אלי ישי משעשע

Sashka7

New member
אתה יודע כמה עולים

מברה"מ בעלי תארים ודקטורטים של פיסיקה ומתמטיקה מטאטאים רחובות? או שהתחילו לטאטא רחובות כאשר הם היו עולים??? אבל אז מסתדרים וכן מתקדמים איכשהו.

vinney

Well-known member
נכון. כי נותנים להם הזדמנות

אז תני להם הזדמנות. יש להם הזדמנות? את חושבת שעכשיו הבחור הזה יכול למצוא עבודה במקצוע? או לפחות משהו שקרוב יותר למחשב מהמירס של הקבלן?

Sashka7

New member
אתה יודע כמה עולים

מברה"מ בעלי תארים ודקטורטים של פיסיקה ומתמטיקה מטאטאים רחובות? או שהתחילו לטאטא רחובות כאשר הם היו עולים??? אבל אז מסתדרים וכן מתקדמים איכשהו.

Sashka7

New member
אתה יודע כמה עולים

Sashka7

New member
אתה יודע כמה עולים

אנדרי ז

New member
תביא לי חברת תוכנה ישראלית

שתשלח את אנשיה לסכן את חייהם בשטחים כדי לתת פרנסה לבחור הזה שלך. אנחנו צריכים לצאת משם ולא להיות חייבים להם כלום, כי אנחנו לא חייבים כלום לאוייב.

vinney

Well-known member
רגע, לייצר סופות ממוגנות בעזה זה

בסדר, אבל לכתוב תוכנה לא? אני לא מדבר על עכשיו, על מצב מלחמה, זה יקח עוד הרבה זמן עד שיתייצב חזרה אבל לפני פרוץ האינטיפאדה הזאת, מישהו עשה משהו כזה? לא שאני יודע. אם כל מה שהם בעיניינו זה פועלים שחורים, אז כל מה שאנחנו בעינהם זה אויב, מה, לא הגיוני?

אנדרי ז

New member
נראה לך שאני בעד ייצור כלשהו שם?

אבל לפחות סופות זה ייצור ביטחוני, שמטומטם לכשעצמו לייצר אותו שם, אבל האנשים שמעורבים בו רגילים לקחת סיכונים.

vinney

Well-known member
מטומטם או לא

אבל עד לפני 3 שנים, הרבה אחרי שהאינטיפאדה האחרונה התחילה, יוצרו באזור תעשיה בארז. אני דווקא בעד ייצור כלשהו שם, למה לא? שייצרו. אם אפשר להקים מפעלים של ישראלים בירדן, אז למה לא בעזה? אם הממשלה שלהם תרצה - תוך חודש יהיה שקט, לא יהיו פיגועים, ויהיה אפשר לייצר שם ולתת להם להרוויח. אבל הממשלה, שאומנם נבחרה במידת הדמוקרטיות כזאת או אחרת, היא לא כל העם. היא מונעת מאינטרסים אחרים לחלוטין מאיזה פלאח או בנאי מובטל. וממשלה שלהם, כמו גם לא מעט שלנו, רוצה דם, כי ככה היא יכולה להתקיים, וזה שהעם שלה לא - לא ממש מטריד אותה.

אנדרי ז

New member
אבל הממשלה שלהם לא רוצה

ואתה יודע מה? ברוב כזה או אחר העם הפלשתיני הוא זה שבחר את הממשלה הזאת, והוא החליט באופן דמוקרטי לחלוטין להיות האוייב שלנו. כן, הפעם זה לא הממשלה אלא העם! אין לי בעיה לעזור למדינה שחיה איתנו בשלום, למשל ירדן, אבל לאוייב אני לא רוצה לעזור בשום דרך.

vinney

Well-known member
שלום לא עושים עם חברים

למה הם בחרו בחמאס? לא כי הם רוצים מלחמה איתנו, אלא כי הם רוצים מלחמה בשחיתות בפתח. מה אתה חושב, כל העולם סובב סביבך? ממש לא. במקרה לחלוטין האלטרנטיבה היחידה לפתח הייתה חמאס, אז בחרו בחמאס.

אנדרי ז

New member
שלום גם לא עושים

עם מי ששולל את קיומך. צריך לדעת לדבר על שלום כשיש עם מי, אבל גם לנהל מלחמה כשיש כזאת. ניהול טוב ויעיל של מלחמה מקדם את סופה.

Sashka7

New member
כן הייתי שם

ותאמין לי שאני ממש מבינה את הרגשות שלך כי גם אני הרגשתי ככה. אולי היום אני נסערת ולכן אני מדברת בקיצוניות כזאת, אבל אם חס וחלילה תהיה מתישהו קרוב לפיגוע או שיהיו לך מכירים כאלה, אני חושבת שתתחיל לחשוב אחרת עליהם. תבין שהם גם יכלו לפתח את עזה ואת העיירות שלהם, אבל במקום זה הם מעדיפים לחכות לקצבאות מהעולם ולא לעשות כלום. להרגיש מסכנים כל היום ומדי פעם להאשים את ישראל בזה וזהו.

דללה

New member
אני מצטערת..

תגיד שאני פסימית.. תגיד מה שבא לך.. אבל בנינו ויני, אתה באמת חושבת שהחבורת אידיוטים שיושבת בכנסת מסוגלת לפתור את בעיית הטרור?? כי אני לא! ממש לא! ואתה יודע למה?? כי זה לא הילדים שלהם שנהרגים. כי זה לא המשפחות שלהם שנהרסות. כי זה לא הם שנפצעים. אני לא מאחלת לאף אחד מהם שמשהו כזה יקרה לו, אבל עד שזה לא יקרה לא יהיה שום פיתרון לבעיית הטרור ואתה יודע את זה!

vinney

Well-known member
אז?

אז המשפחות וההורים של הנרצחים כן יכולים? איזה פתרון את מציע? למה את מצפה ממנהיג חזק כמו סטאלין? שיכנס בהם? שיכסח אותם? שיראה להם מאיפה משתין הדג?

דללה

New member
אני אמרתי שצריך מנהיג כמו סטאלין??

אני בסה"כ אמרתי שאין מנהיג שמסוגל לעשות משהו על מנת לפתור את בעית הטרור!

למעלה