול איפה המנהלת של המעון והאם תפקידה לראות את מה שמתרחש מתחת לאפה.. ולסיום, לא נשאר לי אלא להאחז בנקודות האור שאת מציעה "יש בה הרבה נכונות לשמוע והתייעץ" וזה בהחלט ראוי לציון. שבת טובה דיאנה

אם תוציאי ממערכת החינוך את כל

האנשים שנגועים בתיוג, כל הילדים ישארו בבית לצערי. ואנא קיראי שוב את מה שכתבת לחנה (עד הסוף עם הסכין, שגם סובבת אותה לטעמי).

ישולחו הגננות לאלתר לביתן ../images/Emo70.gif../images/Emo6.gif

יחי החינוך הביתי
גם הגננות יגדלו את ילדיהן בבית, רחמנא ליצלן... מה זה הרישא והסיפא? יש דברים שרק את, יובל ואבן שושן יודעים.

zimes

New member
זה גם חברי מתמטיקה יודעים

למשפטי תנאי - אם X אז Y, מתיחסים בלוגיקה כאל "גרירה": X גורר Y, כלומר - מנכונות X ניתן להסיק את נכונות Y. במשפטים שכאלה, X הוא הרישא, ו Y הוא הסיפא (ראשית וסוף, ארמית, ככל הנראה).

דיברת בשם הנאורות או הטוב הצרוף?

קשה לי עם היחס המתנשא שלך. הוא הרבה יותר גרוע בעיני מהדברים שחנה אמרה על הילדה. השיפוטיות הגורפת שלך על אנשים שאת לא מכירה, גם היא לא מעידה על הסובלנות שעבודה כמו שלך דורשת. אני אענה קצר: אני לא הסנגורית של חנה. אני חושבת שהיא כתבה כאן דבר שממנו השתמע שהיא מתייגת ילדים, וזה גם לא לרוחי. כולנו מתייגים ברמה כזו או אחרת. את, אני, כולם. זה כלי שלנו כדי להתמודד עם העולם הסבוך שלנו. אני חושבת שהיית משיגה הדברות, אם היית שולטת על הכעס שעלה בך כשקראת את מה שכתבה. האישה האלימה המדוברת, דווקא באה עם כל העצבים שלה על הילד ואמרה דברים "שלא יאמרו". למרבה הצער, השארנו אותה כנראה עם הבעיות שלה, שהיו קצת יותר רחבות מהבעיה הספציפית שהעלתה. בגן הספציפי שחנה עובדת בו יתכן שהייתי מעדיפה את הטיפול שלה והגישה שלה על פני שאר הגננות. היא איכפתית ובודקת את עצמה. תמיד כשאת פוגשת ילד עם "קושי", את מיד מאשימה את עצמך בחוסר יכולת להתמודד איתו? תמהתני. ואם היה משהו מדבריך שהיה קשה לי לעיכול זו היתה הצביעות, שבה פתחת את מכתבך. מנסיון חיי למדתי להעריך כנות על פני הרבה דברים אחרים.

Diana M

New member
תודה רבה, בתגובתך "התרבותית" הוכחת

הרבה סבלנות, אורך רוח ובוודאי הרבה חוסר שיפוטיות בעיקר בהתייחסותך לגישתי והתנהלותי בתחום עיסוקי. וזאת על סמך "ההכרות המעמיקה" איתי ועם עשייתי המקצועית. ובענין צביעות, עליך רק להביט במראה אני בטוחה כי תמצאי שם את ההגדרה ההולמת למושג. את ההדיינות איתך סיימתי, צר לי כי בכלל התחלתי אינך ראויה לתגובה ולא תזכי לאחת נוספת. דיאנה

אני לא מתיימרת להיות נאורה או

תרבותית ומותר לי לדבר כך. נו באמת! את כועסת? דמייני שהיית חוטפת את השטיפה שחנה עברה, ועכשיו תנסי להגיב. את מבינה מה אני אומרת על כעס אוטם? אלימות מילולית היא אלימות.

למעלה