אס הגביעים [קראולי]

romharel

New member
מתחילים בספר ששואל שאלות

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0877286833/ref=lib_dp_TFCV/102-5387919-7031310?v=glance&s=books&vi=reader#reader-link אני ממליץ על זה, ועל קלף ליום זה לא הספר הכי עמוק שיש ..... אם מישהו יודע/ת להקליד ומעוניין לעשות את זה יש לי תרגום בכתב יד של זה לעברית שעשיתי לפני כ 15 שנה [בהתחלה שלי [אני לא מתחייב לסגנון] יש לציין שזה ספר התחלתי בלבד, אבל ניתן להשתמש בו לקירוב לבבות לחפיסה.... ואין לזה סוף [ים התלמוד....]

צוחקת. אני עדיין לא רואה ספינות !

תגידו מה שתגידו בשבילי זה מדבר. בריידר קראתי וקראתי ואני עדיין ממשיכה. כל הזמן. רק לומדת ומתפתחת. אבל היופי בריידר זה שאפשר להבין המון מהקלפים עצמם. כל כך הרבה צבעים וסמלים ומה לא.... שאפשר להבין את המסר הבסיסי כמעט מיד מכל הקלפים לזו היתה כוונתי. אם אתה יכול תביא למפגש העתק של כתב היד שלך ואני אדאג להקליד אותו בהמשך.

romharel

New member
אין לי העתק ומה שיש לי זה דהוי

ועכברים כירסמו קצת.... אולי אני אצליח לצלם

romharel

New member
אני לא אגידלך כמהאני מתחלחל מריידר

עניין של כלי אישי

romharel

New member
וכשאני מסתכל על הסידרה

אני שואל מה לפני? מה אני רואה? איזה פרח? איזה גביע? מה ברקע? איך הזרימה מתייחסת לצבעים? למה מקלף חמש ועד שבע יש שורשים? איך כל ציור מתייחס לשם הקלף? איך הסימנים האסטרולוגיים משפיעים על האוירה בקלף, ומה זה עושה לי הקלף..... החיים מורכבים מפרטים קטנים

אורי רז

New member
כמה מחשבות בנושא

קודם כל, הנקודות שהזכרתי לגבי הקראולי הן לא ממש שינון. נראה לי שרוב המשתתפים בפורום יודעים שרימון הוא סמל לפריון, שפע, וריבוי (זה סמל שמופיע גם ביהדות), להבין שהמים מסמלים רגש ולהסיק מהמים בקלף מה הם אומרים לא מצריך זכרון פנומנלי, והאינטואיציה עובדת די יפה עם צבעים גם בלי דוקטורט. דבר שני, אני מוצא את גישת האינסטנט מנותקת מהמציאות. כפי שקריאה, כתיבה, וחשבון הם כישורים שמצריכים כמה שנות לימוד (שכוללות הן שינון והן חשיבה - לימוד צורת האותיות היא שינון נטו), כך גם קריאת קלפים מצריכה כמות מסויימת של לימוד, שכולל שינון ותרגול. דבר שלישי, אני חושב שטארוט הם שפה של סמלים. כפי שהאדם המצוי לא מצפה ללמוד צרפתית על-ידי דפדוף בעותק של הנסיך הקטן, כך אני חושב שהאדם המצוי לא צריך לצפות ללמוד לקרוא בקלפים על-ידי בהייה בקלפים אחד אחרי השני. ועכשיו לעניין - אין הבדל מהותי בין הריידר לקראולי. עם הריידר יותר קל להתחיל מאשר עם הקראולי, כמו שיותר קל להתחיל עם ספרדית או איטלקית מאשר עם צרפתית או באסקית, אבל זה הכל.

ולי נותר רק להסכים ולהוסיף

שאיש איש ודרכו הוא. כל אחד בוחר את חפיסת הקלפים שמדברת אליו. יש כאלו שפותחים במס' חפיסות ויש כאלה שרק בחפיסה אחת. אני עד לעכשיו עסקתי רק בריידר ואני אוהבת אותם ומחוברת אליהם בטירוף. לאחרונה כשבניתי את הגלריות התאהבתי בעוד כמה - גם הם ציוריים במיוחד - ואני בהחלט שוקלת לרכוש לי גם אותם. ואני בהחלט מעדיפה ללמוד איטלקית מאשר באסקית.... :)

Romkin

New member
כקראתי את השרשור הרגשתי

כפעוט
היושב על ריצפת האבן בהיכל ענק ומקשיב לשיחתם של פילוסופים מנוסים. כל שנשאר לי לעשות הוא לסובב את ראשי מאחד לשני ולהקשיב. אז הינה מה שהצלחתי לקלוט בצירוף דעתי
נכון שממבט ראשון נראים קלפיו של קראולי כחסרי "רמזים" למשמעותם. אך בעצם סימנים ישנם אך לא בתצורה עליה אנו (חסידי תמונות וציורים) רגילים עליהם. אתם קלפים מצריכים אותנו להתעמק בקלף על כל פרטיו. אין זה שונה מקלפי ריידר מהבחינה הזאת כי גם קלפיו של ריידר מלאים ברמזים וסמלים, חלקם גלויים עד מעוד לעין וחלק מוסתרים יותר. אני מסכים עם אורי על כך שבטארוט חייבים ללמוד. אולי לך הילה שאת ותיקה בתחום קל יותר להבין את המשמעות של הקלף מהתבוננות פשוטה אך לי כפעוט בהיכל פילוסופים הסמלים אינם מובנים עד כדי כך. הייתי מצרף ציטוט אך כרגע לא עולה לי שום דבר לראש. :)

romharel

New member
כפעוט [לשעבר] אל פעוט

אמר לי פעם מורה גדול : ההבדל בין מה שאתה יודע למה שאני יודע , זניח לעומת מה ששנינו לא יודעים, אם תשים לב רומן בלב הכוהן הגדול [בכוכב ] ישנו פעוט בן יום, הקלף הזה מוקדש לך באהבה

איזו הודעה מלבבת

אוהבת לקרוא אותך. אבל הבנת אותי קצת לא נכון. דווקא למתחילים ריידר מתאים יותר - לדעתי האישית כמובן - ולו בגלל שגם הדיוט מושלם יכול להבין את המסר הבסיסי של הקלף מהציור. גם כשאני מעבירה פריסה לשואל אני מציגה לו את הקלפים ושואלת אותו, מנחה אותו מה הוא חש מהקלפים. אם תיקח לדוגמא את עשרה גביעים של ריידר לעומת עשרה גביעים של קראולי. ממי אתה מקבל את המסר המיידי והברור ? איזה קלף משתי החפיסות מראה לך - כהדיוט מושלם כוונתי ! - בלי בעיה שמדובר בקלף חיובי ואופטימי? היום כשאני ותיקה בתחום אני רואה - שוב למשל בעשרה גביעים - הרבה מעל המסר החיובי והאופטימי ואלי מדברים גם שאר הסמלים ולא רק הצבעים והדמויות הראשיות.

romharel

New member
ההבדל בין אדיפוס לתרזיאס

התמונה העשירה יכולה להוליך שולל [הסינים אומרים שהצבעים מעוורים את העין], ואז יש רק תמונה , אבל הרק הזה יכול להפריע לשאול הלאה, העושר הזה יכול לעוור. הצבעים למשל בריידר הם בסיסים הם צועקים, טארוט זה לא מבחן רושראך, הוא בנוי על מסורת, וריידר ניסה לתת פרשנות למסורת הזאת בדרכו. הבעיה היא שאפשר לקרוא משהו שהוא לא שם, או להתעלם ממשהו בגלל בחירת הצבעים [הספינות הספינות] [הספינות האלה עוד ישיטו אותך לקראולי], הבעיה היא גם מה אפשר לפספס דרך "תמונה עשירה מדי".... או להבין לא נכון..... הבעיה השניה היא שהקלפים מצויירים נאיבית. הציור מת [השווי את קלף העולם בריידר ובקראולי [אני מצרף], הגידי לי איפה את רואה את שמחת הריקוד שלה יותר, איפה הקלף יותר עשיר? אין בריידר הרבה סגולים וטורקיזים וורודים כמו שיש בקראולי , קלפי הקראולי גם מלאים יותר בסמלים ובדרכים מיתולוגיות נוספות [הרובד המצרי המיתולוגי, הרובד הנוצרי והרובד הקבלי, ואלה לא מתביישות לתת לך תמונות קשות [שבע שמונה גביעים למשל יכולות לאכלס בקלות סיוטים ממש] והצבעים עשירים יותר כיוון שהם פחות צועקים ויש משהו חזק יותר בקראולי, משהו שלא עוצר באפל, אז לאט לאט, אני מציג את נקודת מבטי לא כדי לברר מי צודק אלא כדי שהפעוטות המקסימים יראו ראיה מול ראיה ויוכלו לטוות גשר דימיוניבינהם על הגשר הזה [שכל עמוד בו נטוע על גדה אחרת] יוכלו לנוע בלונה פארק [או הגן עדן] הזה של שפע פירושים של קלפים [כל סט והפירוש שלו בציור והפירוש שלו במעשי] ולאט לאט ניתן דרך הריבוי להגיע מחדש לאחדות, לרעיונות יסוד שבספרים המעלים אבק שאורי אוהב להעלות באוב . רוחות של יוצרים גדולים של משמרים גדולים ושל חולמים גדולים שהביאו את הטארוט וראיית העולם שלו עד הלום

טוב נו....

זה באמת קלף הרבה יותר מעניין ומושך מאשר קלפי הגביעים אשר צרפת. עכשיו בגללך מדגדג לי ואני מניחה שבקרוב ארכוש לי את הקלפים הללו וספר מלמד - יש לך המלצה לספר טוב ?

אורי רז

New member
ספרים מומלצים לחבילת ה Thoth

קודם כל, ספרו של קראולי על החבילה. אפשר למצוא במקומות הבאים - 1. כאתר http://www.angelfire.com/celeb/Crowley/thoth/thoth.html 2. כקובץ PDF בספריה האלקטרונית שלי http://www.private.org.il/GD 3. כספר נייר אצל אריה קלפים בבני ברק (לא רחוק מקניון איילון) בעברית יש את "טארוט - מדריך לחיים" מאת רן ארמוזה, ואת "הטארוט של קראולי" מאת אקרון ובאנזאף.

romharel

New member
הספר האהוב עלי לקראולי

שתירגמתי בעצמי כיוון שהוא נותו דרך אישית לכל קלף עבור הפעוט[ה] http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0877286833/ref=lib_dp_TFCV/102-5387919-7031310?v=glance&s=books&vi=reader#reader-link

romharel

New member
ועוד מילה להילה

תיזהרי קראולי הוא סט ממכר אחריו ריידר נראה כמו חוברת פורנו לגיל הגן עם תמונות לצביעה עצמית....

צוחקת.... משהו אתה.

נו נראה לי שאני אבקש ממך לבוא עם מזוודה למפגש פורום. תיק מסמכים :) אגב... צירפת כאן שני מאמרים שתירגמת. אתה מוכן לשלוח לי אותם בקובץ למייל שלי? תחסוך לי ים של עבודה. [email protected] תודה.

אורי רז

New member
צביעה עצמית היא לא דבר רע בכלל

בשחר הזהב החניך היה צריך להעתיק את הקלפים בעצמו (לא היו אז מכונות צילום ...) ולצבוע אותם, מה שהכריח אותו לעבור על כל הפרטים ולהבין את הקלפים טוב טוב. כיום החניכים של מסדר ה Builders of the Adytum (שהוקם ע"י Paul Foster Case, שהיה חבר בשחר הזהב) קונים חבילה לא צבועה ונדרשים לצבוע אותה בעצמם, כשבתהליך הם לומדים דרך הרגליים - או דרך האצבעות - מה המשמעות של כל פרט ואת הסיבות לצביעה. במילים מודרניות - תהליך החוויתי של הצביעה יוצר קשר אישי בין הקורא לקלפים, בניגוד לתהליך הקנייה של החבילה כמוצר צריכה מוכן. בערך כמו ההבדל בין לבשל ארוחה לעצמך ובין להזמין פיצה - שני הדברים לגטימיים, אבל יש הבדל איכותי.

למעלה