קראתי את כל התגובות לרגע זה
אני כמובן לא מכיר אותך. אבל יש לי שאלה: את בטוחה, במאה אחוז, שדעתך כיום על דת, אמונה ואלוהות לא תשתנה אם תקבלי הוכחה חיה לקיומו של כוח עליון? לא תפקפקי, ולו במעט, בנחרצות דעתך על צבאות השמיים? לא תרצי לבדוק, לשאול, לוודא - קודם שתהרגי את היצור המסכן - מה קרה עד היום? למה העניינים התנהלו כמו שהתנהלו עד עכשיו, ואיש אינו עושה מאומה כדי לתקן את העוולות שנגרמו, לדעתך? אני חושב שיהיה לך קשה מאוד לתת תשובה מהימנה על נושא כזה. תחשבי לרגע שמישהו בא ומוכיח לך שהעולם דווקא ישר ושטוח, וכל עניין הנחיתה על הירח היה סתם מתיחה ענקית של ממשלת ארה"ב. אז מה? תהרגי אותו? זו התגובה שלך לכל דבר שלא מסתדר עם השקפת העולם שלך? אם כן, את אישה מסוכנת, ואני שמח שאין לך נשק....
אולי עדיף לדבר? לחקור? לשאול שאלות, לפני שאת מחליטה? אני חושב שאם מלאך היה נגלה אליי - ובואי לרגע ניקח את הדוגמה של B5 - הייתי רוצה לדעת על ההסטוריה שלהם על כדוה"א ועל ההשפעה שלהם ומידת ההתערבות שלהם בהתפתחות האדם לפני שאני בוחר נתיב תגובה סופי כלשהו. ואם נתרחק לרגע מ-B5 ונחזור לכדוה"א הישן והטוב, לו הייתי פוגש מלאך כאן ועכשיו הייתי דורש, בראש ובראשונה, לדעת אם ישו הוא אכן המשיח או לא. אבל אחרי-כן, הייתי ממשיך להתנהג כמו פנריס הישן והמוכר, פלוס התאמה קטנה לתוספת שאכן יש שם מישהו למעלה והוא עוקב אחרינו. שהרי עד היום התעלמתי לחלוטין מהאפשרות של תמורה ועונש באחרית-הימים. ואילו מאותו רגע אצטרך לקחת זאת בחשבון. אבל לא נראה לי שהייתי משנה הרבה. סך-הכל - לדעתי - אני אדם טוב ונוח לבריות, אז למה לי להשתנות רק בגלל שנגלה לי יצור שמיימי? להיפך. אם כבר אז הייתי מנסה לשכנע אותו בצדקת דרכי ובשגיאות שלהם. כמובן שזה תלוי כמה זמן היה לי לדבר איתו.... כפי שנאמר לעיל, הוא יגיע, ככל הנראה, למטרה ספציפית ויילך לדרכו לאחר מכן.