איזה עול תפרקו?

לייק!

ה

ההוא ארמאה

Guest
יכול להיות שמרק טווין צדק

דבריו לא מעלים ולא מורידים. מה שקרה זה שהומו ספיאנס נתן בראש והנה אנחנו כאן.

מה שבטוח זה שניטשה צודק. לתשומת ליבך, הכינוי חיית האדם מכוון על כל האנושות כולה.
למרבה האירוניה, ניטשה הוא זה שכתב את 'לגנאולגיה של המוסר' בו הוא מציע את הרגשות ואת החמלה כתחליף,
כפי שגם הארתי מקודם. אבל בואי נסגור על "קודים מוסריים חברתיים" אני רואה שזה מתחיל להיות מקובל כאן

יהודי, גוי, חיה, יצור, מולקולות, איך שלא תקראי לזה, טוב לי בג'ונגל ואני לא מעוניין להחכים ובבקשה אל תהיי לי בגירה

אפילו שטוב לך בג'ונגל

כדאי שתחכים כדי שתיהנה יותר לחיות עם אלה שסביבך, ובפרט שהם יהנו לחיות איתך.

ה

ההוא ארמאה

Guest
מסכים, אבל היא התכוונה

להחכים ולהתחיל לשמור נגיעה ממי שיש בן/בת זוג שבדרך פלא נאות להתפתות לעובר אורח. וזאת בגלל שלא היית רוצה שבן/בת הזוג שלך יעשה כן, ולכן יצאה בת קול שמהדהדת עד היום בלבבות חיות אדם האומרת "שמור את בעל הטבעת לקדשו (בביאה)"

כלל שכדאי לדעת: כל מי שאוהב ומקבל סיפוק מבן/בת הזוג בחיים לא יבגוד.

ה

ההוא ארמאה

Guest
לאו דווקא

אבל הטבעת לא אמורה להפריע.

אולי הייתי צריך לנסח 'מלקדשו'

היא התכוונה

שכל עוד אין הסכמה בין שני הצדדים שמקובל עליהם קיום יחסים מחוץ לנישואים, זה לא הוגן מצד שלישי לבוא ולנצל את המצב.

לגבי מה שכתבת בגוף ההודעה :
אישית אני חושבת שכל מוסד הנישואים הוא אבסורדי בהוותו [ככה שכל ההנחות שלך לגבי העדפותי מבן/בת זוגי לא הוסקו נכונה, אבל שיהיה].
למרות דעתי האישית על נישואים, ואולי אפילו בגלל, אני חושבת, שמי שכן נכנס תחת "עול הנישואים" מן הראוי שיכבד את מה שזה מייצג לבן הזוג השני, וחלק אינטגרלי ממהות הנישואים במקרים שתארת הם על דעת כך שלא יתבצעו "בגידות", ולנצל את אי הידיעה של בן הזוג זו אי הגינות בסיסית.
אם היית בא ואומר לי שמדובר ביחסים פתוחים, הייתי מתייחסת להתנהגות שלך אחרת, אבל שנינו יודעים שלא כך המקרים שתארת. דוקא בגלל שקיום יחסים פתוחים בחברה המדוברת לא קיים, זה הופך את ההתנהגות שלך לבזויה הרבה יותר. זה ניצול לרעה של תמימות הצד השני , שלא מסוגל להעלות על דעתו אפשרות שבת/בן זוגו בוגדים בו, ושמבחינתו זה טאבו.

נ.ב. תחכים פירושו תגדל ותסגל לעצמך התסכלות קצת אחרת על מהלכי החיים, הסתכלות בוגרת, עם קצת מחשבה מעבר.... ואם זה לא יקרה, לצערי יש אנשים שנשארים בטיפשותם כל חייהם, לא תהיה בודד.
[דוקא חבל, 2 ההודעות האחרונות שלך בפורום כבר גרמו לי לחשוב שאולי טעיתי בשיפוט שלי]

ה

ההוא ארמאה

Guest
ואני התכוונתי

קודם כל תיקון בהודעתי: --וזאת בגלל שאף אחד לא היה רוצה שבן/בת הזוג שלו יעשה כן... (ככה מתקנים?) לא התיחסתי חלילה אישית, רק פניתי אל הקורא. סליחה אם הובן אחרת.

לגופם של דברים: מי שנכנס תחת "עול הנישואים" אכן מן הראוי שיהא נאמן, ובכלל כדאי להיות בן אדם אמין, אך אינו חייב. אין חובה להגיע להסכמה על יחסי חוץ בין הצדדים, אף אחד לא קנה אף אחד, כבר עברנו את הזמנים הללו.

אני אמור להתחשב במה שמבחינת החברה המדוברת נחשב כטאבו?? לאן הגענו.
בעל או אשה נבגדים שלא יודעים לא כואב להם. מי שרוצה להיות בלתי נבגד שישתדל לספק אהבה ויחיה את ימיו בטוב.

אני עדיין חושבת

שכן צריך הסכמה הדדית על כך במקרה של נישואים סגורים. בלי קשר לזמן ומקום וכמה התקדמנו, כיום עדיין זו חלק מהמוסכמה הכללית בנישואים בפרט ובמערכות יחסים בכלל, לכן זה כן נדרש לדעתי. [אלא אם כן כמו שציינתי במקרים שזה מוסכם בין שני בני הזוג]
אבל איך אומרים נסכים שלא להסכים...

ריידנער

New member
אהה בינינו התבלבלו

טוב, לכבוד הוא לי...

תכל'ס אני לא באמת מבין מה מניע אדם שפרק מעל עצמו עול מערכת ערכים ליטול על עצמו עול מערכת ערכים חלופית בכזו מן החלטיות חסרת פשרות.

אם אתה מעוניין ללמוד

את המונחים האקדמיים ובפרט אם אתה רוצה להשלים חומר במקצועות הריאלים (בעיקר פיסיקה, מתמטיקה וקצת במדמ"ח ) אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי יש לי את כל ספרי הלימוד הבסיסים (וגם המתקדמים ) ואני בשמחה אשאיל אותם.

אם כי משום מה ברור לי

שאם היית מבטיח את שלטונך לעד, הייתה שמח שמוראה של מלכות הייתה ניתנת לך ופעם ביום היו מעלים לך בתולה או שתיים.
פשוט, בגלל שאתה מבין, שאתה לא היית שורד בעולם כזה אז אתה שמח שעשו לך את העבודה.
זאת אומרת, שלו היית שליט העל לא הייתה בליבך חמלה כאדם לאדם על אלה הנאנקים תחתיך, ועל הבחורה ועל אביה או על ארוסה שנאלצים להיזבח לרצונך,
ולא היית חושב ליצור חוק ולשפוט צדק אם זה היה שורט את קצה ציפורן זרתך.
בקיצור, אתה רוצה ג'ונגל אם תנצח. שמח שאין ג'ונגל כי אתה תוכחד.
אני לא כזו.

ואל תיקח אישית את הבלבול. למעשה ראית שלקחת אישית ובכבוד גדול, אז תיהנה.

והכי אני שונאת שמכניסים את נושא החרדים, ו'דווקא כחרדים' ו'ככאלה שעברו את גיהנום החרדיות' וכ'חרדים לשעבר'
אני לא חרדית. אני בן אדם. אמנם לא כמוך, ומותר לי לחשוב עליך כרצוני. דווקא כלא חרדית אני מסיקה את מה שאני מסיקה עליך ועל חשיבתך.

ריידנער

New member
את מעלה שאלה מורכבת וקיצונית שנידונה כמובן

אני לא חושב שיש בכוחי להשיב תשובה שלמה על הדילמה הזו, מה גם שאין באמת מישהו שיש לו תשובה שלמה לכך (אולי לאלוהים או לקונפוציוס).

בגדול התשובה היא שעל מנת ליצור מוסר נדרש נרטיב שנותן לו משמעות ומגדיר את גבולותיו. בהינתן נרטיב כזה תסריט כפי שתיארת אינו מופרך בפני עצמו, ואגב היו תקופות ותרבויות כאלו בעולם די לאחרונה.

ושוב אני חוזר ואומר, איני מפקפק בכך שהסדר העולמי כיום הינו הטוב ביותר שישנו וכזה שמעניק נוחות ורווחה לרוב תושבי העולם. אך מכאן ועד להפוך אותו לאמת בעצם, כזה שאסור לחרוג ואפילו במקרי קיצון כמו שלנו ארוכה הדרך. או למעשה אין דרך.

ברור שאין אפשרות לענות באופן חד משמעי

אני לקחתי את הנתונים שלי כיום, ויצרתי בדמיוני את האפשרות שאני השולטת היחידה והנצחית.
מה כרגע היית עושה? לא בעוד חמש שנים כשהכוח והעושר והשובע כבר נטמעו בך.

ולמי שעדיין מעוניין ב....

בית זונות, שיתחיל בכביש הבורסה! נו... בחיאת... אנשים היו פה עדינים! אינה דומה פריקת עול אחת לפריקת העול השניה... זה חורג מאמות מוסר בסיסיות, שלא קשורות רק לדת, אלא לנאמנות בסיסית בין ... כן ... "בין אדם לחברו". (בסוף מצאנו את הקשר האבוד של בין אדם לחברו, עליו דיבר פותח השרשור)

למעלה