אימוץ פיטבול

elin86

New member
איזה כיף שאתה בא לבקר

נשיקות לחברים.. איך הם זכו בך.. תענוג לראות כל פעם מחדש!

2המרפא

New member
וזה בדיוק העניין לגבי הכלבים המאומצים

שרובם מגיעים אלינו עם קשה, חלק יותר קשה מאחרים, כלב שעבר הזנחה קצת דינו לא כמו של כלב שהיה סובל מהתעללות והיה בקרבות. כלב שגדל כשהוא קשור לעמוד ומורעב בלי חשיפה או באיזה גג או כלוב קטן דינו לא כמו של כלב שהבעלים זרק קצת זין עליו ולא היה לו כוח לטפל בו. המקרים היותר קשים בכנות לא ממליץ לך לקחת בגלל שבאמת זה הימור וצריך להיות סופר אחראי עם הכלב ולהיות בתשומת לב של 100% לכל דבר קטן איתו. המקרים היותר קלים תלויים באופי של הכלב.
פיטים שגדלו מהרגע הראשון בבית אוהב, זכו לחשיפה ואהבה וחינוך טוב מגורות הם לרוב כלבים מדהימים שאוהבים את כולם.

daphne86

New member
מניסיון עבר....

עם הכלב שלי אלפי שהיה מעורב סטאף אנגלי, ואצלו היה רשום ברישיון מעורב... גם אם הכלב נראה חזותית כמעורב עם פיטבול ופקח רואה את הכלבה שלך ללא מחסום הוא עדיין יוכל לתת לך קנס.
זה שכתוב ברישיון מעורב זה לא משנה להם, מבחינתם רק הדימיון לגזע זה מספיק. שים לב. אני הייתי מסתובבת עם מחסומים על שניהם על מנת לא לחטוף קנס של 1000 ש"ח.

אני מכירה מישהו שקיבל דו"ח כזה

הגיע לבית משפט והדו"ח בוטל, בטענה שזו רק דעתו של הפקח.

daphne86

New member
ועדיין...

אני לא מסתמכת על מצב הרוח של השופט. בכל הנוגע לגזעים "המסוכנים" לצערי אנחנו תמיד ניהיה בעמדת נחיתות.
לכן אני לא מסתכנת.

wolfeyes30

New member
פגשתי כלבה

מיקס של מלינואה עם בולדוג אנגלי
נראה פיט לגמרי ושום "מסוכן" בשושלת...

wgaf

New member
וואו - נשמע כלבה פיצוץ

יש במקרה תמונה שלה?
איך האופי שלה? זה צריך להיות חריף פיצוץ.

לי היה רודזיאן ריגבק מעורב עם בולדוג אנגלי ( האבא שהיה שלי). הכלב נראה בדיוק כמו פיטבול - רק בגודל של 40 קילו ! בצבע בז' אפור. חריף ואגרסיבי בטירוף.
וכולם יכלו לקפוץ לי - הוא לא נחשב כלב מסוכן. הווטרינר רשם בגזע הכלב רידגבק מעורב עם בולדוג.

בעל הריגדבקית ביקש ממני בזמנו לזווג את הכלבה שלו עם הבולדוג שלי במטרה לקבל כלב לציד חזירי בר. אני כמובן הסכמתי וקיבלתי גור.
הא אמר לי גם שבעבר הוא הכליא בולדוג אנגלי עם רועה גרמני ויצא משהו פסיכי לגמרי. ולכן מאד מעניין אותי לדעת מה יוצא מהכלאה של מלינואה ובולדוג.

wolfeyes30

New member
היא היתה גרה בתל אביב לפני שנה

אין לי תמונה תמונה שלה אבל היא נראתה כמו סטף מגודל.
היה לה אחלה אופי והיא שיחקה עם הכלב שלי שהיה אז גור בעדינות

אין לי מושג איך היא בעבודה...

Alma Gentil

New member
תודה על התגובות של כולם!

הסיבה שרשמתי שאאמץ כלב מיובל מנדלוביץ' היא כי אני לא רוצה לאמץ מסתם כלביה. בכלביות אין אפשרות (מבחינת זמן ותקציב) לשקם את הכלב והם בעניין של כאן ועכשיו.
מצאת כלב שאהבת, תקנה. (על דודו מרציאנו שמעתי דברים לא טובים)
אני מחפשת לאמץ כלב שאדע באופן ברור מה האופי שלו - אם הוא מסתדר עם בע"ח אחרים, ילדים. האם הוא נינוח או היפר-אקטיבי.
האם כדאי בכלל לאמץ כלב שעבר דברים קשים ושוקם, או שכדאי ללכת ישר על גורים?

shaharc1

New member
אולי גורי?

גורי היא גורת פיטבול/אמסטף בת כחמישה חודשים, כלבה מ-ד-ה-י-מ-ה! פשוט יצור מלא באהבה לכולם. וגם יפייפיה, התמונות עושות לה עוול.
גורי כנראה לא נחשפה לשום דבר כשהיתה קטנה, ולכן צריך לצאת איתה הרבה ובסבלנות, עד שתלמד להכיר הכל. לאט לאט היא נפטרת מהחששנות הזו בחוץ. בבית היא מושלמת.

גורי שייכת לעמותת גלבוע אוהבת חיות, ונמצאת אצלי באומנה (חיה עם שני ילדים וארבעה כלבים נוספים) לפרטים נוספים , אניה - 0506539439

*לגבי מה שרשמת על כלביות, הייתי מוותרת על הכללות ובודקת באופן אישי. הדברים מאוד לא נכונים לשני הכיוונים.

2המרפא

New member
לא יודע מה שמעת על דודו או על יובל

אבל יש פה הרבה אנשים שמכירים את שניהם, התנדבו או עבדו אצל חלקם (כולל אותי אני משוחד הייתי פה ושם מתנדב אצל דודו וחבר שלו וגם את גוגל אימצתי משם). עדיף תשאלי אנשים שמכירים את שני המקומות והם יגידו לך מה הולך שם.
לגבי לאמץ כלב עם עבר קשה, זה מאוד משתנה בין כלב לכלב אבל לא כל השריטות תמיד נעלמות. תמיד יש דברים שיכולים לצוף ולעלות בנסיבות מסוימות גם אם תעבדי המון על זה.

trainer111

New member
יש לקחת בחשבון שהאופי של הכלב עלול להשתנות כ

שהוא מתבגר. אימצתי את ציקי כשהוא כבן שנה, חברותי לכולם.....הוא סורס בגיל ממש צעיר (היה בחסות המתנדבים המדהימים של רחובות אוהבת חיות מאז שנמצא כשהוא כבן חצי שנה).
בגיל שנה וארבעה חודשים, הוא הרים את הרגל לראשונה, ואז התחילו להתגלות היצרים הטריטוריאליים שלו, ומכאן גם אוהב את כולם, אבל את מי שלא אוהב, זה קיצוני, ודורש תשומת לב והשגחה.
שורה תחתונה, לא תמיד ניתן לחזות בוודאות מה יהיה האופי האמיתי של הפיט המאומץ, ברור שכלב שנולד בביית, ונמסר בגיל צעיר לביית טוב ואחראי, הפוטנציאל לבעיות קטן יותר.

aranzi doron

New member
תלוי בך בלבד

כלב בוגר עם "תסביכים" =כאב ראש ולא לכולם יש זמן וכוח לכך אבל לעיתים הכאב ראש הזה כייפי ולא לשכוח שבוגרים לעיתים מוצאים את עצמם ב...
גור בדר"כ הוא כמו לוח חלק והכל מאפס הפיפי בבית ויציאות ולקום בלילה אבל לאחר זמן קצר הכל מתיישר כמו שאתה רוצה גם גורים יכולים לסיים שם בעדיפות נמוכה

בשורה התחתונה נשאלת שאלת מליון הדולר כמה סבלנות יש לך רבה או מועטה ולא לשכוח זמן ...

זה לא או עבר קשה או גור

יש גם באמצע - כלב בוגר שאינו גור אבל גם לא עבר דברים קשים אלא סתם חיי רחוב/כלביה/נטישה של בעלים.

אמנם לא היה לי פיטבול אבל היתה לי כלבה מעורבת באמסטף (כנראה) והיא היתה מתוקה ומקסימה.

ויש גם כלב בוגר / גור עם גנטיקה לא טובה

ששום דבר לא יעזור, אפשר יהיה רק למתן את ההתנהגות הלא רצויה.
בכלבים עוצמתיים כאלו חשובה מאוד מאוד הבחירה הנכונה של הכלב.

למעלה