אימא יש לי פיפי

אימא יש לי פיפי

זה המשפט ששמעתי היום באמצע הטיול בנחל תנינים מהגאון בן השלוש וחודש. שעדיין הולך אם טיטול (כבר התערבנו בינינו אם הוא קודם יקרא או קודם ייגמל מטיטול, כי הוא ממש מתחיל לקרוא בימים אלו, מצרף הברות). נעמדנו באמצע השביל, הורדנו מכנסיים וטיטול , עמדנו לנו כמה דקות ו... כלום. "אני לא יודע איך עושים פיפי", אמר הילד בעצב (אוי
). לא עזרה הדגמה מאח גדול. שאלתי אותו מה הוא רוצה לעשות. אמר, "שוב טיטול". החזרנו טיטול והלכנו הלאה. כשחזרנו הביתה, השארתי אותו רק עם חולצה, מה שכבר עשיתי בעבר, כשהטוסיק היה אדום או סתם כשחם ואין בעיה. בד"כ זה היה נגמר בכמה שלוליות. היום - לא היו שלוליות, אבל פעמיים הוא פשוט אמר "יש לי פיפי" והלך לשירותים ועשה (האחים שלו כמעט יצאו מגדרם מרוב התפעלות, אנחנו משתדלים לא להגזים עם ההתפעלות כדי לא לשדר לחץ). הגדולים לימדו אותו להוריד את המים. נראה מה יהיה מחר. אני משתדלת לא לפתח ציפיות ולהעביר אליו את כל האחריות לתהליך מההתחלה ועד הסוף. וכדי שבפולין ובמרוקו יהיו מרוצים הנה
נגד עין הרע

../images/Emo49.gif../images/Emo70.gif ומנצלת את השרשור שלך

לשאלה פרקטית - איך באמת מלמדים את הבנים לעשות פיפי לתוך האסלה? הבן שלי, בן שנתיים וחודש, אתמול ביקש פעם ראשונה לעשות פיפי באסלה (עד עכשיו מקסימום עשה באמבטיה, או על השטיח...). הוא נעמד על השרפרף ועשה פיפי לתוך האסלה, אלא שלפעמים זה נכנס פנימה ולפעמים פוספס על השרפרף. אין לי שמץ של מושג איך ללמד אותו לכוון לתוך האסלה.
נראה לי שצריך לכופף קצת ברכיים ולדחוף את הבטן החוצה, אבל אני חסרת ניסיון (תרתי משמע). להחזיק לו את הפין זו בעיה, כי הוא כעת בשלב מאר רגיש לעצמאותו, ומתעקש לעשות דברים לבדו. יש עצות?

דבורי

New member
בגיל הזה - בישיבה

נראה לי שהוא צעיר מדי לכוון. הוא יכול להתאמן בפיפי בעמידה בחוץ, אבל בבית נראה לי עדיף שישב על סיר או אסלה. כל הכבוד לעמית! בצלאל ונעמה עדיין לא מתקרבים לגמילה.

לא מומלץ בישיבה

זה נכנס בעיקר בין המושב לאסלה
... שלא לדבר על זה שלדעתי פיפי בעמידה ובישיבה זה עניין מגדרי
בפורום אחר הועלה רעיון מבריק: להדביק "מטרה" טיפה מעל קו המים וללמד אותו "לקלוע"... גם הגברים הגדולים ישמחו למשחק

כמה שיטות

1. אבא או אחים גדולים: בהעדר שניהם, בן דודו של עומר נכנס יפה לתפקיד בזמנו והלך איתו כל פעם לשרותים כדי להראות לו איך בנים עושים פיפי 2. ישבנון שיש לו חלק פלסטיק קדמי (מתפרק ורחיץ) שמונע השפרצות קדימה 3. צל"שים על קליעה למים 4. מגבונים ליד השרותים - אם כבר השפרצת, תנגב (זה עובד אצלינו עד היום).

ועוד משהו קטן...

אודה להמלצות על ישבנון. חיפשתי פה בפורום ואין המלצה על חברה מסוימת. תודה

החנות שקניתי בה לעומר לא קיימת

(זה היה בר"ג לפני 7 שנים) וכשניגשתי לקנות ישבנון לרעות מצאתי בהום סנטר רק כזה בלי התוספת מהפלסטיק. מדובר בישבנון מרופד שנרכש אז בחנות ששמה היה או רהיטי גולן (חנות של כל מיני דברים מפלסטיק) או אמבין. יש כזו חנות של אמבין במלך ג'ורג' בתל אביב. long shot אבל שווה אולי לשאול שם. זה בערך מול גן מאיר ליד תחנת אוטובוסים. בהצלחה.

צימעס

New member
בישיבה, גם על סיר וגם עם ישבנון

אני הצעתי שיכוון בעזרת היד, והוא עושה זאת בהצלחה רבה. אין השפרצות

MichalGal

New member
הסיבה לישיבה היא אחרת, כמובן

בגיל הזה בדרך כלל עושים פיפי וקקי יחד, והמטרה היא לגמול את הילד משניהם, ולא רק אחד. קודם כל לומדים לעשות הכל בישיבה. אחר כך, לאט לאט, לומדים להפריד ולעשות פיפי בישיבה. כמובן שכשעושים פיפי בישיבה מלמדים את הבחור לכוון פנימה. אחרי שהבן למד בישיבה, היה לו כל כך נוח ככה, שלקח לי עוד כמה שבועות לשכנע אותו לעשות בעמידה.

Mלביאה

New member
../images/Emo41.gif הטלת שתן בישיבה בריאה יותר

ונכונה יותר גם לגברים. בעמידה זה סתם יותר נוח להם...

נו, שוין, בהעדר תשובה

אתחיל ברשותכן להעלות השערות: למשל, מהלכות תפילין - כדי לא להשפריץ עליהן פיפי, המשתין מתבקש להשתין בישיבה (מה שלא ממש ברור לי כי אז צריך לגעת בפין כדי לכוון אותו, והיד מיטמאת). כתוב ככה: ואין מי רגליים כלין אפילו בבית הכיסא הקבוע, אלא בישיבה; ואם היה עפר תיחוח, אפילו בעמידה. היה במקום קשה--יעמוד במקום מדרון, כדי שלא יינתזו ניצוצות עליו. או המלצה באתר האחצהיימר לאפשר לחולים להשתין בישיבה

Adi 2606

New member
אני אכן דוחפת לו את הבטן קדימה

שאבא ילמד אותו לכוון (ולנער! זה יותר חשוב
). לנו זה לקח כמה חודשים...

למעלה