אם הייתי פוגשת מלאך...

IceL

New member
שאלות:

שואל אותו, במידה ואני באמת מאמין שהוא מלאך: א. אם הוא יכול להעניק לי כוחות על. ב. במידה ולא, אם הוא יכול להחזיר אותי לזמן מוקדם יותר בחיי עם הידע שיש לי היום. ג. במידה ולא, אז הוא חסר תועלת לחלוטין ואני מסכים במאת האחוזים שצריך להיפתר ממנו.

Nihau

New member
אלמנט משעשע של חוסר אמונה

לפי דעתי אם הייתי שואלת כאן "אם הייתם פוגשים את אודין\זאוס" או "אם הייתם פוגשים את קויוטי" או "אם הייתם פוגשים את אנאנסי" או אפילו "אם הייתם פוגשים את באבא-יאגה" הייתם מגיבים הרבה יותר משועשע. נראה שדתות ופולקלור של עמים אחרים זה "רק סיפור משעשע" אבל הדת שנדחסת לתודעה מגיל צעיר זו דת שצריך להאבק מול הרעיונות שלה הכי הרבה. אתאיסטיות אגרסיבית כזאת של "אנחנו ספציפית לא מאמינים בזה" משעשע. אני הייתי מגיבה אותו דבר לכל ישות על טיבעית שהייתה מנסה לנהל לי את החיים מנקודת מבט מתנשאית, ולמען האמת גם ישויות טיבעיות היו נמצאות על הכוונת אם היו מנסות לנהל לי את החיים. אנארכיסטית גאה שכמוני. ישויות על טיבעיות שאינן מנסות לנהל את החיים לכל מי שהן פוגשות- זה כבר סיפור אחר. אם הייתי פוגשת דרקון\ג'יני\פגסוס וכו... היתה מתפתחת סוג אחר לגמרי של אינטראקציה, אפילו סביר שחיובית.

JuffoWup

New member
אני מניח שהייתי בורח בצרחות

יותר אם הייתי רואה דרקון מאשר מלאך... וחוצמזה, שמת לב שבכדי ליצור יצור קסום מוסיפים פשוט כנפיים ליצור פשוט? Horse+Wings=Pegasus Lion+Wings=Gryphon Hawk+Wings=A double Hawk! ולבסוף, ברור שיותר קל לצחוק על דתות אחרות מאשר על שלך- הם פגאנים.

Ihavenonick

New member
בסרט "דוגמה" זה מוסבר הכי טוב

הבעיה היא לא האמונה אלא הדת. אפילו אם למישהו באמת ניתנה התורה, בדרך להפצה ההמונית שינו אותה אנשים, כדי שתתאים יותר להם) מותר להאמין, היי כל אחד והאמונה שלו, זה מה שאני אומר. אבל מעצבן אותי זה שאנשים -כן אנשים- אומרים לי במה להאמין. כל הדתות שלנו מבוססות על ידי אנשים שאומרים לנו שקיים משהו כל יכול. מאחר והיישות העל-טבעית לא באה ואמרה במו פיה (או מה שמתקשר) איך לעבוד אותה, אז אנשים באו ואמרו:"צריך לעבוד את אלוהים בצורה כזאת בלבד" והם טוענים שהיישות הזאת באה אליהם באופן אישי ואמרה להם את הדברים הללו. אחת מהסיבות שיש תמיד וויכוח על זה היא העובדה שהאנשים בנויים תמיד לחשוב באופן עצמאי, בכל מסגרת תמיד יהיו האלו שייתנגדו לה. עם קיימת יישות על טבעית שיכולה ליצור יש מאין אז למה לה הצורך ביצורים כמונו שייעבדו אותה? ועם באמת יש לה את הצורך בנו, אז למה שלא תעניק שכר טוב למי שעובד אותה? או שפשוט תיצור אנשים בעלי קו מחשבה אחד, שהוא לעבוד אותה, ולא מחשבה חופשית כמו שיש לנו כיום. ולסיום: כפי ש- Granny Weatherwax אומרת- זה לא שאני לא מאמינה שהאלים קיימים, אני פשוט מכירה אותם יותר מדי טוב מכדי לבטוח בהם (זה לא תרגום מילה במילה)

רמשטיין

New member
עלית על הבדיחה הקוסמית!

"...אם קיימת יישות על טבעית שיכולה ליצור יש מאין אז למה לה הצורך ביצורים כמונו שייעבדו אותה? ועם באמת יש לה את הצורך בנו, אז למה שלא תעניק שכר טוב למי שעובד אותה? או שפשוט תיצור אנשים בעלי קו מחשבה אחד, שהוא לעבוד אותה, ולא מחשבה חופשית כמו שיש לנו כיום..." יפה! זו בדיוק נק' שנחפרת אצלי כבר שנים, ואם אני אפגוש מלאך, אני אכאיב לו המון והרבה בגלל שהבוסית שלו קבעה את הזין הזה שנקרא "בחירה חופשית" ולמה לה? אני אומר כי היא כלבה מנפולטיבית ופסיכופטית וחתיכת חרא מחורבנת שנהנית לצחוק עלינו, כי רק היא מבינה ת'פאנצ' ליין ויש אחרים שייאמרו, בחירה לשם הבחירה, שנדע שיש לנו את האפשרות לבחור ובמה לבחור. בזה לדעתם, טמונה האמונה באל. אני אומר, כל עוד יש בחירה חופשית ואין מסקנות חד משמעיות, אני נשאר אתאיסט (ומתפלל שהאלים אף פעם לא ילמדו לכוון טוב) ------------------------------------------- "אין לי אמונה - יש לי רעיון טוב"

Super Monkey

New member
אולי אנחנו סתם גירסה מתקדמת של SIMS

לבני אדם יש דפוס גנטי ודפוס התנהגותי ועם המון מחקר גם אפשר לעלות על האלגוריתם שלפיו בני אדם פועלים. מאיפה לנו שאנחנו לא מתנהגים פשוט לפי איזשהו אלגרותים שפשוט קשה לנו כרגע להבין אותו? מאיפה לנו שאנחנו לא פשוט וריאציה מתקדמת של SIMS - נוצרנו למטרה אחת בלבד - שעשוע. האנושות היא איזשהו משחק של אותה ישות עליונה שאפילו צוחקת עלינו בפרצוף ומביאה לנו את SIMS כמו הבדיחות הפרטיות שמפתחים שמים במשחקים - משחק בתוך משחק. לצורך העניין, מאיפה לנו שאנחנו לא בטריות אנושיות שכלואות בתוך תאי ג'יפה ורודים כדי להפעיל ציביליזציה של מכונות. אולי אנחנו בעצם חיים בתוך המטריקס? בכל מקרה, אני לא יודע מי משחק במשחק אבל לאור העובדה שלכדור הארץ נגמרים המשאבים וכל שאר החרא האקולוגי שעומד לגמור אותנו ב100 השנים הקרובות, נראה לי שהוא עומד להיפסל בקרוב. אני מקווה שהוא עשה לפחות SAVE לגירסה מוקדמת יותר.

The Evil Rabbit

New member
אם כן, מה זה משנה?

כל עוד טוב לי, ואני לא מודע לאמת, מה זה משנה? האמת, אם היו נותנים לי את אפשרות הבחירה, אני חושב שהייתי לוקח את הגלולה הכחולה. מה רע בחיים שיש לי עכשיו? מה יהיה לי מחוץ למאטריקס שאין לי כאן?

רמשטיין

New member
מה ז'תומרת?!?

מה כוונתך ב"איך אני יודע"?!!? אהמ... כי אין מסקנה ברורה וחד משמעית לקיומו/אי קיומו של האל? כי זו הבחירה החופשית של כל אדם (אלא אם כן הוא חונך בסביבה פונדמנטליסטית דתית) לבחור אם להאמין או לא ואיך להאמין אם כן?!! איזה מן שאלה זאת?!? עכשיו בטח תגיד לי שהבחירה החופשית היא רק אשליה מתוחכמת או משהו בדומה לזה...?

Ihavenonick

New member
ok

"הבחירה החופשית היא רק אשליה מתוחכמת או משהו בדומה לזה...?" there, said it just kidding. but there is a point in what you've said earlier: only a woman can say that you have the freedom of choice, but if you make the wrong choice, according to her, then all hell breaks loose. just don't start calling me a male shovenist pig, 'cause I'm not, although I know pretty good jokes

0Pandemonium0

New member
בדיוק. למה לא?

מעליך נתנו דוגמא של המטריקס. אולי אתה סתם תקוע באיזו תוכנת מחשב ואין לך שום מטרה אמיתית בחיים חוץ מלהזין איזו מכונה? יש פילוסופים שבאמת חושבים שהבחירה החופשית היא אשליה, כן. לך תוכיח שזה לא.

Nihau

New member
תאוריות קונספירציה יש להוכיח שכן

תאוריות קונספירציה יש להוכיח שכן קיימות, הנחת היסוד היא שדבר כזה מופרך אינו נכון ותאורית קונספירציה מושלמת לעולם לא תגלה מלכתחילה. חובת ההוכחה היא על הוגה הקונספירציה.

רמשטיין

New member
לאיש המזוקן חסר הכינוי ולפנדמוניום

לאיש המזוקן חסר הכינוי: right on man,solid words ?what ever made u think that I will diss u 4 saying so true words לפנדמוניום: מה שניהאו אמרה, מחרה ומחזק ואף מוסיף: צא מהסרט

Ihavenonick

New member
I don't think that you will diss

רק שפשוט אמרת:"עכשיו בטח תגיד לי שהבחירה החופשית היא רק אשליה מתוחכמת או משהו בדומה לזה...?" אז אמרתי. מישהו היה צריך להגיד פשוט המשפט היה צריך להיות: "לי שהבחירה החופשית היא רק אשליה מתוחכמת או משהו בדומה לזה...?"

Ihavenonick

New member
the sentence should have been

"פשוט מישהו היה צריך להגיד. המשפט היה צריך להיות:" it was late at work, and I am not used to type in hebrew. the sun blinded me. my boss bugged me when I wrote the post. ____________(put excuse here) sorry

למעלה