נכון, מסורתי נכלל בהגדרות החברתיות שאנו מכירים כחילוני למרות שהוא יותר קרוב לדתי מאשר לחילוני.
חילוני לא יניח תפילין ולא ילך לביהכ"נ בסופ"ש, למעט אולי ביום כיפור שאז גם אולי יצום, אבל בשום פנים ואופן לא יותר מזה, למעט כמובן ארוחות חג כדוגמת ראש השנה וליל הסדר.
תסכים עמי, שהנחת תפילין היא אקט יותר גדול מסתם כבוד למסורת?
אני אכתוב לך גם משהו שכנראה יעצבן אותך אבל הוא דיי מדויק, שמסורתי הוא סוג של רפורמי, למעט שמירת השבת שמסורתי לא ייסע לביהכ"נ במכונית כשם שרפורמי יכול לעשות, למרות שההיגיון אומר שמסורתי כמוך שנוסע בשבת, יכול גם לעשות את זה אבל המצפון לא ייתן לך לעשות את זה.
אני אסביר מדוע אני חלוק עליך.
הנחת תפילין או ביקור בבית הכנסת בסופ"ש הן זוטות - אני מניח תפילין כמה פעמים בשנה כשנחה עלי הרוח ואני מבקר בבית הכנסת בממוצע פעמיים בחודש כשנחה עלי הרוח.
מחוץ לכך כל אורחות חיי הינן חילוניות לחלוטין -
יש חילונים רבים הפוקדים את בית כנסת בחגים , קוראים את ההגדה בפסח כשהם חובשים כיפה ועוד... לא ? - אז היכן בדיוק הבעיה ?
יש לי שני חברים אתאיסטים חילונים לחלוטין המתפללים באדיקות כל שישי בבית הכנסת וכששאלתי אותם כיצד זה מסתדר ? הם ענו
"אנו מתפללים כי אנו חלק מקולקטיב הקרוי "העם היהודי" ואנו מציינים את המסורות , מניחים תפילין כי אנו רוצים שצאצאינו ימשיכו להשתייך אל דת אבותיהם - אגב , גם עו"ד יורם שפטל הינו אתאיסט וחילוני מוחלט המקפיד להתפלל בבית הכנסת כל שישי מסיבות דומות מאד.
מדובר בסמנטיקה בלבד - אני יהודי חילוני בכל אורחות חיי אשר שומר על קשר אמיץ עם דת אבותיו -כלומר הדת אשר כפופה להלכה -
אך זה אינו פוגם במאומה בחילוניות שבי.
אני אסביר לך מדוע מסורתי אינו סוג של רפורמי.
אני יהודי חילוני - אך היהדות שלנו כפופה להלכה -
הרפורמה אינה כפופה להלכה.
* רב רפורמי אינו פוסל אכילת חנזיר ושאר רמשים ושרצים.
* רב רפורמי אינו פוסל נהיגת רכב בשבת.
* רב רפורמי אינו פוסל התבוללות....
בקיצור - לא מדובר ביהדות בכלל - מדובר בדת אחרת לחלוטין.
אני יהודי חילוני אשר חשוב לו שדת אבותיו תשרוד ממגוון סיבות מסורתיות אך
גם לאומיות שכן הדת היא המכנה המשותף בין כולנו....הדת היהודית היא המאפיין הראשי של הלאום שלנו.
אם הייתי יהודי דתי אז הייתי יכול להיות מוגדר בדומה לאופן בו הגדרת אותי אך
מכיוון שאיני רב יהודי ואיני מנהיג דתי...אני בסה"כ יהודי חילוני - חילוני !