אימא יש לי פיפי

עד גיל 5-6 אין פגיעה רגשית בקימה

עם פיפי, אלא כזו שנגזרת מתגובות הסביבה וכזו שנגזרת מזה שיש פעמון שמצלצל ומודיע לילד/ה ולעולם שהילד/ה הרטיבה. בגילאים גדולים יותר יש שיתוף פעולה של הילד/ה - הם עצמם רוצים להפסיק להרטיב ומוכנים שיהיה משהו שיעיר אותם אם זה קורה. גם אז הייתי מתייעצת ומשתפת את הילד/ה בטקטיקה הנבחרת. גם גיל 5 נראה לי מוקדם מדי לגישה דרסטית כזו של פעמון שמצלצל כשהילד/ה מרטיב/ה.

MichalGal

New member
תלוי איך את מציגה את הפעמון לילד

כשהאמצעית שלי עברה גמילה עם פעמון, הקטן, שהיה אז בן 4, ממש ביקש שניתן לו גם כן. הגישה לא צריכה להיות שהפעמון מודיע לכל העולם שהילד הרטיב, אלא שהפעמון עוזר לילד להתעורר ולא להרטיב. ברוב המקרים, אחרי מספר מועט של לילות, ברגע שהפעמון מתחיל לצלצל, הרפלקס שעוצר את הפיפי מיד עובד, והילד קם לשירותים. ברור שזה נעשה בשיתוף פעולה עם הילד, אבל ניתן לעשות זאת גם מגיל יותר צעיר.

צימעס

New member
אני צריכה לעשות סדר במחשבות שלי

אני לא אוהבת שיטות ביהייביוריסטיות. מאידך - זה עובד (לא משכנע אותי), וגם - אם אני עושה את זה לעצמי, זכותי, לא? (ונימוק זה מקל עלי לעשות דברים כאלה לאנשים שמבקשים את זה). למשל - זוכרות שסיפרתי על בעלי, טעויות בדיבור (שלו), והילדים (שחלילה לא יצאו לי "אנאלפאבתים")? הצעתי לו שבכל פעם שהוא יטעה (מדובר בטעות אחת, סציפית, שחוזרת על עצמה הרבה וצורמת לי מאוד באוזן שנעשתה רגישה לאחרונה, בגלל אנשים חדשים סביבי ובשביל הילדים), אני אזכיר לו. מניסיוני (טעויות שלי, חברים שמסבים את תשומת ליבי) - זה עובד. זה די דומה לפעמון (של פיפי) עם ילד גדול, לא? (אסוציאציה: בולבול אקבולבול).

אבל בעלך אדם בוגר וזה נעשה מרצונו

אי ההסכמה כאן היא לא על השיטה באופן גורף אלא על יישומה עם ילדים מתחת לגיל בי"ס.

MichalGal

New member
יש לך ניסיון אישי עם השיטה?

את עברת אותה בתור ילדה וזה היה מבזה לדעתך? השתמשת בשיטה עם אחד מילדיך והניסיון היה בלתי מוצלח?

לא, יש לי דיעה

חבל לנסות עלי דמגוגיות כאלה, זה מתבזבז על ריק

אני ניסיתי אותה

על בני. כשהיה כבר ממש גדול ובעצמו כבר ביקש שנטפל בבעיה. לילה ראשון אני התעוררתי מהזמזם.. לילה אחר, אחרי הרבה ימים, התעוררנו שנינו. לילה שלישי, אחרי עוד הרבה ימים, הוא התעורר, השתין, ורק קרא לי להשתיק את הזמזם. מאז הכל יבש. עברנו כבר תחלת שנת לימודים חדשה, חורף... עוד לא החזרנו אותו ועוד לא ביקשתי את הזכוי ממכבי. הלואי וימציאו זמזם שיזיז אותי מאדישותי...

ח"ח גדול למשה!../images/Emo140.gif וגם מנצל"שת..

שאלה קצת מוזרה
ליאור בן שנה וחצי כמעט. הוא מרותק מיכולות ההשתנה של אייל
מכיוון ששניהם בבית בחופש (אבל לא רק בגלל זה), הוא עוקב אחרי אייל כשהוא משתין בבית ובחוץ, אומר בהזדהות "פיפי! פיפי!" ומנסה להוריד את הטיטול ולעשות גם. חוצמזה - שעכשיו חם וממילא שניהם מסתובבים לבושים בחולצה ושכבת אולטרסול בלבד.. חשבתי אולי להוציא את הישבנון מהארון ולאפשר לו לנסות להשתין בשירותים עם הישבנון. בסה"כ - מה יש לי להפסיד? לא? יש משהו עקרוני שאני מפספסת? שחשוב שאשים אליו לב ואשקול שוב אם לאפשר או לא?

למה לא לאפשר בעצם?

גם אם הוא ישתין בישבנון או ביחד עם אייל בחוץ, זה לא אומר שהוא תוך שבוע נגמל... זה תהליך ארוך. יובל בערך מהגיל הזה היתה יושבת על האסלה ומחקה אותנו, לפעמים גם עושה משהו... אבל לא נגמלה עד שנה אחרי שהתחילה "להתאמן" בעניין... בגן היו נותנים לילדים לשבת על השירותים לפני ששמים חיתול חדש, וגם זה ה-ר-ב-ה לפני שמישהו ממש חשב לגמול אותם. כל עוד זה בא ממנו ולא נעשה בלחץ, והכל נעים וכיף לו, אני לא רואה סיבה למנוע את זה ממנו.

לאה_מ

New member
לדעתי אין מה להפסיד.

אני לא בטוחה שהזדהות עם אח גדול מספיקה כדי לאפשר גמילה, אבל תני לו פשוט להסתובב עירום. בלאו הכי כל כך חם עכשיו. אל תלבישי אותו בכלל, ותראי מה קורה. כך לא תכריזי על שום דבר רשמי, ואם יראה לך שהוא לא בכיוון בכלל, תוכלי בעוד ימים ספורים לחזור לחיתול כאשר לכאורה לא קרה כלום. ואל תשכחי לעדכן אותנו.

כרמית מ.

New member
אין שום בעיה, כל עוד לא משולב לחץ

הגמדון שלי בן שנה, עושה לעיתים קרובות קקי/פיפי בסיר או על עץ בטבע (וגם ישן רוב הלילות רוב הלילה בלי טיטול). זה יתרון אדיר כשצריך לעשות בדיקות שתן (והיינו צריכים די הרבה לאחרונה
) ואפשר לעשות בכוסית ולא בפיפיה המעצבנת. ואם הוא עושה במקום אחר? אז עשה. מנגבים וממשיכים הלאה. (זה לא קורה הרבה, אבל יש תקופות... וגם רוב היום הוא עם טיטול) נזקים פסיכולוגיים וכדומה הם שילוב של לחץ מהסביבה על פספוסים ושל מחקרים מגמתיים מאד של יצרני חברות הטיטולים (אני נגד קונספירציות, אבל זו המציאות.. המחקר המרכזי שטען לנזק מגמילה מוקדמת מומן ע"י פמפרס).

כרמית מ.

New member
חיפשתי קצת

ומסתבר שזה לא בדיוק מחקר, אבל האיש שטבע את המיתוס שצריך לחכות לבשלות של הילד - בארי ברייזלטון, עובד עבור חברת פמפרס (כך אמרה מישהי שאני סומכת על דבריה בנושא זה, שהם בדוקים). עוד פרטים בדף הארוווווך - http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?לגדל_ילדים_בלי_חיתולים

ועדכונצ'יק על הפיפי ../images/Emo13.gif

בערבים האחרונים, הוא מבקש לעשות פיפי בשירותים, ואפילו מוריד לבד את המכנסיים ואת החיתול. אתמול, כשטיילנו באחת השמורות, בחניית הפיקניק הוריד את המכנסיים והחיתול והשקה את השיחים ליד, כמה פעמים (המכנסיים נרטבו קצת, כמובן). היום אחה"צ אצל סבתא, ביקש לעשות פיפי בשירותים, אבל כנראה שעד שהספקנו להענות לבקשה, הוא כבר עשה בחיתול (סבתא אמרה שנראה היה שיש פיפי "טרי" בחיתול). נראה לי שזה סימן טוב שהוא מודיע על רצונו לעשות פיפי לפני שהוא עושה. נראה לי שאגלגל את השטיח בסלון ואפרוש כיסוי על הספה, ואתן לו ביומיים הקרובים להסתובב קצת ערום (עד עכשיו הוא היה ערום מעט זמן, בד"כ אחרי האמבטיה). עוד לא צריך לרוץ לקנות תחתונים, נכון?

סיכומי ביניים

אז ככה, רוב הפיפי בשירותים, השליטה שלו מדהימה, הוא לא מפספס, רק כשראה טלוויזיה פספס, לדעתי פשוט לא רצה להפסיד. עשה פעמיים על הרצפה בכוונה תחילה ובהכרזה. אמרתי שבפעם הבאה אם בא לו על הרצפה, שיצא החוצה. נראה אם זה יחזור על עצמו. הוא עושה בעמידה, מכוון דווקא לא רע בכלל. הבעיה היא קקי. כל הקקי (היו איזה 8 עד עכשיו) הם במכנסיים ועל הרצפה אם אין מכנסיים (לרוב אין). לא מוכן לשבת ו"לחכות לקקי" וגם לא יודע להודיע מראש שיש לו. הגדיל לעשות ופספס קקי שנייה אחרי שעשה פיפי בשירותים והוריד את המים, על הרצפה באמבטיה. ליד הישבנון והסיר. מוכר למישהו? יש רעיונות? תמיד אצלנו נגמלו מהקקי קודם, אבל זה הראשון שגומל את עצמו בלי שום התערבות שלנו... לכן נראה לי שהוא עושה את זה בסדר שנראה לו חשוב יותר.

למעלה