שום דבר אישי, כמובן
היתי צריך להגיד את מה שאמרתי אח"כ במקום מה שאמרתי קודם. לעניין, אני ממש נרתע מדיון סמנטי-פילוסופי, ואני חושב שהגדרות הידיעה והאמונה הן משהו שרבים וטובים בזבזו עליו את רוב זמנם בלי להגיע לתוצאה (הגם שנאמרו דברים מעניינים בדרך). לנקודה - אמונה דתית היא מכלול של דברים שאתה מאמין בהם (קיומו של האל), ודברים שנדמה לך (לכל הפחות נדמה) שאתה יודע (קיומו של העולם, יכולת הבחירה שלך). אנשים דתיים רבים "יודעים" שהאמונה הדתית שלהם נכונה. כל דבר, החל מהעובדה שניצלו מתאונת דרכים וכלה באברת כנף של יונה יכול להיתפס בעיניהם כראיה מסייעת לביסוס אמונתם. הגדרה מילונית נועדה לעזור לנו להבין, לא להגדיר לשם ההגדרה עצמה. אני מאוד מרוצה מההגדרה המילונית ומציע שנסתפק בה לצורך הדיון, אבל לא נבודד חלק מהמקרים שסעיף אחד בתוכה מכסה ונסיק מתוכו לגבי כולם. הטענה שלך נשמעת הרבה יותר נוחה כשאתה מבצע השוואה בין אמונה לידיעה, אבל היא מבוססת על הגדרות עמומות (ראיה חותכת) שאני מניח שלאף אחד מאיתנו אין חשק להתחיל להגדיר. כשקראתי את דבריך בהקשר של הדיון שהתרחש שם קודם מה שהבנתי מהמשפט שלך הוא שאדם מאמין שרואה את האל\מלאך\גלגל הנשמות מאבד משהו מהותי מהאמונה שלו שנובע מהאופי הבלתי מוכח שלה, ולכן, בדומה למה שניהאו זוממת לעשות, היה יכול לרצוח את אליו. אני מעריך כרגע שזו לא הייתה הכוונה שלך, אלא שניסית להגיד משהו הצהרתי עקרוני לגבי מה שמכונה אמונה. נכון?