אפרופו בייבי בום

אפרופו בייבי בום

צפיתי אתמול, ולמרות העובדה שאני חושבת שעשו עוול ליולדות שם (ואגב, בשבועת הרופא (הכללית, לא העברית) מתחייבים לסודיות "כל אשר אראה או אשמע תוך כדי הטיפול ואפילו מחוץ לטיפול, ושלא נועד להפצה, אשמור לעצמי, ואתבייש לדבר על הדברים הללו עם אחרים"), עם כל הזירוזים הבלתי נחוצים בעליל, פקיעת הקרומים ללא הודעה מראש, הקרנבל בחדר הלידה, ועוד, היו לי שתי תובנות נוספות.

1. הבעלים. החל בהוא שסבל בעצמו כל ההריון, וכלה בזה ששיכנע את אשתו לקחת פיטוצין למרות שלא היה צורך והיה נראה בבירור שהיא לא מעוניינת בכך. מרתק להסתכל מהצד על נורמות זוגיות ומערכות יחסים שנחשפות ברגעים כאלה.

2. זו פעם ראשונה שאני רואה לידה עם אפידורל. למען האמת, זה היה לי סוג של הלם. כמי שילדה טבעי, זה היה נראה לי כ"כ מנותק, כאילו הגוף שלך עובד אבל את לא לגמרי מרגישה. כאילו אין לך שליטה מינימלית על זה. היה נראה שהיא רק מרגישה איזה לחץ, ולוחצת מתי שאומרים לה, בניגוד למי שיולדת בלי, ומרגישה כל ציר מהרגע שמתחיל ועד שמסתיים. תהיתי האם זה כך במציאות?

(ובהתחלה תהיתי אם זה פרק של היפה והחנון. הטקסטים...)

tiger mom

New member
לגבי 2

על כך אחת אפידורל משפיע אחרת.
זה בדיוק כמו שאחת מספיק לה אקמול אחד ואחת אחרת צריכה שני אדוויל.
הכאב הוא שונה והתגובה היא שונה.
אז יש כאלו שמרגישות ויש כאלה שלא.
אני עשיתי הכל כדי לא להרגיש כלום כי פשוט סבלתי. הוסיפו לי עוד ועוד.
עד שהפסקתי להרגיש וזה מה שאני חיפשתי.
אז כן, היו צריכים להגיד לי מתי ללחוץ.
מבחינתי זה סבבה לגמרי.
יש מקומות שאני חייבת להיות בהם בשליטה מוחלטת. זה ממש לא היה אחד מהם (פחדתי כל הזמן שאני אלד בלי אפידורל וזה כמעט התממש).

אני מכירה כאלה שדווקא לחצו בעצמן כי האפידורל רק הרגיע את הכאב אבל לא העלים אותו לגמרי.
אז הייתה להן תחושה. אני מניחה שלא כמו של מי שאין לה בכלל אפידורל, אבל גם בטח לא ברמה שלי

אני ילדתי עם אפידורל

והייתי מנותקת
ואמרו לי מתי ללחוץ
ואני שמחה מאד שכך היה
כי הכאבים היו הרבה מעבר ליכולת שלי

פרמלה

New member
ילדתי פעמיים עם אפידורל. עם בכורית לא הרגשתי

כלום. עם צעירית הרגשתי לחץ והרגשתי גם את הלחץ באזור פי הטבעת לפני שלב הלחיצות.

ילדתי פעם אחת עם אפידורל ופעמיים בלי

זה לא שעם אפידורל לא מרגישים כלום. גם הפסיקו לי את ההזרמה כשהתחילו צירי לחץ. ואני לא יכולה לומר שבלידות בלי אפידורל חוויתי איזו התעלות בתחושת הלידה (אבל אף לידה לא הייתהמה שתגדירו "טבעית").
מבחינתי היתרון הכי גדול באפידורל היה התחושה בשעה אחרי הלידה. זו הייתה לידה ארוכה ומתישה, אבל היחידה שאחריה הרגשתי מספיק טוב כדי להתמקד בתינוק ולהחזיק אותו. בשתי הלידות האחרות סבלתי נורא בשעה שאחרי ולא הייתי מסוגלת להחזיק את התינוק.

ומבחינתי שום תכנית ריאליטי היא לא מקור ללמוד משהו על מערכות יחסים, גם כי בוחרים בכוונה את הזוגות הכי לא נורמטיביים וגם כי העריכה המגמתית באה להדגיש בדיוק את מה שלא נורמלי.

...

לא דברתי על התעלות. דברתי על התחושה שאת מרגישה מה שקורה, מרגישה את ההתקדמות, את השלבים, את הלחץ. זה כואב מאד, לא רק מהנה, אבל את לפחות מרגישה. ולגבי האחרי - חשבתי שלהפך. בלידה "טבעית" ברגע שיצא התינוק (או השלייה, אם לדייק) , ואם אין הרבה מאד תפרים או משהו - יש תחושה פיזית של הקלה מטורפת, ולאות מטורפת גם, אבל את בפוקוס. הבנתי שעם אפידורל עדיין יש חוסר תחושה ברגליים וישנוניות קלה, וזה נראה לי מפחיד יותר (אותי, אישית).

תכל'ס, לא באה להשוות לידה עם ללידה בלי. לכל אחת יש יתרונות וחסרונות. זה פשוט היה כ"כ שונה ממה שדמיינתי לעצמי, אז שאלתי

לגבי הסיפא - ברור שבוחרים זוגות מסוימים, אבל דווקא הדברים האלה שכיחים מאד. גברים שמשכנעים את נשותיהן לקחת אפידורל, שעסוקים בעצמם יותר מבבת הזוג. זה דברים שרואים כל יום, כל הזמן, ולגמרי לא "מקרי קצה".

יותר מתגובות הבעלים, מה שהיה מעניין (לא בדיוק, אבל לא מצאתי מילה אחרת) אלה תגובות הנשים לדברים האלה. אם היא לא רוצה, היא לא רוצה. מה יש לשכנע? ועוד כל מיני. בטוחה שיש לא מעט אנשים ונשים כאלה, ומכירה ממקור ראשון גם סיפורים הזויים ביותר. (במגזר הערבי והבדואי, אגב, לבעלים יש say מטורף בכל מה שקשור ללידה, והם יכולים "להכריח" את האישה לקחת / לא לקחת אפידורל, לגשת לניתוח, וכו'. יודעת שלצוות לא תמיד קל עם זה)

אני יודעת רק מהניסיון שלי

עם אפידורל הייתי לגמרי בפוקוס, גם אם התחושה ברגליים (ובאיזורים הדואבים) הייתה מעומעת. בלי אפידורל, ובהמתנה לתפרים, ועם ירידת המתח אחרי הלידה, הייתי לחלוטין לא בפוקוס. אולי זה אחרת בלידות ממש "טבעיות" אבל כזו לא הייתה לי (הראשונה והאחרונה היו עם זירוז בעקבות ירידת מים ולידה שלא מתקדמת, ולא בגלל לחץ של הבעל או של צוות הצילום. האמצעית הייתה קצרה מאוד מאוד אבל עם ואקום בגלל מצוקה עוברית). לי יש בעיה עם תכניות לידה ועם תכנון הלידה הטבעית המושלמת, כי התכניות האלה אף פעם לא כוללות דברים כמו ירידת מים ללא צירים או כמו מצוקה עוברית שמצריכה התערבות מיידית. הן תמיד מניחות מהלך לידה "נורמלי" שאיכשהו עוד לא שמעתי על אף לידה שהלכה לפיו.

sharonwe

New member
מנסיוני:

בלידה הראשונה לא רציתי לקחת אפידורל, אבל שלב ה"טרום לידה" נמשך 33 שעות (עם צירים כמובן) והרופאים ניסו כל הזמן לשכנע אותי לקחת אפידורל, כי אחרת אגיע ללידה מותשת, לא אוכל לשתף פעולה ואזדקק לניתוח קיסרי חירום. אחרי שעות רבות הסכמתי, ונתנו לי אפשרות לווסת את הכמות לבד כך שדאגתי להקל על הכאבים אבל להיות בשליטה ולחוש את התהליך. זה היה מצויין. כשבאיזשהוא שלב המרדים היה צריך להוסיף חומר והלידה כבר היתה ממש קרובה - הוא אמר שאין צורך כי אז אהיה מחוסרת תחושה ולא אשתף פעולה. אבל המיילדת הנהדרת שכנעה אותו ש"אני ממש בסדר" ואפשר לתת לי. שיתפתי פעולה, הרגשתי את הלידה, את הלחץ, רק בלי סבל. זמן קצר מאוד אחריה פגה גם תחושת ההרדמה ברגליים ואחרי מספר שעות כבר התקלחתי לבד.

בלידה השניה או שכבר שכחתי את הכאב או שהוא היה חזק יותר, אבל מייד כשבעלי הוריד אותי בפתח חדר המיון (ונסע לחפש חניה) הלכתי לקבלה, אמרתי "שלום, קוראים לי...., ואני רוצה אפידורל"

אמאמרבל

New member
לגבי 2

אפידורל משפיע על כל אחת אחרת וגם תלוי בצורת קבלה שלו.

אני הרגשתי כמו שק תפוחים לא יכולתי לזוז בלי עזרה, כן הרגשתי כאבים אבל לא באותה עוצמה כמו בלי, בכל פעם שהתחלתי להרגיש חזק קיבלתי מנה של אפידורל...לפני לידה עצמה הפסיקו לי לתת אפידורל בשביל שארגיש מה אני עושה.

יוליק12

New member
עד כאן!! באמת שנמאס לי לשמוע את זה

(לא ממך אלא באופן כללי)
היו לי שתי לידות מ-ד-ה-י-מ-ו-ת ומבחינתי הכי טבעיות שאפשר, כי אני יילדתי את עצמי. בחדר אינטימי עם בעל תומך כמו דולה (שקרא את "טבעי ללדת"), ורקד איתי בצירים ושעזר לי להחזיק את הרגליים מקופלות, ואחרי דחיפה אחת הראש והכתפיים של התינוקת היו בחוץ ואני אחזתי בה בבתי השחי כשחציה עוד בתוכי ומשכתי אותה החוצה אלי ומיד הינחתי עלי, הכי טבעי בעיני ועשיתי את זה עם אפידורל. פשוט כי בשבעה ס"מ פתיחה נמאס לי מהכאבים וההתקדמות אז לקחתי.

יוליק12

New member
אמרתי שלא ממך

אבל רציתי למחות אחת ולתמיד

פשוט מפריע לי שלידה טבעית נחשבת אך ורק כזאת ללא אפידורל ולפחות בשתי הלידות שלי זה ממש לא היה ככה. בלידה השניה היו לי צירי גב איומים ושום דבר, שום תנוחה או תזוזה לא עזרו ולא נפתחתי במשך שעות, נשארתי על שני ס"מ. וכשנתנו לי אפידורל נפתחתי וגם מאוד נהניתי מהלידה.
הלידות שלי היו מאוד טובות ומהנות ויכולתי לחוות אותן במלוא העוצמה כי התרכזתי במה שאני עושה, בללדת, בללחוץ כשאני חצי יושבת ורואה מה קורה ולמשוך את הילדים בעצמי החוצה, עם בן הזוג שלי שמחזיק אותי וחווה את זה איתי ובעיני זה היה מעצים וטבעי ומקסים ועם אפידורל.
זו לא או-או או אפידורל או טבעי, אלא אפשר לשלב ביחד.

טבעי או לא זאת הגדרה רפואית, לא?

ז"א אם הפתיחה התרחשה בעקבות מתן אפידורל ולא התקדמה באופן טבעי, זה מה שגורם לזה להיקרא "לא טבעית". ברור שבלידה אפידורלית התהליך יכול להיות מודע לחלוטין ועם שיתוף פעולה מלא, כמו שלידה טבעית לחלוטין יכולה להסתיים רק בעקבות חתך או וואקום. בעיני זה לא משנה, כל עוד היולדת פעילה ומודעת.

כאמור, לא כ"כ רציתי להשוות. עניין אותי לדעת האם כך נראית לידה אפידורלית. מבינה ממך שלא מחייב לגמרי.

ושמחה לשמוע על חוויות הלידה הטובות שלך.

איך פתיחה יכולה לקרות בעקבות מתן אפידורל?

למיטב ידיעתי אין בכלל קשר.
יש דעות שמתן אפידורל מזרז לידה ויש דעות הפוכות (הגיוניות יותר בעיני, שכן האישה לא זזה ולא פעילה) שאפידורל מאט את התפתחות הלידה.

וכשאני אומרת לידה "טבעית" אני מתכוונת ללא משככי כאבים או חומרים כמו פיטוצין וכד'.

זה מה שיוליק כתבה...

שאחרי האפידורל פתאום התקדמה הפתיחה.

יכול להיות שבגלל שהאשה כאובה ולחוצה פחות, היא מרפה, וזה עוזר לגוף לעשות את שלו.

וזה מה שאמרתי - לפי ההדגרה היבשה, לידה עם אפידורל (משכך כאבים) איננה טבעית. זה לא אומר שהיא לא יכולה להיות מודעת ופעילה.

irfa

New member
לא קשור ללחוצה

זו התגובה שלה גוף לאפידורל גם אצלי לידות שלא התקדמו.. רצו עד היסטריה לאחר קבלת אפידורל... בשנייה ילדתי תוך חצי שעה מקבלת אפידורל כ"כ מהיר שבקושי הספקתי להרגיש את השפעתו.. (והייתה הרבה היסטריה מסביב גם בגלל זה).

אצלי פעמיים אפידורל זירז

מפתיחה של 3 ל10
כלומר מרגע הזרקת האפדורל ועד תינוק יונק
עברו פעם אחת עשר דקות ופעם אחת חמש עשרה דקות

אבל....

את לא יודעת מה היה קורה אם לא היית מקבלת אפידורל

זה כמו שאני אגיד שאצלי זה עיכב כי קיבלתי בפתיחה 5 והגעתי לפתיחה מלאה רק שעות אח"כ.

ואני גם לא רוצה לדעת

לידה עם מינימום כאב
זה מה שמתאים לי

מה שהיה לי חשוב יותר מכל זה שיתנו לי זמן עם התינוק מיד אחרי הלידה
שיניחו אותו עליי מיד אחרי הלידה ושהוא יחפש את הפיטמה

kokula12

New member
לפעמים

יש נטייה לשרירים להתכווץ בעקבות סטרס מסוים (למשל, כאב. כלומר, צירים) מה שיכול לעכב את התקדמות הפתיחה. שיכוך של הכאב הזה יכול להביא להרפיה, ולכן לקדם פתיחה. אבל זה מאוד תלוי כמובן בעוד הרבה גורמים (למשל, ההתקדמות של הלידה עד אותו שלב, השלב שבו ניתן האפידורל, והאם כאבי הצירים באמת הביאו לסטרס מהסוג הזה. ובטח יש עוד גורמים). להרגשתי, זה מה שקרה בלידה הראשונה שלי, כך שהאפידורל כן קידם את הפתיחה (ראי למטה).

(ולא, אני לא טוענת שלידה עם אפידורל היא לידה טבעית. רק שבתנאים מסוימים האפידורל כן יכול לקדם את הלידה)

למעלה