אלבום הבכורה של DAM

ההשוואה היא דווקא רלוונטית

מהסיבה הפשוטה שהפלשתינים (ו"ערביי 48" בתוכם) מייחסים את עצמם לתרבות המוסלמית הפאן-ערבית, וממנה מושפעת ההתנהלות שלהם בכל המישורים. והנחשלות הערבית והפלשתינית נובעת קודם כל מהתרבות שלהם, החל מהבוז להשכלה חילונית וכלה במיליטריזם ודיכוי נשים. לאפלייה היהודית אין שום קשר לכך, הערבים במצרים שלא נחותים במאומה מן הערבים בשטחים הפלשתינים חיים באיכות חיים נמוכה יותר מהתושבים בשטחים. אתה מוזמן לעיין כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Human_Development_Index#endnote_2 (מצרים במקום ה-111, השטחים במקום ה-100). כך שהחיים במדינת ישראל עבור ערביי 48, הם גן עדן לעומת מה שצפוי להם בכמעט כל מדינה ערבית שכנה. גם אם ניקח ניסוי מחשבתי ונמחק את קיומה של ישראל, אני יכול להבטיח לך שאין סיבה שהפלשתינים יהיו מצליחים יותר מסוריה או מצרים (אלא אם כן אתה יכול להראות לי סיבה כזאת). כך שבעיניי המחאה של הערבים הישראלים היא לא יותר מאינטרסנטיות קטנונית.

הראיה שלך גזענית ופשטנית...

מה אתה מבלבל במוח תרבות פאן-ערבית?! מונח גזעני מאין כמוהו שמוגדר ע"י אקדמאים ומזרחנים מהמערב שעובדים בשירות הפנטגון ומשטרות ההגירה למיניהן. זה כמו שאנטישמים שמייחסים תכונות (שליליות כמובן) ליהודים באשר הם בעולם והדוגמה הכי קיצונית היא הכנס המגוחך שהתקיים לאחרונה באיראן. אז קודם כל לערביי ישראל יש זכות דקומרטית (ואף חובה) לנסות לשפר את מצבם ברמה הסוציו אקונומית ,החינוכית ועוד' בלי קשר לאיך חיים "אחיהם" לתרבות המוסלמית במקומות אחרים. במקרה של DAM המצב טיפה מורכב- תאמר מזדהה עם המאבק הפלסטיני כי הבעיה שלהם קשורה גם לבעיה של ערביי ישראל-פיתרון המשבר עם הפלשתינאים ללא ספק יקדם משמעותית את מצב הערבים ישראלים וגם יפתור את הקונפליקט המצפוני הכבד שבו הם חיים במדינה שמדכאת את קרובי משפחתם שבשטחים הכבושים. אפשר בקלות להאשים את תאמר בפופולריות זולה על כך שהוא מנצל את העניין התקשורתי והפוליטי בבעיית הפלשתינאים וכמובן הקונפליקט הרחב יותר של המערב מול האיסלאם. אבל בשום אופן אי אפשר לבטל את הלגיטימיות של המאבק שלו . אני באופן אישי בתור חבר בהרכב היהודי מוסלמי ערבי ישראלי או איך שתראו לזה Taste of Pain יחד עם אמ.סי סולטן ואלאדין דווקא חושב שתאמר באלבום האחרון הרבה יותר מרוכז במסחריות ושואו מאשר בתוכן חברתי או פוליטי בעלי משקל.בכל מקרה,נתראה בלבונטין...

הכי קל לצעוק גזענות.

העובדה הפשוטה היא שהעולם הערבי בכללותו נחשל, אפילו מדינות שהן מעצמות נפט כמו ערב הסעודית ואיראן ממוקמות בדירוג מאוד נמוך במדדי איכות חיים, ביחס למדינות חסרות משאבים טבעיים כמו ישראל או סינגפור. הנה עוד כמה נתונים הנאום המדהים (אין לי מילה אחרת) של פרופ' חיים הררי "מתוך עין הסערה". ------ "שורש הבעיה טמון בכך שכל המרחב המוסלמי איננו מתפקד, תהא אשר תהא משמעותה של מילה זו, והדבר היה קורה גם אילו הצטרפה ישראל לליגה הערבית ופלשתין העצמאית היתה קיימת כבר מזה מאה שנה. 22 המדינות החברות בליגה, ממאוריטניה ועד נסיכויות המפרץ, מחזיקות אוכלוסיה של 300 מליון בני-אדם - יותר מזו של ארה"ב, וכמעט כמו של האיחוד האירופי לפני התרחבותו. המרחב היבשתי שלהן גדול יותר מארה"ב או מאירופה כולה. ל-22 המדינות האלה, עם כל הנפט ואוצרות הטבע שלהן, יש תוצר לאומי גולמי קטן מזה של הולנד ובלגיה יחד, ובשיעור של מחצית התל"ג של קליפורניה לבדה. בתוך התל"ג העלוב הזה יש פערים שלא יאומנו בין עשירים לעניים, כשרבים מדי מהעשירים עשו את הונם לא הודות להצלחה בעסקים, כי אם בעזרת שלטון מושחת; מצבן החברתי של הנשים גרוע בהרבה מזה שהיה בעולם המערבי לפני 150 שנה; זכויות האדם נמצאות מתחת לכל תקן סביר, על אף העובדה המגוחכת שלוב נבחרה כיושבת-ראש ועדת האו"ם לזכויות האדם; לפי דו"ח שהכינה ועדת אינטלקטואלים ערביים, ואשר פורסם בחסות האו"ם, כמות הספרים שתורגמו בכל העולם הערבי, קטנה בהרבה מאלה שתורגמו ביוון הקטנה לבדה; סך כל הפרסומים המדעיים שהפיקו 300 מליון ערבים קטן מזה של 6 מליון ישראלים; שיעורי הילודה באזור גבוהים מאד, ומגבירים את העוני, את הפערים החברתיים ואת ההתדרדרות התרבותית. וכל זה קורה באזור שרק לפני 30 שנה נחשב לאזור השני בעולם מבחינת עושרו, ואשר בשלב מסוים בהיסטוריה היווה אחת מהתרבויות המתקדמות בעולם." ---- אז למה המרחב הערבי כל כך נחשל? גזען עלול להגיד שהם גזע נחות או משהו בסגנון. אבל זה בכלל לא הטיעון שלי, אני טוען שמדובר בתרבות המשותפת לרוב הערבים. תרבות של לאומנות ואמונה אדוקה באסלם, חוסר קיום של מסורת מדעית ומכוני מחקר. אין כאן שום התייחסות לגזע. אז בבקשה, אל תאשים סתם. העובדה היא שאני יכול להבין את המאבק של הפלשתינים במידה מסויימת, הם נלחמים עבור האינטרסים שלהם. ערביי ישראל לעומת זאת, מצד אחד מקבלים כספים מביטוח לאומי וחיים ברמת חיים שרוב שכנינו הערבים (כולל מהשטחים) היו מתקנאים בה. ומצד שני יוצאים נגד היישות שמאפשרת להם את רמת החיים הזאת. וזאת בדיוק הצביעות שאני כל כך לא אוהב.

TeeAnTee

New member
../images/Emo128.gif זהירות ../images/Emo128.gif חפירה ../images/Emo128.gif ../images/Emo58.gif

הערבים-ישראלים צריכים להודות לך ולי

וכל העם היהודי על רמת חייהם הגבוהה ביחס לאחיהם הנחותים והברברים. ללא ספק.

Dungeon

New member
אהבתי את התגובה האחרונה

"תמשיכו במוזיקה שלכם ובעשיה שלכם !! שום דבר לא יעצור אותכם ! מחר, יום חמישי 20.12 הלהקה תופיע בקפה מסאיא בחיפה, שד" בן גוריון, בשעה 21:30 כולם מוזמנים, מלבד: גזעניים למיניהם פשיסטים למיניהם אנטישמיים למיניהם נאצים למיניהם ויוצא צבא !!!!! אין להם דריכת רגל !!! לא נכניס אותם !! זה החוק החדש, תתחילו להתרגל אליו !!!! " אז מה דוויק? פעם ראשונה לא תעבור סלקציה.

אוווייי=[

אני מבין את דאם במאה אחוז שהם רואים בעצמם פלשתינאים ואת כול ערביי ישראל שמגדירים את עצמם כך, רק עם יש להם בעיה עם ישראל שיעברו לגור בעזה,שם יש להם אחלה דמוקרטיה ואחלה אוטונומיה וחופש ביטוי ושיוויון זכויות ותנאים סוציואקונומים גבוהים יותר מאשר אצל היהודים הכובשים המנייאקים בלוד...באמת!

glass vegas

New member
מה שכן הם הצליחו להיות פה מסמר הערב

וניראה לי שזה אומר שהם עשו את שלהם... חוצמזה לדעתי הם מוכרים בולשיט איך זה שלפני ככה 6 שנים אדון תאמר נאפר ואדון קובי סאבלימינל הצטלמו מחובקים (ראו ערך ערוצים של זעם) ופתאום בוקר בהיר אחד כל אחד הלך לכיוון הנגדי? חבר'ה זה מה שמוכר במקרה של סאבלימינל זה לישראלים, ובמקרה של דאם זה לערבים.. אז יאללה יאללה תפסיקו כבר בחצי כי לא קוראים לי יודהל'ה אל תנסי גם בנצי. בברכבת פיס אנד לאב כמובן..

DJ$upreme

New member
שיהיה בהצלחה ל-DAM

ראפרים מצוינים, עם קצת יותר מדי פוליטיקה בהיפהופ שלהם לטעמי...והרבה מילים מפחידות כאלה כמו חעחעחעחחח ו-אבואבואבו שאני לא מבין. אבל יש זרימה, יש נוכחות, יש כבוד. ולעניין הויכוח הפוליטי הישן - ממממ...מעייף. בכל מקרה דווקא ימנים קיצוניים כמו קאפויה אמורים להבין את הלאומנות המבעבעת של אנשי DAM, שנאמנים למסורת שלהם ולשורשים שלהם, להבדיל מהסמולנים כמו סייקו, שמתנערים ממנה. ככה שיש עתיד ומכנה משותף. וחוצמזה, כשיקום ערבי פלסטיני - במיוחד אמן - עם קהונאס מספיק גדולות בשביל להגיד לציבור שלו שהגיע הזמן להכיר בפה מלא בזכות היהודים להתקיים כאן, בישות היהודית בגבולות 67, כולל בירושלים, וכשיעמוד הבנאדם הזה ויביא גם מחאה אמיתית לפרצוף של הציבור שלו, לרבות על האשמה הרבה שיש בצד הפלסטיני ואצל הקיצוניים הדתיים שם במצב באזורנו, אז אני גם אצטט ממגילת העצמאות. סאבלימינל שמוחה נגד זיהום הקישון או פלסטיני שמוחה נגד הכיבוש, זה מחאה מאוד קלה בעיני, אני לא רואה בזה הרבה אומץ משום כיוון. עד אז מגילת העצמאות היא מרגישה לי טוב מאוד במגירה.

kapoya

New member
אני מבין את הלאומנות שלהם

רק שיהיו לאומנים בירדן, פלסטין האמיתית. ושיגידו תודה שהם הגיעו לגבול ירדן בחיים.

כנראה שלא שמעת ...

את Taste of Pain מטירה שבמשולש שכבר מ 2000 עושים היפ הופ מצפוני שקודם כל מבקר ומוכיח את הציבור שלהם והטעויות שלהם(לא רק אל מול ישראל אלא העולם) וזוכים להרבה הערכה בעיקר של אנשים רציניים יותר ומבוגרים. DAM יותר פופלארים אצל הצעירים שמחפשים לפרוק עול . אם מעניין אותך www.tasteofpain.net (בערבית) או אפשר אצלנו ב www.myspace.com/trianglestudio.

DJ$upreme

New member
אני בטוח שיש גם כאלה

הנקודה היא שמה שזוכה לחשיפה בינלאומית וגם כאן אצלנו זה DAM ולזה אני מתייחס. זה גם מה שמקבל כנראה פופולריות מסוימת אם לא רבה במגזר הערבי. זה שבחוגי אינטלקטואלים מסוימים יש שוליים אחרים - אני בטוח. יש דברים שוליים בכל חברה, ולראיה (בלי כוונה להקביל חלילה) יהודים שמשתתפים בכנס הכחשת שואה בטהראן.

da^Lord

New member
עוד פעם הויכוח הזה?

תעשו חיפוש על DAM ותראו שכל פעם שהשם שלהם מוזכר אותו ויכוח עולה. אף אחד לא ישכנע אף אחד, כל אחד יישאר בעמדתו השרשורים יהיו אדירים ויפתי יקנא. בוא נגיד שלדעתי- הם ראפרים ברמה בינ"ל ,הסקילז ההופעה וכו'. אני לא אוהב את הדיעות שלהם .. אבל זה כנראה בגלל שאני לא ערבי. אם לקנות את הדיסק או לא.. זה כל אחד צריך להחליט עם עצמו. אין פה מקום להחרמות משום סוג.

למעלה