אין גבול לחוצפה.

y a m a i

New member
אין גבול לחוצפה.

חתונת מתנחלים בשומרון התקיימה דוקא באיזור רגיש מבחינה בטחונית. על מנת לשמור עליהם, צה"ל שלח 2 פלוגות של גדוד חי"ר ייעודי. אתם קולטים? ומה אמר בנצי ליברמן בתגובה?: "החתונה מסמלת ריבונות, לכן האבטחה מוצדקת". אני רוצה להבין, לא אכפת להם שחיילים היו יכולים להיפגע כתוצאה מהבחירה של מקום מסוכן? לא אכפת להם שאלו פלוגות, שאחראיות על בטחון המדינה? לפנות אותם, ומהר!

noamgk

New member
בשביל זה הוא התגייס:

"חיילי צה"ל מחויבים להילחם, להקדיש את כל כוחותיהם, ואף לחרף את נפשם להגנת מדינת ישראל, אזרחיה ותושביה." (רוח צה"ל) לא החייל הזה קובע בשביל מה הוא מתגייס. לא טוב לו להגן על אזרחים? שילך הבייתה. או לכלא. ושתי נקודות שכנראה לא עלית עליהן: א. גם המשתתפים בחתונה עלולים היו להפגע. ב. גם מתנחלים משרתים בצה"ל.

y a m a i

New member
לא בשביל זה הוא התגייס

כל אדם נורמלי, שרוצה אבטחה בחתונה שלו, פונה לחברת אבטחה. צה"ל הוא לא חברת אבטחה. "הגנת המדינה, אזרחיה ותושביה" זה לא בגדר של "שומר ראש אישי". צה"ל הוא גוף שמטרתו ביצוע פקודות הגנה ותקיפה מהגוף העליון ביותר במדינה. שילך הביתה או לכלא? זה כנראה ההבדל בין חיילים נאמנים, לבין חיילים כמוך או כמו שאר סרבני הפקודה-אנחנו לעולם לא נסרב פקודה, כל עוד היא לא בלתי חוקית בעליל. וביחס לסעיפים שלך- א. זאת הבחירה שלהם לעשות חתונה במקום רגיש, אז או שיעשו חתונה במקום נורמלי, או שלא יבכו למה הם בסכנה. ב. אז שהם ישמרו על החתונה, לא חיילים מסכנים. ונוסיף עוד אחד- ג. אפילו אחד המשתתפים הביע סלידה מסיכון מיותר של חיילים, שעמדו בגשם בגלל משחקי כבוד של מתנחלים.

noamgk

New member
...

צה"ל - מטרתו להגן על אזרחי ישראל בארץ ישראל. השומרון הוא חלק מארץ ישראל והמתנחלים ואורחיהם הם אזרחי ישראל, ולכן על צה"ל לשמור עליהם. חייל נאמן לא מתבכיין על כך שנתנו לו פקודה. אמרתי "שילך הבייתה" - דהיינו, שלא יתגייס מראש. גירוש יהודים מבתיהם - פקודה בלתי חוקית בעליל: "החייל לא ישתמש בנשקו ובכוחו כדי לפגוע בבני אדם שאינם לוחמים ובשבויים, ויעשה כל שביכולתו למנוע פגיעה בחייהם, בגופם, בכבודם וברכושם." (רוח צה"ל) "‏נקודת המוצא העקרונית הינה, כי הוצאתו של אדם ממקום מגוריו והעברתו הכפויה למקום אחר פוגעת קשות בכבודו, בחירותו ובקניינו. ביתו של אדם אינו רק קורת גג לראשו אלא גם אמצעי למיקומו הפיזי והחברתי של אדם, של חייו הפרטיים ויחסיו החברתיים. מספר זכויות אדם בסיסיות נפגעות בשל עקירתו הלא רצונית של אדם מביתו והעברתו למקום אחר, גם אם העברה זו אינה כרוכה בחצייתו של גבול מדיני. זכויות אדם אלה מקורן בחלקן במשפט הפנימי של המדינות השונות, ובחלקן מעוגנות הן בנורמות של המשפט הבינלאומי..." (אהרון ברק, על העברת מחבלים מיו"ש לעזה) תן לי לנחש: הציטוטים לעיל הם לא מה שיפריע לך לגרש יהודים מביתם. א. "שלא יבכו"? הם לא צריכים לבכות. צה"ל בא בכל מקרה, כי זה מה שצה"ל עושה. ב. גם הם שומרים. לא אמרתי כבר שמתנחלים הם חלק מהצבא? באחוזים - אפילו חלק נכבד. ג. "אפילו..." טוב, אם אחד המשתתפים הביע סלידה מהעיניין, אז אתה כנראה צודק. תבין, גם אני לא כל כך בעד. אבל החוצפה שיש לך, לכתוב "אין גבול לחוצפה" כאילו צה"ל זה הבן שלך, וכאילו שאנחנו - המתנחלים - לא לוקחים חלק בהגנה על המדינה, פשוט דורשת להבהיר לך כמה נקודות. וכדי שתרגע קצת לטווח הרחוק, גם בקשר לדיון השני, כדאי שתקרא את המאמר הזה של יהורם גאון. אולי הוא ינחם אותך. http://www.inn.co.il/news.php3?id=138567

ממש דפוק הקטע הזה

אני לא מבין למה צה''ל צריך להביא כוח של 100 חיילים בשביל לשמור על חתונה? אם המתנחלים רוצים שמירה שיביאו שומרים או לא יודע מה צה''ל לא צריך לשמור על חתונות

y a m a i

New member
דבר ראשון, אני ממליץ שלא תחשוב

אפילו, לומר לי מה לעשות. אם יש כאן מישהו שצריך להרגע, זה אתה וכל אחד אחר, שיש לו חוצפה להצדיק פגיעה בחיילים. לי יש חוצפה? אין אפילו מתנחל אחד בפלוגות שאבטחו את חתונת העלוקות אתמול, שהמתנחלים שכל כך אוהבים את הארץ וכל כך משרתים בקרבי ילכו ויאבטחו חתונה של חצופים, לא הילדים שלנו. זה מובן לך? צה"ל שומר על אזור מיושב, ולא על אירוע פרטי. אם זוג יחליט לעשות חתונה באום אל פאחם, נראה לך שצה"ל צריך לשלוח לשם 2 פלוגות חי"ר? יותר מדי שנים נתנו לכם לעשות הכל, מבלי שמישהו יעז לומר את דעתו. נתנו לכם חיילים בני 18 שהתגייסו להגן על המדינה מבלי לדעת שהם ישרתו כשומרים אישיים, נתנו לכם לעבור על כל חוק אפשרי, נתנו לכם לרקוד על דמם של חיילים מסכנים, אבל בקרוב זה יגמר. אנחנו יוצאים מהשטחים, איתכם או בלעדיכם. ולצערי אתה צודק, זה באמת מה שצה"ל עושה. בגלל מדיניות סלחנית כלפי מתנחלים, שמהווים סרטן ממהיר בדמוקרטיה שלנו, אנחנו הצבא היחיד בעולם שבמקום לשמור על המדינה שלנו, אנחנו צריכים לאבטח עלוקות. תרד כבר מהסיסמאות הידועות שלכם, רוח צה"ל הוא לא חוק, הוא עדיפות. יש הרבה דברים ברוח צה"ל, שלא מיושמים מפעת חוסר ברירה. פקודה שעברה פעמיים קריאה בכנסת, היא פקודה חוקית, לא בלתי חוקית, ובטח שלא בלתי חוקית בעליל. תן לי לנחש, כל זה לא יפריע לך לזרוק לבנים על איש כוחות הבטחון.

noamgk

New member
קודם תסגל לעצמך תרבות דיון.

אחר כך תפסיק לזרוק משפטים חסרי ביסוס לאוויר.

כל מילה נכונה../images/Emo45.gif

ובחור השני ההתנתקות הייתה מוצדקת נעשתה למען המדינה ולא היה הגיוני להשאר שם כמה כסף ודם שפכו על המקום הזה...מזל שיצאנו משם..

mjlk

New member
"כסף ודם שפכו על המקום הזה"

וואי! ועל הצפון לא שפכנו הרבה כסף ודם?! ועל כל המדינה לא שפכנו הרבה כסף ודם?! אלה אנשים שמנסים להרחיב את המדינה שלנו!!! חוצמזה שבכלל המדינה הציעה להם להיכנס לשם ולהתיישב שם, ואחרי שלושים שנה, שהם בהנו בית, ועסק, ומשפחה אומרים להם "טוב בסדר, זאת הייתה טעות אחת גדולה שנכנסתם, עכשיו עופו מהבתים שלכם, כי ככה החלטנו"

y a m a i

New member
בשמחה

קדימה- 29 העבודה- 19 מרצ- 5 גימלאים- 7 יהדות התורה (הרב אלישיב אמר להם לתמוך בקדימה)- 6 מפלגות ערביות- 9 זה אומר 75, ואם ש"ס תחליט לתמוך בקדימה זה עוד 12.

רוני13

New member
הם לא תומכים...(יהדות התורה)

בדעה המדינית שלהם...אז אתה יכול להוריד 6! והעבודה היא יותר בקטע החברתי-ולא המדיני! והגימלאים זאת גם מפלגה חברתית אז... זה יוצא 43 מנדטים על הקטע המדיני!

y a m a i

New member
תהיה ריאלי

אני הרגע אמרתי לך שהרב אלישיב (המקביל של הרב עבדיה) קרא ליהדות התורה לתמוך בקדימה, ויותר מזה גם לבקש מהנשיא למנות את אולמרט לראש הממשלה. מה זה משנה מה הנושא היותר בוער במפלגה? חלק ממצע העבודה מדבר על ויתור על שטחים לא מסופחים (איו"ש), תרצה בזה או לא, זאת עובדה. הגימלאים בדומה ליהדות התורה, הביעו תמיכה באולמרט. כל זה=רוב של לפחות 75.

y a m a i

New member
טוב עכשיו זה 87

ש"ס הודיעה על תמיכה באולמרט ובקדימה.

למעלה