איזה עול תפרקו?

יותר מדי הרבה חרדים בלבוש מלא

מוצאים את עצמם במערכות יחסים שונות, בכדי שתנפנף בסיבה הזו, ולאו דוקא עם אנוסות נשואות. לא הבנתי למה האופציה הזו עדיפה עליך.
הנהלת הפורום צודקת שהיא מתרחקת מלהפוך את הפורום לבית זנות. היא משמרת גם דעת קהל יותר חיובית, שגם אם זה מעניין אותך פחות מהשלג דאשתקד, זה עדיין נתון חשוב.
מלבד זאת, למה על הנהלת הפורום להרים את הכפפה? אף אחד לא מונע ממך לשלוח מסרים למי שמוצא\ת חן בעיניך. יש כאן כמה נשואות. מי יודע?

ריידנער

New member
לא אוהב את ההתנשאות המנשבת בהודעה שלך

זה קצת מיותר. גם כי היא מטופשת להפליא לא פחות מפונדמנטליזם חרדי, וגם כי באנו לכאן דוקא כדי להכיל את הקונפליקטים אחד של השני כתוצאה מהחרדיות, וזו בהחלט תוצאה של החרדיות.

ולגוף העניין, אני מעדיף ליצור קשר עם אנוסה חרדית בעיקר משום שהיא יכולה הכי טוב להבין אותי, ואני להבין אותה. וזה מה שאנשים מחפשים במערכות יחסים. זה מה שאני מחפש במערכת יחסים. אני חושב שזה יכול להיות נפלא ומדהים, גם אם בעיני מאנדהו זו סטייה ועוול מוסרי מהגרועים.

אני באמת מתקשה להאמין שאנשים שמעלים טענות כאלו הינם באמת חרדים אנוסים. גם את וגם הנהלת הפורום הנכבדה.

ההתנשאות מיותרת או הטפשות?

לא הייתה כאן שום התנשאות, היה הסבר.
אני עדיין בדעה שהנהלת הפורום לא אמורה להפוך את הפורום לדרושים\ות. ואני עדיין חושבת שאופציית המסר האישי יכולה לשרת אותך.

ריידנער

New member
די, אני ממש לא רוצה להפוך את זה לאישי

למרות שלא ממש מצליח לי...

אני לא בטוח שהוא התכוון להקמת קו "חם" בפורום

ואני בטוח שכדי למצוא בחורות בחורים בשלל צבעים והעדפות הוא יכול לשוטט בכל מקום אחר, או לשלוח מסר.

אולי הוא התכוון שלא יצנזרו מודעות דרושים.

<החלק הזה פרטי ומוגן מקריאה ע"י חרם דרבינו גרשום משולש! >
אגב מסרים, אם אני כבר מדבר איתך, אז אנצל את ההזדמנות

מה את עושה הערב?

מילטון בעל ידיעה רחבה ממני בספרות התורנית

אבל אני אסתפק בקפה בבוקר ליד המיטה במשך שבוע.
והסבר לגברת שלי מה אתה עושה שם

תיקון קל, לא הוא זה שנהנה להתהולל עם נשות

הרבנים, בניהם ובנותיהם.....החלפת אותו במשהו אחר. למרות שההבדל ביניהם נראה לי איניפינטימסלי, הוא זכאי עד שתוכח אשמתו... ;)

מסכימה איתך לגבי מוסריות כקודים חברתיים שמאפשרים לנו לחיות במצב של דו קיום סביבתי.
לצערי, משום מה יש אנשים שחושבים שיחד עם היצב"ש / עזיבת הדת / אניסות יש צורך לפרוק עול טוטאלי כולל כללי הגינות בסיסית, ורוחות כאלה נושבות בפורום לאחרונה. חבל....
וטוב עושה גבעת חול שהיא מונעת מהרפש להדבק בנו ככל יכולתה.

ה

ההוא ארמאה

Guest
תיקון: אינפיניטסימלי

כן, תוך כדי דיבור עמדתי על הטעות

אבל ה'שלחי' בוצע כבר, ולא ראיתי צורך לתקן, היות ונראה לי שהוא באותו ראש, אם לא יותר... וגם כי המסר הובן בכל מקרה.
אני חושבת, שאחת הטענות הרווחות בחברה הכללית כנגד הדתיים\חרדיים היא שלמעשה המוסר שהם חיים לפין אינו שלהם, אינו חלק אינטגרלי מהם אלא על פי ציווי ולכן למעשה אי אפשר לדעת האם אתה אכן מוסרי או רק נאלץ לקיים את הציוויים הנכפים עליך.
כמובן שיהיו כאלה שיאמרו שגם בחברה הכללית רוב חוקי "המוסר" הקיימים "נאכפים" הם מפחד שיגלו אותך ומהמחיר שתיאלץ לשלם.
כן, רוב האנשים יהיו חרא אם תהיה להם האפשרות האולטימטיבית.
זה עדיין לא משחרר אותך, כאדם כאינדבדואל לנסות לחתור לטוב שבך.

ריידנער

New member
אני שמח שפתרת בקלות כ"כ את שאלת המוסר

רק צר לי לספר לך שבדיוק באותה קלות בה את פתרת את שאלת המוסר, ובקלי קלות הפכת אותו בליהטוט לוגי למשהו מחייב, כך בדיוק אבל בדיוק מוכיחים אחינו החרדים את שאלת הדת כולה.

את אותם מילים מעורפלות חסרות בסיס שרשמת על ה-"חובה" של כל אדם לחתור ל-"טוב" שבו, ניתן לומר על ה-"חובה" של כל חרדי להאמין ב-"אלוהים ובטובו".

דבר ראשון את מתבקשת להוכיח מהו טוב, לאחר מכן את מתבקשת להוכיח שישנו טוב בכל אדם, והכי חשוב את מתבקשת להודיע מהיכן החובה המוטלת לחתור לטוב הזה.

טוב ורע הם מושגים יחסיים. הם יחסיים אצל כל אדם באופן פרטי, ובאופן כללי הם משתנים בין תרבות לתרבות, בין מערכת ערכים למערכת ערכים ובין עת לעת.

ולמען הסר טעות וספק, זה לא שאני בעד הסרת מוסרי התרבות והשלטון, והתרת מוראה של מלכות, ובליעת איש את רעהו חיים. ברור לי שלא ארצה לחיות בעולם בו אין קודים מוסריים מחייבים, אין ספק שהתרבות הליברלית יצרה עולם מושלם באופן יחסי לעומת כל התרבויות שקדמו לה.

אבל אני חושב שאנוסים חרדיים נהנים ממעמד ייחודי בעניין זה משתי סיבות:

1. העובדה שהם קרעו מעל עצמם את מערכת הערכים שלהם, דבר שבהכרח דרש חשיבה מעמיקה והבנה של מהותה השקרית של מערכת הערכים ושהיא מבוססת אך ורק על סיפור מוסכם. משכך קשה עליהם לקבל כל מערכת ערכים אחרת בשלימות.

2. צורת חייהם הדואלית שדורשת מהם להתנהג במה שעשוי להיקרא חוסר יושר או מוסריות כלפי הקרובים אליהם ביותר. דיסוננס זה מכריח את הנפש ליצור מערכת ערכים אלטרנטיבית בבנייה אישית.

ובנימה אישית: אני חדש פה, אני מבין שבלבלתם ביני למישהו אחר, וזה לגיטימי. מה שפחות לגיטימי זו ההתייחסות בשוויון נפש לבלבול. באתי לפה כדי למצוא מקום עם אנשים שעוברים תהליך דומה לשלי. אני מניח שכל אחד מאיתנו חווה את התהליך אחרת, אבל עדיין שומה עלינו לשמור האחד על כבוד השני. ודוקא כחרדים לשעבר אסור לנו להתנהג בפנאטיות מול עמדה או דעה אחרת, גם אם היא נראית לנו ממש לא סבירה.

ה

ההוא ארמאה

Guest
יפה לאחד שבא מעולם הבקיאות

להעמיק כך בפסיכולוגיה, גם הבאת עומק אקזיסטנציאליסט - תארת איך בני אדם מתנערים מכל דעה קדומה לגבי הקיים. אתה גם מתנסח יפה, ממש אהבתי.

אבל לא שמת לב, לא רק שבילבלו בינינו, הבנות גם הפכו אותנו למשוואה מתמטית:
חשיבה n/a גערער = כמעט חשיבה n/a צ'אלמער (אין לי סימן לשורש בסמארטפון, סורי).
ואל תזלזל בוי'זניץ

אני לעומת זאת חושב, שלא כמו יעקב מלכין:
ליברליות חלקי מוסר (מוסר זה אפס) = חסר משמעות.
(אפסילונית בטח אמורה להבין)

די, נמאס להשתמש במונחים מלטינית ומיוונית, זה בכל זאת פורום חרדי ולמען האווירה מתאים יותר להשתמש במונחים
מארמית ומיידיש. גם יש לי תחושה שההתכתבות בשפה האקדמית מרתיעה אחרים ובפרט שהם חרדים להצטרף ולכתוב כאן.

אז כדי שכולם יבינו אדבר בשפת פשוטי העם שאני בתוכם, ואסביר למה כוונתי

כשאני אומר מוסר אני לא מדבר הגינות וחמלה או הימנעות מליצור נזק. גם הומוסקסואליות נתפס בעבר, ויש שגם היום רואים את זה כך, כסטיה מוסרית לא אנושית ולא טבעית.
אני לא מבין איזה נזק נוצר כששוכבים עם
נשים נשואות כשלא מכירים את בעליהן או כשלא שמים עליהם, ולהפך. אין שום סעיף בחירות האדם שמדבר על זכות להיות בלתי נבגד.
מה הבעיה בלקחת הנהות בחיים בלי להודיע לבן/בת הזוג או לציבור הרחב ולקחת את זה בשקט עד לקבר?
מה ההבדל בין למות עם תחושת סיפוק של נאמנות לבן/בת הזוג או למוסר הציבורי ורחמים על הבעל הנבגד, לבין למות עם תחושת סיפוק של נאמנות לרצונות הטבעיות של החיים (בלי לגרום נזק כמובן, אחרת יהיה איש את רעהו חיים בלוי כפי שציין). כך או כך כולנו נהפוך אחר כך לשלדים וגולגולות מצחקקות.
קיים נטייה בכופרים שכשמוכחים אותם הם מתגוננים באידיאולוגיות שכאילו יעדו את חייהם למטרות נעלות על הדת.
מילא אם היה קיים חיים לאחר המוות כי אז הייתי מקריב את השבעים שנה לאלוהי, שזה גרגיר לעומת נצח. אבל אם אין אלוהים שנתן תורה בסיני ואם אין חיים לאחר המוות אז מה כבר נשאר לי, רק גרגיר, ומה גם אותו אני אפספס ע"י איזה אידיאולוגיה מוסרית.
בלי שום טיפת בושה ובלי להתכחש אני מודה שאם אני לא שומר תורה ומצוות אני לא יהודי (במובן התודעתי), ואם כך אני גוי גמור, וכל זמן שהנר דולק אפשר עוד ללמוד, לעבוד, לאכול, לשתות, לשיר זמירות, להתעלס, לז... ולישון

לילה טוב

כל מה שיש לי לומר מרק טווין ניסח במשפט אחד

"המין האנושי - לעיתים נראה כאילו חבל שנוח לא פספס את התיבה...."

נ.ב.1. משהו חלקי אפס הוא לא חסר משמעות בהכרח, סתם לידע בסיסי יש מצב שחלוקה באפס שואפת למספר ממשי.
נ.ב.2. גם לגויים גמורים, [גם אלה מהם שאינם מאמינים באל] יש קודים אתיים בסיסים שהם פועלים לפיהם, אתה לא גוי גמור אתה מה שניטשה כינה חיית האדם. אולי עוד יבוא יום ותחכים, עד אז תהנה לך בגו'נגל.

למעלה