"אלוהים, מה עשינו?!"

סֵג

New member
טוב בנאדם

אני ממש לא הבנתי קודם שזה סתם משחק כזה שבו יורדים על פלג או משהו (NO 101 וזה).. תמבין, כאילו נכנסתי במחשבה שאשכרה מדברים כאן כלכלה.. לא משנה.

tomoshe

New member
לא יורדים על פלג ולא בטיח

מתווכחים ברצינות. רק שמתחילים בלהציג את הבסיס, העמדה הנגדית, שהיא נכונה יותר כנקודת מוצא, ומשם אפשר להתקדם לפרטים הקטנים של איך ומה.

סֵג

New member
שתי הדיעות שלכם לא תואמות את שלי..

אבל מה אפשר לצפות, כשאתה רק מציג את העמדה הנגדית.. ולא משהו מורכב ואמיתי? הבסיס שלך - מה הוא אומר? ש*רוב הכלכלות* היו מסתדרות טוב יותר עם שוק פתוח? זה אולי נכון, אבל זה כל כך גורף שאין לזה שום משמעות. זה לא מצביע על שום התפתחות מועדפת בעולם. זה סתם אידיאלים. סתם אידיאלים שלא שווים כלום שבאים לפתור בעיות כלכליות בצורה פרגמנטית ואחראית. זה לא יכול להנחות אותך כשאתה בא לטפל במדינת עולם שלישי. הבסיס שלך - הוא כולל גם התעלמות מכוחם של תאגידים? אם כן, אני רוצה לומר לך שהרבה תאגידים חזקים יותר כיום מהרבה מדינות, וצורת השלטון בתוך התאגידים היא מין תיאוקרטיה של ערכים אמריקאים.. שזה משהו שונה מאוד מהדמוקרטיה כביכול של ארה"ב. במילים אחרות, אני לא יודע מה בידיוק אתה מחשיב כבסיס, אבל אם זה סתם כמה אידיאלים אמריקקים.. גם אני נגדך. ואני לא סובל את הקטע של סתם ללכת נגד מישהו בדיונים רציניים. כל הקטע של פרקליט השטן נעשה משעמם מאוד מהר מאוד.

tomoshe

New member
רגע רגע רגע

זה לא סתם ללכת נגד, זו דעתי האמיתית. ברור שיש גוונים וניואנסים לפתרון אבל בבחירה בין שתי אסכולות, אני בוחר בכלכלה חופשית וגלובליזציה, על כל הבעיתיות הכרוכה בזה, מכיוון שבטווח הארוך התועלת רבה על הנזק. תאגידים אכן כוחם רב והאינטרס שלהם הוא לעשות כמה שיותר כסף, אבל ברגע שהם כפופים לחוקי עבודה ומסחר סבירים, בסופו של דבר הם תורמים לכלכלה ולעובדים - עקרון הכלכלה המטפטפת מלמעלה.

סֵג

New member
אני תוהה אם בכלל קיימת הפרדה בין

שתי האסכולות בראש של המחוקק או הכלכלן.. > אני בוחר בכלכלה חופשית וגלובליזציה, על כל הבעיתיות הכרוכה בזה, > מכיוון שבטווח הארוך התועלת רבה על הנזק. שוב אני חוזר למזרח אירופה, אפריקה, וקרן המטבע העולמית במאה הקודמת. בבקשה תבדוק את הנושא. זה האנטי-תזה הכי חזקה שתמצא לגלובליזציה ושוק חופשי ופתוח. אני לא ממש מתמצא בכלכלה ופוליטיקה, אבל זה העיף לי את השכל. ..ואם אתה מכיר את הסיפור, אז תגיב עליו. > תאגידים אכן כוחם רב והאינטרס שלהם הוא לעשות כמה שיותר כסף, > אבל ברגע שהם כפופים לחוקי עבודה ומסחר סבירים, בסופו של דבר > הם תורמים לכלכלה ולעובדים אני משער שהבעייתיות היא לא במקרים האלו, אלה במקרים בהם החברות משפיעות על החוקים של המדינות. בסופו של דבר, אם הכוח הכלכלי של חברה גדול משל מדינה, היא תשנה את המדיניות של המדינה. זה כמו לשחד שוטר, דבר אפשרי בהחלט, רק בקנה מידה גדול יותר. אני מרגיש שאתה מצייר תמונות אידיאליסטיות. כמה מהרעיונות האלו אתה רואה קורים סביבך? עד כמה קריאה של מוסף הכלכלה מאשרת את התפיסה הכלכלית הזו אצלך? דרך אגב, אתה דובר גרמנית?

tomoshe

New member
אידיש

אבל עושה גרמנית. בוא נעזוב את המשך הדיון. ממש כמו קאפויה - זה לא לפורום הזה.

dweck2k

New member
הכי משמעותית ומשפיעה?

אולי אחת מהכי משפיעות. אני חושב ששחרור האישה יותר משפיעה מזה. הידד! ריב של סטודנטים למדעי המדינה! דוויק

Strike-A

New member
שחרור האישה זה טוב ויפה

אבל מאז שהן השתחררו הן תוקעות אותנו בפקקים. וברצינות, צודק. הולך איתך.

KOOL MIC

New member
זהו שלא ......

מתוכן הויכוח רואים שאתם לא סטודנטים במדעי מדינה. אני לא שמעתי את האלבום של שאנן אבל כמו שאני מכיר זה בטח הנרטיב של השמאל ה"חדש" אימפריאליזים, מערב משעבד את העולם וכו' בלה בלה נרטיבי בעיקרו שבעיקר בא להחליף את הסוציאליזים שנסוג. נ.ב אני נוטה לסוציאליזים המתון אבל ראליסט כלפי המציאות.

Strike-A

New member
וואי

חבר... אתה שוחה בטעויות. עשית ממש סלט, קרא את השירשור.

dweck2k

New member
ברור שלא.

לי יש רק תואר ראשון במדעי המדינה ויחסים בינלאומיים ואני לפני כתיבת התיזה שלי בפילוסופיה של המדע. אבל אתה יודע, מה אני מבין...

TakTik

New member
ועדיין יש לך שפם של שחקן פורנו כושל

למעלה