איך אני יוצאת מזה?

איך אני יוצאת מזה?

לפני 4 חודשים לערך נפרדתי מבן זוגי. (הינו יחד כשנה וגרנו יחד כ10 חודשים) יומיים בערך אחרי הפרידה גיליתי שאני בהריון (חודש 5 בהווה) ואחרי הרבה שיקולים החלטתי לשמור את ההריון. בכל הנוגע להריון האקס מאוד תומך. רוצה להיות מעורב כמה שיותר ומתרגש. בכל הנוגע אלינו, הוא היה מאוד רוצה שנהיה ידידים טובים שנדבר על הכל ושהוא יוכל לעזור לי ולהיות איתי כי אני די לבד. אבל לי מאוד קשה להיפתח אליו למשל כי אני לא מאמינה לרב מה שהוא אומר (הסיבה העיקרית לפרידה- שקרים ובגידות שלו שהובילו למתחים,עצבים וריבים). בנוסף שנינו הסכמנו שאנחנו נשארים אפלטוניים לחלוטין.(הוא העלה את הנושא ראשון) זה כמובן מאוד קשה כי קיימת משיכה אדירה ביננו וכבר קרה כמה פעמים שהנושא עלה וכל פעם צד אחר יזם התרחקות כי ברור לשנינו שאם נכנס למיטה זה רק יסבך את העניינים. ובכל זאת, עד לפני חודש זה היה קורה מדי פעם. לפני חודש שמנו לזה סטופ באופן סופי ומוחלט ומאז גם פילטרוטים, שיחות סביב הנושא וכאלו אני עוצרת כי גם ככה ברור לי שזה לא יגיע לשום מקום וזה בעיקר גורם לו לסתבוכות עם עצמו. יש לי 2 בעיות: 1. לשחרר אותו. מאוד קשה לי המחשבה שאני אצטרך להיות חלק ממין משולש יחסים (בינו לבין משהי אחרת) כשאני לא יכולה ליצור לי מערכת יחסים משלי כרגע. (הכוונה לדעת שהוא עם מישהי אחרת ולהתידד איתה מעט כדי לקבל בטחון שתהיה עם הילד שלי) וכן, אני יודעת שזה לא הוגן מצידי. ידעתי למה אני נכנסת שהחלטתי לשמור את ההריון, אבל זה לא הופך את זה ליותר קל. 2. להצליח לשתף אותו בתחום הצבת הגבולות. ניסיתי מספר פעמים לנתק כל קשר תוך החלטה שנחזור לקשר קצת לפני הלידה. הוא טוען שאז לא יהיה לנו מספיק זמן כדי ליצור סוג של מערכת יחסים ידידותית שנדרשת כדי לתפקד כמו שצריך סביב התינוק והוא צודק, אבל אני מוצאת את עצמי קורסת ריגשית לפעמים. ממש מתפרקת. ובדרך כלל לא היתי מגדירה את עצמי כבעלת רגישות יתרה. בקיצור – לא יודעת מה לעשות. איך בדיוק לשים גבולות כדי שיהיה לנו קשר נינוח שמבוסס על ידידות סתמית מצד אחד (בשביל לא להיפגע ממנו) ככה שאני אוכל לראות אותו בבדיקות, להיעזר בו במה שקשור בהריון וכד'. אבל עדין לא להיות קרה מדי ומרוחקת כי זה יוצר מתח ואז הוא נהיה קשה ותוקפני. ויחד עם זאת לא לצפות ממנו ולא להיפגע ממנו כל-כך. סליחה על האורך ,ניסיתי לקצר ולהכניס כמה שיותר פרטים שמשנים לעניין.

seeyou

New member
צריך לחשוב בצורה מעשית ופחות ריגשית.(לדעתי)

אם את רוצה לשמור את ההריון-דבר לא כול כך מומלץ -אז את צריכה גם לדאוג לצרכים הביולוגים שלך-סקס. גם אם הוא לא מוביל לשום דבר אחר רציני ,לפחות יהיה דבר עם גבר שאת נהנת ממנו. הוא מסכים להכיר בילד כאב? לא חושב שיש מקום לידידות אפלטונית באנגלית יש ביטוי מתאים:friend with benefits A friend with benefits is someone you have sex with, no strings attached. A popular phrase for 'no strings attached' is NSA. With a friend with benefits, there are no expensive dinners, no roses, and you don't have to introduce them as your significant other. Friends with benefits is a mutually beneficial relationship with a friend or acquaintance where you don’t יוסי

איך אפשרי

לחשוב רציונלית כשאת מפוצצת הורמונים? אני בחודש 5. קצת מאוחר לחשוב אם זה מומלץ או לא להשאיר את התינוק. אני לא חושבת שמה שחסר לי כרגע זה בהכרח סקס. ברור שהיה מאוד נחמד אם היה, אבל זה לא בראש מעייניי. כמו שכתבתי, הוא מאוד רוצה את התינוק ומאוד מאוד תומך מהבחינה של ההריון. במצב נורמלי הפתרון היה כמובן לנתק קשר. ברור שאין טעם להישאר בכלל בקשר עם אקס, בטח לא משהו אפלטוני ובעייתי משהו. רק שזה לא מצב נורמלי. מעורב פה גורם שלישי ויש לו כאב זכות לקחת חלק בבדיקות, לעקוב, להרגיש חלק מההריון. בנוסף, הוא יהיה בחיים שלי כל החיים (הוא בשום אופן לא מוכן לוותר על המעורבות הפיזית ולא רק הכלכלית בחיי התינוק) אז צריך למצוא איזשהי דרך ליצור סוג של קשר. הוא לגמרי לא יהיה יזיז, או ידיד עם הטבות-בעברית. זו לא אופציה. עניין הסקס פה הוא לא הפואנטה אלא איך אני נשארת איתו בקשר שמנותק לגמרי רגשית

seeyou

New member
איך אני נשארת איתו בקשר שמנותק לגמרי רגשית?

את דעתי לא קיבלת במצב כפי שאת מתארת אותו זה היה יכול לעבוד לפחות לתקופה של בערך שנה-שנה וחצי התינוק שיוולד בשעה טובה צריך גם אווירה נעימה מההורים את האווירה הנעימה ללא סקס אי אפשר לייצר. בהצלחה

seeyou

New member
לך זה לא ברור?אילו לא היו לכם אף פעם יחסים

אינטימים אז יתכן-כידידים-חברים בלי סקס ברגע שכן היה סקס והיה ברמה מעל לסבירה אי אפשר לדעתי בלי. ברור שבהסכמת שני הצדדים . זה רק סקס עם אדם שהיו לך רגשות כלפיו וזה הגיוני שגם בהמשך יהיו יחסים "טובים" זה לא ימנע שבעתיד כול אחד ימצא את ה"אחד(ת)" בדמות זר. החיים יכולים להיות פשוטים יותר "באווירה נעימה" . את חושבת שאין גרושות שגולשות לפעמים עם הגרוש או בנות עם ה-X המטולוגי? שלא לדבר על זוגות שחיים בזוגיות פתוחה. חוכמת החיים היא להתאים את עצמינו למציאות ולא להפך.

קודם כל,

לצורך ההבהרה (למרות שציינתי את זה בהתחלה) הוא זה שהחליט להפסיק עם הסקס כי זה משפיע לו על הרגשות. לא נשמע הכי "גברי" אבל זה ככה. הוא אומר שבכל שנוגע אלי הוא מתקשה לעשות את ההפרדה ואחרי שאנחנו שוכבים הוא רוצה שאני אשאר. יש המון גרושות שגולשות, אבל באופן אישי זה מאוד בעייתי. כשאני יודעת שהוא שוכב איתי הלילה ומחר ישכב עם אחרת זה מטריף אותי מגועל ומעצבים.

seeyou

New member
"באופן אישי זה מאוד בעייתי"-זה אומר הכול.

מצד שני תסבירי לי את איך מסתדרות נשים במשפחה עם פוליגמיה?יש בארצנו -בדואים וגם יהודים איך מסתדרות נשים שיש להן עוד מאהב בנוסף לבעל? שלא לדבר על הזוגות עם נשואים פתוחים? הם לא עשויים מחומר אחר-זה רק בראש. ... מה שאני רוצה להדגיש שהכול בא מהראש שלך. "כשאני יודעת שהוא שוכב איתי הלילה ומחר ישכב עם אחרת זה מטריף אותי מגועל ומעצבים. ." זה נכון אבל תוצאה הפוכה יכולה להתקבל אילו היית חושבת רק על עצמך. את לא חייבת לעשות שום דבר כנגד רצונך-הרגשתך לא בגלל מה שאני כותב או אחרים מאחל לך הריון קל

seeyou

New member
את מעלה נושה חשוב-המחלות

הרעיון של הזוגיות נחקק בנורמה חברתית(דת) בגלל הסכנות בהפצת הנגיפים בזמן יחסי המין. יש כאלו שנידבקים אך לא סובלים והם מעבירים לאחרים. אז כן ,זאת בעיה רצינית. אחד הפתרונות למניעת מחלות מין זה לא לעסוק בזה בכלל -אפילו לא עם פרטנר סטרילי אחד. תמיד יש סכנה של התפתחות כול מיני סוגים של "מחלות" . למרות ה"פחד" מהדבקות האנושות ממשיכה לקיים יחסי מין לא רק בגלל המצווה "פרו ורבו". ישנם טיפולים מוצלחים שמונעים את הנזק של המחלות(לרוב במדינות מתפתחות) מה הנקודה השחורה בכול הסיפור של "זוגיות"? השיוויון. לדעתי,אין דבר כזה שיוויון בין בני אדם באף תחום ובפרט יחסי המין אחד אוהב יותר מתוק השני יותר מלוח... ה-D.N.A של בני הזוג לא מתאחד בזמן הסקס עם או בלי כתובה. הזוגיות לא מתחשבת בצרכים הביולוגים של כול אחד. זורקים את המילה "אהבה" ובזה נגמר הסיפור. נכון,יש אהבה,(יחס מועדף) כלפי הבן בת הזוג בנקודת הזמן. זה לא אומר שסוג אחר של אהבה לא יכול להתקיים במישור אחר עם אדם אחר. האמת שהחברה מחפשת עדיין את דרכה בכול הקשור ליחסים בינו לבינה. יש זמירות חדשות בשוודיה מצרף תמונה

בהחלט חומר למחשבה.

אהבתי את תשובתך. תראה, בנישואים אני בכל מקרה לא מאמינה. אני כן מאמינה בכנות ובשיתוף ולא היו לי את אלו ביחסים איתו. הוא, משום מה, כן מאמין בנישואים. לא פתוחים והוא לא יהיה מוכן לקבל שאני אחפש אחר מלבדו. אז נכון שאתה טוען שאין הוגנות ואני מסכימה, אבל יש תנאים שאנשים מציבים. ואני לא מוכנה לשבת לחכות לו כשהוא משתובב. ולגבי מחלות, אני לא סומכת עליו.

czar

New member
לשחרר אותו??

מה הועבד עבד נרעץ שלך? הצבת גבולות? של מי? של הילד שייולד שיהיה בריא? לא דיברתם מה הילד ילמד אולי באוניברסיטה? תגידי, הכרטיסן לא בא להגיד שנגמר הסרט לצריך ללכת הביתה לישון? בקיצור, אפשר בהחלט לגדל ילד לתפארת מדינת ישראל גם ללא נישואין ובתנאי שלא מקשקשים קישקושים על כל מה שאמרת לעיל.... תחיי, תני לו את המרווח שלו ותניחי לו להיות אבא, ואבא טוב. אגב, הוא לא ממש צריך אותך בשביל להיות אבא, הוא רק דורש אבהות והוא אבא אז במקום להלחם במי שממילא ישיג מה שבא לו, עדיף להצטרף אליו.

נראה לי שלא הבנת

הצבת הגבולות היא לי. לדעת איך להיות איתו בקשר שהוא מעבר לילד אבל לא יותר מדי. לא דברנו על שום דבר עתידי בנוגע לילד. אין לי מושג על איזה סרט אתה מדבר. הוא קיבל מרווח ויהיה אבא טוב, זה הוא שרוצה שנהיה בקשר ואני שלא מסוגלת אז אולי אתה צריך להפנות את זה הפסקה האחרונה שלך אליו

לנושנוש

New member
כנראה שאין פה אופציה לידידות סתמית.....

וכל הנושא של הריון יהיה מלווה בהמון רגישות ורגשות מצידך. אין מישהו אחר שיכול ללוות אותך?? חברות? אמא? אולי חבר בעיתי מדי במיקרה הזה? כוונה שאני בטוחה שקשר איתו טעון מדי ואני חושבת שאת צריכה להתרחק ולפחות לתקופה לא להיות מעורבת בחייו. חזקי קשר עם חברות, קחי דולה בתשלום. אולי הוא יכול לעזור לך לממן דולה? כמה מעורבות מצידו את מצפה בגידול הילד? מה, באצם תהיו משפחה לכל דבר לפני ואחרי הלידה? זה מה שלא ניראה לי בכל הסיפור.... אולי את מספרת לעצמך שקרים?

תודה לך.

את די צודקת במה שאת אומרת. אני אבהיר לגבי השאלות ששאלת - משפחה אין לי. לגבי חברות יש מעטות כי בגללו עברתי מקצה אחד של הארץ לקצה האחר ועכשיו אני לא אוותר כמובן על העבודה. דולה בתשלום לצערי לא באה בחשבון. מבחינתו הוא היה מוכן להיות שם כל הזמן אבל בתנאים משלו וזה פשוט לא עובד. מבחינת מעורבות בגידול הילד, הוא רוצה כמה שיותר. מעבר לימים שהוא מתכוון לדרוש בהסכם אחת הסיבות שהוא רוצה קשר טוב היא כדי שאאפשר לו גישה גם בימים האחרים אם יסתדר לו. לא נהיה משפחה בכלל. זו בעצם בעיה מספר אחת שהעלתי. נהיה 2 יחידות נפרדות: אני והילד באחת, והוא ובת זוגו החדשה בשניה, שיש שילוב בין השתיים באמצע. כשאמרת "אולי את מספרת לעצמך שקרים", התכוונת בזה שאני חושבת שזה יעבוד? למען האמת אני חושבת שזה לא יעבוד, וזו בעצם הבעיה שלי. איך לגרום לזה לעבוד בערך. ז"א - נניח שאנחנו זוג עם ילד שהתגרש. איך אם גרושה מתחילה להתמודד עם הגרוש שלה? כשמצד אחד היא צריכה להתגבר עליו ומצד שני הוא "תקוע" לה למשך שארית חייה?

Veronicka

New member
דולות

יש דולות נפלאות שלוקחות מחירים ממש סמליים . ממליצה לך לברר לגבי זה.

שאלה

אני לא מבינה יותר מדי בנושא, אבל תמיד חשבתי שדולה זה סוג של מיילדת בייתית. היא יכולה להיכנס לחדר לידה לכל סוג של לידה שאבחר?

Veronicka

New member
דולה

אז הסבר קצרצר: דולה זו תומכת לידה, כלומר תפקידה לתמוך ביולדת ובבן הזוג וללוות אותם במהלך הלידה ואחריה. במהלך הלידה היא תתן תמיכה אישית ליולדת. מדובר על תמיכה נפשית ופיזית, להקל על כאבים, הדולה מסבירה ליולדת ובן הזוג על מהלך הלידה=לקראת מה הולכת היולדת בכל שלב ושלב בלידה והיא עוזרת בקבלת החלטות של בני הזוג או היולדת בשלבי הלידה. לא בכל בתי החולים מאפשרים כניסה של דולות.לכן כדאי לך לברר מה נהוג בבית החולים שבו את מעוניינת ללדת במידה ואת יודעת היכן תלדי. אציין שבמידה ומדובר בניתוח קיסרי עד כמה שידוע לי, הדולה יכולה ללוות את היולדת לניתוח קיסרי באישור של המרדים. אם זה ניתוח מתוכנן מראש, אני חושבת שצריך להשיג אישור מיוחד. בהצלחה

למעלה