אם הייתי פוגשת מלאך...

Sabre Runner

New member
כנראה שמצלם כמה תמונות.

ואז דורש ממנו הוכחות. ואם הוא היה משכנע אותי שהוא באמת מלאך ולא סתם פסיכופת אז הייתי מתיישב איתו לשיחת חילוני/דתי.

tapas tapas

New member
השאלה היא

מה המלאך הזה עושה כשהוא פוגש אותך? אם היית פוגשת מלאך, לא היה קורה שום דבר מיוחד בעולם הזה מעצם פגישתך של המלאך. זה רק היה משפיע עלייך אישית. חוויות כאלה יכולות מאוד לשנות אופי של בני אדם. כבר דיברתי בצאט עם אישה אחת נוצריה שטוענת שכשהיא היתה ילדה קטנה היא ראתה מלאך לבן וזוהר כזה עם חרב והכל. והיא אישה נשואה עם ילד. אמרתי לה שזה נשמע לי כמו הזיה או שהזיכרון שלה השתבש, אבל אני גם מאמין שזה יכול היה להיות אמיתי באיזשהוא מובן. כי לפעמים אנשים רואים דברים שהמדע עדיין לא מודע לקיומם. ואני לא צוחק. יש מספיק דברים כאלה. אבל לא צריך להתרגש מזה יותר מדי, זה לא מעיד על קיומו של אלוהים או משהוא כזה. זה פשוט כמו שפעם אף אחד לא ידע ולא הבין מה זה בדיוק ברקים. היום אנחנו עדיין לא מבינים את התופעות האלו, אבל זה לא אומר שהם לא קיימות. וגם כשאנשים רואים כאלה דברים מופלאים, זה לא משנה יותר מדי את העולם שלנו.

Nihau

New member
תחזית לפי שניות

שניה ראשונה- סתם עומד שניה שניה- מנסה לא למות שניה שלישית- מת אם יעקב ניצח אותם בהאבקות פשוטה הם לא משהו נגד ארסנל יותר מתקדם

tapas tapas

New member
אולי כי הם נתנו לו לנצח

אבל עכשיו ברצינות. מה הקטע של המלאכים עכשיו? את רוצה לומר פשוט שאת לא מאמינה באלוהים או שאת שונאת אותו? אני בעקרון לא מאמין באלוהים. אבל אני לא בטוח בזה. אבל מה שאני בטוח בו, שאם איזשהיא ישות יצרה את העולם הזה, אז היא חייבת להיות ישות מרושעת.

Nihau

New member
אם הייתה לי הוכחה...

מה שאני בעצם אומרת זה שאם הייתה לי לפתע הוכחה שהאמונה הדתית הרווחת נכונה הייתי הורגת את מושא ההוכחה ופותחת בכך רשמית את עונת הצייד של ממלכת האלוהים. כיוון שאם האמונה היהודית והנוצרית נכונות זה הזמן לצד שלנו של המתרס לקחת חזרה את גורלינו בידינו ומספיק עם השטויות והמשחקים מהצד שלהם. מכל מה שהדתות הללו מספרות לנו אנחנו למדים שהם רק עושים צרות, הרבה צרות. לי יש חיים שלווים למדי מתוך הכרה בכך שלמרות מה שאנשי הדת מנסים לאורך ההיסטוריה לספר לנו האמת היא שאין אל וטוב שכך. אם הייתה לי הוכחה שיש אל והוא בדיוק כמו שמספרים עליו... הייתי מתחילה קמפיין חיסול יסודי ככל שהמין האנושי מסוגל לו.

snift

New member
אם היתה הוכחה שהאמונה הדתית

הרווחת הינה נכונה, הקמפיין לא יהיה רלוונטי. האמונה הדתית הרווחת סוברת שמלאך הינו יצור יעודי שנוצר לצורך מטרה אחת ואחת בלבד. זה אומר שהמלאך שנשלך אליך להכיח לך כבר סיים את יעודו ומייד יפסיק להתקיים, לפני שתספיקי להרוג אותו. היוצאים מן הכלל הם המלאכים העליונים והשרפים. המלאכים העליונים לא עוזבים את ממלכת השמיים, אז יהיה קצת קשה להגיע אליהם וגם אם נצליח להגיע, הם עומדים ליד כיסה הכבוד עליו יושבת אלוהים, אשר לפי האמונה הרווחת, הינה "כל יכול" כך שאם היא לא תרצה שהם ימותו - הם לא. השרפים הם מעצם ההגדרה בלתי ניתנים להשמדה ו/או לפגיעה.

Nihau

New member
זכור את B5

אני לא אמרתי שהמלאך הוא אכן ישות על טיבעית, רק תיארתי את מסלול ההסקה שלי לגבי הפעולה הנחוצה כתגובה למפגש בדמותו של אחד כפי שהיא מתוארת בדת. מלאך אמיתי היה מודע לסגנון התגובה שלי ולא מופיע בצורה המלאכית אלא כאחד האדם- כפי שהם מופיעים רוב הזמן.

tapas tapas

New member
זה מאוד תלוי

אגב, למיטב הבנתי, הנצרות כלל אינה אמונה מונוטאיסטית. אני חושב שיש הבדל די גדול בין איך שהנוצרים תופסים את אלוהים לבין איך שהיהודים. דבר ראשון, אף אחד מהמאמינים של אלוהים לא יודע בדיוק מה זה אלוהים, כך שאת לא יכולה לומר אלוהים לפי האמונה הרווחת. ושוב, יש הבדל גדול בין האלוהים של היהודים לבין הלאוהים של הנוצרים. לפי מה שאני דיברתי עם נוצאים והיהודים והבנתי. האלוהים של הנוצרים הוא יותר כמו בן אדם רגיל, או כמו שנוצרים אומרים, אנחנו כמו אלוהים. כלומר, לאלוהים יש רגשות כמו לבני אדם. הוא אוהב אותנו, הוא בוכה ובלה בלה. הוא ממש אנושי בתפיסה של הנוצרים. לעומת זאת, אצל היהודים. האלוהים הוא איזשהוא כח בילתי מוסבר ובילתי ניתן להבנה. הוא מאוד רחוק מלהיות אנושי. הוא כל כך לא מובן להגיון אנושי שהם כמעט לא יודעים עליו דבר. אז זה מאוד תלוי לאיזה אלוהים את מתכוונת. האלוהים של הנוצרים, שהוא נשמע לי דפוק. או לאלוהים של היהודים, שליהודים עצמם אין כמעט מושג מה זה האלוהים שלהם.

Nihau

New member
לא מעניין אותי אלוהים, רק המלאך

אני דיברתי על מה הייתי עושה אם הייתי פוגשת מלאך, מלאכי כזה, עם כנפיים והילה ובגד לבן נקי כזה. אחרי שסיימתי לוודא הריגה הייתי פותחת במסע חיסול גורף יותר אבל נושא הפתיל הוא התגובה הראשונית למפגש המפתיע. אם היית פוגש מלאך- האם באמת היית מחכה לשמוע מה יש לו להגיד? מבדיקה של ספרי הדת פגישה במלאך אומרת ללא יוצא מן הכלל הרס שלוות החיים הפרטיים האישיים שלך על מזבח האמונה וטובת העם הנבחר ע"י הישות העל טבעית להיות הצעצוע חביב בארגז המשחקים.

tapas tapas

New member
מי זה המלאך שלך?

ומה עם היית מגלה שזה סתם מישהוא שהתחפש לפורים? אני לא יודע מה את מתכוונת כשאת אומרת מלאך. מלאך כמו שמתואר בתנך? בברית החדשה? אם את לא מאמינה באלוהים, אזי לא קיימים מלאכים אמיתיים. כך שהשאלה הזאת היא פרדוקסלית. אבל אם באמת תיפגשי מלאך אמיתי. את אולי תוכלי להרוג אותו, אבל הוא יהרוג לך את האמונה האתאיסטית ואז אולי גם תתחילי לחשוב על מהות החיים במקום ללכת לקנות אוכל בסופר.

tapas tapas

New member
אז את סתם מתלוצצת?

חשבתי לרגע שאת רצינית. ולמקרה שאת לא, זה בכלל לא משנה איך הוא נראה. אז בעצם לא תיארת כלום חוץ מהמראה והשם של היצור שאליו את מתייחסת, כך שאי אפשר לדעת למה את בעצם מתכוונת. בלי קשר למלאכים. איך את חושבת שאדם יגיב שהוא יראה משהוא שבהגיון הוא יודע שהוא לא אמור לראות? איך את היית מגיבה?

Nihau

New member
זו באמת התמונה שחשבתי עליה.

אם אתה לא אוהב את האמת אל תבקש אחריה. לגבי איך אני חושבת שאדם יגיב? אין לי מושג, למין האנושי יש כזה מגוון רחב של אפשרויות... רק מהפתיל הזה אפשר למצוא יותר דיעות מכותבים. איך אני אגיב? מלאך אינו "משהוא שבהגיון הוא יודע שהוא לא אמור לראות" אלא משהו מוכר מהפולקלור עם חוקים מוגדרים ושטיפת מוח מגיל צעיר לגבי ההתנהגות הנאותה לגביהם. אני הייתי מעדיפה להאמין שאם תהיה לי היכולת אני אירה בו למוות לפני שהוא יספיק לברוח. אולי מישהו אחר חושב שצריך לתת לישויות על טבעיות דריסת רגל גסה בחיים שלו, אני לא. כל מי שפגש מלאכים תמיד סבל מזה, חייו נהרסו או לפחות מסלול חייו הנורמלי נהרס. זה שהם יפים לא אומר שהשפעתם בחייך טובה לך.

tapas tapas

New member
אבל

את יודעת שאת לא אמורה לראות מלאך. כי את יודעת שהסיפורים בתנ"ך הם מידי אדם, ואין אף עדות מדעית למלאכית. אז אם את אטאיסתית, לפי ההגיון שלך את לא אמורה לראות מלאך. אלא אם כן את כן מאמינה במלאכים? אני מסכים איתך שכל דבר כזה לא שיגרתי, בין אם זה חייזרים או מלאכים או כל דבר אחד, שאדם נחשף אליו. יש לזה רק השפעה רעה על איכות ואורך החיים שלו.

Nihau

New member
אכן ולכן.

אכן אני אתאיסטית ואכן אני לא אמורה לראות מלאך כך שתאמין לי כשאני אראה אחד אני לא אשמח למחזה. בהנחה ואראה מלאך אחסל אותו מתוך ההבנה שיש כמה אופציות: 1. זה מתחזה שפל במיוחד או בעל טעם רע בהומור עד דמעות 2. זה חייזר מהסוג שהמציאו את המיתוס 3. זה הדבר האמיתי - מה שהרבה יותר גרוע משני הנ"ל להלן סיבותי לחיסול המיידי: 1. יש רמות של הומור או שפלות שכאנרכיסטית אקולוגית ואלטרואיסטית מדומה אני מעוניינת לנקות מהמין האנושי. דארווין היה מסכים איתי. 2. הם כבר עשו כל כך הרבה נזק למין האנושי במהלך ההיסטוריה, כנראה מתוך חוש הומור או שפלות כמו ב1 או מתוך רגשות עליונות מתנשאים שלדעתי גרועים עוד יותר מאותן תכונות ב1 ולכן אין שום סיבה להניח להם להתערב בחיינו אי פעם שוב.
we don't need no education, you come in peace -go back in pieces blood is read, bruises are blue, when strangers come we run em through and all that .​
3. מתוך אותם מניעים כמו 2 אבל בתוספת שנאה טהורה, תאוות נקם רצחנית, נכונות להקרבה מקסימלית (שלהם- על מזבח האתאיסטיות הטהור והנקי שלי). אם הממסד האלוהי קיים יש לי כמה grudges שרק דמם השפוך. להלן דוגמאות טריוויאליות: שואה- מכל הסוגים- של היהודים בוודאי, אבל גם של העמלק, הנאבחו, הדודו, היונה הנודדת וכל יצור ייחודי ותרבות ייחודית שאי פעם נמחו מעל פני האדמה. (המבול יגבה מחיר מיוחד) בנייה גרועה של המין האנושי מבחינה ביולוגית, חברתית ואקולוגית תחזוק לקוי של המין האנושי לאורך כל ההיסטוריה יומרה למשפט צדק, מושחתות בכל המדורים ועוד ועוד. ואלו רק תלונות מכוונות למגדר ה"טוב" של הישויות העל טבעיות, גם את המגדר ה"רע" אחסל ללא נקיפות מצפון. לא לדאוג. אחרי שאני ארווה את צמאון הדם ואסיים את מסע הטיהור שלי האתאיסטיות שלי תוכל לשבת שוב בשקט ובשלווה ולדעת שאין יותר ישויות מתנשאות בעלות אינטיליגנציה רגשית של ילד בן 3 שמנסות לנהל חיים של אחרים כאילו העולם זה משחק sim אחד גדול, ויהי שקט ושלום על פני תבל עד קץ כל הזמנים. אמן. hehehe

gambakupu

New member
הבעיה היא לא אלוהים או המלאכים שלו

הבעיה היא בני האדם ומה הם עושים בשמם. כל המטיפים הפנטים לא באמת רואים יישות שמדברת איתם, הם מפענחים סיפור על כרוב (בערך) כדי להסביר למה זה טוב לפוצץ את עצמך בבתי קפה יחד עם עוד עשרות אנשים או למה אסור לערבב שני סוגי בדים. אלוהים איבד עניין בנו כבר ממזמן, זה אנחנו שאחראים לעולם שבו אנחנו חיים, והטיהור שלך צריך להתחיל...בנו

Nihau

New member
לכל מטבע שני צדדים ושוליים

אתה מדבר על מקרה השוליים שבו אלוהים מת\לא זמין\הלך מזמן ונשארנו עם הבאלאגן לבד. במקרה כזה זו עדיין רשלנות פושעת- כמו להשאיר את הכלב שלך בבית נעול בלי אוכל ועם ברז מטפטף בשביל מים. אני דוגלת בצד האתאיסטי שאומר- אין אלוהים. מושג האלוהות הוא משהו שאנשים תאבי כוח טיפחו כדי לקדם את עצמם על חשבון חוסר הוודאות והנטייה להאנשה. אחרים דוגלים בכל ליבם בצד הדתי שמאמין ללא כל הוכחות שיש בכל זאת ישות על טיבעית שכזו ומטאטאים את חוסר הסבירות בתירוץ העלוב ש"הוא כל כך עליון על שכמותינו שאין לנו סיכוי להבין למה זה ככה" כבר עדיף להחליט שכל האחראיות על מצבינו נתונה בידינו כגזע ולקחת את עצמינו בידיים.

למעלה