אמון בצוות הישיבה

האם את יודעת במי מדובר ?

קשה לי להאמין שמדובר בסטודנטית. ולפי תגובותיה סביר להניח שמדובר בנערה כבת 12

אם לפי התגובות - סביר להניח שהיא עוד בחיתוליה

מציפנית מדופלמת. וזה ששלחו אותה לייעוץ פסיכולוגי - זה בין הדברים המועילים היחידים שעשו האתאיסטים. אולי בשביל זה הם קיימים. לך תדע בשביל מה אתה קיים בנתיים...

בשביל אותה סיבה

שהותירו את בנות מואב שהחטיאו אותן בני ישראל, ונצטוו להרוג דוקא את המדיינים -חסידי אומות העולם.

ויחל העם לזנות אל בנות מואב !

מה טוב שלא נאמר שהמואבים החלו בפיתוייהן האחרון של ישו ! ואם העיד הכתוב על אותם פרסים ``אשר לא קידמו אתכם בלחם ובמים`` אין זה מקובל עלי שכאילו הם פתחו שווקים בכדי לפתות את ישראל. ומדוע בכ``ז הותירום בחיים ? והלא מחוייבות מיתה על שנאנסו בידי ישראל !

שאילו תנמקי שהותירום בגין אותן

פרדות טובות ``רות המואביה ונעמה העמונית`` לא ידעתי איך מלאם ליבם של אהוד ויפתח להלחם במואבים וכן דוד בעמון? וכמו כן אילו מטעם זה? מדוע מצוה זו נוהגת לדורות כהשגת הרמבן לסה``מ? והלא נולדו זה מכבר אותן פרדות טובות! ובהכרח שכל אחד חי עבור עצמו ולא בזכות אחרים !

תרגום

לא הבנתי את כוונתך. האם את שוב מתכוונת לשאול מניין לי הדרוש הזה ?

בהיות ולתומי חשבתי

שאת מסתמכת על חזל שכאילו הרשעים נותרים בחיים בזכות בנים צדיקים שייולדו להם. (ויפן כה וכה וירא כי אין איש...) והבאתי לראיה שעל אף שאין כל סיכוי לקבל גרים מעמון ומואב, ואעפ``כ ``אל תצר את מואב``! וחיים הם בזכות עצמם

אז זהו ששאלתי אם נביא אתה

או שמא נודעה לך בחזיון הלילה הסיבה לקיומך עלי אדמות כאתאיסט אשר שנה ופירש - ולמרות זאת עדיין נושם, רואה, מריח, שומע, כל שניה וכל רגע. יש כל מיני אופציות - ומה לנו כי נתיימר לדעת איזו מתאימה למקרה הספציפי שלך?

יש לך מזל

שאני משתדל להמנע מלהכנס כאן בפורום לשאלות תיאולוגיות. ולא אכפת לי אם תחשבי שאין לי מה לומר ומה להגיב

לא אכנס עימך לויכוח

האם ישנה תכלית וסיבה לקיומו של העולם בכללו והאדם בפרט. ואסתפק בזאת שהרמבם לעג על אותן הללו נותני הסיבות למיניהן, ולו בנימוק שכאילו נבראו בשביל לעסוק בתורה או למענה

אינני מכחיש

ולא מפיו אנו חיים ! שהלא בין הייתר לעג אף על הללו נותני הסיבות ``בעלי התכליס``

רק שכחתי שבחייו

הוחזק למין ואפיקורוס ואף מאמיניו נמסרו לזרועות האינקוזיציה בעון מינות. והרמבם לא הותר לבוא בקהל רק אחר גירוש צרפת

למעלה