אני חדש+שאלות

PieOMy

New member
רוני המורה להתעמלות...

ראי את עצמך מורווחת שלא יצא לך להכיר את הפריק הזה. הארבע שנים הכי טובות בחיים שלי היו בכיתת מחוננים באהל שם. אין לך מושג כמה אני מקנא בך...

"ולרוץ, ולרוץ, ולרוץ ולרוץ..."

יחסית לשאר המערכת ההללית (מישהו אמר חווה? או שמא סופי?) הוא דווקא היה ממש בסדר.

PieOMy

New member
זה נהיה פורום בוגרי הלל ../images/Emo72.gif

אני זוכר את איווה מתלבשת כמו ליצן
... הזכרונות... רוני תמיד היה נוגע לנו בתחת כשקפצנו מעל החמור.

"מה, היא עוד חיה?!"

(בוגרי הלל ותיקים במיוחד, נדהמים). כן, גם אני למדתי על הגנב והזנב

nikita j y

New member
../images/Emo80.gif../images/Emo6.gif

ראינו את זה באיזה ספר מחזור בציטוטים ולא הבנו מה הם רוצים ואז היא אמרה את זה וכולם התפקעו מצחוק
וכן, היא עדיין חיה, ועובדת בהתנדבות:-O

אגב, גילינו הבעה מיוחדת!

אפשר להביע עצב, שמחה, כעס, והפתעה-מחויכת-של-בוגר-הלל-כאשר-מספרים-לו-שרחלה-מתה. נסה ותיווכח!

neko

New member
IQ משמעו "מדד אינטליגנציה",

כלומר איזשהו מספר המייצג את האינטליגנציה. המבחנים האלה די מדוייקים, מכיוון שההצלחה שלהם נקבעת מתוכם. כלומר, כדי להחליט שמבחן כלשהו מדוייק, בודקים אותו מול מבחנים אחרים. אם מגלים שהוא לא מדוייק, מתאימים אותו לאחרים. בסופו של דבר אין דבר אובייקטיבית מדוייקת למדוד אינטליגנציה, ויש אפילו שטוענים ש"אין חיה כזאת" במובן הקלאסי של המילה.

shauli12

New member
אז בשורה אחרונה,

האם אכן קיים מבחן i.q רשמי שמתקיים בכיתה ב',והאם הוא אמין ואכן מעיד על מחוננות?

shauli12

New member
בקיצר,זהו מבחן רשמי,מאושר,ומהימן?

+נצ'לש: קראתי כתבה מעניינית,הטוענת שלמחוננים יש יותר שגיאות כתיב בהיותם קטנים,כי הם תוהים מה ההבדל מבחינה לוגית בין ע' ל ה' או א'...האם גם לכם קרה משהו דומה?כי אני כותב חופשי,ושגיאת כתיב היא דבר שמתרחש לעיתים רחוקות מאד.

Rinushkaa

New member
זה לא משהו מחייב..

להרבה מחוננים יש ליקויי למידה כאלה ואחרים ואחת הנפוצות היא שגיאות כתיב או חשיבה מהירה מדי שגוררת טעויות חישוב והחלפת אותיות... אל תדאג.. אתה בסדר

Replica1

New member
../images/Emo13.gif

בכתה ו לא צריך ללמוד בשביל לקבל ממוצע 99..

לי Li

New member
חחח, נכון ../images/Emo13.gif

(ד"א אני לא בדיוק חדשה פה, קראתי ולא הגבתי ואולי גם השארתי הודעה אחת או שתיים, אז שלום לכולם
) ולהיכרות קצרה: שמי לי, אני עולה לכתה י מחוננים והממ.. זהו, אני לא חושבת שיש עוד משהו חשוב שצריך לספר

IonGuardian

New member
אני מבין אותך.

בכיתה ג' גם אני עשיתי מבחן דומה, לאחר המבחן הזה הייתה לי אפשרות לעשות מבחן נוסף שגם בו הצלחתי והיה לי את האופצייה להתקבל לכיתת מחוננים בבית ספר במשגב (אני מכרמיאל), בדיוק כמוך סירבתי כי לא רציתי להיפרד מחברי וגם בגלל שאני לא מקבל שינויים טוב. כיום אני עולה לכיתה יא' ויש לי IQ יחסית דיי גבוה (146), וזה אמיתי, לא בדקתי את זה באיזה אתר עלוב או משהו אלא עשיתי את זה בנוכחות מקצועניים וזה נעשה השנה. עכשיו, נאמר לי לא פעם אחת שאני לא ממש את הפוטנציאל שלי, למה? אני לא קורא הרבה ספרים לכן יש לי נושאים מסויימים שיש בהם חורים וגם אני לא אוהב ללמוד במיוחד. אם הייתי יכול לשנות את זה, הייתי כנראה לומד בכיתת המחוננים לכן אני חושב שפיספסת בזה שלא הלכת לשם... אבל זה רק אני

Rinushkaa

New member
נתחיל בח"ח על ההתנסחות..

לולא הייתי יודעת שאתה בן 12 לא הייתי מנחשת לעולם.. (כבר מראה משהו..
) נמשיך בהרגעה - גם "מחוננים" לא חייבים להצטיין בהכל!!!! לכל אחד יש את הצד החזק יותר והחזק פחות.. אין מה לדאוג
בעניין המבחנים בכיתה ב - בעניין אופי המבחן (האם הוא מבחן IQ ממש או לא) צריך לשאול בבית הספר. האם יש את זה בכל מקום - אני לא יכולה לענות על זה אבל זה לא באמת חשוב. ההגיון אומר לי שהבחינה הזאת נעשה עלמנת למיין אתכם לכיתות רגילות/מחוננים. כשאני הייתי בגילך ניגשתי למבחנים דומים עלמנת להתקבל ל"נוער שוחר מדע". לצערי נפלתי במבחן האחרון אבל התקבלתי לחוג אחר ברוח דומה - חל"ד קראו לו - שהציע חוגי העשרה שונים. אני אישית נהניתי מהם מאוד וקיבלתי המון. הרבה חברים שלי הלכו לחוגים האלה בילדותם והיום הם ממש שמחים שהלכו לחוגים האלה. לדעתי חבל שאתה לא הולך - זה מפתח מאוד, מעשיר את הידע בצורה מעניינת ופותח בפניך אפשרות להכיר חברים חדשים עם תחומי עניין משותפים. מומלץ ביותר!!! אל תחשוב על דברים כמו "להיות שונה". להיות שונה זה להיות מיוחד!! לדעת קצת יותר מאחרים זאת לא בושה ואם אתה יכול ואוהב חבל שתפספס משהו שיכול להועיל לך מאוד. אני הלכתי לחוגים לאורך כל הילדות שלי - בין אם זה היה טקוואנדו ושחייה ובין אם זה היה מחשבים ומתמטיקה יוצרת.. אין צורך להוסיף שנהנתי מאוד!! בהצלחה!!

למעלה