אלי ישי משעשע

אנדרי ז

New member
זה לא בדיוק מה שאמרתי

אני אומר שני דברים: 1. לא צריך להיות בתוכם וצריך לתת מדינה כי זה מה שאנחנו רוצים - שזה גם אומר לאו דווקא בגבולות שהם יאהבו במיוחד. 2. מרגע שיש מדינה כזאת, להפציץ ללא רחמים וללא שום התחשבות באוכלוסיה אזרחית כל מטרה שתשרת את המלחמה שלנו בטרור. אם הם נורא רוצים להילחם בנו ללא קורבנות "חפים מפשע", מצידי שימקמו את משגרי הקסאמים שלהם ואת מחנות האימונים לטרוריסטים באמצע השדה - אומנם מטרה קלה, אבל מי אמר שהם חייבים לנהל נגדנו מלחמה...

vinney

Well-known member
שים לב

מרגע שיש מדינה כזאת. הבעיה היא שאין מדינה כזאת. והבעיה הזאת בעיקר שלנו (ברור שלא שלהם, אחרת כבר מזמן הייתה).

אנדרי ז

New member
אם הייתה מדינה כזאת

הייתי תומך בהכרזת מלחמה עליה על הקסאם הראשון ובהשטחת שכונות מגורים שלמות כפעולת עונשין טהורה (שום דבר שבעלות הברית לא עשו לפני 60 שנה). במצב הקיים אני רק תומך בתגובה נקודתית על ירי קסאמים והשמדת מטרות טרור בכל מקום שלא יהיו.

vinney

Well-known member
אז למה על לבנון לא מכריזים מלחמה

ולא עושים פעולות טיהור שם? אתה מתחיל להפחיד אותי, עם כל הכבוד. פעולות עונשין לא הובילו מעולם לשום דבר טוב, זה שאתה תגיב על טרור בטרור לא ישפר את מצבך בכלום. בעלות הברית לא ניצחו את המלחמה בגלל פעולות עונשין (אלא אם כן אתה מתכוון לפעולות מהסוג של הפצצת הירושימה או נגאסאקי), והגרמנים זוכרים להם את דרזדן עד עכשיו (ופעם אחרונה שגרמנים זכרו משהו למישהו, זה הסתיים במלחמת עולם).

אנדרי ז

New member
לא נראה לי שתהיה עכשיו מלחמת עולם

בגלל דרזדן. הפצצת ערי גרמניה עשתה שם דמורליזציה רצינית ביותר, וגם איפשרה ביתר קלות את השמדת תעשיית האוייב בלי להתחשב בשיקולים לא ענייניים בזמן מלחמה. מבחינתי אין מחיר לחיי ישראלים, ושהאוייב ישלם כל מחיר עד שיחליט להפסיק לרצוח בנו. מה שבטוח, טיפת סיוע הם לא צריכים לקבל מאיתנו, כולל חשמל, מים, אוכל, אשפוז חולים בישראל וכו'. אם הם כבר מתלוננים שהם חיים בכלוב, אז לפחות שהכלוב יהיה הרמטי! ודרך אגב למקרה שלא ידעת, ההפצצה על טוקיו באפריל 1945 (אם אני לא טועה) גבתה יותר קורבנות מהירושימה, בפצצות תבערה קונבנציונאליות לחלוטין.

vinney

Well-known member
הבעיה היא

שאצל האויב הנוכחי שלנו ההפצצות לא יוצרות דמורליזציה, אלא להיפך - יוצרות התגברות הפונדאמנטליזם ופניה לקיצוניות.

אנדרי ז

New member
כי אלה לא באמת הפצצות

אנחנו מפציצים שדות ריקים ומדי פעם כמה רסיסים נופלים על בתי התושבים (למה הם עדיין מאוכלסים בכלל?). במושגים של המזרח התיכון אנחנו כולה לפלפים פאתטיים. כשנתחיל באמת להפציץ כמו שצה"ל מסוגל, אז נדבר.

vinney

Well-known member
אתה יודע מה...

לא נתחיל. אתה יודע למה? כי למזלנו הרב, אנשים שחושבים כמוך לא יעשו את זה בעצמם, ואלה שיצטרכו לעשות את זה בפועל לא חושבים כמוך. אני מעדיף לא להיות פה, מאשר להיות פה ולהיות כמוהם.

vinney

Well-known member
כן, אחלה פתרון

לסגור אותם בכלוב. מצוין. ככה נפתרים סיכסוכים, לא יהיו לנו שום אוייבים אחרי זה. אחלה, פתרנו.

אנדרי ז

New member
באמת פיתרון טוב

הם מנצלים את הפרנסה שאנחנו נותנים לנו כדי לפגע. צריך לסגור אותם ושלא יסתובבו פה. גם הגנה עצמית וגם ענישה. וחוץ מזה, אם הם לא רוצים להיות איתנו אז למה שניתן להם לעבוד פה? ואל תדאג, כדי לאפשר את זה אני גם בעד לפנות את כל ההתנחלויות.

vinney

Well-known member
לא צריך לתת להם לעבוד פה

אבל כשאתה סוגר מישהו בכלוב - אתה הופך להיות אחראי עליו. הפתרון צריך להיות כמו ברצוע - מרחב מחיה סביר עם יכולת קיום עצמית וגישה החוצה שלא דרכנו. רק כך אפשר לוודא שאנחנו גם לא נהיה חייבים לספק להם שום דבר, וגם לא נהיה אחראיים על מה שקורה אצלם. כרגע זה קיים רק בעזה, רוב פיגועי מתאבדים, רוב מוחלט אפילו, במדינה יצאו דווקא מהגדה בשנים האחרונות.

אנדרי ז

New member
בשמחה

שייצאו למצרים ולירדן (בהנחה שהוכל להבטיח את אטימות הגבול עם המדינות האלה, שלא יתגנבו משם אלינו). אבל אתה יודע מה? אתה חושב ששכנינו ישמחו הם לספק פרנסה לקן הצרעות הזה? נראה אותם...

vinney

Well-known member
אני די בטוח שלא

אבל ברגע שנסיר מעלינו אחריות - ישמחו או לא - הם יצטרכו. הם, אירופאים, אמריקקים, רוסים, מישהו יצטרך. כרגע - זה רק אנחנו.

vinney

Well-known member
טרור זה לא משהו שאפשר לנצח

מאז ומעולם, טרור היה משהו שלא ניתן לנצח. טרור אפשר למנוע, במידת הצלחה כזאת או אחרת, אבל למגר טרור אפשר אך ורק בדרך אחת - לפתור את הסיבה, את הבעיה שבגללה יש טרור.

Sashka7

New member
ומה הבעיה שבגלל יש טרור מצדם???

יש האומרים שמדינת ישראל אשמה בזה. אנחנו כבשנו את השטחים של העם הפלשטינאי שישב כאן לפנינו ומפריעים להם לחיות פה!

vinney

Well-known member
אולי

אז מה? או שנפתור את הבעיה, נקום ונלך, או שנשלים עם העובדה שיהיו פיגועים. חלק נוכל למנוע, את הרוב אפילו, ועם הגדר וגבולות הקבע מניעת פיגועים תהיה קלה יותר, ואפקטיבית יותר, אבל בסוף בסוף בסוף - פיגועים יהיו. כי זה טרור, וטרור אי אפשר לנצח. אבל אולי הבעיה היא שאין להם מה להפסיד? אולי הבעיה היא שהם כלואים כבר 20 שנה? אולי הבעיה היא שאין להם עבודה, אין להם אוכל, אין להם חופש? אלה בעיות שאנחנו כן יכולים לפתור.

Sashka7

New member
אתה יודע שעד היום חשבתי בדיוק כמוך

הייתי בעד לתת להם, ולעזור להם, ולדאוג להם... אבל אז נפל לי האסימון- אנחנו כן נותנים להם (מעבירים להם כספים ושטחים), אנחנו כן עוזרים להם (הם עובדים כאן), אנחנו כן בסדר איתם! אבל להם זה לא מספיק! פשוט לא מספיק. לפי דעתי אם נהיה בסדר איתם זה לא יעזור כבר! הם עם כזה, והם לא מבינים דרך אחרת מלבד טרור, ובטרור צריך להילחם בכח!!!

vinney

Well-known member
הם עם כזה?

היית פעם בשכם? בג'נין? בעזה? נסי להשוות את החיים בעזה לחיים בשדרות (נסכים ששדרות זה לא העיר הכי עשירה בישראל?) נסי להשוות את החיים בג'נין עם בית שאן. נסי להשוות את החיים ברמאללה לירושלים. נסי להשוות את החיים בחברון עם קרית ארבע. את חושבת שאנחנו נותנים להם לחיות כמו שהם יכולים
אז נכון שהאשמה היא בערפאת והשטויות שהוא עשה בקמפ דויד ואחרי זה, אבל האם אנחנו צריכים להעניש עם שלם על זה? האם אנחנו צריכים להיות כמוהם? כי הפכת להיות כמוהם.

Sashka7

New member
כן הייתי שם

ותאמין לי שאני ממש מבינה את הרגשות שלך כי גם אני הרגשתי ככה. אולי היום אני נסערת ולכן אני מדברת בקיצוניות כזאת, אבל אם חס וחלילה תהיה מתישהו קרוב לפיגוע או שיהיו לך מכירים כאלה, אני חושבת שתתחיל לחשוב אחרת עליהם. תבין שהם גם יכלו לפתח את עזה ואת העיירות שלהם, אבל במקום זה הם מעדיפים לחכות לקצבאות מהעולם ולא לעשות כלום. להרגיש מסכנים כל היום ומדי פעם להאשים את ישראל בזה וזהו.

vinney

Well-known member
מי זה הם?

מי זה הם? כולם ? הם רוצים לעבוד, אבל איפה? פגשתי (מזמן, לפני איזה 10 שנים) איזה בחור מחברון שעבד כפועל בניין. שאלתי אותו, למה הוא לא עושה משהו יותר טוב עם החיים שלו, מה הוא ענה? הוא ענה לי שיש לו תואר במדעי המחשב מהאוניברסיטה בעמאן. אבל מה הוא יעשה עם התואר הזה? במה יעבוד? מי ישלם לו? אז הוא בנאי. את חושבת שהוא מרוצה? לא ממש. אז למה חברות ישראליות שוכרות מתכנתים הודיים כשבשכר הזה יכול לשכור מתכנתים פלשטינאיים, ועוד היו חוסכים על כל הטיסות של הישראלים? כי אף אחד בממשלה לא חשב על זה אפילו.

למעלה