איך להתמודד עם גיסתי

לקחת את זה קשה

עם כל הכבוד, את לא היא. ויש הבדל בין 37 ל50.
כמו כן, מה שהתאים לך בחייך, לא בהכרח מתאים לה.
ועוד, העצה שלי לא לנתק את הקשר אלא לבוא ממקום של הבנה. בעיניי, זו עצה טובה ושימושית. הניתוח שלי נעשה בעקבות מה שקראתי, וגם הדגשתי, מהמעט שידוע לי.
אז אני חושבת שהפכת את הבעיה שלהם לשלך, ואת זה את כבר צריכה לפתור עם עצמך למה הגבת בכזאת חומרה כפי שהגבת.
בסופו של עניין, ההחלטה של בעלת השרשור להחליט איזו מהעצות היא לוקחת.
פורים שמח, שושנה אמסלם

קליספרה

New member
אין שום הבדל בין רווקה בת 37 לבת 50 ודורי צודקת

זה רצח אופי מכוער שעשיתן על אישה שאתן בונות תיאוריה על פי דבריה של הריונית ההורמונלית כאילו זה באמת נראה לכן הגיוני ונורמלי, שאישה מציינת את העובדה שגיסתה בת 50 ומייד מעלה חשש שאותה גיסה מנסה להשתלט לה על התינוק ואתן טוענות שהבעיה בגיסה על סמך העובדה שהיא ציינה שצ'יפס זה לא בריא כאילו כולנו לא מודעים לזה ?

יש לי לפחות שלוש מכרות שהן רווקות ללא ילדים סביב גיל חמישים, כל אחת מסיבותיה, והן דודות נפלאות לאחיינים שלהם. אותה בלונית לא קולטת בכלל איזה נכס זאת דודה שאוהבת את הילדים ופנויה למענם.

אני בהחלט רואה כאן סריטה זמנית שנובעת מההריוניות ובעיקר מהעובדה שהגיסה גרה איתם בבית אחד - שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.
אני מקווה שהסערה תשכך אחרי שהדודה לעבור למקום משלה וההריון יגמר בידים מלאות
הייתי מצפה מנכותבות קצת לקצת חמלה ולניסון ליישר הדורים ולא להגברת הפרנויה הלא פרופורציונלית הזאת.

אני חושבת שהגיסה בסדר גמור! ולמה אני חושבת את זה? כי אף אישה נורמאלית לא היתה מכניסה אויבת אליה הביתה. אני די בטוחה שאם בעבר הבלוניתהסכימה לסידור הזה הגיסה הרבה פחות גרועה מאיך שהיא מצטיירת בעיניה עכשיו.

ובלונית - לגור יחד זה רע - זה תמיד יגרום לבעיות בקיצור אם הדירה לא שלכם תצאו אתם, ואם היא שלכם תסגרו עניין ומהר ותעזרו לה לעזוב את הדירה

ואת לגמרי יצאת מפרורפורציות ומתוך דבריך אני מאמינה שאת גם יודעת את זה

mykal

New member
מה ואיך --זו נקודה עקרונית,

1)באמת אין הבדל בין רוקה בת 37 לבת 50?
גם לא מבחינה ביולוגית? משפט שלך תמים? אמיתי?
אגב, אין הבדל בין רוקה בת 21--לבת 31 --אם החליטו שאינן רוצות בני זוג. ובוחרות ברוקות כדרך חיים,
אבל אם מישהי--'נפלה' למצב הזה--או נמצאת בו מאילוץ ולא מבחירה--אז בכל מקרה זה מציק,
בכל גיל. אבל אני מניחה--שבגיל 50 כבר לא ניתן ללדת, בגיל 37, יש עוד טוח שנים.

2)רצח אופי? מי? מה?
לך מותר לנתח אופי וסיטואציות? אחרות שעושות זאת רוצחות אופי? באמת?
יכול להיות שהגיסה מקסימה--הקשר עם בלונית לא עובד, רצחת אופי שלה--היא לא מבינה כלום,
רק ההורמונים פועלים, השכל, התאדה, האוזנים נמסו, רק ההורמונים נשארו--וזה בכלל לא רצח אופי.

3)חבל, מישו ניסה לסכסך, להפך, היו הצעות אופרטיביות--לא לנתק, להתרחק קצת, כדי לא להתנגש.
אבל משבחרת 'לנגח' האמת פחות חשובה.

היי ברוכה.

dori78

New member
יש משהו שאת כנראה לא מבינה.

לא כל הנשים מעוניינות בילדים עד כדי כך שיתפשרו על בן זוג לא ראוי לשם כך, לא כל הנשים תולות בילד את כל הגדרתן העצמית כנשים.
בסעיף הראשון שלך את מניחה שאם מישהי הגיעה לגיל 50 ללא ילדים היא בוודאות "נפלה", כי פספסה את שנות הפוריות שלה.
את מניחה שאף אחד לא רצה אותה, כי לא ייתכן שמישהי ויתרה על האפשרות הקסומה של הבאת ילד רק כי לא מצאה מישהו נורמלי לעשות את זה איתו.
את מניחה הרבה הנחות שנובעות כולן מהשקפת עולמך הפרטית - שהיא טובה עבורך, אבל לא בהכרח נכונה עבור אחרות.
ההערה שלך בנוגע לבנות 21 ו-31 היא מתחסדת. את המבטים של "איזו מוזרה, אף אחד לא מספיק טוב לה" התחלתי לקבל בגיל 27-28.
אנחנו חיים בחברה ששופטת נשים גם לפי מצבן המשפחתי, כשאם מישהי לא התחתנה/הביאה ילד עד גיל מסוים - היא מיד נכנסת לקטגוריה של "מוזרה".
לפי הפוסטים שלך פה - גם את חלק מזה.
יש גברים שמבחינתם אשה בלי ציצים היא לא אשה, מבחינתך אשה שהוציאה את הרחם שלה לחל"ת מבחירה היא לא אשה.

אף אחד פה לא מנסה לסכסך, את כותבת הרבה פעמים דברים ממש מגעילים ואני מתעלמת כי אני מבינה שכך את רואה את העולם.
הפעם חרגת מהגבול, זה הכל. לכבוד יום האשה הבינלאומי אולי הגיע הזמן שתכירי גם בלגיטימיות של נשים אחרות ממך לחיות באופן אחר ממך.

FFFF25

New member
אישה שלא מוכנה להתפשר על גבר

עושה ילד לבד קצת לפני שמפספסים את הרכבת.

יש פה אישה שבגיל 50 לא התפשרה על גבר, לא התפשרה על ילד בלי גבר, לא התפשרה על עבודה וכנראה בגלל זה לא יכולה לחיות חיים עצמאיים ובגיל העמידה היא צריכה לחיות אצל אחיה הצעיר.

אז כן, אישה שבגיל חמישים חיה ללא זוגיות, ללא משפחה משל עצמה, בחדר אצל אחיה הקטן......הייתי אומרת שבהחלט יש פה בעיה

לא כל אישה בוחרת לעשות ילד לבדה

אולי היא יודעת חשבון, ומבינה שאין באפשרותה לפרנס ילד בתנאים נורמלים

אולי היא אישה נבונה, שרואה כמה קשה לגדל ילד ללא עזרה

אולי יש לה בעיה רפואית

אולי השד יודע מה

הדבר היחיד שאני מסכימה איתך - הוא שזה שהיא גרה אצל אחיה אומר דרשני. כל השאר - זו הכללה. (ואפילו בכיוון ההפוך. לי עצמי יש דווקא יותר בעיות עם אישה שבגיל 45 מחליטה להביא ילד לבדה, בלי שיש לה היכולת לגדל אותו)

FFFF25

New member
העניין של הילד הוא רק חלק אחד בפאזל שלם

היא בודדה
אין לה חסכונות למרות שחיה חיי שלמים בהם היתה צריכה לפרנס רק את עצמה

במקום להיות בזוגיות היא חיה בשלישיה עם אחיה הצעיר ממנה
אי אפשר להתעלם מהפרטים כולם

קליספרה

New member
שטויות במיץ - מה אנחנו מכונת ילודה?

ואם אישה לא רוצה לילדים למה זה חייב להיות תקוע לנו בקוד הגנטי?
ואם אישה לא מוכנה לקחת אחריות הורית כהורה יחיד כי היא לא תעמוד בזה?
ואם מישהי לא מוכנה לקחת סיכון להשאיר ילד יתום במקרה וקרה לה משהו?
מה זה הדבר הזה - מי אמר שאם את לא יולדת את לא אישה שחיה חיים שלמים ומלאים
מפחיד פשוט מפחיד התפיסה של אנשים כאן

FFFF25

New member
אני באמת לא יודעת מי אמר את זה חוץ ממך

אבל להגיד שאישה בוחרת לחיות את חייה לבד ובגיל חמישים להיות קבצנית שחיה בבתים של אחרים זו בחירה ולא חוסר ברירה של דרך חיים רצופת טעויות או אישיות בעייתית.......אז שיהיה......

dori78

New member
אחלה.

תזכירי לי את זה בפעם הבאה שנשמע על מפוטר הייטק שיושב בבית למעלה משנתיים כי בגיל 47 קצת קשה למצוא עבודה חדשה.
על סמך מה החלטת למה בדיוק מצבה הכלכלי לא מאפשר לה כרגע לגור לבד?
אולי היא עברה מחלה קשה שמנעה ממנה לעבוד תקופה וגמרה את כל חסכונותיה?
אולי פוטרה אחרי תקופה ארוכה אצל מעביד אחד ומתקשה במציאת עבודה אחרת?
אולי משהו אחר שאין לך מושג לגביו?
הכי קל להגיד שאשה בת 50 שנזקקת לסיוע בסעיף מגורים היא כישלון.
את רוצה לדון באלפי אנשים מעל גיל 30 שחוזרים לגור אצל ההורים בגלל יוקר המחיה? גם הם כישלון?

FFFF25

New member
היא נולדה בת 47? נס רפואי

כי רוב האנשים עובדים מהרגע שהם משתחררים מהצבא, לומדים עובדים ומפרנסים משפחות וכשאין משפחה לפרנס אז יכולים לחסוך כסף ולעשות החלטות נכונות בחיים
ואז גם אם הם מפוטרים מהעבודה יש להם בסיס כלכלי רחב ביותר לחיות חיים עצמאיים ולא לגור אצל האח הקטן והנשוי שלהן.
אדם שחי את חייו לבד ואחראי רק לעצמו ועדיין מגיע לגיל 50 מחוסר כל הוא לא הצלחה גדולה נקודה.
את לוקחת את האישה הזו והופכת אותה לעצמך ומכאן נובע הכעס שלך, אבל היא זו היא ואת זו את ואין בינכן קשר.

אבל באמת אין לך מושג מה עבר עליה. למה להתעקש?

יש אנשים שנקלעים למצבים כלכליים לא טובים - וזה בהחלט לא תמיד באשמתם.

FFFF25

New member
אנחנו לא כותבים לפי מה שאולי קרה אלא לפי מה שמובא לפנינו

כאמור, קליספרה לא כתבה שהיא בחרה להיות במצב כלכלי לא טוב

ולגור אצל אחיה, אלא שהיא בחרה לא להתחתן ולא להקים משפחה. זה לא אותו דבר.

FFFF25

New member
איך שנראים חייו של אדם זה רצף הבחירות אותן עשה

ואם היא הגיעה למצב בו בגיל 50 היא תלויה באחיה הצעיר אומר היא עשתה רצף של בחירות שגויות מאוד שהביאו אותה למצב אומלל שכזה.
אז היא לא בחרה להיות במצב כלכלי רע אבל בחרה המון בחירות שהביאו למצב כזה.

זו אשלייה.

אפשר לבחור בחירות נהדרות, ועדיין להגיע למצב כזה - לא הכל תלוי בך. אשרייך שטרם התפכחת מהאשלייה שאת שולטת בגורלך - אבל זה פשוט לא נכון. יש מיליון משתנים שאת לא שולטת בהם ולא מסוגלת לשלוט בהם.

FFFF25

New member
מה את רוצה להגיד בעצם?

שאישה בת 50 שמאוד רצתה להקים משפחה אבל הצליחה להחזיק עד גיל 50 רק זוגיות אחת שגם היא התפרקה כי בן הזוג לא רצה ילדים איתה(אבל תוך שנה התחתן והביא ילד עם אחרת)
לא היתה צריכה לפרנס אף אחד חוץ מאשר את עצמה ובכל זאת לא הצליחה לחסוך בשלושים שנות עבודה סכום צנוע שיאפשר לה בגיל 50 להיות עצמאית ושתהיה לה לפחות משענת כלכלית צנועה לימים קשים

בקיצור שאישה בת 50, בודדה וחסרת שקל שחיה אצל אחיה הצעיר עשתה למעשה בחירות טובות בחיים שמשום מה הביאו אותה לתחתית?
לא נשמע לי הגיוני.

סבבה. כאמור, אשרייך.

מה שאני אומרת זה שבמשפט "אישה שבגיל חמישים חיה ללא זוגיות, ללא משפחה משל עצמה, בחדר אצל אחיה הקטן......הייתי אומרת שבהחלט יש פה בעיה", החלק היחיד הבעייתי הוא "בחדר אצל אחיה הקטן", אבל גם פה לא ברור מה מקור הבעייה, ואי אפשר לדעת רק מעצם המצב הזה שזה קרה בגלל בחירות לא נכונות שלה. אולי היא בחרה בחירות סבירות ביותר מתוך האפשרויות שעמדו לרשותה, ועדיין זה המצב שלה. דורי העלתה כל מיני תרחישים אפשריים - אנחנו לא יודעים מה קרה, כאמור, אבל לראות אדם במצב לא טוב ולהגיד שאין ספק שזו אשמתו הבלעדית - זה מה שלא נשמע לי הגיוני.

FFFF25

New member
בפירוש לא נכון

כי האישה הספציפית הזו רצתה משפחה ורצתה ילדים
ועבורה גם החלק הזה של המשפחה והילדים שלא הצליחה להשיג הוא כשלון.

עבור אישה שלא רצתה משפחה וילדים זה כמובן אחרת

קליספרה

New member
אחד מאיתנו לא מבין את התמונה

מהדברים של בלונית אני מבינה שהיא בתוך החוזה כדיירת משנה, כלומר היא משלמת את חלקה כדיירת בכל דבר היא לא סמוכה על שולחנו של אף אחד.
כלומר, היתה החלטה של שלושה אנשים בוגרים לבחור להתחלק יחד בדירה שכורה - כפי שקורה לא פעם מכל מיני סיבות כלכליות.
&nbsp
אין לי מושג מאיך נראה חשבון הבנק של אף אחד שם - לא קראתי שהיא לא עובדת, פרזיטית או חיה על חשבון מישהו אחר
&nbsp
אני אשמח אם בלונית תבהיר את העובדות אם הבנתי לא נכון.
וזה עדיין לא מסביר תגובות לא פרופורציוניות להערה על צ'יפס או פחד בלתי רציונלי שינסו להשתלט לך על הילד

.
&nbsp

למעלה