עלמה, הגדרת בשתי מילים: חבר טוב ומאתגר!!!
כמי שחי עם ציקי, אמסטף גדול ואוהב אדם,(מבחינתי אמסטף ופיטבול קרובי משפחה קרובים, למעט ההחרגה שאמסטף תמיד יהיה עם אף שחור, ופיטבול יכול להיות רדנוז) מזה כארבע שנים, ובשנתיים האחרונות צירפתי למשפחה גם את שיבא, פיטבולית אתלטית, חצי בגודל מציקי, אבל ציידת באופיה, אני יכול לחזק את מה שאמרו המרפא, בלק גו'קר, פנדידי, והאחרים אוהבי הגזע.
עם פיטבולים וסטפים, זה לא להחזיק כלב, זה לחיות עם כלב, ולקחת אחריות במשרה מלאה, שלא לדבר על השקעה אדירה בזמן פירוק אנרגיה, וזהירות בקשר עם סביבת בעלי חיים אחרים.
שלא לדבר על התמודדות עם חוק הכלבים המסוכנים והמגבלות הנובעות ממנו.
בתמורה מקבלים חבר מדהים לחיים, נאמן, מלא באהבה בכמויות בלתי רגילות, שותף לפעילות גופנית, שהוא כמו פודל בביית, אבל בחוץ דורש השגחה ותשומת לב מול הסביבה.
אחרי שנתיים של בית ספר בקטע של התנהלות מול כלבים אחרים, ובמיוחד מאז שאני עם שניים, אני לא משחרר אותם בעיר, משחק עם חברים וחברות בצורה סלקטיבית, רצוי בשעות שאין תנועה בגינת הכלבים, בדרך כלל מאוחר בלילה.........הרבה ריצות בפארקים ועל הטיילות והחופים, לעיתים , בשעות מאוחרות, אני מריץ אותם, לאט, כשאני על אופניים, והם קשורים אחד לשני, חופשיים ממני, אבל שניהם חסומים.
בים אנחנו בדרך כלל במיים בתקופה החמה, שם הכי בטוח לכולם, והם יכולים להיות בלי מחסום.
עם ציקי אני מקפיד עם המחסום כי הוא רשום ברשויות כאמסטף, משיבא חסכתי את העונש הזה והיא רשומה כמעורבת, מה שלא מונע ממני להשגיח עליה, כי שניה אחת בלי השגחה, וכל חיה מיתוש ועד חתול או לוטרה, ברווזים או כלבים מציקים, יהיו בסכנה.