השנקל שלי (או יותר נכון השלושה
)
1. לגבי שבועת הרופאים - אני גם תהיתי לגבי זה. לא לגבי מה שציטטת, אלא לגבי הרעיון של לקרוא לכל היולדות באותו יום - זה לא לגרום נזק? במכוון? זה ממש רשלנות רפואית לטעמי, לשתף עם זה פעולה.
2. אני גם התעניינתי בסוגיה הזאת של הבעל. אני חשבתי כמה התעסקו, בלידה של רם ומעיין, בבעל. היא יולדת, היא סובלת, ומתעסקים איתו - שיהיה לו נוח, שחלילה לא יראה יותר ממה שהוא רוצה לראות, שיהיה לו כסא. אשכרה עוד ילד בחדר הלידה. מי צריך את זה? וכשהתינוקת יוצאת - ממשיכים להתעסק בו. כמה הוא רגיש... איך הוא עמד בזה.... ממש גיבור! (NOT).
3. אפידורל - "נאמר כבר הכל... אין לי מה להוסיף לזה..." - בעצם יש. עד כמה שאני מבינה לידה "טבעית" כשמה כן היא - "טבעית" - מתפתחת באופן טבעי. המדד אם לידה טבעית היא טבעית או לא היא לא האם ניתן אפידורל (שהוא תכל'ס משכך כאבים ותו לא) אלא האם יש התערבויות רפואיות. כך שהיולדת שילדה בלי אפידורל אבל עשו לה פקיעת קרומים ופיטוצין - היא ממש לא עונה להגדרה של "לידה טבעית".
ולגבי התהיות שעלו לך בעקבות הצפייה בלידה עם אפידורל - אני ילדתי פעמיים עם אפידורל וכמוך הייתי בהלם שאפשר להגיע לכזאת רמת "שאנטי" בלידה. בשתי הלידות הרגשתי כל ציר וציר. בדיוק אתמול הסברתי לחברה לעודה בהריון ראשון שאפידורל זה לא "משתיק צירים" אלא מאלחש. אם יש לי מיגרנה, אני אקח אקמול, אולי אפילו אופטלגין. אפילו שניים. אבל זה לא יגרום למיגרנה להיעלם. נכון? כי זאת מיגרנה! מה שכן, זה יאפשר לי לתפקד ולנהוג עד שאוכל להגיע הבייתה לנוח - זאת בעיניי האנלוגיה.
ואני מזכימה עם יוליק - בלידה הAנייה שלי הרגשתי לגמרי "פעילה" , ראיתי את הלידה במראה, ידעתי מתי ללחוץ, הרגשתי הכל. בניגוד ללידת הוואקום הראשונה שלי, הרגשתי שאני זאת שמוציאה אותה לאוויר העולם (כמו שאומרים באנגלית delivery - מקווה שלא טעיתי באיות). היה את בעלי, הייתה מיילדת די פאסיבית שנתנה לי לעשות את מה שצריך לעשות והרגשתי לגמרי שזאת ה-חוויה שלי ושל בעלי. בלי שום התערבויות ובלי רופא ברקע.
אני מניחה שההבדל הוא גם באיך שאפידורל משפיע על נשים שונות אבל גם בביה"ח ובמדיניות שלו - בלידה הראשונה שלי כאב לי מאוד ואחרי יומיים של צירים התחננתי לעוד אפידורל ולא הסכימו לתת לי. גם לא הייתי משותקת לגמרי כמו שנשים מתארות פה. יכלתי להתהפך, לשבת, להזיז רגליים. לא העזתי לעמוד כי זה היה נראה לי מוגזם. אבל הבנתי שגם זה אפשרי לפעמים.