אני חדש+שאלות

מרחבקוק

New member
אני חדש+שאלות

לחברי הפורום שלום כמו שבוודאי הבחנתם,אני חדש.קוראים לי שאולי,ואני בן 12.5,סיימתי כיתה ו'. וכעת אעבור לשאלות: א.בכיתה ב' נבחנתי מבחן i.q (איני בטוח במאה אחוזים אם זה היה מבחן i.q,אבל מה שאני יודע שזה היה מבחן להבחנת מחוננים.) קיבלתי מכתב שבו נכתב שהתקבלתי.איני זוכר את תוכן המכתב,אבל מה שאני זוכר היה שכתוב שם שהובחנתי 2%מה המחוננים ביותר.(בהתייעצות עם הורי החלטתי לא ללכת לחוגיי העשרה.גם השנה קיבלתי המלצה מהמורה ללכת למבחן נוסף בבר אילן,אבל לא הלכתי.מה אתם חושבים על העניין?לא הלכתי כי לא רציתי להפרד מחברי ולהיות שונה מהחברה)האם על פי כך ניתן להסיק על מנת הi.q שלי? האם זה נחשב גבוהה?( מבין 2% מחוננים ביותר) ב.ממוצע צייוני במחצית האחרונה של שנה זו היה 99 וזה בלי שלמדתי כלל,חוץ מאשר למבחנים ארציים וכ'ו.האם על פי ציונים בלי למידה ניתן להסיק על מנת i.q? אפשר להגיד שאני טוב בכל המקצועות,פרט לאנגלית.האם גם מחוננים לא 'חייבים' להצטיין בכל?

מרחבקוק

New member
ועוד דבר ששכחתי

סתם בשביל סקרנות,מהו הגיל ההמוצע של משתתפי פורום זה?

PieOMy

New member
שלום שלום

מזמן לא כתבתי אבל אני קורא פה כל יום. בעצם מספיק פעם בחודש... מי שנמצא בשני אחוז העליונים נחשב למחונן ואני לא בטוח בקשר לIQ, אבל זה לא מעט. אין קשר בין מחוננות להצטיינות. הכל תלוי באין אתה מנצל את הפוטנציאל שלך. אם יש לך ממוצע 99 אז אני לא חושב שיש לך ציון נמוך מדי באנגלית. אפשר להיות מחונן ועדיין להתקשות במקצועות שונים, במיוחד שמדובר בשפה, ופה אתה צריך לבדוק אולי יש בעיה כמו דיסלקציה או שאין בעיה שלא תיפטר עם קצלת עבודה קשה. קשה לדבר על גיל ממוצע כי אין פה ממש קהילה, אבל אני בן 20.

PieOMy

New member
בואו נתעלם מהטעויות...

אתם מחוננים, כבר תבינו למה התכוונתי.

מרחבקוק

New member
תודה, ועוד דבר(אני סנילי או מה?../images/Emo13.gif)

האם בכל בתי הספר מתקיימות בחינות כאלה בכיתה ב',אם כן,אז הם בוחנות אינטליגנציה או I.q?מה בכלל ההבדל בניהם? האם הם מבחנו האם הם מוכחות כיעילות,צודקות,ומדויקות?

PieOMy

New member
אני רק יכול לענות בקשר לרמת גן...

כן

PieOMy

New member
ובחרת שלא ללכת לכיתת מחוננים?

אם הבנתי אותך נכון...

shauli12

New member
כן,בחרתי לא ללכת.

ד"א,זה אני,פשוט החלפתי ניק למשהו נורמלי יותר. למישהו יש תשובות ברורות והחלטיות לכל שאלותי? בתודה, שאולי

PieOMy

New member
בדיוק כמוני ביסודי.

עצה שלי, בתיכון תעבור למחוננים אם אתה יכול. המהלך הכי טוב שעשיתי עד היום.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifלמדת רחלה במקרה?../images/Emo3.gif

כי כולם למדו עם רחלה.. גם אנשים שסיימו לפני 20 שנה (ווידאנו את זה
)

PieOMy

New member
כולם למדו עם רחלה ../images/Emo3.gif

וחווה (
), קרול, דליה, רוני הגרוזיני, וכל החברה... ממשיכה לאהל שם?

nikita j y

New member
רוני? הא?../images/Emo80.gif

את כל השאר אני מכירה
וחווה נחמדה!!! היא כזאת מתוקה!
היא הייתה המחנכת שלי
והיא הביאה עוגה אישית כזאת לכל מי שהיה לו יומולדת והיא בכלל נהדרת!
וגם קרול נחמדה!
וכן, ממשיכה ל"אהל-שם", לכיתת מחוננים (יחד עם רוב הכיתה שלי
)

למעלה