ללא ספק, אצלי הגזע הזה ממוקם במקום הראשון...
וללא ספק לא הייתי ממליץ לאף-אחד (כולל לא לעצמי!) להחזיק כלב שכזה. ובנוסף, גם לא הייתי ממליץ להחזיק כלבים רבים אחרים!!! (כולל כמובן רועים-גרמניים, הנחשבים כ"עוצרי-אדם" ושנעשה בהם גם שימוש לכך באחת התקופות החשוכות בהיסטוריה האנושית.).
הפער בין החיים שהכלב צריך לקבל, תנאי-גידול נאותים, חשיפה-נכונה, עבודה יום-יומית עבורו, הזמן בו הוא נמצא איתנו, חינוך/אילוף ועד ועוד ועוד....,
לבין מה שאנו מספקים בפועל הוא עצום!!!
כן, כן, יסלחו לי כולם, אבל רובינו לא מתקרבים לספק לכלב אורח-חיים כמו שהוא אמור לקבל (כולל אותי, בפרט בחודשים האחרונים...).
כלב לבד בבית 8-10 שעות מול 4 קירות? איפה נשמע דבר כזה? מה הפלא שכלבים רבים יוצאים מאיפוס. מה גם שכמעט כל-הבעלים לא טרחו לעבוד על פרידה נכונה מהכלב כבר מהיום הראשון.
חיים תחת לחץ, בעלים שכל הזמן עסוק וממהר ושיש לו 1,001 דברים בראש שנמצאים לפני הכלב.
כלבים שאולי פעם בשבוע מקבלים הזדמנות לרוץ שעה/שעתיים בשטח-פתוח/בטבע - ואלה הם הכלבים ברי-המזל!!!
המון מהכלבים שגדלים בערים אין להם טיפת חינוך/אילוף (שלא לומר סוחבים עימם רמות מתח, עצבנות, ודריכות לא בריאות...), ולבעלים שלהם אין טיפת-מוח ו/או מודעות ואחריות.
וכמו שנכתב פה בשירשור - גם אם אחרים יהיו אלו שיתחילו את הבלאגן, את תמיד תהי האשמה.
יחס עויין שתקבלי מאנשים ישפיע עליך (אם תרצי או שלא), וכן ישפיע גם על הכלב שלך.
ככל שאני נכנס יותר לעומק, ופוגש יותר כלבים ובעלים - ככה אני מתחיל לחשוב שהיה כבר עדיף לכלבים בלעדינו!
איבדנו את הקשר הקדום וההדדי, את התלות ההדדית בהשרדות. ופעמים רבות כל מה שנשאר לנו כלפי הכלבים היא גחמה לאיזה צעצוע, או פסל, או דמות יצירת דמיונינו שאני משליכים אותה על הכלבים.
אני בזמן האחרון די בטוח שהרבה מאוד אנשים לא באמת רוצים "כלב". הם רוצים משהו שנראה אולי כמו כלב, אבל משהו אחר - אבל לא כלב.
כלב דורש זמן, יחס, פעילות, ומקום גבוה בסדר העדיפויות. וזה נכון לגבי כל כלב. וישנם כלבים מגזעים שונים שדורשים אפילו עוד יותר, ולרוב אין מי שיספק את הצרכים, ואז כמובן צצות הבעיות.
פה בפורום עוד נמצאים האנשים שעוד משקיעים בכלבים מעל-לממוצע, כאלה שמודעים ושאיכפת להם. ולצערי הם ממש לא הרוב (כפי שאני מכיר).
בשורה התחתונה, פיטבול/אמסטף הם בעיני המלכים של הכלבים!!!
אך מצד שני, אי-אפשר להתכחש לעובדה שהם נוצרו כדי להיות "גלדיטורים", והם הורבעו כדי להיות "גלדיטורים", והעבודה שלהם הייתה להרוג.
אז כן אולי עברו כמה דורות ללא השבחה לטובת קרבות. אך במקום זאת הגיעו כל מיני "מגדלים" שאין להם מושג בגרוש, ומרביעים כלבים מכל הסיבות הלא-נכונות (והמגדלים המקצועיים נאלצו לעזוב את הארץ, או להפסיק את הגידול הנכון והמבוקר). ואלה הם גם הגורים/הכלבים שמתגלגלים לעמותות ו/או לבתי-המחסה לכלבים מגזע זה (שלא לדבר על כלבים עם "עבר").
כל כלב בנסיבות מסויימות עלול לתקוף, וזה כלל לא משנה מה סוגו וגודלו. מה שמשנה הוא מה הנזק שהוא יכול לגרום בדקה/שתיים, ועד כמה המשימה לעצור אותו בשלב זה היא אפשרית וקלה אל-מול קשה ומסוכנת.
אם אין לך נסיון בגידול של כלבים גדולים ועוצמתיים, ואם אין לך את הכוונה להשקיע בחינוך/אילוף מסודר וארוך-טוח בכלב, ואם אין לך 5-6 שעות ביום להשקיע בכלב....
עשי לעצמך טובה, ותבחרי כלב קטן ו/או עדין, כך גם אם יתפתחו בעיות איתו בעתיד - הן ישארו "קטנות".
בעולם מושלם הייתי מוקף בפיטבולים. בעולם שלנו - גידלתי 2, והכלב הבא שלי (ככל הנראה
) יהיה כלב "צעצוע" כל-שהו, או בעל אופי הכי-עדין שיש.
לצערי אני בזמן האחרון נתקלתי במספר מקרים שהפכו אותי כבר לפסימי לגבי המיקום של החיה המופלאה הזו בחיים המודרנים שלנו.
אני אפילו מרגיש בעצמי שלאחר כ 3-4 שנים בהם חייתי חיים מלאים עם כלבים - עד המקסימום האפשרי, היום כשאני "נכנסתי לתלם" ואני עובד בעבודה "מסודרת ומכובדת" (וכבר לא מקדיש את חיי לכלבים), אני כבר לא בית טוב עבור כלבים. לפחות ממש לא קרוב למה שהייתי בשנים האחרונות.
מזל שהכלבה שלי קשישה, וההעדרות של שעות מהבית, וכן המחסור בזמן ובכוחות להשקיע בה כמו בעבר - הם פחות מורגשים עבורה.
כמובן דעה-אישית שלי הכתובה בכלליות. וכולם מוזמנים לא להסכים איתה! כי איפה-שהו גם אני לא מסכים איתה!
אך אם הייתי אמור ליעץ לך, אלו הדברים שהייתי אומר לך. כי זו לדעתי העצה הכי-טובה עבורך (ולא בהכרח עבור הכלבים המחכים לבית-טוב
- סליחה מכם).
המון בהצלחה במה שתבחרי.