כן, אבל לא על חשבון הבניםאפלייה מתקנת לבנות
שלום, נתקלתי במס' מקומות העוסקים באבחון מחוננים באמירות לפיהן משרד החינוך מבצע אפלייה מתקנת לבנות במבחני האבחון, כדי להעלות את אחוז הבנות המשתתפות בתכניות השונות, אחוז שהוא באופן מסורתי נמוך. האם יש לכם פרטים בנושא זה ?
מה פירוש מוסיפים תקנים ?כן, אבל לא על חשבון הבנים
מוסיפים תקנים.
מכניסים עוד בנות שלא התברגומה פירוש מוסיפים תקנים ?
לוקחים 1.5% מהבנים ו-1.5% מהבנות ? או 1.5% מכולם, ומכניסים פנימה עוד בנות שנפלו ב-1% מתחת ?
מה שמעניין הוא שגם באחוזוניםאפלייה מתקנת לבנות
שלום, נתקלתי במס' מקומות העוסקים באבחון מחוננים באמירות לפיהן משרד החינוך מבצע אפלייה מתקנת לבנות במבחני האבחון, כדי להעלות את אחוז הבנות המשתתפות בתכניות השונות, אחוז שהוא באופן מסורתי נמוך. האם יש לכם פרטים בנושא זה ?
גם אם יש אפליה מתקנת היא לא כ"כ מצלאפלייה מתקנת לבנות
אתם דתיים, לא?גם אם יש אפליה מתקנת היא לא כ"כ מצל
מצליחה שנה שעברה הבת שלי למדה במרחבים - מתוך 60 ילדי ג' היו 9 בנות !! אבל מה שמעניין שהשנה נפתח בי"ס במועצה שלנו לילדי ג' וד' , כל הילדים שעברו את שלב א' בכתה ב' נקראו להבחן שוב בשלב ב' והתוצאה היתה שיווין בין בנים לבנות ואכן נפתח בי"ס עם מספר שווה של בנות ובנים !!
גם אני שמתי לב לזהאתם דתיים, לא?
משום מה הדתיות מצליחות יותר מהחילוניות במבחנים מהסוג הזה. רואים את זה גם בפרוייקט של בר אילן.
מעניין אם יש קשר לכיתות נפרדות,גם אני שמתי לב לזה
מספר הבנות הדתיות בכיתה גדול ממספר הבנות החילוניות במידה נכרת. אין לי מושג למה.
מדהיםמעניין אם יש קשר לכיתות נפרדות,
אומנם לא כל הדתיים אבל חלק גדול מהם לומדים בכיתות נפרדות בנים ובנות, אולי יש קשר ... כי אני לא רואה גורם אחר שיכול להשפיע.
בגיל הזה הם לומדים בכיתות נפרדות?מעניין אם יש קשר לכיתות נפרדות,
אומנם לא כל הדתיים אבל חלק גדול מהם לומדים בכיתות נפרדות בנים ובנות, אולי יש קשר ... כי אני לא רואה גורם אחר שיכול להשפיע.
בתי ספר נפרדים מכתה א'.בגיל הזה הם לומדים בכיתות נפרדות?
יכולים להיות הרבה גורמים שמשפיעים. לא רק בבי"ס (ואני בטוחה שההבדל לא מסתכם רק בכיתות נפרדות) אלא גם בבית. אגב, הרושם שלי (וזה באמת לא מבוסס על שום דבר חוץ מרושם שלי) הוא שאצל בנות דתיות יש גם יותר, מה שנקרה, "סינדרום המתחזה" כאשר אצל חילוניות זה לא קיים כלל (שוב, לפחות ממה שהתרשמתי).
האם ניתן לומר שהיחס לשני המיניםבתי ספר נפרדים מכתה א'.
מה זה "סנדרום המתחזה" לא שמעתי על זה. מה יכולים להיות הגורמים בבית, הרי הבנים והבנות הדתיים באים מאותו בית ., אז אם אחוז הבנות הדתיות יותר גבוה צריך להיות גם אחוז הבנים הדתיים.
אני החלטתיהאם ניתן לומר שהיחס לשני המינים
הוא זהה לחלוטין? וגם אם ניתן לומר דבר כזה, האם ניתן לומר ששני המינים מפיקים מאותו היחס את אותו הדבר? גם את מה שאת אומרת ניתן לומר על טיעון הכיתות. הרי לא רק הבנות לומדות בכיתות נפרדות, גם הבנים. אלא אם כן יש עוד איזה מין שלא ידעתי עליואני לא שוללת את הקשר להפרדה בכיתות, אני רק אומרת שיכולים בהחלט להיות גורמים נוספים. זה לא חדש שהפרדה בכיתות מובילה להעלאת ההישגיות אצל הבנות. אם זה טוב או לא טוב, עדיין לא החלטתי.![]()
אני מסכימהאני החלטתי
שהעלאת השגיות אצל בנות זה טובזה שיכולים להיות גורמים נוספים שמשפיעים זה תמיד נכון, אבל במקרה הזה לא ברור מהם הגורמים הללו. ההשערה של ה"כתות הנפרדות" נראית לי מאוד סבירה. הטיעון שההפרדה היתה אמורה כביכול להשפיע באותה מידה (ואפילו באותו כיוון) על בנים ועל בנות כאחד - נראה לי בעייתי. ההפרדה לא חייבת להשפיע על אוכלוסיות שונות בצורה שווה, ואפילו באותו כיוון. למה הדבר דומה ? למשל, מצאו שגברים נשואים מאריכים חיים בהשוואה לגברים שלא התחתנו, לעומת זאת - ההיפך הוא הנכון לגבי נשים.![]()
אבל למהאני מסכימה
שזה לא צריך להשפיע בצורה שווה, פשוט הדס אמרה שאת ההבדלים בבית מרגישים גם הבנות וגם הבנים, אז מן הסתם זה נכון גם לגבי הפרדה. לגבי טוב או לא טוב, תלוי מה קורה בפועל ובמה מתבטאת ההישגיות (אם זה "העלאת כמות בוגרות מגמה ריאלית" אז זה רע). בכל מקרה, נראה לי מיותר לחלוטין (בהנחה שהמטרה בהפרדה היא להעלות את ההישגיות, להפרדה בבתי ספר דתיים אין קשר לזה).
זה סבבה אם זה דבראבל למה
"העלאת מספר בוגרות מגמה ריאלית" - נראה לך רע ??? מה רע בזה ? בעיניי זה מצויין.
בוודאי שצריך !!!זה סבבה אם זה דבר
שקורה מעצמו, אבל זו לא צריכה להיות מטרה חינוכית. לא צריך לדרבן בנות ללכת דווקא למגמות ריאליות רק בגלל שכיום הן מיעוט.
נכון, שוויון בין בנים לבנותבוודאי שצריך !!!
זה כמו להגיד ששוויון זה דבר טוב אם הוא "קורה מעצמו" ולא צריך להיות "מטרה חינוכית". כשאת אומרת שאין צורך לעודד בנות ללמוד מקצועות ריאליים מעבר למה שקורה "באופן טבעי" - יש אצלך כנראה הנחה סמויה ש"באופן טבעי" הבנות "פחות ריאליות" מאשר בנים. האם מישהו מכריח בנות לא ללמוד מקצועות ריאליים ? לא ! סימן שהכל בסדר. בדיוק נגד זה אני מתקוממת. זוהי סטיגמה שנוצרה בארץ, שגורמת לבזבוז הכשרונות, ולנשים מתוסכלות ומקופחות.
איזה מצב את לא כל כך רואה ?נכון, שוויון בין בנים לבנות
במקצועות ריאליים לא צריך להיות מטרה. אני לחלוטין נגד הצבת מטרה כזו, היא מבחינתי פי כמה יותר גרועה מהמצב שאת מתארת (שהאמת, אני לא כ"כ רואה). זה נכון, בנות *סטטיסטית* הן פחות נוטות לתחומים ריאליים מבנים. בנים *סטטיסטית* פחות נוטים לתחומים של עבודה עם אנשים (חינוך, טיפול וכו'). אין בכך שום דבר רע.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.