"אלוהים, מה עשינו?!"

TakTik

New member
אלבום מצויין, אבל יקח לי עד זמן

עד שאוהב אותו כמו את הקודם. יש כמה דברים שבלטו, בעיקר השיר עם באק 65, הפתיחה וGoing Back to Rehab המעולה שסוגר את האלבום

DJ$upreme

New member
מצעטר להסכים אתך פלג

ובאופן כללי חייב להגיד - לאחר שהחמאתי לאלבום - שבאופן כללי השירים ה"פילוסופיים" בו דווקא מציגים את הכותבים באור פחות מעניין ויותר מתחכם שלא לאמר מעט תפל...לעומת השירים הקלילים יחסית שכתובים בצורה קולחת אינטיליגנטית ומשעשעת. בקיצור, i dont subscribe to the drama

EmGee

New member
שיעורי הניסטוריה

מדברים על ברית המועצות, לא רוסיה...

KarenTheGoddess

New member
אבל פספסת את העיקרון.

זה לא שיעור היסטוריה כי פשוט מאוד- זה לא קרה. גם עם הטענה של "אין מה לדבר עליו בארץ?" לא הגיונית. אז מה? לא לדון בכלל על פוליטיקה עולמית כשזה ברור שהיא משפיעה גם עלינו?

volatile

New member
אם את רוצה לפתוח את זה לדיון

לא הרגשתי שיש פה משהו אמיתי שנאמר גם ביחס לפוליטיקה עולמית. בכל מקרה, חסר קשר איזו שהיא זיקה שתחבר את זה למשהו בשביל שזה באמת יעניין ויעורר מחשבה בקרב קהל שכבר קרא משהו, למד משהו, שמע משהו ולא רק מתעניין בהגנבות אלא במה עומד מאחוריהם. פלג.

Strike-A

New member
אח שלנו היקר

לא לאהוב את השיר זה לגיטימי, אבל להגיד שדיון בפצצת האטום, והפלתה או אי הפלתה, לא קשורה ל"ארץ" זה בעייתי בעיניי. פצצת האטום לדעתי זו הסוגיה הכי גדולה, הכי משמעותית והכי משפיעה על המאה ה-20.

volatile

New member
ייתכן שזה המקרה

דעותי חלוקות איתך. אני חושב שההשתלטות האימפריאליזם והתפיסה המערבית, על העולם כולו והטמעתה בכל הגלובוס בשלהי המאה הנוכחית (ולא שם היא התחילה מן הסתם) היא בעייה יותר גדולה. שהשלכותיה הכלכליות והתרבותיות חודרות לכל רובד בדרכו של עולם ו(גם נוגעת ישירות ללדברים כמו פצצת האטום בפרט ומלחמות עולם ככלל), אבל אתה בטוח מכיר את הביטוי תפסת מרובה, לא תפסת. האני מאמין שלי בקשר למוזיקה הוא כזה שאם אתה אינך מעוניין שדברייך ישמעו בפרופוגנדה או כשיעור היסטוריה אמיתית/מפוברקת עליך להתעסק במיקרו ולא במקרו מהסיבה הפשוטה שמה שאתם רוצים להגיד אפשר לספר בסיפור קצר, אולי, או בסרט קצר לבטח, אבל במוזיקה זה פשוט לא עובר/עובד/נוגע דרך עיני הכלל, עכשיו אתה יכול לטעון שהקטע הזה הוא דווקא כן איזה התמקדות ספציפית בסוגייה אבל אני חושב שמעט מדי וכללי מדי ולכן לדעתי זה לא עובר ובאמת מרגיש מתחכם מדי וריק מתוכן. אני בעד כל ניסיון לעשות משהו שונה ממה שיש כיום בהיפ-הופ בפרט ובמוזיקה בכלל, אבל ניסיונות כאלה נועדו לכשלון, למרות שאני מעריך את השאפתנות שעומדת מאחוריהם. פלג.

Strike-A

New member
מי דיבר על בעיות?

בעיות רבות יש, אני דיברתי על תופעה אחת, משפיעה ומשמעותית. לא על האם זו בעיה או לא. ופלג, ביננו, גם אני קראתי את סעיד, אז אל "...השתלטות אמפרייאליזם" שלך עליי... נורא ניאו מרקסיתי מצידך (גם אני יודע לזרוק פה מונחים שלא מעניינים אף אחד). בקשר לפן המוזיקלי של ההודעה שלך - דעתך, והיא אחלה בחלה. תאמין לי שלא ניסינו לומר שום דבר אלא לעשות שיר מגניב. אהבת, ספר לחבריך, לא אהבת, ספר לפורום.

volatile

New member
עזוב אותך מסעיד קרא פנון

בכל מקרה, אני הגבתי לתגובה שלך אבי בקשר לזה שאמרת שיש קשר לארץ, אז אני אמרתי שיש דברים שקשורים לארץ לא פחות לדבר עליהם, בקשר לזה שרציתם לעשות שיר מגניב, ייתכן אבל שיר מגניב הייתם יכולים לעשות גם בלי הניסיון לצאת מורכבים, בחרתם בזה אז אין מה לעשות הליריקס כחלק מהמוזיקה שאתם עושים (שזה היפ-הופ ככה שזה מן הסתם חלק משמעותי ביותר ממה שהמוזיקה שלכם מביעה) כן יעלו על השולחן כחלק אינטיגרלי מביקורת. לכן אני אומר שהרבה יותר קל לעשות שיר ראפ כיפי (למרות שקשה לעשות אחד טוב כזה) מאשר שיר משמעותי שאמור לעורר זיק של חשיבה. ואת הניסיון אני מעריך. פלג.

tomoshe

New member
????

"ההשתלטות האימפריאליזם והתפיסה המערבית, על העולם כולו והטמעתה בכל הגלובוס בשלהי המאה הנוכחית (ולא שם היא התחילה מן הסתם) היא בעייה יותר גדולה" לא רק שזו לא הבעייה, זה הפתרון. הלוואי שכל העולם יהיה קפיטליסט ואימפריאליסט אם זה גם אומר חופש שוויון ואחווה + החוקה האמריקאית.

volatile

New member
שוב היהירות של העולם המערבי

שבא להציל את הילידים מעצמם. אני מודע ליתרונות האימפריאליזם, אבל אם אתה חושב שזה משנה את פני התמונה אתה טועה. הקפיטליזם בנוי על חזק וחלש. הפיכת כלל העולם למערבי לא פותרת בעיות עונה אלא מחריפה אותם. המערב לא מחנך אלא משתלט ומנצל את החולשה של הלא מושכלים. במקום ללמד אותם כלים שבעזרתם יוכלו להשתלט על הכלכלה שלהם ולהפוך לחברה פורייה, הוא משתמש בהם למטרותיו שלו (כוח עבודה זול) והופך אותם לעבדים מודרנים. אם זה נקרא חופש/שיוויון/אחווה לדעתך אז אתה צריך לפקוח את העיניים ויפה שעה אחת קודם. זה אולי נשמע טוב כשהאמריקאים אומרים את זה בטלוויזיה, בפועל המציאות מאוד רחוקה מהאידיאל היפה שמנסים לשכנע את העולם בו.

tomoshe

New member
תתעורר

דמוקרטיה קפיטליסתית עדיפה על דיקטטורה שיוויונית. גלובליזם הוא מבורך - כוח עבודה זול שנייקי משיגה בסין, עוזר לסין יותר מאשר לארצות הברית (אבל הכי עוזר לנייקי כמובן) - אנא למד כלכלה ולא דמגוגיה. יש הבדל בין בזיזת משאבי טבע לבין תשלום על יתרון יחסי. Don't get me started. והמערב מלמד אותם כלים - הוא מלמד אותם את הכלי היחיד החשוב - שוק חופשי ותחרותי ופתוח.

סֵג

New member
שיואו..

יש עוד הרבה גווני ביניים בין דמוקרטיה קפיטליסטית לבין דיקטטורה קומוניסטית. הדברים הם כל כך יותר מורכבים מהשחור והלבן של הפלאטה שלך. אתה גורם לזה להישמע כמו המלחמה הקרה או משהו. אתה אידיאליסט או כלכלן? פתרונות כלכלים הם יותר מורכבים מהקקה הבינארי הזה. למשל, סתם לפתוח מדינה לשוק חופשי זה לא תמיד עובד. זה לא עבד למזרח אירופה או מדינות רבות באפריקה. הם היו צריכות יותר מסתם לפתוח תשוק החלש שלהם לעולם.. הם היו צריכות תוכניות יותר מתוחכמת מזה. במקום זה, הם הקשיבו לקרן המטבע הבינלאומית, ובמקרים רבים הכלכלה שלהם נפלה די חזק.

tomoshe

New member
קודם כל היה צריך לתת קונטרה

לראייה הגרינפיסית המעוותת שהציג פלג. עכשיו שאנחנו בכיוון, אז אכן העסק מורכב יותר משני משפטים בפורום, אבל לתת לי מדינות באפריקה כדוגמה לשוק חופשי זה כמו לתת לפלג לתקלט בג'י ספוט ברחבה המרכזית ביום שישי - we have still a long way to go until THIS will happen.

volatile

New member
שוב אתה?

תראה, אני מעולם לא אמרתי שזה שחור ולבן. אני יותר קפיטליסט מסוציליאסט, אבל אם באמת רוצים לעזור למדינות האלה זה בחינוך. זה חוכמה מאוד קטנה לפתוח שוק וצוהר לעולם המערבי כשלרוב התושבים אין כלים בכלל לנהל את הכלכלה. מה שנעשה זה מעמדים מאוד בוטים, המשכילים שולטים בלא משכילים ומנהלים עסקים עבור חברות גדולות בחו"ל בזמן שהעובד הפשוט במפעל לא זוכה בכלל בהזדמנות לשבור את מעגל הקסם, והילד שלו נמשך לאותו מעגל כי בגלל משכורות הרעב אין בכלל כסף לחינוך. לקרוא לי גרינפיס זה משעשע, אני אספר לחברים שלי הם יתפקעו :)

tomoshe

New member
לקרוא לזה עבדות זה דמגוגיה

ולהלחם נגד גלובליזם זה גרינפיסי מאוד.

volatile

New member
ו - Until?

הסיכוי שאי פעם תראה אותי מתקלט בג'וינט של ניר קלוש ביותר.

למעלה