איני נוהג להחליף ניקים. ואם אני מוצא עניין בנושא מסויים, אזי לא תזיק גיחה אף לכאן. ומה גם שבזמן האחרון יבש המעיין בשני הפורומים הללו וכמעט ואין עניין לענות בו. משא``כ כאן, נושאי הפורום אינם זרים לי
עד כמה נהנים מהלימוד עצמו במסגרת ישיבתית ? וכבודו מראה לי איך שטוב לך בשיחה בטילה מאלפי מצוות שהנך יכול לקיים תוך כדי לימודך, למרות שלדבריך, טוב לך תורת פיך מאלפי זהב וכסף. על מי כבודו בא לעבוד ?
שבהזדמנות הראשונה שתהיה לי לכסח אותם, אני אעשה זאת בחשק רב! אני מדמיין איך שהם חוטפים את המכות של החיים שלהם, ויודעים שזה פשוט חשבון שנסגר. ככה זה כשנותנים מכות מרשעות. הלב לא סולח, וגם לא שוכח. מצידי שהם יהיו חודשים בבית חולים. אני ארגיש כל כך טוב אחרי זה... ``את הטובים טפח, את הרעים כסח.``
ישנם כאלה שהגיעו למקומות שלא התאימו להם אבל זה לא מה שחשוב, השאלה היא מה הם עושים היום האם הם במצב שמיואשים מעצמם או שהם מכירים בערך עצמם וממלאים את ייעודם
לפי איך שאתם מתארים מה שעברתם ומה שעשו לכם אז אצלי לא התחיל בכלל.. לא ידעתי שאצל אחרים זה עד כדי כך. אז בעצם הצוות שלי אנשים מקסימים ומדהימים אולי קצת קשוחים ומרובעים.. אבל אף פעם לא הוציאו לי את הטעם ללמוד או רצון לעזוב את הדת ח``ו.. לא היה לי ת`מושג להתחנן להשאר בישיבה. איך אצלנו כזה דבר שזורקים לרחוב.. מקסימום מעבירים ישיבה.. ואין צורך לצאת בראש מורם.. או חשק לכתוב בשבת..
שאי אמון ברבנים לא אמור להוביל לכעס על הדת. וזה אכן תירוץ טוב והרגעה מצויינת למצפון. אני איבדתי אמון ברבנים ואפי` יש לי איזה הרגשת ריחוק מהם. אבל אני משתדל להיות בסדר עם הדת..
אחד שמתייעץ עם ראש הישיבה שלי על כל דבר ומשתף אותו בכל מצב שעברתי ואני עובר אני רוצה לומר שאם אתה הולך אחרי דברי הראש ישיבה/המשגיח גם אם לפעמים הם כועסים/צועקים/או שזה נראה שהם לרעתך..אתה בסוף תראה כמה שהם צדקו.רק יש ישיבות כיום שבהם הצוות צעיר מאוד וכך גם החכמת חיים ובמקומות כאלה יותר מצוי שהרב לא מבין את נפש הבחור ואין לו גישה טובה ואז..וכו..בכאו``פ שיהיה בהצלחה לכולנו
אני יתחיל ברבנים הטובים,היו לי רבנים כאלה טובים שעד היום נשאר לי רושם מהם לטובה,רבנים שקרבו אותי שנתנו לי את כל החשק ללמוד ועד היום אני אוהב אותם ונעבור לחלק השני הרבנים הרעים הרבנים שהמאיסו עלי את הלימוד את אלוקים ואת כל מה שקשור לדת,ואפי` הייתה לי תקופה שממש המאיסו עלי את החיים ואני לא רוצה יותר מדי לפרט ולחשוף על עצמי היום ברוך ה` לא נותר בי רושם כל אלו ואני אוהב ללמוד אוהב את אלוקים ובעיקר אוהב את החיים הדבר הטוב שיצא לי מכל התקופות הקשות שאגב לא תאמינו אבל תקופה ארוכה שהיום אני עוזר לבחורים לצאת מתקופות קשות,ובבקשה חבר`ה מי שעבר תקופה קשה ויצא ממנה העולם צריך אותכם תעזרו לאחרים...