אם הייתי פוגשת מלאך...

tapas tapas

New member
אני לא בטוח שהם כל כך גרועים.

זה נחמד שיהיה איזה אל או מלאכים להאשים בכל התחלואות של המין האנושי. אם הם אומנם קיימים אז הם גם אשמים. אבל האשמים הראשיים בכל התחלואות של המין האנושי הם בני האדם עצמם. כך שאם את מעוניינת בעולם של שלווה, הראשונים שאת צריכה לחסל הם כל בני האדם. אני רק אומר, שאם יש אלוהים, אז או שהוא לא כל יכול, או שהוא טיפש גמור או שהוא סתם מרושע.

Nihau

New member
אז אנחנו מסכימים עקרונית

"אני רק אומר, שאם יש אלוהים, אז או שהוא לא כל יכול, או שהוא טיפש גמור או שהוא סתם מרושע." ומתוך אותו קו מחשבה אני אמרתי שאם אני אפגוש את השליח = הוכחה לכך שאלוהים קיים אני אפתח במסע חיסול. אין לי בעיה להכיר במגרעותיו האדירות של המין האנושי, צד בצד אני מכירה גם ביתרונותיו ונפלאותו וזה יוצא מאוזן די טוב. אבל אם פתאום אקבל הוכחה שכל הרעות החולות שפוקדות את המין האנושי מקורן בישות על טיבעית משועממת....

tapas tapas

New member
מה מאזון?

יש פשעים ששום דבר לא מצדיק אותם. אני בטוח שגם לאלוהים יש יתרונות, אבל משום מה זה לא מעניין אותך בהחלטה של האם להשמיד אותו או לא. אני מאמין שאדם או חברה נמדדים לא לפי כמה מעשים טובים הם עושים, אלא לפי כמה מעשים רעים הם לא עושים. אני בטוח שאם מישהו היה ממש טוב אלייך אבל מדי פעם הוא היה פוגע בך, את היית מעדיפה שלא להיות איתו בקשר. תלוי כמובן במידת הפגיעה. אבל בעיקרון לחפר על פגיעה זה בין קשה מאוד לבילתי אפשרי. בקיצור, אל תמצאי תירוצים. אם את מצדיקה את החיסול של אלוהים, מאותם נימוקים אפשר להצדיק את החיסול של המין האנושי. הרי אפשר להסתכל למשל על המדינה שאת חייה בה כאל ישות עליונה שמנהלת את החיים שלך. אנחנו לא יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים, אנחנו כפופים לחוק, אנחנו כפופים לדת שנקראת דמוקרטיה. (אפשר להתווכח אם דמוקרטיה זה סוג של דת או לא, אבל יש דמיון)

tapas tapas

New member
נו אז מה?

גם ראש ממשלה הוא כפוף לחוק ולא יכול לעשות מה שהוא רוצה. אבל נניח שראש ממשלה היה יכול לעשות מה שהוא רוצה. אז זה שהיה לי איזשהוא סיכוי בהסתברות כמעט אפסית להיות ראש ממשלה אומר שהדמוקרטייה לא מנהלת לנו את החיים וקובעת לנו מה לעושת? לדמוקרטיה יש כמה יתרונות. האחת זה למנוע עריצות מתמשכת. השניה זה לגרום לאזרחים במדינה כאילו הם אלה שמחליטים מה יקרה במדינה, כאשר למעשה יש כמות מאוד מצומצמת של אנשים בעלי השפעה, כריזמה וכסף שמנהלים את המדינה שלנו.

0Pandemonium0

New member
האתאיסטיות שלך אף-פעם לא תוכל לשבת

בשקט אחרי שתגלי שיש אלוהים, כי גם אם תרצחי אותו (הצחקת אותי...), את תדעי שסיפורי התנ"ך נכונים, שהעולם באמת לא בן יותר מכמה אלפי שנים, שבאמת יש (או היה) אלוהים. ברגע שתגלי שאלוהים קיים בודאות את תאבדי את האתאיזם שלך, כי אתאיזם זה חוסר אמונה באל. ברגע שתגלי אותו את חייבת להאמין שהוא שם, אחרת זה סותר את העובדה שאת יודעת שגילית אותו. את לא יכולה לגלות משהו שלא קיים, אז אם גילית אותו, הוא קיים והופ! את יכולה לזרוק את האתאיזם שלך ישר לפח.

tapas tapas

New member
יש פה בילבול

קיום של אל או ישות מיוחדת כזאת, עדיין לא אומר שאלוהים קיים כמו שכתבו בתנ"ך. יכול להיות שקיים אל מסויים או כמה אלים כמו האלים של היוונים או של מונגולים או לא יודע מה, וזה לא בהכרח חייב להיות האל כמו שבתנ"ך. בעצם, אנחנו יכולים לדמיין הרבה יותר סוגים של אלים או ישויות על, מאשר כל הדתות השונות בעולם המציאו או דמיינו. כך שההסתברות שהאלוהים או הישות המיוחדת היא דווקא כמו שכתוב בתנ"ך היא די אפסית.

Nihau

New member
ואין דבר מרגיז יותר מאמונה שהופרכה

ולפיכך יש לך הסבר טוב למדי להתקף הזעם הרצחני שתיארתי. מה שכן- אחרי שאסיים בהצלחה את מסע החיסולים שלי אני אוכל לשבת בשקט ולדעת שאכן כן, עכשיו אין אלוהים והאתאיזם שלי סוף סוף מדוייק, גם אם רק בהתייחסות לעתיד כי רק עכשיו חיסלתי אותו. ודרך אגב, אמונה וידיעה אינן זהות. גם אמונה במישהו ואמונה במשהו לא זהות. כשאגלה שיש אלוהים אני אדע שיש אלוהים ואחליט מה לעשות בנידון. זה לא יגרום לי להאמין באלוהים, בדיוק כמו שאני לא מאמינה בזריחת השמש. אני יודעת שהיא זורחת. אני לא צריכה להשקיע בזה אמונה.

רמשטיין

New member
תהיתי מתי מישהו יגיע לזה...

זו לא הנק' שניהאו מדברת אלייה, רק הבהרה קטנה לדברייך האחרונים: "... כי אתאיזם זה חוסר אמונה באל ..." קצת לטינית: תאו=דת לוגיה=תורה תחילית א' לפני שם עצם=לא,בלתי,חוסר לכן א-טום=לא מתחלק ולכן: א-תאיזם=אי אמונה בדת, לא באל אי אמונה באל נקראת אגנוסטיות=כפירה באמונה וככלל, יש להפריד בין אמונה. דת. ו"אלוהים"-שזו מילה עם הרבה הגדרות, שונות. שלושה דברים. נפרדים, וכך לדעתי יש להשאירם בכל דיום לגביהם. אבל שוב, זה רק להבהרה, דיום נפרד על הנושא, בעץ נפרד או בפרטי. בברכה, רמי.

Ferenheit

New member
אגנוסיטיסיזם, מלאכים והוצאות להורג

הוא למעשה קבלת עמדה שאומרת שקיומו של האל אינו מוכח ואינו מופרך. אגנוסטיקן אינו כופר בקיומו של האל אלא בקיומן של תשובה לשאלת קיומו. מעבר לזה, אני לא רואה שום הגיון בהרג המלאך, מעבר כמובן לציניות האירוניה והרשעות המשעשעת שבדבר. נראה שהתשובה של ניהאו לשאלה מבוססת על כמה הנחות יסוד נוספות מעבר למציאותו של המלאך (שכתבי הקודש נכונים ושמלאכים נושאים בכנפיהם במקרים רבים חורבן, לדוגמה), וגם הכריעה בכל מיני סתירות פנימיות שתתגלענה בין שלל הפרמטרים שראויים לשיקול במקרה שאירוע כזה היה מתרחש. מכיוון שאני לא מכיר את הנחות היסוד ולא בהכרח מסכים איתן אני אדיש לתוצאה: במילים אחרות (ובאותו קו): Give them hell, Nihau

רמשטיין

New member
אח, איזו פואטיקה נפלאה

we don't need no education, you come in peace -go back in pieces blood is read, bruises are blue, when strangers come we run em through and all that . כמה פואטי, יש מצב לשיר מלא? מת עלייך

0Pandemonium0

New member
את לא יכולה להרוג מלאך, הוא יצור

שמימי ואת סתם בת-תמותה (או שלא?
), ואת חושבת יותר מדי על המלאכים היהודיים/נוצריים. לא חסרים יצורים שמימיים או קסומים שתפקידם לעזור לאל או לבני-האדם בדתות אחרות. נניח שמלאך זה איזשהו יצור עליון שמסוגל לעשות קסמים. עדיין רוצה להרוג אותה?

Nihau

New member
בטח שאתה יכול להרוג מלאך

אתה כנראה לא שיחקת מספיק heros of might and magic מלאכים מתים כמו כל דבר אחר. קח חמש מאות איכרים נחושים והמלאך יפול כמו ערמת נוצות.

DDN

New member
אבל אבל אבל

כל אחד יודע שהיאבקות זה מבויים. .. .

למעלה