אס הגביעים [קראולי]

אורי רז

New member
ה B.O.T.A הוא אחד מהמסדרים

שממשיכים את שחר הזהב, והמשכתי בתוך הדיון בגלל ההקשר של הצביעה. הילה - את מוזמנת לחתוך את הדיון לשניים, ואני אשמח לחזור לדיון על הצביעה של חבילת הטארוט במסדר שחר הזהב, כולל ה B.O.T.A

אני מקווה להספיק עוד היום.

יש לי יום לחוץ בטירוף - אתה יודע למה..... :) אם בא לך להעלות את זה בשנית ולחסוך לי זמן - כך יהיה לי רק למחוק - אז אחלה. ואם לא אז נחכה עוד טיפטיפה.

Romkin

New member
אני אעמוד כאן לצידה של הילה.

לגמרי במקרה נפלה לידי חפיסה של קראולי (הייתי קורא לזה יד המזל). ובעקבות הדיון בחנתי אותם. לעומת ריידר נדרש הרבה יותר ידע וניסיון ע"מ להבין את משמעות הקלף. דברת כאן על צבעים אך ריבוי פרטים בקראולי משגעה לך את העין. לקח לי מס' שניות רק להבין מה מצויר מבלי לנסות להבין את משמעותם. בריידר הסמלים נמצאים שם, ברורים ונראים לעין. בחנתי את הקלפים ושאלתי את עצמי, איפה באמת מסתיים הפרוש של הקלף ומתחילה התפלצנות ? הרי הקלף עמוס בצורות, צבעים, וסמלים. לאיזה מהם התכוון באמת היוצר, האם באמת התכוון לכולם ?

אורי רז

New member
על פרשנויות ופלצנות

romkin כתב: "בריידר הסמלים נמצאים שם, ברורים ונראים לעין." הסמלים שם ונראים לעין, אבל אני מסופק אם הם ברורים. romkin כתב: "בחנתי את הקלפים ושאלתי את עצמי, איפה באמת מסתיים הפרוש של הקלף ומתחילה התפלצנות ? הרי הקלף עמוס בצורות, צבעים, וסמלים. לאיזה מהם התכוון באמת היוצר, האם באמת התכוון לכולם ?" קרא את The Book of Thoth מאת קראולי עצמו ואת Book T מאת S.L. MacGregor Mathers, ולדעתי תראה שקראולי התכוון לרוב המכריע של הפרטים והצבעים - הוא עבד על החבילה במשך חמש שנים עם הציירת ליידי פרידה האריס, כשלחלק מהקלפים צוירו קרוב לעשר טיוטות לפני שהוא סגר על הגרסה שבסוף נכללה בחבילה, כך שקשה לי להאמין שהוא השאיר הרבה ליד המקרה.

Romkin

New member
פגשתי פעם אומן שעוסק

באובסטרקציוניזם. שאלתי אותו, האם הוא באמת חושב על כל הפרטים עליהם מדברים הפרשנים. האם אנשים באמת מצליחים לקלוט את הרעיון שאתה חושב עליו. תשובתו הייתה כזאת: כשאני מצייר אני רואה רעיון כללי בראש, יש מספר פרטים שאני חושב עליהם. אנשים רואים ומבינים את משהם רוצים. כל אחד רואה משהו אחר. ופרשנים מוצאים את הפרוש שלהם. אני לא בעמדה להחליט אם זה נכון או לא לגבי קראולי, אך לדעתי זה חומר למחשבה.

sharon30s

New member
אורי, היכן ניתן לקרוא את

the book of thoth? האם יש קישור אליו באינטרנט?

אורי רז

New member
מקומות בהם ניתן לקרוא Book of Thoth

הספר זמין רק באנגלית, וניתן להשיגו במקומות הבאים: * ניתן להוריד כקובץ PDF להדפסה מאתרי http://www.private.org.il/GD * כאתר בכתובת http://www.angelfire.com/celeb/Crowley/thoth/thoth.html * לפנות לחנות המיסטיקה הקרובה שמוכרת קלפים ולבקש שיזמינו את הספר מאריה קלפים, שמייבא את הספר.

romharel

New member
הצבעים היפים

והעזים של ריידר הסתירו לך את הספינות [ריידר האהבל צבע את הים בצהוב ]ככה שהספינות ניראות כמו דשא אחרי בצורת וקונצרט רוק אבל אורי שנו חתך לך את הקלף ועשה עיגולים ולא חסך מאמצים למה? כי הצהוב הזה לעולם לא היית מזהה בו ים [עם ספינות] אז שוב הנה העצים [התמונה] הנה הסכין [הציניות שלי] ואיה השה לעולה?

צוחקקקקקקקת הרגת אותי אבל לא יעזור

לכם כלום - בשבילי אלו לא ספינות !!! לא יודעת מה זה כן אבל זה בטח לא ספינות כי זה לא ים. (אייקון של הילה מתגלגלת מצחוק)

sharon30s

New member
הילה יקרה- אני חייבת להצטרף

לדעתם של אורי ורום. זה בהחלט ים וספינות. O.K, אז אולי זה לא ממש "ספינות" אבל סירות מפרש הם בהחלט כן! לדעתי גם הקווים הקטנים שליד ה"עצמים" המצויירים שם מעידים על משהו שנמצא במים ולא באדמה. אז יכול להיות שגם הצבע הצהוב מבלבל אבל זה לא מדבר. מה גם שהקלף בא לאחר 2 מטות ששם יש בבירור ים וב-3 מטות הוא צופה לאותו ים רק בזווית שונה. האם את היחידה שמתעקשת? יש עוד מישהו שחושב שזה לא ים? מוזר... אבל זכותך לראות מה שאת רוצה. הרי כל העולם הזה נראה לכל אחד לפי ראות עיניו. אחד יראה משהו מסויים כשהשני יתעקש שהוא רואה בדיוק את ההיפך. אחד רואה שחור, השני רואה לבן. ואני חושבת שזו בדיוק כמו לראות את הקלפים כ"חיוביים" או "שליליים". לאחד קלף יכול להיות נהדר במצבו הנוכחי בחיים, כאשר לשני אותו הקלף יהווה טרגדיה במצבו הוא. שיהיה לכולם ערב נהדר שרון

Romkin

New member
ראיתם פעם ים בשקיעה ?

השמש שוקעת, הערב הגיעה והים מקבל גוון צהוב. לדעתי ריידר [אהבל] צבע את הים באדום בכוונה להראות כי מדובר בשעות הערב במטרה להדגיש את פרק זמן הממושך של ההמתנה.

pretty princess

New member
אחרי שכקראתי את כל השרשור

אני חושבת שאדם צריך להשתמש במה שנוח לו. כלומר בקלפים שאליהם הוא הכי מתחבר. אני חושבת שבכל קלף מכל סוג שהוא יש סימנים ורמזים. ודברים שצריך להתעמק בהם. כלומר להתעמק בצבע הבגד או הבגדים וצבע הנעליים. כי כל צבע הוא משהו אחר. כולל פרחי על הבגד או עננים על הבגד. אפילו... אפילו מבט. כל דבר כזה מסמל משהו ובעיני זה תורם לפירוש הקלף ולהבנה יותר עמוקה שלו. אני בכל אופן לומדת כל פעם משהו חדש על הקלף כאשר אני שבה להסתכל עליו. אם יורשה לי להוסיף כמה דוגמאות: דג מסמל פריון, זרי דפנה מסמלים ניצחון, גפנים - ביטחון כלכלי ופריון, דג: זיווג ופריון. אני חושבת שתמיד (בכל אופן אני) יכולה ללמוד משהו. לפעמים כאשר אני פורסת למישהו הוא מסתכל על הקלף ושם לב למשהו שאני עד כה לא ראיתי. אבל שוב זו רק דעתי הצנועה.

romharel

New member
שוב התגלית של היום [לנסיכה]

שהאתר הזה מיתרגם לעברית [סוף העולם הגיע] והנה מה שיש לו לךהגיד על סטים שונים: מדוע אנו משווים? מאת מארק מקאלרוי איזו חבילה מתאימה לך. To see this article in English, click here. ביום סתיו בהיר אחד, אתה נכנס לחנות ספרים מקומית במטרה ברורה לרכוש לעצמך חבילת קלפי טארוט. מה שנראה כמשימה פשוטה למדי, הופך לפתע לאירוע מבלבל, כשאתה מגלה, עשרות ואפילו מאות חבילות טארוט שונות. יתכן שאתה מזהה את חבילת הריידר ווייט, אולי נזכר לרגע במאמר שקראת על חבילת האושו זן כשגלשת להנאתך ב www.tarotpassages.com אתה יודע גם שאהבת את האמינות היצירתית רוברט פלייס בחבילת הטארוט שלו: Alchemical Tarot אבל במה שונות החבילות האלו לדוגמא, מחבילה שנקראת Tarot Of The Saints ? ומה משמעות הקלפים הנוספים בחבילת הMinchiate? ובכלל, כיצד אתה יכול לדעת איזו חבילה מתאימה לך, אילו קריטריונים נוטלים חלק בבחירה שכזו? האם אתה מחפש נושא שמעניין אותך (בייסבול, דרקונים, חיות, רנסאנס) או לחילופין פשוט לוקח מן המדף את החבילה הראשונה שנראית לך מתאימה? במילים אחרות, איזו חבילה היא "החבילה" בשבילך וכיצד תזהה אותה כשתיתקל בה? מיתוס ה- "החבילה האחת". בסופו של דבר תגלה שרוב המשתתפים בקבוצת הדיון Comparative Tarot כבר למדו בינתיים שאין דבר כזה בכלל "חבילה אחת יחידה ומושלמת". יתכן מצב שבו תרצה לרכוש לעצמך חבילה אחת בזכות האומנות המהממת שמושכת אותך כל כך ואילו חבילה אחרת "תדבר" אליך למרות שהאומנות פשטנית או אפילו פשוטה לטעמך. חבילה נוספת תרכוש כי קלפי הארקנה הבכירה מוצאים חן בעיניך במיוחד ואולי אפילו חבילה נוספת למרות גישתו חסרת המעוף של האומן בהתייחסותו לקלפי הארקנה המשנית. בסופו של דבר, תאמץ לך חבילה אחת או שתיים (או אולי ארבע או חמש חבילות) שאותן אתה מעדיף על פני אחרות. אולם לאחר תקופה בה תעבוד ותתעמק במספר חבילות שונות, דבר מדהים יקרה: בזמן שאתה מתרכז בקלף שבע חרבות של חבילת הריידר ווייט, תוכל באותה העת "לראות" גם את קלף שבע חרבות מחבילת Alchemical Tarot או Morgan Greer, Thoth או אפילו Tarot Of Marseilles. השיטה,שעומדת מאחורי איסוף נלהב, אולי קצת מטורף, של חבילות טארוט שונות מתבהרת לפתע: מאחורי כל קלף בחבילה יש תפישה מיוחדת ואין קלף אחד שיכול להכיל באופן מוחלט את כל הממדים של תפישה זו. אתה מגלה שכל קלף זהה מכל חבילה מייצג אמת אחת, יחד עם זאת כל קלף ייחודי מחבילה מסוימת, מתווסף ומתאחד ל"קריסטל" אחד צלול , שבו משתקפת המשמעות כולה. מאחר שאין קלף אחד העוטף לקרבו את כל האמת כולה, השוואה של אותו קלף עם קלפים מחבילות שונות מרחיבה את נקודת הראות של האמת הכוללת המסתתרת בהם. שיטת הטארוט ההשוואתי: כאן נכנסת לשימוש שיטת הטארוט ההשוואתי ((Comparative Tarot. באופן כללי שיטה זו בנויה מארבעה שלבים: · מחשבה לגבי אופן ביצועו ופירושו האישי של האמן בהתייחסו לקלף. · הכרה והבנת כוונותיו של האמן ביחס הקלף ומשמעותו. · בדיקה לגבי השפעת, כוונותיו, ביצועו ופירושו של האמן על משמעות הקלף. · התייחסות למשמעות של הקלף בעזרת הבחנה אישית המושפעת מחינוך, אינטלקט, אינטואיציה, ניסיון או כל דרך חשיבה אישית אחרת. אנחנו מתעדים כל חוויה או ניסיון הקשורים בקלף מסוים מתוך חבילה כלשהי, במאמר...ושולחים מאמרים אלו לכאן לאתר או לקבוצת הדיוןComparative Tarot . כל מאמר באתר זה נכתב מתוך ניסיון עבודה עם התהליך עליו דובר כאן למעלה. במקרים מסוימים מספקים לנו יוצרי החבילות תיאור קצר של כל קלף, מדגישים היבטים שונים באומנות (סמלים, או טכניקות שונות שבהם השתמשו ביצור החבילה.) רובם של היוצרים מצרפים לחבילה חוברת קטנה ולבנה (LWB) בה הם מפרטים את כוונותיו של האמן בהתייחסותו האישית לקלף ויש אף כאלו שמצטטים את האומן, מילה במילה. מרבית היוצרים, ממשיכים ומתארים את חוויותיהם האישיות, ביחס לכל קלף בחבילה: הבנות לגבי המשמעויות, הקשר בין הקלפים לפי סדר הופעתם בקריאה, או הקשרים בין הקלף לבין קלפים זהים מחבילות שונות. מדוע אנו משתפים אחרים בידע? מדוע אנו בעצם משתפים אחרים במאמרים אלו? תארו לעצמכם שאתה לומדים את משמעות קלף הקיסר, בכוונה להבין את המשמעות הכוללת והמעמיקה ביותר של הקלף. אם אתם עובדים עם קלף אחד מחבילה בודדת, הרי ההבנה שלכם תהיה מושפעת לחלוטין-או מוגבלת-לנקודת ראות אחת בודדת של יוצר החבילה. כיצד אם כך ניתן להתגבר על מגבלה זו? אולי במקרה זכיתם, ממש עכשיו בלוטו? במקרה כזה, אתם רצים וקונים לעצמכם את כל החבילות שיש כיום לשוק להציע, בנוסף אתה מציעים לסטוארט קפלן מיו.אס. גיימס, הצעה מאד מפתה לרכישת כל אוסף החבילות האדיר שלו, והוא כמובן אינו יכול לסרב. ואז, אתם יכולים לשבת לכם בנחת עם קלפי הקיסר מאוסף החבילות שרכשתם מכל העולם ולהשוות את כולם זה לזה ובכך להרחיב את הידע שלכם לגבי כל קלף והכוונות שהוא מייצג. , ComparativeTarot.com מציע אלטרנטיבה הרבה יותר נוחה עבור אלו שלא זכו היום בלוטו. מתוך דף אחד, נוח לגישה, בתוך האתר הזה, אנחנו יכולים לקרוא מאמרים ומידע על קלף הקיסר מעשרות חבילות שונות. בנוסף לכך אנחנו חווים את האנרגיה הכוללת של קלף הקיסר ולומדים כיצד היא באה לידי ביטוי במגוון רחב מאד של חבילות....יתכן אפילו שלפתע ניתקל בקלף הקיסר, או אפילו שניים שאותם נשמח מאד לצרף לאוסף שלנו! אז אולי באמת הגיע הזמן שתתחיל להשוות! אנו מזמינים אותך לדפדף באוסף שלנו....אנו גם מזמינים אותך לקחת חלק פעיל באתר! אם חבילה מסוימת מדברת אליך, אפילו אם לחלק מקלפי הארקנה הבכירה, המשנית או לקלפי החצר, יש כבר מאמרים באתר, כתוב לנו עליה! נקודת הראות שלך היא ייחודית רק לך וייתכן שהיא מכילה בתוכה בדיוק את המידע שחלק מאתנו צריכים ממש עכשיו על מנת להמשיך ולהתעמק בהשוואת קלפים. הנה הקישור http://www.madebymark.com/comptarot/method-hebrew.htm

pretty princess

New member
אם יורשה לי להוסיף

בעניין איך קונים קלפים. איך אתה קונה ספר בישול או ספר קריאה. קודם אתה צריך שהוא ימצא חן בעיניך ושהוא ידבר אליך. אז אתה מסתכל על הקלפים ורואה אם הם מדברים אליך. ואם הם מדברים אליך אז אתה יודע שזה מתאים לך. בחירת קלפים (וזו רק דעתי) הם כמו בחירת תכשיט. אתה צריך לאהוב אותם ולרצות להסתכל עליהם. בעניין הלימוד: יותר נחמד ללמוד כמה אנשים יחד, כמה אתה יכול ללמוד לבד... כלומר יש דברים שאתה לא רואה ואנשים אחרים רואים, ואז אתה מגלה משהו חדש שטרם גילית או ראית וזה נותן לך הרגשה טובה. הנה משהו חדש שלא ראיתי. אני מאמינה שכל חפיסת קלפים יש לה את הסיפור שלה וזה מה שיפה בזה. זה כמו כל משפחה והסיפור שלה (אולי הדימוי לא טוב אבל אני מקווה שהרעיון מובן). בעיני אפשר ללמוד מהחוברת על מה שהאמן חשב כאשר הוא צייר את הקלפים וזה בהחלט מוסיף אך מוסיף גם לשמוע ולהעזר בגורמים נוספים כדי להבין את הקלף. כי ככל שיש יותר דעות ורעיונות ככה לומדים יותר. אילו יכול היה כל אחד מאיתנו לקנות את כל סוגי החפיסות הקיימות בעולם... האם זה בכלל אפשרי. הרי רק עכשיו שלחו לי סדרה חדשה שעדיין בבניה - בציור ויקח עוד זמן עד שהיא תהיה מוכנה. בעיני הקלפים הם משהו אינסופי מבחינת כמות החפיסות שיש. אני גם מאמינה שאין את כל סוגי החפיסות בארץ.גם אם קלף הקיסר מבחינת המשמעות זהה בשתי חפיסות שונות... עדיין יש דברים שונים בין קלף קיסר מחפיסה א לבין קלף קיסר מחפיסה ב ואם נשווה בין השניים ניתן ללמוד דברים על קלף הקיסר מחפיסה א לפי קלף הקיסר מחפיסה ב. הבעייה בארץ היא שהחפיסה בד"כ סגורה ואי אפשר לפתוח אותה, מעטות החנויות שמאפשרות לך לפתוח את החפיסה ולהסתכל על הקלפים. זו בעייה!! כדי לסכם את העניין אני חושבת שאפשר ללמוד מכל אחד ומכל דבר גם אם הוא קצת שונה ממה שאתה מכיר. אם אדם פתוח לרעיונות ולדעות של אנשים אחרים הוא יכול ללמוד הרבה מאוד (בכל תחום בחיים). ושוב זו רק דעתי בעניין.

אורי רז

New member
על ההבדל בין בישול, תכשיטים, וקלפים

יש הבדל גדול בין ספר בישול ובין תכשיט. מעבר להתאמה בסיסית של גודל, לדוגמא של טבעת, ענידת תכשיטים היא עניית פשוט מאוד. ספר בישול, לעומת זאת, הוא רק צעד מסייע בתהליך הבישול שמצריך לימוד ונסיון - אני יכול לקנות שלושה ספרים על בישול עוגות בחנות סטימצקי, אבל מכאן ועד הכנת עוגות חתונה בנות שלוש קומות עוד ארוכה הדרך. קניית קלפים היא כמו קניית ספר בישול, אבל לקרוא בקלפים זה כמו להכין עוגת חתונה - צריך 'לבלות' זמן בקריאת הספר ובאימונים לפני שמצליחים להכין עוגת חתונה, וצריך 'לבלות' זמן בקריאת הספר ובפריסות אימון לפני שמצליחים לקרוא במומחיות. זה לא אינסטנט כמו תכשיט שקונים ומיד אפשר להשתמש, בלי הבדל בין הפעם הראשונה, הפעם העשירית, והפעם המאה. כתבת: "הבעייה בארץ היא שהחפיסה בד"כ סגורה ואי אפשר לפתוח אותה, מעטות החנויות שמאפשרות לך לפתוח את החפיסה ולהסתכל על הקלפים. זו בעייה!!" אחת החנויות הבודדות הללו היא קסמיסטיקה המזרח, שנמצאת בהוד השרון מול העירייה. חברת U.S. Games מוכרת (או נותנת בחינם ללקוחות הגדולים שלה) סטים של דוגמאות קלפים מחבילות שונות על ספירלה כזאת, כך שהלקוחות יכולים לראות קלף או שניים מכל חבילה לפני שקונים - חבל שזה לא נפוץ יותר בארץ. מעבר לזה, כנראה אין ברירה אלא להסתובב באתרים שמעבירים בקורות על חבילות קלפים (וכאלה אני מכיר רק באנגלית) ובגלריות המעולות פה בפורום (הודות להילה ונועה).

sharon30s

New member
עכשיו קראתי את כל השרשורים

לגבי קראולי. אני קניתי אותם מתוך סקרנות והוספתי להם גם את הספר "הטארוט של קרואלי". אמנם אני עדיין בקלימוד הקלפים הממש ראשונים, אבל כמי שמכירה גם את הריידר, אין ספק שקראולי בעל עושר רב של סמלים וצבעים.. נכון שהארקנה הקטנה נראית קצת "שונה" מריידר כי בריידר יש ממש ציורים שנותנים לנו הסבר קל למה שהקלף מייצג, ואילו קראולי צייר קצת שונה. וגם אני עדיין תוהה - האם צריך ללמוד "בעל-פה" את פרשנות קלפי קרואלי? אבל שוב, אחזור ואומר, אני עדיין רק בשלבים הראשוניים של הארקנה הגדולה, כך שעדיין לא נגעתי לתעלומה הזו. ויש לי עוד משהו לשתף אתכם. אני לא יודעת אם אני מדמיינת, אבל ניסיתי להתעמק קצת בקלפים של קראולי. לקחתי מולי קלף נאמר של הקוסם, השוטה, המרכבה וכאשר הבטתי בהם בהתעמקות כמין מדיטציה קרה לי משהו מוזר וקצת מפחיד. הרגשתי כאילו אני נמסה לתוך הקלף והציור הפך להיות תלת-מימדי ! זה מאוד הפחיד אותי ולכן הפסקתי לעשות זאת בשלב זה. מה דעתכם? האם למי שמכיר ועובד עם קראולי - גם לו קרה משהו דומה? האמת, זה לא משהו שחוויתי אותו בערב ולכן אני קצת חוששת מזה. אהבתי את כל השרשור ואני קצת נוטה לכיוון של רום. למי שמכיר רק את ריידר, שווה לנסות להתעמק גם בקראולי. שרון

למעלה