אימוץ פיטבול

shagy2dup

New member
אם אני בר"ג עם הפיטבולית שלי אני אחפש אותך :)

למרות שקשה לי להגיע במיוחד לר"ג אבל בשביל להוציא לה קצת מרץ אולי זה יהיה טוב פעם בכמה זמן לבוא....

איפה הגינה בר"ג?
 

wolfeyes30

New member
בקיצור יש לך כלב מסוכן


 

wolfeyes30

New member
היה נדמה לי שכתבת איפשהו

שגוגל מסוכן אם זכר גדול מתקרב אליו בצורה מאיימת...

אם זה לא נכון, אז אני מתנצל, הכלב שלך לא מסוכן...
 

2המרפא

New member
זכר גדול לא מסורס, סתם זכר גדול לא מזיז לו

לא בצורה גורפת לפחות. כבר הכנסתי אותו עם בול מאסטיף מסורס לגינת כלבים שהדבר הראשון שהבול מאסטיף עשה היה לעלות עליו ולדפוק לו קטנה בצוואר להבהיר לו מי הבוס. גוגל היה סבבה עם זה לחלוטין והם התחילו לשחק. יש לו המון חברים שהם זכרים ענקיים ואף פעם לא היו לו בעיות איתם.
 

shagy2dup

New member
כלב מסוכן נחשב גם ככלב שתקף יותר מפעם אחת

אם הרוע"ג תקף ויש תלונות על זה, אין מניעה שהבעלים ישתמש במשפט המטומטם הזה....
 

dim18

New member
הבנת הנקרא

הוא לא כתב שהכלב לא קל כי הוא פטבול, אלא כי הכלב בעייתי בחלק מהמקרים בגלל ש..."כמו שאמרתי לגוגל יש עבר לא קל בכלל שהשאיר אצלו שריטות מועטות".

יש לנו בעמותה כלבה פירנאית שאין מתנדב או עובד ותיק שהיא לא ניסתה לתקוף בגלל החיים המאוד טובים שהיו לה...יאללה לצרף פירנאים לכלבים המסוכנים.
יש רועה גרמני שננטש בגיל 10 שמסוגל להרוג כלב שהוא לא אוהב בקלות, ורועה גרמני מעורב עם אקיטה שניצל מכפר (ולך תדע מה עבר עליו שם) שחזק יותר מכל פטבול ואנחנו נאלצים להפריד אותו (באופן מוחלט!!) משאר הכלבים, כי הוא הצליח לעקם גדרות מתכת ולשבור לוחות פח כדי להגיע לכלב שנמצא בתא השני (לכלבים האחרים שלום). יאללה גם רועים גרמנים ואקיטות מצטרפים לרשימה (אל תשכח שלים לשלך זמם פעם הבאה שאתה יוצא איתה).
בקצב הזה נוכל ללכת בחופשיות רק עם פקינזים ופינצ'רים ברחוב ללא זמם, בעצם עם כמות הנשיכות של הפינצ'רים והפקינזים תוריד גם את אלו.

אתה מדבר כאן על אנקדוטות, כלב שהיה לך, כלב שמתאר גולש אחר בפורום(שיש לו סיבה מאוד טבוה להתנהגות שלו), כנראה דברים ששמעת זה לא מספיק על מנת לשפוט ולהכריע לגבי גזע כלשהו. אתה כתבת בעבר שאתה עוסק בתחום התוכנה, אתה בוודאי חייב להכיר קצת סטטיסטיקה בסיסית.
 

yaelofer

New member
מבחינת סטטיסטיקה...

כשהתחילו לפני כמה שנים עם חוק הכלבים המסוכנים, פירסמו איזו סטטיסטיקה (נדמה לי שטבלה באחד העיתונים המקומיים) שהראתה שדוקא הנשכניים ביותר הם הרוע"ג..
 

dim18

New member
הייתי בוח שזה דוקא מישהו מהקטנים

קוקר ספניאל למשל, כלבים ממש קשים....
 

2המרפא

New member
מבחינת סטטיסטיקה של כלבים גדולים

הרוב לא מתייחסים לסטטיסטיקות של פיקנזים ופינצ'רים כי רוב הנשיכות שלהם לא מדווחות. אם אני לא טועה קוקרים בארה"ב מובילים ובין הכלבים הגדולים זה גולדנים ורוע"ג. אבל עזוב זה לא משנה כמה אסביר את עצמי רוע"ג שנושך גורים ובני אדם זה כלב בסדר ופיטבול שגם אם הוא רב זה עם כלבים בגודל שלו ושאני תוך חצי שנייה עליו ומפריד זה כלב מסוכן.
נמשיך עם זה שהוא אומר בעצמו שהכלב שלו היה מנסה להרוג כל זכר שהוא היה רואה, משהו שמאוד רחוק מהמציאות אצלי, ונמשיך עם זה שהכלבה הנוכחית שלו יוצאת על בני אדם ויש לה חשבון פתוח עם חצי מכלבי רעננה. ואחרי זה הכלב שלי הוא כלב מסוכן נכון?
 

wgaf

New member
דווקא נתתי את הכלבה שלי כדוגמא

טובה לכלבה שאומנם נושכת, אבל לא מנסה להרוג.
היא מסתפקת בלעשות כמה חורים בכלב וזהו. היא לא נועלת ומנערת עד שמה שנתפס בפה שלה נפרד מהגוף.
וזה ההבדל בינה לבין הכלב שלך, או הכלב הקודם שהיה לי.
 

wgaf

New member
בדקתי

ולא נפלתי בהבנת הנקרא...
התגובה, שאליה הגבת התייחסה לדברי הכותב בלבד. לסתירה שמצד אחד הוא, על פי דבריו הולך עם תנין ומצד שני מלין על כך שמסתכלים עליו כאילו הוא הולך עם תנין.
ציטוט : "אם כלב בגודל שלו ומעלה תוקף אותו, הוא לא יריב בשביל להרתיע את הכלב השני אלא לפגוע בו ובצורה רצינית. זה לא קל להתמודד עם דבר כזה."

בתגובות אחרות ציינתי שמה שמייחד את הפיטבול זו לא בהכרח הדחף לפתוח בתגרה ( להרבה כלבים יש נטיה שכזו), אלא הדחף לסיים אותה כאשר היריב מת. זו הנקודה.
רועה גרמני יכול גם לצאת על כלב ( ספר לי על זה). אבל, הוא לא ישאף להילחם זו עד מוות. זו הייתה הנקודה שניסית להעביר.
 

dim18

New member
שוב, אני מכיר שלושה רועים גרמנים

שלא יעצרו עד שהיריב יפסיק לנשום או יאבד גפה, הבחור הגדול שלנו ייתכן וגם יאכל אותו אחר כך...
(למרות שעם אנשים הוא הכלב הכי עדין בעולם עם כל החמישים-שישים קילו שלו).
נתקלתי גם מספיק ברועים גרמנים נושכים רק כדי לריב ולעזוב, או פשוט מספיק להם להכניע את היריב, פטבולים שמשחקים עם כולם כמו גם כאלו שמסתדרים רק עם כלב אחד מסויים שהוא כל עולמם ופודל/קוקר מעורב שמנסה לחסל כלבים שגדולים ממנו פי עשרה.
עדיין אי אפשר להכליל לגבי כולם.
האנשים שרואים אתה כלב של המרפא לא נרצעים ממנו בגלל שהוא יכול להיכנס לתגרה קשה עם כלבים אחרים אלא בגל סטיגמות מפגרות על מראה מסויים (בוודאי שהן מפגרותב כל הנוגע לאנשים, מעט גזעים בעום סבלניים לאנשים כמו פטבולים).

שוב, אם אתה רוצה לטעון שפטבולים כגזע נכנסים לתגרות קשות שמטרתן להמית את היריב אתה צריך להסתמך על סטטיסטיקה ולא על סמך מספר סיפורי בודדים שנתקלת בהם
 

2המרפא

New member
אתה ציינת ואתה טועה שנית

אני מכיר מספיק כלבים שילחמו בשביל לפגוע בכלב השני ואני אפתיע אותך ממש לא כולם פיטבולים. בפעם האחרונה שגוגל הלך מכות היה עם בוקסר שתקף אותו ולא הרפה, גוגל היה עם מחסום והבוקסר לא הפסיק לתקוף אותו ואותי כשאני מנסה להפריד בין שניהם, הבוקסר פירק לי את היד תוך כדי שהוא מנסה להגיע אליו. אולי גם על בוקסרים צריך לשים מחסומים?
אני ראיתי בגינת כלבים מכות בין שני כלבים בינוניים-גדולים מעורבים שכללו דם, ותפיסות וצרחות ברמה שגוגל אף פעם לא הגיע אליה (אולי כי אני לא מפחד להתערב ולהפסיק והבעלים האחרים כן לא יודע), על הכלבה הקטנה שלי התנפלה להקה של כלבים גדולים אף אחד מהם לא היה פיטבול במזל היא הייתה מספיק מהירה לברוח עם רק שתי חורים בירך. כנעני ניסה לתקוף אותה וזה כנעני שידוע בתור פסיכופת, ובמזל היא הספיקה לברוח מאחורי גוגל ואז הוא שינה את דעתו אולי גם לשים עליהם מחסומים? דלמטי גאון החליט לתקוף אסייתי ענק שניער אותו כאילו הוא צעצוע ובמזל לא הרג אותו אבל השאיר אותו נכה לכל החיים גם עליהם צריך מחסומים. אתה רוצה שאני אמשיך?
 

wolfeyes30

New member
לדעתי, כן

כולם צריכים מחסומים
או יותר נכון, כל הכלבים צריכים להתחיל מנקודת מוצא שווה בלי קשר לגזע
מסוכנות צריכה להקבע ע"פ הסטוריה ורמת מקצועיות של בעלים

לדעתי גוגל צריך להחשב מסוכן, וגם הרוע"ג הנ"ל
 

2המרפא

New member
רגע אבל מי צריך להחשב מסוכן אני לא מבין

הדלמטי שתקף את האסייתי או האסייתי פירק אותו? הבוקסר שתקף את גוגל כשגוגל לא עשה לו כלום והבוקסר פירק לי את היד? הכנעני שניסה להתנפל על באפי ששוקלת 7 קילו או גוגל שבסך הכל ניסה להגן על אחותו (אגב גוגל לא נגע בכנעני הוא רק הפחיד אותו טוב)? האם הכלב שתוקף צריך להחשב מסוכן או הכלב המותקף שבמקרה יותר חזק?
 

2המרפא

New member
באיזה סיטואציה בדיוק יצא לו לעשות את זה?

האם אתה חושב שאני עד כדי כך חסר אחריות לשחרר אותו ליד זכר לא מסורס? הוא כלב סופר צפוי ותוך שנייה אתה יודע אם הוא אוהב את הכלב או לא.
 

wolfeyes30

New member
הנה, אפילו אתה חושב (יודע) שהוא מסוכן

אחרת לא היתה לך בעיה לשחרר אותו
 

2המרפא

New member
זה לא עניין של מסוכן או לא.

זה עניין של הוא לא מסתדר עם זכרים לא מסורסים ואין שום סיבה לשים אותו בסיטואציה בה הוא יריב נכון? גם עם מחסום אני אכניס אותו עם זכר לא מסורס זה פשוט לא לעניין ופה נכנס העניין של אחריות הבעלים. בעלים במיוחד של כלבים גדולים וחזקים צריכים להיות אחראים על התנהגות הכלבים שלהם, ז"א לא להתנהג כמו הבעלים של הרוע"ג או כמו הבעלים של אותו הדלמטי שזה לא היה המקרה הראשון שבו הוא מתנפל על כלבים ללא שום אזהרה רק שבאותה הפעם זה כמעט עלה לו בחיים שלו. אתה צריך להכיר את הכלב שלך ולדעת מה הטריגרים שלו ולצפות מצבים מראש. או להתנהג כמו אדון ווגאף ופשוט להמנע מכל מגע עם כמעט כל כלב ואז יוצא לך כלב ש"רק משאיר חורים" לכלבים רנדומליים. אני לא רוצה שגוגל לא יפרק ולא "רק ישאיר חורים" בשום כלב ולכן אני נזהר איתו, יש לו המון חברים שאין שום בעיה לשחרר אותו איתם גם ללא מחסום.
 
למעלה